Ahogy írtam, Jude hozza a számokat, a többiek nem és a csapat bukdácsol. Persze, mikor bejön a szimpátia az elemzésbe, akkor teljesen félre viszi az embert. Tudjuk, sok éven át hallgattuk tőled, hogy Rodrygo mennyivel jobb játékos mint Vini és a többi remekbe szabott elemzésed, amivel nem lenne semmi baj, ha nem ülnél olyan kurva magas lovon és nyomnád a "mesélj még!" szövegedet.Kerlon írta:Arda gyors? Mire kanyarban fordul rá a ballábára? Mesélj még. A tegnapi beadásán kívül kb. nem teremtett meg semmit.kiserik írta: Megint nem lesz sokaknak szimpatikus, de tegnap ismét meggyőződtem arról, hogy a támadásaink egyik leggyengébb pontja Jude 10-esben játszatása. Akármilyen Arda, vele sokkal hamarabb kerül a támadókhoz a labda. Jude megkapja, birtokba veszi, forgolódik vele egy kicsit, elindul a kapu felé, és kezdődhet a kézilabda, mert már a csatár is visszaért a másik csapatból. Ardával láttuk tegnap 60 percig és láttuk év elején is. Sokszor totyog, meg issza indul, de sokszor azonnal teszi is a futóknak. Kevésszer cipeli direktbe.
Jude jobb játékos jelenleg, mint Arda. Viszont a kis töröknek olyan képességei vannak, ami mellet a többiek sokkal jobban tudnak teljesíteni. Érdemes összehasonlítani Mbappe, Vini és Arda számait Jude-dal a kezdőben és nélküle. Vinit és Ardát teljesen lenullázza, Mbappét csökkenti, míg ő maga hozza a számokat. Ha játszik (ebben a rendszerben) nem a csapat lesz jobb (sőt), hanem egyedül Jude Belligham.
Másik, ami jellemző Jude-ra, hogy mindent is akar csinálni. Nem tudom mennyire saját döntés, de tegnap is csatártól a kh-ig, volt minden. Ezzel csak az a baj, hogy nem megbízható. Ha hátul van, akkor egyrészt nem tudja megoldani a feladatot (tegnapi kapott gól pl), másrészt hiányzik elölről. Ha elől ragad, akkor meg hiányzik a kp-s védekezésből. Kiszámíthatatlan. Arda sokkal jobban tartja a helyét a pályán.
Hogy mi erre a megoldás? Nem tudom, de szerintem itt lehet a kulcs, a jobb, lendületesebb, látványosabb támadójátékhoz. Én továbbra is csatárt nevelnék belőle, mint az Arsenal Merinoból.
Jude szarul szállt be, de mióta van hozza a számait, fontos gólokat szerez és van hogy jobbtámadó.
Arda teljesen értelmetlenül van túltolva, ahogy Mastantuono is volt.
Jude-dal:
8 meccsen 12 gólt lőttünk: 1,5 gól/meccs, 4 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, a gólok harmadát ő lőtte (4) és kiosztott 2 gólpasszt
Jude nélkül:
10 meccsen 26 gólt lőttünk: 2,6 gól/meccs, 10 győzelem, ebből 1 meccsen nem volt Arda kezdő. 3 gólnál és 7 gólpassznál jár (ezekből 1 gólt és 2 gp-t adott akkor, mikor Jude is kezdő volt)
Emellett minden olyan statban sokkal jobb a török, ami arról szól, hogy hogyan hozzam helyzetbe a társakat.