hehetheoriginal írta:
mindig kivancsi voltam, hogy megis hogy a picsaba rughatnak ki vkit, egyoldaluan csak ugy.
mert ugye indokolni kell, azt meg csak nem irhatjak bele, hogy mert tisza szimpatizans.
szoval en ezeket nem ertem, szenne perelnem a kirugott munkavallalo helyeben az adott ceget, munkahelyet, easy win.
Ha gyakornok volt, akkor eleg egyszeru a helyzet. Viszont egy munkavallalotol nem konnyu megszabadulni csak ugy, ezert altalaban ellehetetlenitik oket. Kapnak szar feladatot, atrakjak oket mashova, tobb munkat kapnak amit ha nem vegeznek el akkor repulhet a figyelmeztetes, hogy haho, te szar vagy, es akkor utana mar szabad az ut kirugni. Vannak akiket egeszegugyi okokra hivatkozva kuldenek balra-jobbra, es akkor arra hivatkozva rangatjak oket amig meg nem unjak. Es vannak aki ele odatolnak egy kozosmegegyezest azzal a jelszoval, hogy ezzel jarsz a legjobban kulonben jonnek az elobb leirtak.
Szukebb / tagabb koromben lattam mar mindegyikre peldat, es nem feltetlenul a rendszerellenesseg miatt - tehat meg a Tisza elott pl. - hanem mert az aktualis szakmailag top kepzett es elismert veletlenul sem fideszes vezetonek eppen ez allt erdekeben.
Szoval amit irsz, hogy kirugnak holnapra, az nem letezik, viszont ezekkel a modszerekkel intezik el.