Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. november 27., csütörtök 11:21

Más, hírek Szlovákiából.
Az utóbbi években sajnos előfordult, hogy a Szlovák nemzeti földalap a Benes dekrétumokra hivatkozva kobozott el magyaroktól és németektől földeket, pl. autópálya építéskor. A liberális párt azt szeretné elérni, hogy ez ne fordulhasson elő. Ezzel szemben Orbán haverja, szövetségese, Fico az, aki ezzel kapcsolatban támadja őket, hazudik róluk (teljesen kiforgatva az egészet, azt állítva, hogy a világháború utáni sebeket szeretnék feltépni, azokat az elkobzásokat felülvizsgálni), és védi az amúgy törvénytelen elkobzásokat. Csúnya gonosz liberálisok, ugye.
Csak egy újabb példa, hogy a magyar kormánynak egyáltalán nem fontos a nemzeti kérdés, mert a szlovák nagykövet még mindig nem lett behívva, a biznisz és a hatalom, az illiberális, putyinbarát internacionálé építése sokkal fontosabb. Ugyanez volt a román elnökválasztáskor, vagy mikor Orbán Balázs köpte pofán az 56-os hősöket.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2025. november 27., csütörtök 11:12

Hu hehito, ez most ugy hangzott toled, mint Orban szajabol a mertekletesseg es a meltanyossag. :mrgreen:

Boldog karacsonyt. :mrgreen:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 27., csütörtök 10:59

Kivancsian varom, hogy megeljuk-e iden ebben a naptari evben, hogy valaki - jelen esetben kiserik - hatra tud-e lepni, objektiv szemmel atnezni az egesz teman, es egyszeruen felismerni, hogy rosszul gondolkodik, miutan az ervei falsak vagy feligazsagok, direkt vagy mas okbol elbeszelve a tema mellett....
Mert manapsag ez kurvara se nem divat, mindenki kis ego-gomboc, senki nem ismer be es el semmit, csak ezertel nyomja tovabb elore. Kis minta alapjan is kivetitheto ez a teljes tarsadalomra, sot az egesz emberisegre, pedig mennyivel elorebb lennenk, ha a jozan esz, gondolkodas, objektiv felfogas es a szerenyseg kicsitt fontosabb lenne....
En tudom, hogy kurvanehez beismerni, ha vki rosszul latja a dolgokat, es csakazertis ellenkezni, visszatamadni kell. De na. Hatha. Jon a karacsony a szeretet unnepe, meg a majalis. Hatha van remeny.
thereisonly1ronaldo

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. november 27., csütörtök 10:57

Csak ehhez a szánalmas szektázáshoz fűznék hozzá, a többi kritikán aluli amúgy is.

Biztosan van olyan réteg, akinek kell a messiás és megtalálta MP-ben - és bár én ezen a fórumon nem érzem ezt - általánosságban is azt gondolom, hogy akinek ilyennek tűnik a viselkedése, az inkább fakad a tolvajparazita fidess által kiváltott undorból és megcsömörlött állapotból.

Persze vannak veszélyei, bármilyen indíttatásból is ruházzák fel megváltói szereppel, de továbbra is azt gondolom, hogy amint elkezd orbáni útra térni hatalmon, a tömeg jelentős része kifarol mögüle. Itt nem kizárólag Ő a népszerű, nagyobb részt a frusztráció, düh, kiábrándultság viszi a Tisza szekerét, amit a fidesz idézett elő a szemérmetlen, gusztustalan, gátlástalan lopással, uszítással és hülyének nézéssel.

Szerk. mondom ezt úgy, hogy azzal egyetértek, hogy veszélyes a tag, a viselkedése is pökhendibbé vált ahogy kezdte magát nyeregben érezni és amúgy is csak egy pszichopata állt volna ebbe bele, viszont nincs választás jelenleg, orbánnak és a sleppjének el kell tűnnie, aki pedig ezt el akarja érni, annak a saját, gusztustalan pályáján kell legyőznie őket, ha tetszik, ha nem. Mert ilyenné formálták a közhangulatot és a rendszert.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RealMadridFanatic 2025. november 27., csütörtök 11:00-kor.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. november 27., csütörtök 10:48

Én azért kíváncsi lennék azokra a nagy MP hazugságokra, ami egy szintre rakja őt OV-ral, és azzal, ahogy a Fidesz teljesen nyilvánvalóan minden valóságalap nélkül kürtöli tele hazugságokkal az étert, mindezt állami eszközökkel és forrásokból.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. november 27., csütörtök 10:34

hehetheoriginal írta:
sikerült egy minihitlert faragni
:lol:

azért ezt bontsd ki kérlek. :kalapos:
miket tett, ami ezt támasztja alá? :roll:
mit lopott, gyilkolt, bűnözött össze?
index biztos hozott rola doksikat
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. november 27., csütörtök 10:25

Azok alapján, amiket látunk MP-től, nekem inkább úgy tűnik, hogy hallgat a kritikák egy részére. A sajtónak való beszólogatás az, amiből nem sikerült eddig visszavennie.

De azt például tudjuk, hogy a párton belül győzték meg arról, hogy kell egy részletes hivatalos program, MP full Fidesz módszerrel ment volna neki a választásnak, program nélkül. Az oknyomozó riportokból is az jön le, hogy hallgat a tanácsadók javaslataira.

Nem tudom honnan jött a minihitler, de ironikus ez egy olyantól, aki épp egy olyan pártra tervez szavazni, amelynek a vezetője nem olyan rég még neonáci gyűléseken karlendítgetett.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 27., csütörtök 10:06

kiserik írta:
Halfkey írta: Én tényleg nem értelek. Leírom hogy igen, van szektás viselkedés a Tiszánál is (csak kevesebb). Ezek után megint szentelsz egy bekezdést annak hogy bizonygasd hogy van szektás viselkedés a Tiszánál is, és visszakérdezz nekem hogy szerintem van-e.

Igen van, ahogy már előző hszemben is írtam, innen indultunk…..

De ettől még ép eszű ember látja hogy mások a mértékek. A nyakukba varrni egy potenciális választási vereséget meg teljes bohózat.
Előrébb lennénk, ha válaszolnál a kérdéseimre.

Semmi bohózat nincs a felelősség vállalásban. Ha megnézed MP jellem fejlődését, akkor egy kicsit nárcisztikus, de relative normális emberből sikerült egy minihitlert faragni. Hogyan? Mert minden szarjához tapsolt a mélyen tisztelt szekta. És, ha bárki szólni próbált, hogy hahó, ezt lehet nem kellene, akkor egyként csinálták ki. Mondok egy titkot: OV pont az ilyen folyamatok után lett az, aki. Isten lett a szektájában és ez formálja az embert.

És persze nem nekem kell hinni ismételten. Nézd meg az ellenzéki fehérvári legény történetét a szektával itt egy picit korábbról.

Na várom a válaszod, hogy hová is tettem egyenlőséget és mit relativizáltam? Mert már a tököm kíván ezzel, hogy állandóan ezt fújjátok, ha kell ha nem.
Hová tettél egyenlőségjelet? Ezt tényleg kérdezni kell a hszed alapján? Most épp OV és MP közé. Mert ugye egyenesen következik hogy ha az egyikből ez lett, a másikból is az lesz. Más opció nincs.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 27., csütörtök 10:04

___Samy___ írta: Szerintem meg ha barmilyen hazugsag koze egyenlosegjelet teszel, inkabb engedd el a politikat. Lattal mar olyan politikust, aki nem hazudik? En meg nem.

A realitas talajan kell maradni.
Pontosan, csak bele kell gondolni a dolgokba, van egy kicsivel több, mint másfél éves párt.

Ennek a másfél éves pártnak van jelenleg 7 db EP képviselője, ahol tudjuk hogy működnek a dolgok, minden nagyon lassú, nagy csodát nem lehet tenni és mivel 720 EP képviselő van jelenleg, kevesebb mint 1%ot számítanak.

Van 10 db képviselő a fővárosi közgyűlésben, 33 van összesen.
Még az egy harmadát se érik el. Itt is az egész "közgyűlés"folyamatosan a pénzhiány miatt szenved.

Ennyi. Lófasz a köbön...

És akkor azt kell hallgatni a nem szatellit nagy hazafi Toroczkaitól, az egész fideszgépezettől, hogy a Tisza de rossz, a Tisza így, a Tisza úgy, a világ megrontói úgy hogy kb még semmit se csináltak :lol:

Teljesen nevetséges az egész ami megy és egy elképzelt, démonizált, az elmúlt 20 év Orbán-Gyurcsány éra minden rossz tulajdonságával felvértezett délibábot ütlegelnek.

Meg lehet nézni ki meddig jutott már ebben az alagútban, kiseriknél már minihitler lett, az aki az emberek közt van nap mint nap, az aki le akarja váltani a valaha élt legkorruptabb és legkizsákmányolóbb magyar vezetését az országnak.

Az egyik oldalon van egy egész ország kirablása, 30-40 évvel visszavetették nagyon minimum az ország, generációkat adósítottak el és tették tönkre és ezt a listát lehetne reggelig sorolni, nincs most kedvem.

A másik meg néha szavazhat valamit az EPben, úgy hogy lepkefingot nem ér a szavazatuk meg eldöcögnek kevesebb mint harmadnyi erővel a fővárosban.

És annyira mondja a propagandagépezet a faszságait, hogy emberek ide jutnak már.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. november 27., csütörtök 9:53

Most mar MP Hitler lett, ujabb merfoldko. Zsenialis.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 27., csütörtök 9:53

sikerült egy minihitlert faragni

azért ezt bontsd ki kérlek. :kalapos:
miket tett, ami ezt támasztja alá? :roll:
mit lopott, gyilkolt, bűnözött össze?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2025. november 27., csütörtök 9:53-kor.
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. november 27., csütörtök 9:45

Halfkey írta: Én tényleg nem értelek. Leírom hogy igen, van szektás viselkedés a Tiszánál is (csak kevesebb). Ezek után megint szentelsz egy bekezdést annak hogy bizonygasd hogy van szektás viselkedés a Tiszánál is, és visszakérdezz nekem hogy szerintem van-e.

De ettől még ép eszű ember látja hogy mások a mértékek. A nyakukba varrni egy potenciális választási vereséget meg teljes bohózat.
Előrébb lennénk, ha válaszolnál a kérdéseimre.

Semmi bohózat nincs a felelősség vállalásban. Ha megnézed MP jellem fejlődését, akkor egy kicsit nárcisztikus, de relative normális emberből sikerült egy minihitlert faragni. Hogyan? Mert minden szarjához tapsolt a mélyen tisztelt szekta. És, ha bárki szólni próbált, hogy hahó, ezt lehet nem kellene, akkor egyként csinálták ki. Mondok egy titkot: OV pont az ilyen folyamatok után lett az, aki. Isten lett a szektájában és ez formálja az embert.

És persze nem nekem kell hinni ismételten. Nézd meg az ellenzéki fehérvári legény történetét a szektával itt egy picit korábbról.

Na várom a válaszod, hogy hová is tettem egyenlőséget és mit relativizáltam? Mert már a tököm kíván ezzel, hogy állandóan ezt fújjátok, ha kell ha nem.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 27., csütörtök 7:19

Én tényleg nem értelek. Leírom hogy igen, van szektás viselkedés a Tiszánál is (csak kevesebb). Ezek után megint szentelsz egy bekezdést annak hogy bizonygasd hogy van szektás viselkedés a Tiszánál is, és visszakérdezz nekem hogy szerintem van-e.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2025. november 27., csütörtök 0:01

Szerintem meg ha barmilyen hazugsag koze egyenlosegjelet teszel, inkabb engedd el a politikat. Lattal mar olyan politikust, aki nem hazudik? En meg nem.

A realitas talajan kell maradni. A tiszaval sem lesz tokeletes minden, meg kanaan. Sot, en biztos vagyok benne, hogy a kovetkezo valasztasra mar realis eselyuk sem lesz, barmit is ernek el most. Viszont annyira szar iranyba tartunk most, hogy a 15 ev utan elso ertelmes ellenzeknek tuno partnak meg kell probalnunk eselyt adni, ha hosszabb tavon javulast akarunk elerni.

Sajnos a tarsadalom teljesen le lett mertive minden szempontbol. Bele se merek gondolni mi lesz itt, ha a kovi valasztast megint megnyeri a fidesz.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. november 26., szerda 23:44

Halfkey írta: Bepötyögsz 1000 sort, benne teljesen jogosan leírod hogy van MP/Tisza szektásodás, de amúgy ismét, sokadjára pont ugyanazt a relativizálást csinálod amit ferni meg is fogalmazott neked. Húzol egy egyenlőségjelet aközé hogy a sok Tisza szavazó között van pár teljesen szektás (nézz szét itt a fórumon is akár, nem kevesen szkeptikusak amúgy MPvel azok közül is akik rászavaznak) aközé ami a Fideszben van ahol már szinte csak kb a szektások és a megélhetési Fideszesek maradtak meg szavazónak. Valóban van mindkét oldalt szektásodás, csak ez (sem) egyenlő, neked meg ez az egyenlőségjel húzósdi és bezzegezés a mániád.
Tudom, hogy én vagyok a hülye, de hol beszéltem én a Fidesz szektájáról? Meg mit relativizáltam? Arról beszéltem, hogy MP kishitleri pártirányítása miatt, meg a jelölt állítási bohóckodás miatt elég sokan elpártoltak már a Tiszától. És arról, hogy ezt a kezdetektől meg lehetett volna előzni, ha a szekta nem válik szektává és a szavazótábor kinyitja a száját. Emlékezz vissza, mikor bárki, Hadházytól Puzsérig, bármi apró kritikát is megfogalmazott, azonnal jött is (itt is) az értetlenkedés (most ezt miért kell?) meg a szidás és összefideszesezés, álellenzékizés és társai. Éppen ezért, ha nem jön össze a kormányváltás, akkor pont MP legfőbb hívei és támogatói lesznek a felelősek, nem pedig az, aki csalódottságában el se megy szavazni, vagy leszavaz mondjuk a Kutyákra.

Igen, szétnézek a fórumon. Van pár olyan, amiről Te beszélsz, és van pár olyan, amiről én. Nézd meg fernit. Leírja, hogy lehet és kell kritizálni MP-t, de minden esetben mentegeti, amint ezt valaki megteszi. Minden egyes alkalommal. Meg leírja, hogy nem tökéletes MP, de minden egyes mozzanatát éljenez. Ez csak szerintem szektás viselkedés, vagy szerinted attól, mert leír magáról olyat, ami egyébként nem is jellemző rá, attól ő már nem is szektásként viselkedik? MP hazugságait úgy állítja be, mint aki elé a zöld jelzés ellenére lelépnek az útról és már nem tehet semmit. Helló.

Ja igen, 1000 sor. Ha beírok 2 mondatot, akkor mindig jön valaki és jól félre értelmezi, amiből jön a magyarázkodás. Mikor meg írok egy kifejtőset, hogy ez ne fordulhasson elő, akkor meg az a baj.
gutihaz14 írta: https://444.hu/2025/11/26/vagy-a-fos-me ... zas-cikket

kiserik: "honnan tudjuk hogy kokretan hazudik?"

Köszönöm szépen, ez volt a kérdésem. Ez egy olyan jel, ami egy irányba tereli a valósághoz vezető utat. Természetesen a stílusod a szokásos, de nálatok ez az elvárás, amit most is sikerült teljesíteni.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. november 26., szerda 22:04

tomi_b írta:

Jó de honnan tudod, hogy a totalcaros csávó vagy a cikk írója nem hazudik-e? :kalapos:
hat igen, vonjunk egyenloseget index=444 :lol:

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. november 26., szerda 22:00

Jó de honnan tudod, hogy a totalcaros csávó vagy a cikk írója nem hazudik-e? :kalapos:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. november 26., szerda 21:55

https://444.hu/2025/11/26/vagy-a-fos-me ... zas-cikket

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 26., szerda 19:38

Bepötyögsz 1000 sort, benne teljesen jogosan leírod hogy van MP/Tisza szektásodás, de amúgy ismét, sokadjára pont ugyanazt a relativizálást csinálod amit ferni meg is fogalmazott neked. Húzol egy egyenlőségjelet aközé hogy a sok Tisza szavazó között van pár teljesen szektás (nézz szét itt a fórumon is akár, nem kevesen szkeptikusak amúgy MPvel azok közül is akik rászavaznak) aközé ami a Fideszben van ahol már szinte csak kb a szektások és a megélhetési Fideszesek maradtak meg szavazónak. Valóban van mindkét oldalt szektásodás, csak ez (sem) egyenlő, neked meg ez az egyenlőségjel húzósdi és bezzegezés a mániád.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. november 26., szerda 19:34

kiserik írta: És ez miért releváns egy olyan vitában, ahol arról folyik a diskurzus, hogy OV-nek vagy MP-nek lehet hinni jobban bemondásra? Hazudik mind a kettő, de megint ott vagyunk, hogy az egyik az jó, mert a másik rosszabb. A szar akkor is szar, ha kemény. A hazug politikus akkor is hazug politikus, ha megválasztják.
Mert abból a szempontból releváns, hogy kevesebb, mint fél év múlva választani kell közülük, hogy ki lesz hatalomban. A kisebbik rossz elve ha nem is hangzik jól, létezik. De az is releváns, hogy valaki csak egy-egy témában hazudik, vagy az egész jelleme, politikája erre épül, és már nem is az van, hogy fog egy igazságmagot, és aköré épít egy alternatív történetet, hanem már a mag is egy ótvar nagy hazugság.
kiserik írta:hogy vigyék el a neki nem tetsző embert
Nem tudom, mire célzol, de biztos, hogy csak az volt a gond, hogy neki nem tetszett? És ilyenkor megnézed, mi az alternatíva? Hogy azokra a rendezvényekre esélyük sincs olyanoknak bekerülni, akik akár csak picit is nem tetsző emberek. Kérdezni meg már pláne.

Vissza: