Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: Politika

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. november 30., vasárnap 19:32

Sőt szerintem térjen meg mindenki a kegyelmes nagyúr lábához, csókolja is meg, csak mert nem lehetetlenítették el, mint másik ezer/tízezer vezetőt az elmúlt 15 évben:D
Micsoda kegyelmes Úr!!!!

Komolyan ez a jobbágy felfogás honnan van a 21.században?:DDD

Az indul el, és olyan színekben, amilyenben akar. Ennek semmi köze ahhoz, hogy az állam/kormányzat kinek/hova oszt pénzt.
Szerinted az összes állami szféra vezetői azok mind csak és kizárólag csőfideszesek akik nyelik a propagandát mint Te pl?
Csak van akiben van gerinc, ettől függetlenül is elindul ellenük, elnézést a Fidesz ellen indul el. Nem a magyar állam ellen, az független a pártoktól, és az aktuális kormánytól.

Ugyanilyen vicces volt, amikor minisztériumi dolgozókat reguláztak meg évekkel ezelőtt, de pedagógusok ellen is ment ilyen ha megszólaltak, sztárjkoltak, mert hát ők állami dolgozók, kussoljanak, fogják be a pofájukat, mert a kegyelemes nagyúr nem oszt vissza majd a kilencedből meg a nyestadóból.

Komolyan ezt, hogy valakik, milliók ilyen feudális aggyal gondolkoznak a mai napig, fel nem tudom fogni.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. november 30., vasárnap 19:26

tomi_b írta:
1madridista írta: ...
Talan ha en a sajat szememmel es boromon azt rapasztalom, hogy rendben van az orszag, es vegzi mindenki a dolgat (mint az adott allatpark eseten) akkor nem fog kibillenteni ebbol a hitembol, hogy a teleksz, 444, ferni es az r/hungary naponta uvolt arrol, hogy mindjart osszeomlik az orszag
...
Hallod, amúgy Te hol laksz, ahol rendben az egészségügy, vannak orvosok és ápolók, megfizethető a lakhatás és az infláció meg a 34% áfa nem basz pofán a boltokban, ahol nincs teleplakátolva a település azzal, hogy mind meghalunk, ahol az EUs pénzekből nem a politikusok gazdagodtak meg, ahol a nyugdíjakat egy egész életen át tartó munka elismeréseként jobban emelik a tisztelt képviselők, mint a saját fizujukat, ahol vezető politikusok nem gyalázzák azokat, akik nem értenek velük egyet?

Lehet odaköltöznék.
Oszinten, mibol gondolod, hogy ezek a korulmenyek mashol jobbak? Van mashol tapasztalatod, ami annyival jobb mint amit itt tapasztaltal? (Nekem nincs es nem is ismerlek azert kerdezem.) Nekem szemelyesen az egeszseguggyel tobb jo tapasztalatom van mint rossz, az oktatas vegyesebb, es amit en latok, hogy az adott orvos/tanar/korhaz/iskola legalabb annyira szamit, mert aki akar az itt is tud jo munkat vegezni es korrekt lenni, idoben idopontot adni/rendesen tanitani, meg van olyan is aki tol maganba mert jo uzlet, iskolaigazgato veri szet az iskolat, hogy a tankeruletvezetonek mutathassa hogy milyen keves penzbol is lehet gazdalkodni, ez szerintem messze nem a fidesz felelossege.

A 34% afa magas de peldaul ingatlanado nincs mint egyes sokat dicsert kornyezo orszagokban.

Szidjuk a mavot de nemetorszagban sztrajkok es hasonlok miatt sokszor hasonlo a helyzet nagyon sok keses, kimarado vonatok (hirekbol ismerosoktol hallom), de meg lehet nezni szlovakiat is akar...

Mashol nincs teleplakatolva a telepules hogy mind meghalunk, de az ukranok tamogatasa szerintem egyre kevesbe allja meg a helyet foleg az ottani korrupcio merteke miatt... (aranywc meg hasonlok, szerintem fasorban sem vagyunk hozzajuk kepest)

Az eus penzek lassan nem jonnek szoval nincs ki gazdagodjon belole...

Kulfoldon nem gyalazzak egymast az emberek/politikusok hanem lelovik (kirk, demokrata birok) meg megverik, betiltjak (afd)...

En igy latom, nem akarlak vele idegesiteni, meg provokalni, es orulnek ha lehetne anyazas nelkul beszelni rola, es legfeljebb lezarni azzal, hogy nem ertesz velem egyet (nem is kell). Ha nem megy akkor megint hagyom a topicot, mert nem er annyit, korabban tul komolyan vettem es itt kardoztam, most nem fogok. Csak akkor ne legyenek ilyen kerdesek, hogy na fideszesek mit gondoltok errol ha ugy sem vagytok ra kivancsiak.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. november 30., vasárnap 19:12

Azt nem írta hogy ő Magyarországra gondol :mrgreen:

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. november 30., vasárnap 19:11

Ne provokáljátok tényekkel :coffee:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 30., vasárnap 19:05

Megyünk lefelé kőkeményen, ezek tények és csak a vak nem látja.
Bármilyen statisztikát meg lehet nézni vagy kinyitni a szemedet.
De elég csak a kormányt nézni mit hazudoznak össze, hogy mennyire jó minden, pontosan ezért kellett az amerikai védőháló meg a végtelen mennyiségű hitel, amit már mindenkitől is felvettünk.

De mikor Lázár a közlekedésért felelős miniszter, akinek fingja sincs az egészhez nem kell csodálkozni.

De mikor Nagy Márton a nemzetgazdaságért felelős miniszter, akinek fingja sincs az egészhez nem kell csodálkozni.

De mikor Takács Péter az egészségügyért felelős miniszter, akinek fingja sincs az egészhez nem kell csodálkozni.

De mikor Szalay-Bobrovinczky a honvédelemért felelős miniszter, akinek fingja sincs az egészhez nem kell csodálkozni.

És ezt a listát lehetné sorolni.

Tele van a kormány bizonyítottan alkalmatlan emberekkel, pluszban zsákszámra viszik el a pénzt offshore számlákra, vagyis bocsánat, magántőkealapokba.

De gondolom, hogy a libanoni oktatásra van 5 milliárdunk az full rendben van ugye.
Csak a magyarra nincs.

Ha 5000 oktatási intézménnyel számolunk amiben van óvoda meg mindenféle iskola az 1 millió forint per hely, pár dolog kijött volna belőle.

És még hány ilyen példát lehetne írni, szomorú is belegondolni.

Irodaépületek, eltőzsdézett milliárdok stb stb

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. november 30., vasárnap 19:04

1madridista írta: ...
Talan ha en a sajat szememmel es boromon azt rapasztalom, hogy rendben van az orszag, es vegzi mindenki a dolgat (mint az adott allatpark eseten) akkor nem fog kibillenteni ebbol a hitembol, hogy a teleksz, 444, ferni es az r/hungary naponta uvolt arrol, hogy mindjart osszeomlik az orszag
...
Hallod, amúgy Te hol laksz, ahol rendben az egészségügy, vannak orvosok és ápolók, megfizethető a lakhatás és az infláció meg a 34% áfa nem basz pofán a boltokban, ahol nincs teleplakátolva a település azzal, hogy mind meghalunk, ahol az EUs pénzekből nem a politikusok gazdagodtak meg, ahol a nyugdíjakat egy egész életen át tartó munka elismeréseként jobban emelik a tisztelt képviselők, mint a saját fizujukat, ahol vezető politikusok nem gyalázzák azokat, akik nem értenek velük egyet?

Lehet odaköltöznék.

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. november 30., vasárnap 18:53

Ugy nagyjabol sikerult demonstralnotok a "velt vagy valos" serelmeimet gg

Nem irtam hogy halasnak kell lenni. A halas meg az elindulok a valasztason az ellen aki korrektul egyuttmukodott velem a munkam soran (mert az allatpark eseten ezt tortent) van par fokozat, de ti megint vegletekben gondolkoztok, es olyanokat adtok a szamba amit nem mondtam.

Gutihaz hozzad kepest barmelyik csofideszes propagandat egy az egyben gondolkozas nelkul visszabofogo nyugger elbujhat, nagyjabol 0 vagy kritikus gondolkodasbol es eselyed sincs valtozni.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. november 30., vasárnap 18:43

Én nem nézek ki sokat az átlag magyar szavazóból, nagyon szoros menet lesz, miközben egy normális országban zavarnák el narancsékat
hat igen, durvan lemorzsolodna a fidesz szavzatok szama ha valami alap intelligenciahoz vagy valami egzakt merheto tudashoz kotnek a szavazati jogot

de mivel szabadon szavazhat minden gyengebb kepessegu igy nagyon meredek lesz ez a 2026
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. november 30., vasárnap 18:40

1madridista írta: Nem tudom ismeritek-e azt a mondtast, hogy ahonnan eszunk oda nem szokas szarni.
Imerjük. A Kádár-rendszerből. De lehet már Rákosiék alatt is sokan ezt mondogatták a pártban.
Nem sok mantra van, ami távolabb áll a demokráciától, mint amit leírtál. Szolgalelkűség jelmondata, és tk. az összes szabadságharcunkat pofán köpi.

Az első bejegyzésedre nincs értelme reagálni, a vélt vagy valós sérelmeidet magadban kell lerendezned.
De legalább már el tudod képzelni magad is, hogyan érezheti magát egy nem Fideszes 15 éve az országban, ha kimegy az utcára, bekapcsolja a tévét, rádiót.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2025. november 30., vasárnap 18:44-kor.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 30., vasárnap 18:40

gutihaz14 írta:
Majd a valasztas utan kiderul hogy melyikunk el alternativ valosagban
ehhez nem kell megvarni aprilist hogy kideruljon. tok egyertelmu
Igen, az hogy sikerül-e ezzel az alternatív valóssággal behülyítenie elég embert a fidesznek az már más kérdés.

Én nem nézek ki sokat az átlag magyar szavazóból, nagyon szoros menet lesz, miközben egy normális országban már most zavarnák el narancsékat, érthetetlen, hogy lehet még mindig ezzel a valóságtól már teljes mértékben elrugaszkodott estimesével beetetni milliókat.
p.csabi1 írta:
nem ertem mi okozza az elegedetlenseget ami miatt muszaj elindulnia a fidesz ellen.
Az komoly. :lol:
Csak kiforgatod szegényt, ne csináld már.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2025. november 30., vasárnap 18:42-kor.

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2025. november 30., vasárnap 18:38

nem ertem mi okozza az elegedetlenseget ami miatt muszaj elindulnia a fidesz ellen.
Az komoly. :lol:
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. november 30., vasárnap 18:37

Majd a valasztas utan kiderul hogy melyikunk el alternativ valosagban
ehhez nem kell megvarni aprilist hogy kideruljon. tok egyertelmu

lehet hihetetlennek tunik de vannak akiknek van gerince es/vagy megvilagosodik ebben a rohado orszagban a 15 ev lopas es psziches terrort latva
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gutihaz14 2025. november 30., vasárnap 18:39-kor.

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2025. november 30., vasárnap 18:26

1madridista írta: Nem tudom ismeritek-e azt a mondtast, hogy ahonnan eszunk oda nem szokas szarni... nem kell lemondania gajdosnak de ezt figyelembe vehetne mielott elindul a part ellen aminek a kormanyzasa alatt megkapott rendben egy csomo tamogatast, es tudta rendesen hatraltatas nelkul vegezni a munkajat, nem ertem mi okozza az elegedetlenseget ami miatt muszaj elindulnia a fidesz ellen.
fúú bazd meg van baj a toronyban rendesen. igazán hálásak is lehetnek, hogy a tolvajok zsebe helyett az alapból is erre való közpénzből egy kis apró lehullott a pórnépnek há fogják már be a pofájukat. hát még nem is hátráltatnak egy rohadt állatkertet milyen nagyvonalúak. ezzel az egy kommenteddel lefestetted miért kell takarodnia ennek a rezsimnek. ne szarjunk oda ahol eszünk. hát mik ezek a tolvajok? kolduljuk vissza a saját befizetett adónkat? nem szoktam politizálni de ilyen beböfögések után valami elpattan az emberben.

BLevi96

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. november 30., vasárnap 18:23

1madridista írta: Nem tudom ismeritek-e azt a mondtast, hogy ahonnan eszunk oda nem szokas szarni... nem kell lemondania gajdosnak de ezt figyelembe vehetne mielott elindul a part ellen aminek a kormanyzasa alatt megkapott rendben egy csomo tamogatast, es tudta rendesen hatraltatas nelkul vegezni a munkajat, nem ertem mi okozza az elegedetlenseget ami miatt muszaj elindulnia a fidesz ellen. Igen a kormany nem egyenlo az allammal, de az adott kormany donti el hogy az adofizetok (akar kormanypartiak akar nem) penze hova kerul, akar korhaz vagy iskola is epulhetett volna belole nyiregyhazan allatpark helyett :mrgreen:
Lehet nem tetszik neki hogy rohad az ország és a társadalom?
"De legalább szépen lefestették a templomot" példája, szép az állatkert :roll:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 30., vasárnap 18:23

Szóval ha a megválasztott népszolgák végzik a dolgukat és néha jó helyre osztják ki az állam meg az adófizetők pénzét, akkor ő nekik kéne hálásnak lennie az embernek?

A mai magyar viszonylatban annak kéne hálásnak lenni, aki európai színvonalú munkát végez ebben a mocsokban, ami itthon van és nem az az egyetlen célja, hogy milliárdokkal kitömje a zsebét, mert sajnos ez a magyar valóság.

De tökéletesen bemutattad ez a szolgalelkű felfogást ami miatt is le kéne váltani a Fideszt.
nem ertem mi okozza az elegedetlenseget ami miatt muszaj elindulnia a fidesz ellen
talán mert az ország nem egy állatparkból áll neki se

pont az ilyen emberek kellenek, akik vígan el lettek volna enélkül a hatalmas kockázat nélkül is amit bevállaltak, de ők mégis tenni akarnak ez ellen, amit a fidesz művel az emberekkel.
Alapvető feladatait nem látja el a kormány, pszichés terrorban tartja az egész országot, mindezt adófizetői pénzből, de boruljunk térdre a bölcs vezetőnk előtt, de ha szerinted normális atomfelhős borsot osztogatni és teleplakátolni megint mindent azzal, hogy meghalunk akkor hajrá.

És mennyi mindent lehetne még sorolni itt...
es esetleg egy normalis szinvonalu beszelgetesben elokerulnenek olyan velemenyek is amik nem egyeznek a tieitekkel es esetleg meg is lehetne beszelni ezeket a kozos mocskosfideszezes helyett
akkor beszéljük meg hol a nyomozás az MNB ügyben?

miért írattak alá sok éve titoktartásit emberekkel a Szőlő utcai ügyben és hagyták még garázdálkodni évekig hiába tudták róla?

miért és kinek a tanácsára adtak a pedofilsegítőnek kegyelmet? hol vannak erről az infók?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2025. november 30., vasárnap 18:27-kor.

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. november 30., vasárnap 18:10

nuevo_ericco írta: Az itteni Fidesz szavazók magyarázzák már el nekem, legyenek oly szívesek, hogy mi jogon követeli bármelyik fideszes politikus, beszélő fej, szavazó, stb. Gajdos László lemondását a Nyíregyházi Állatpark éléről csak azért, mert tiszás jelölt lett.
Az állam, kormány továbbra sem egyenlő az azt épp vezető politikai párttal. Az egyik legnagyobb hazugság, hogy van olyan, hogy kormány által fizetett. Azt adófizetők által pénzeltnek, támogatottnak nevezik. Nem csak kormánypárti adófizetők vannak.
Véleményem szerint ez az a reakció, ami legjobban rávilágít arra, miért kell sürgősen eltávolítani ezeket hatalomból, miért nem nevezhetőek egyáltalán demokratának, és miért rendkívül káros és ártalmas minden egyes perc, amit valamilyen vezető pozícióban töltenek el.
Az itteni fidesz szavazok (legalabbis en) nem kernek az itteni r/hungary szintu elvakult fideszgyuloletbol es nem szeretik ha felremagyarazzak minden mondatukat 3szor majd csoportosan leuvoltik oket. Nem arrol van szo hogy nincsenek erveim, hanem hogyha kifejtem oket egybol felre vannak magyarazva. Majd a valasztas utan kiderul hogy melyikunk el alternativ valosagban, addig ti elvagytok itt a sajat buborekotokban, osztjatok a reddit posztokat meg fuggetlenobjektiv hireket, aztan majd aprilisban kiderul hogy a szavazok tobbsege kit valaszt. Ha kivancsiak vagytok ellenvelemenyre akkor meg lehet nem kene habzo szajjal anyazni egesz nap, es esetleg egy normalis szinvonalu beszelgetesben elokerulnenek olyan velemenyek is amik nem egyeznek a tieitekkel es esetleg meg is lehetne beszelni ezeket a kozos mocskosfideszezes helyett. (Tisztelet a kivetelnek aki normalisan kommunikal a forumon a temaban de ilyen nem sok van...)

Nem tudom ismeritek-e azt a mondtast, hogy ahonnan eszunk oda nem szokas szarni... nem kell lemondania gajdosnak de ezt figyelembe vehetne mielott elindul a part ellen aminek a kormanyzasa alatt megkapott rendben egy csomo tamogatast, es tudta rendesen hatraltatas nelkul vegezni a munkajat, nem ertem mi okozza az elegedetlenseget ami miatt muszaj elindulnia a fidesz ellen. Igen a kormany nem egyenlo az allammal, de az adott kormany donti el hogy az adofizetok (akar kormanypartiak akar nem) penze hova kerul, akar korhaz vagy iskola is epulhetett volna belole nyiregyhazan allatpark helyett :mrgreen:

BLevi96

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. november 30., vasárnap 17:06

csababarca írta: Igen, de hát azokat nem a fidesztől kapta, hanem az államtól, kormányzattól.

Mi köze ehhez egy pártnak?

Ez nyílt beismerése, hogy pártállam van.
De amikor ezzel megvádolod őket, jönnek az iq negatív bohár-deák féle csőcselék, hogy ez nem igaz.
Így van! Folyamatosan lebuktatják saját magukat és mégse veszik észre.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. november 30., vasárnap 16:54

https://youtu.be/21aFVBNENmg?si=qm0h5BDfkSfbP2Bz

nagy fideszes megfejtesek

ezek de hót sotetek te jo eg

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. november 30., vasárnap 16:51

Igen, de hát azokat nem a fidesztől kapta, hanem az államtól, kormányzattól.

Mi köze ehhez egy pártnak?

Ez nyílt beismerése, hogy pártállam van.
De amikor ezzel megvádolod őket, jönnek az iq negatív bohár-deák féle csőcselék, hogy ez nem igaz.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

BLevi96

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. november 30., vasárnap 15:57

Ha jól értettem a nyíregyházi fidesz azzal érvelt hogy, kaptak egy csomó támogatást szóval mi a faszt képzel hogy most elmer indulni ellenük. Neked tele a zsebed, szóval kuss van mentalitás. Azahriaht is hasonlóval támadták hogy, sikeres-sok pénze van akkor miért panaszkodik a kormányra.
Nem is gondolnak arra hogy, rajtuk kívül van még több millió ember akinek lehet nem jó az élethelyzete.
Ez már egy erős érv lehetne a fidesz ellen minden normális embernek, csak nem ebben az országban..

Vissza: