kiserik írta:Szekta kérdés.
Nem értek egyet, itt is (amennyire követtem) inkább arra világítottak rá, hogy bármi, amit elő lehet hozni MP kapcsán (egyelőre) eltörpül a fidesz pusztító tevékenységei, hazugságai, stb mellett.
Nem éreztem, hogy bele van magyarázva valami más.
Részemről a Tisza hosszú idő óta az első olyan alternatíva, amelynél valós esélyt érzek rá, hogy váltsák a fideszt. Utóbbi nem minden tevékenysége volt ártó vagy rossz, de összességében 15 év után azt kell mondani, hogy buktak. A régió minden szereplője előrébb jár nálunk és úgy fest a "nemzeti nagytőkés" réteg felállítása soha nem állhat meg. A hülyének nézés, megosztás, uszítás már csak a hab a tortán.
Én nem tartok alapvetően az MP jelenségtől, más generáció nő már fel, nem a kommunizmusból kiesve várjuk a hős jobboldali fiatalt, akiben aztán már soha nem tudjuk elengedni a messiás képet. Pont a tömeg belefáradt a teljhatalom ellenére véghezvitt romlásba és ez lökte MP felé. Ha elkezd hazudni, ellene menni az ígéreteinek, ennek a mézmázos igazságos, emberséges, élhető Magyarországnak, azonnal bukja a támogatottsága nagyját. Szerintem ez esetében törvényszerű, így nem tartok a szektás tudattól.
szerk. azt meg már sokan leírták, hogy a kritikáiddal az a baj, hogy egy szintre próbálod emelni a kétségtelenül nárcisztikus, bizonyos szempontból politikai értelemben veszélyes MP-t azzal az Orbánnal, aki szétlopta, lezüllesztette az országot másfél évtized teljhatalom után. Nonszensz. Nem a kritikával van baj, más is látja, hogy MP sem feddhetetlen, sőt, politikus és kimondottan ügyes. A múltjában is vannak kérdőjelek biztosan, de olyan nem lesz akinek nincsenek. Ettől még nem lehet összemérni őket. Egyelőre persze.