poronty írta:
https://www.youtube.com/watch?v=V_VqNwZIDvs
Amúgy itt van a veretlen bajnoki címük góljai. Rengeteg olyan gól van, ahol nem kézilabdáznak, hanem pár húzásból lövik a gólt. Az is szembetűnő, mennyivel szűkebben játszanak, az meg pláne, hogy, rendre 2-3 játékos érkezik minden beadásra. Konkrétan az 5-ösön belül 3 Lever játékos érkezik, nálunk meg a szokásos szotyizás megy a 16-oson kívül, mert a csatárunk pl bal szélen rohangál.
Boniface góljai mutatják, hogy hol van nálunk a hiba. Nincs vérbeli csatárunk. Vérbeli góllövőnk van, de csatárunk nincs. GG meg Endrick nem szint, szóval maradjunk a realitásoknál. Illetve a német védekezés olyan szellős, mint Mari néni szoknyája a káposztás csülkös paszuly után.
Én két dologban látom a legnagyobb problémánkat jelenleg.
1. A világ jelenleg legjobb támadójának kihasználása. Mbappe nem tipikus center, így azok a játékok vele nem működnek. Ami eddig bevált, az az volt, hogy Guler volt mögötte 10-esben, de az sem volt az igazi, pont a center hiány miatt.
2. Jude posztja a csapatban. Jelenleg ő az igásló, a mindenes. Védekeznie kell a 16-osunknál és gólt kell lőnie az ellenfél ötösénél. Ez egy oltári marhaság. Szerintem ő túl jó a kapu előtt, hogy kkp-st játsszon, viszont gyengébb a passzjátéka, mint Gulernek a 10-es poszthoz.
A két ok miatt én biztos, hogy megpróbálnám Jude-ot csatárban (mint pl az Arsenalban Merino). Magas, erős, atlétikus, harcias, jó barátságban van a labdával, ugrani is tud, osztogatni is és a kapura is veszélyes, valamint nem egyszer mutatta már, hogy a bemozgásokat is jobban érzi, mint pl Mbappe (ugye pl mikor Henry mutogatta, hogy nem neki kellene beindulni, hanem a csatárnak).
Innen nálam két út van:
2 csatáros felállás: Mbappe, Jude, mögöttük Guler. Ide kell a két szélsővédő, hogy befussa a széleket. Az egyiknek jó a Carreras-Fran kettős, de a másik oldalra Trent tuti nem. Így marad oda Fede, vagy Mastiból kis LV-t kell csinálni. Középre pedig mennie kell 3kkp-nek, amihez elég kevés az emberanyag (Tchou, Cama, Ceba, Fede? és kalap, max ide lehetne Trentet betenni, de az a válogatottban is bukovári volt).
--------Mbappe-Jude
--------------Guler
------Cama-Tchou-Fede???
Carreras-Dean-Militao-???
4231 felállás: Mbappe kimegy szélre. Persze nem fix vonal-szélsőnek, de alapból oldalról indulva. Én azért tenném jobbra, mert egyrészt oda nem nagyon van emberünk, másrészt neki kb mindegy, mindenhonnan képes a gólra, harmadrészt, ha Fede van mögötte a kp-n (vagy akár Cama), akkor nagy a variációs lehetőség. Fede ki tud menni jobbszélre, be tud segíteni a védekezésben Mbappe helyett, de tud menni középre lőni is. Illetve az, hogy balszélsőben ki van, pont mindegy, felőlem lehet Fran is. Tud ott játszani Vini, Rodrygo, Brahim, Cama, Fran, GG. Legyen most GG, nézzük meg, hogy mit tud, illetve a jó mezőnymunkája előny, bár nem tudjuk, hogy a passzjátéka milyen, de talán így több hely jutna Carrerasnak a vonal mellett.
--------------Jude
-----GG-----Guler-----Mbappe
----------Tchou-Fede
Carreras-Dean-Militao-Trent