Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. december 1., hétfő 8:30

Ezzel az iskolázatlanok szavaznak a Fideszre dologgal én sem tudok azonosulni. Lehet statisztikailag így van, ami nem meglepő, hiszen általában a legkiszolgáltatottabbak szavaznak a hatalomra, mivel a mindennapi megélhetésük is múlhat ezen (így volt ez 2010 előtt is). Viszont mint mindig, most is fel kell szólalnom a kollektivizálás ellen, a végzettség nem minden esetben egyenesen arányos a tájokozottsággal, értelemmel. Személyes jó barátaim vannak akár érettségi nélkül, akikkel nagyon jól el tudok beszélgetni, ha nem is mindig érdeklődnek a közélet iránt, nyitottak rá, ha olyan a beszélgetés, stb. Mindemellett nagyon jó szakemberek a szakmáikban, és sokat jelent nekem a véleményük szinte bármiben.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. december 1., hétfő 7:51

rashidm írta: Pl olaszban 20-30 százalékkal olcsóbb minden, kiveve a husfele. Szeptemberi adat. További kérdés?
Errol van valami iras, cikk? Kivancsi lennek ra, mert az en tapasztalatom mas.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. december 1., hétfő 7:00

1madridista írta:
tomi_b írta:

Hallod, amúgy Te hol laksz, ahol rendben az egészségügy, vannak orvosok és ápolók, megfizethető a lakhatás és az infláció meg a 34% áfa nem basz pofán a boltokban, ahol nincs teleplakátolva a település azzal, hogy mind meghalunk, ahol az EUs pénzekből nem a politikusok gazdagodtak meg, ahol a nyugdíjakat egy egész életen át tartó munka elismeréseként jobban emelik a tisztelt képviselők, mint a saját fizujukat, ahol vezető politikusok nem gyalázzák azokat, akik nem értenek velük egyet?

Lehet odaköltöznék.
Oszinten, mibol gondolod, hogy ezek a korulmenyek mashol jobbak? Van mashol tapasztalatod, ami annyival jobb mint amit itt tapasztaltal?
Pl olaszban 20-30 százalékkal olcsóbb minden, kiveve a husfele. Szeptemberi adat. További kérdés?

Attól h te viszonylag pozitív tapasztalatod van, a másik pár milliónak nem. Ha azt mondom, hogy az en szomszédom cigány és hozzánk nem törtek be, de a faluban másik 10 helyre igen, akkor ok törvénytisztelő elvtársak (csak hogy maradjunk az általad említett hasonlatnál, ami régről megmaradt)?

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. december 1., hétfő 6:55

1madridista írta: Ugy nagyjabol sikerult demonstralnotok a "velt vagy valos" serelmeimet gg

Talan ha en a sajat szememmel es boromon azt rapasztalom, hogy rendben van az orszag, es vegzi mindenki a dolgat (mint az adott allatpark eseten) akkor nem fog kibillenteni ebbol a hitembol, hogy a teleksz, 444, ferni es az r/hungary naponta uvolt arrol, hogy mindjart osszeomlik az orszag

Nem irtam hogy halasnak kell lenni. A halas meg az elindulok a valasztason az ellen aki korrektul egyuttmukodott velem a munkam soran (mert az allatpark eseten ezt tortent) van par fokozat, de ti megint vegletekben gondolkoztok, es olyanokat adtok a szamba amit nem mondtam.

Gutihaz hozzad kepest barmelyik csofideszes propagandat egy az egyben gondolkozas nelkul visszabofogo nyugger elbujhat, nagyjabol 0 vagy kritikus gondolkodasbol es eselyed sincs valtozni.
Szoval akkor te nem látod, hogy elloptak 500 milliárd Ft-ot, meg hogy az oktatás és egészségügy romokban, rosszabbul élünk mint a Gyurcsány idején. Attól hogy te valami csókos helyen dolgozol vagy “éppen jól elsz” az nem jelenti azt h nem lehetne jobban élni. Teged mem zavar akkor hogy Lolo nyer meg minden vasútépítési tendert, a Duna aszfalt kb minden autó építést, stb? Vagy h a csok mrg a babavaro csak a neres építőipari cégeknek lett bejovos?

De mondhatnám azt is h ijesztgetik az embert a sok adóval amit a Tisza behozna, kozben meg mar mind létezik és a Fidesz hozta be évekkel ezelőtt. Totál mas világban élsz, és akkor szépen fejeztem ki magam.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 30., vasárnap 23:44

A hülyeség alaptörvényei | Telexikon

Érdekes kis videó.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. november 30., vasárnap 23:28

1madridista írta: Nem tudom ismeritek-e azt a mondtast, hogy ahonnan eszunk oda nem szokas szarni...
A kedves vezetőd mégis az EU asztalára szarik már lassan 16 éve

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 30., vasárnap 22:05

Rozsabimbo2019 írta: Persze, jöhetsz azzal, hogy de a Zórbán, csakhogy ő nem így indított 98ban. A 2010es rendszere, egy reakció arra ,amit az általad képviselt magatartás váltott ki.
:agree:
Azért ezt nem érzem korrektnek állításnak meg elvenni ezzel a súlyát a dolgoknak, még ha értem is a mondandóját.

Orbánék egy előre eltervelt dolognak álltak neki 2010ben, minden ki volt találva és sárba is tiporták a demokráciát pár év alatt.

Aztán ők is meglepődtek minden egyes 4 év után, hogy hoppá megint kétharmad, csak ugye mindig amiatt lett az, hogy választási törvény lett módosítva...

Gyurcsány hatalmas károkat csinált, a 2010es kétharmadhoz is hatalmas köze volt és ugye a választási törvény módosítását emiatt tudták eszközölni, hogy a többi évben is meg legyen, illetve 2022ben se lett volna a fidesznek kétharmad, ha nem áll ki a DK ennyire látványosan az összefogás mögül párt szinten a Jobbikkal karöltve, de hát gondolom narancsék leszóltak nekik.

Szóval 4 évente meg mindig ment egyre mélyebbre a rendszer, hogy minél stabilabb és bebetonozottabb legyen és látjuk hol tartunk.

Viszont a Fidesz felfoghatatlan mélységekbe eljutott már, aminek a közelében Gyurcsányék soha nem voltak, ők kis kezdő óvodások voltak ezekhez képest, ha a teljes képet nézzük, főleg ha az anyagi részét nézzük.

zsírosdeszka
Kedvenc játékosaid: Raúl Gonzalez, Fernando Hierro, Roberto Carlos, Zinédine Zidane, Claude Makélélé
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: zsírosdeszka » 2025. november 30., vasárnap 21:38

csababarca írta:
zsírosdeszka írta: Egy csavarért igénybejelentő, számla, teljesítés-igazolás kell, ami 20 forint. Nincsen költségvetés. Novemberre elérték a tankerületek a LIKVIDITÁSI gondokat. De jutalmat osztanak majd. Zseléset…
Ennél még jóval bonyolultabb is a beszerzés:D

Most jóval drágábban kell megvennünk rabok által előállított, gyártott tisztítószereket, takarítótextíliákat, stb. 3-4szeres áron, mintha a rossmanban vennénk ugyanezeket. Gondolom ebből is valakik jól járnak.

Nem tudom lesz-e jutalom, a mi tankerületünk egyedül tavaly osztott, valamit lehet virítanak, de nincs pénzük.
Onnan tudom, hogy mint helyettesekre rászóltak, hogy nem helyettesíthetünk, mert azt ki kell egyből fizetniük. Emiatt inkább elmaradnak az órák, mert nincs annyi tanár, hogy bírjuk a helyettesítéseket.

Na mindegy.
Tudom. Iskolát igazgatok 20 éve. Melyik tanker? Tuti lesz. Mert kell a szavazat. Inkább a “költségvetésben” elfogadott pénzt nem adják, mint a jutalmat.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. november 30., vasárnap 21:29

zsírosdeszka írta: Egy csavarért igénybejelentő, számla, teljesítés-igazolás kell, ami 20 forint. Nincsen költségvetés. Novemberre elérték a tankerületek a LIKVIDITÁSI gondokat. De jutalmat osztanak majd. Zseléset…
Ennél még jóval bonyolultabb is a beszerzés:D

Most jóval drágábban kell megvennünk rabok által előállított, gyártott tisztítószereket, takarítótextíliákat, stb. 3-4szeres áron, mintha a rossmanban vennénk ugyanezeket. Gondolom ebből is valakik jól járnak.

Nem tudom lesz-e jutalom, a mi tankerületünk egyedül tavaly osztott, valamit lehet virítanak, de nincs pénzük.
Onnan tudom, hogy mint helyettesekre rászóltak, hogy nem helyettesíthetünk, mert azt ki kell egyből fizetniük. Emiatt inkább elmaradnak az órák, mert nincs annyi tanár, hogy bírjuk a helyettesítéseket.

Na mindegy.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

zsírosdeszka
Kedvenc játékosaid: Raúl Gonzalez, Fernando Hierro, Roberto Carlos, Zinédine Zidane, Claude Makélélé

HozzászólásSzerző: zsírosdeszka » 2025. november 30., vasárnap 20:57

BLevi96 írta: Oké hogy igaz de, most mit kezdjünk ezzel az információval? Nevetni nem tudok rajta de, elborzadni sem, mert annyira egyértelmű dolgok mint a lopásaik, amik szintén nem ütik meg az ingerküszöböt, mert tudom hogy következmények nélkül megteszik. Inkább csak tehetetlenséget érzek hogy, nem lehet semmit tenni ez ügyekben.
Ezért is “lenne” fontos az oktatás. Hogy gondolkodó embereket neveljünk.

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. november 30., vasárnap 20:49

Oké hogy igaz de, most mit kezdjünk ezzel az információval? Nevetni nem tudok rajta de, elborzadni sem, mert annyira egyértelmű dolgok mint a lopásaik, amik szintén nem ütik meg az ingerküszöböt, mert tudom hogy következmények nélkül megteszik. Inkább csak tehetetlenséget érzek hogy, nem lehet semmit tenni ez ügyekben.

zsírosdeszka

HozzászólásSzerző: zsírosdeszka » 2025. november 30., vasárnap 20:47

gutihaz14 írta: aligha hiszem hogy a kunczeek miatt lett szitokszo a baloldal

azt lehet megkoszonni mesterhazy, gyurcsany, szanyi, lendvai stb emberkeknek
Meg a Fidesznek, akik 15 éve annak használják. Minden rossz a baloldalhoz köthető…és ezt jobb-baloldaltól függetlenül mondom.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. november 30., vasárnap 20:44

aligha hiszem hogy a kunczeek miatt lett szitokszo a baloldal

azt lehet megkoszonni mesterhazy, gyurcsany, szanyi, lendvai stb emberkeknek
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

zsírosdeszka

HozzászólásSzerző: zsírosdeszka » 2025. november 30., vasárnap 20:41

gutihaz14 írta: mondjuk en nem szemelyeskedtem de ne menjunk el emelett az egykor szebb napokat latott index cikk mellett

https://index.hu/belfold/2017/08/04/a_f ... be2c4ec2a1

merhetoen nagy ez a szam

vagy masik
https://telex.hu/g7/adat/2024/06/12/nin ... ttsegizett
Ez speciel viszont igaz. Vannak teljesen iskolázatlan falvak (Fáy, Perecse, Rakaca stb.) ahol van, hogy 100%-ban FIDESZ szavazók. Annyit kellett mondani, ha nem az Orbán, akkor elviszik a fiad háborúba. Azok meg jajjgatnak, hogy csak a kis Vincsenzót ne!

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. november 30., vasárnap 20:36

gutihaz14 írta: mondjuk en nem szemelyeskedtem de ne menjunk el emelett az egykor szebb napokat latott index cikk mellett

merhetoen nagy ez a szam

vagy masik
1madridista is óriási blődségeket írt , de ez a magaslóról lenéző undorító neoliberális fos amit nyomsz napról napra, esküszöm jobban idegesít. A hozzád hasonlóknak(SzDSz és társai) koszonhetjuk, hogy egy ilyen szegény országban is sikerült szitokszóvá tenni a baloldalt, mint kifejezés. Persze, jöhetsz azzal, hogy de a Zórbán, csakhogy ő nem így indított 98ban. A 2010es rendszere, egy reakció arra ,amit az általad képviselt magatartás váltott ki.
:agree:

zsírosdeszka

HozzászólásSzerző: zsírosdeszka » 2025. november 30., vasárnap 20:35

“ 1madridista”

Atyaúrisen. :ozil: Nem kezdek el vitázni. Csak egy dolog. Ha a tankerületeket a FIDESZ hozta létre, akkor miért lepődsz meg, ha nekik akarnak megfelelni? Államosítani ilyen szinten az iskolákat, kb. 100 évvel visszamentünk az időben. Az utolsó kreativitást is kiöli a rendszer. Minden jogkör elvéve. Egy csavarért igénybejelentő, számla, teljesítés-igazolás kell, ami 20 forint. Nincsen költségvetés. Novemberre elérték a tankerületek a LIKVIDITÁSI gondokat. De jutalmat osztanak majd. Zseléset…

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 30., vasárnap 20:31

merhetoen nagy ez a szam

vagy masik
Orulj hogy írhatsz meg ide egyáltalán a teljesítményed után.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. november 30., vasárnap 20:25

mondjuk en nem szemelyeskedtem de ne menjunk el emelett az egykor szebb napokat latott index cikk mellett

merhetoen nagy ez a szam

vagy masik
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 30., vasárnap 20:08

gutihaz14 írta:

Én nem nézek ki sokat az átlag magyar szavazóból, nagyon szoros menet lesz, miközben egy normális országban zavarnák el narancsékat
hat igen, durvan lemorzsolodna a fidesz szavzatok szama ha valami alap intelligenciahoz vagy valami egzakt merheto tudashoz kotnek a szavazati jogot

de mivel szabadon szavazhat minden gyengebb kepessegu igy nagyon meredek lesz ez a 2026
Kommentjeid minősége és felfogoképességed alapján, te is leverned a lécet jó eséllyel, mivel már többször szóltam hogy állítsál a stilusodon, de továbbra sem sikerült.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2025. november 30., vasárnap 19:36

1madridista írta: Oszinten, mibol gondolod, hogy ezek a korulmenyek mashol jobbak? Van mashol tapasztalatod, ami annyival jobb mint amit itt tapasztaltal?
nem mászom bele mélyen de unokatestvérem és a párja most vettek házat angliában ő egy pékségnek szállít napi 6 órát heti 3szor a párja pedig minimálbéres részmunkaidőzik. itthon egy átlag ember lassan egy panelt soha nem tud megvenni de ha sikerül is élete végéig fizeti és abban fog megdögleni.

a testvérem egészségügyes 3 szakdiplomával cserébe 1 fő és 2 mellékállással. ecsetelhetném milyen körülmények között dolgozik és mindegy melyik kórház, szakrendelő vagy fizetős magánkórház egykutya mind.

igen máshol jobb.

Vissza: