Spanyol bajnokság

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Halfkey

Re: Spanyol bajnokság

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 17., hétfő 16:06

Én elég kritikus vagyok ebben a témában, de ennek szerintem semmi alapja. Tarthatja a Real szar ötletnek azt is hogy az NFL Európába jön, ettől még üzletileg kölcsön lehet adni a stadiont erre. Egyrészt nincs abban a pozícióban hogy ezt az európai meccset megakadályozza (mert akkor mennek máshova), másrészt semmi köze hozzá hogy egy tőle teljesen független sport mit csinál.

Pad'em
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. november 17., hétfő 15:40

Realista24 írta:
Pad'em írta:

Az, hogy az NFL idejön az ugyanaz pepitában mint, hogy a La Liga menne Miamiba, így értettem.

Felületesen nézve, ennek helyszínt biztosítunk jó pénzért, annak meg ellent mentünk felháborodva. Egy Tebas féle politikusnak ez felhívás keringőre, hogy beleálljon és ellenünk hergeljen.
Csak a hülye nem látja a különbséget.
Ők vannak többen.

Engem nem kell meggyőzni, de kint ebből menni fog a fröccsögés hetekig, és most még van is némi alapja.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 17., hétfő 14:45

Pad'em írta:
RealRaúl77 írta:

Az ugyanaz pepitában az lenne, ha mi mennénk ki valahova meccselni azután, hogy beleálltunk múltkor.

A klub csak hagyta, hogy fizessenek a bérleti jogokért a meccs idejére. Nem a klub döntött arról, hogy jöjjenek Európába.
Az, hogy az NFL idejön az ugyanaz pepitában mint, hogy a La Liga menne Miamiba, így értettem.

Felületesen nézve, ennek helyszínt biztosítunk jó pénzért, annak meg ellent mentünk felháborodva. Egy Tebas féle politikusnak ez felhívás keringőre, hogy beleálljon és ellenünk hergeljen.
Csak a hülye nem látja a különbséget.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. november 17., hétfő 14:22

Jó hát nézőpont kérdése, de szerintem európa egésze sokkal inkább ismeri, érti és szereti az nfl-t mint amerika egésze az itteni focit. Mi nem mentünk sehová, plusz a stadion nem csak meccsekre van használva hanem koncertekre is, ugyan úgy kvázi bérbe adjuk. Akkor az is ugyan az mintha valaki kimenne egy idegen beli meccset semleges helyen lejátszani (ami amúgy sokkal inkább lenne hazai terep nekik) és magasabb bevételt szerezni? Főleg h elbarmolták a stadion projectjuket és inkább kiadásuk van arra is. Nem tudom hogy lehet ezt a kettőt még csak összehasonlítani sem.

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. november 17., hétfő 13:53

RealRaúl77 írta:
Pad'em írta:

Ugyanez jutott eszembe, mikor láttam a nagy USA zászlót meg a csődületet a Bernabeuban tegnap (kurva jól nézett ki amúgy), hogy ez ugyanaz pepitában mint aminek annyira ellene voltunk egy hónapja. Valoban elég visszás, gondoltam, hogy Tebas időzít egy kifakadást, most még valahol jogosan is.

Az ugyanaz pepitában az lenne, ha mi mennénk ki valahova meccselni azután, hogy beleálltunk múltkor.

A klub csak hagyta, hogy fizessenek a bérleti jogokért a meccs idejére. Nem a klub döntött arról, hogy jöjjenek Európába.

"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2025. november 17., hétfő 13:32

Pad'em írta:
tcskhun írta: Tebas csak beleszállt Perezbe pároslábbal,és persze katalánék már visítanak is, hogy Pereznek mindent is lehet,Tebas fasza gyerek .... etc

https://www.marca.com/futbol/primera-di ... miami.html
Ugyanez jutott eszembe, mikor láttam a nagy USA zászlót meg a csődületet a Bernabeuban tegnap (kurva jól nézett ki amúgy), hogy ez ugyanaz pepitában mint aminek annyira ellene voltunk egy hónapja. Valoban elég visszás, gondoltam, hogy Tebas időzít egy kifakadást, most még valahol jogosan is.

"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 17., hétfő 12:36

Szerintem ez csak US-EU mentalitásbeli különbség amúgy. Más itt ahogy a sportról gondolkodunk (egy objektív verseny, egyenlő esélyek), és más ahogy ott (üzlet ami pénzt termel). Ez tökéletesen megmutatkozik a Szuperliga témában is, ott valahogy feltételezem nem az NFL modellel példálózott az elnök úr :D

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 17., hétfő 12:29

Azért a labdarúgas egy világsport.
Az amerikai foci meg megragadt Észak-Amerikában, ha máshol művelik is azt elég amatőr szinten illetve semmi nézettsége és hírértéke sincs, persze sokan nézik, de azért na.

Plusz a "soccer" azért Amerikában is elég népszerű már, teljesen feleslegesen ott népszerűsíteni bármit is, ingame csapatokra a fene nem menne ki, míg fordítva ez nem igaz, mert az nem világsport, illetve itt a leggyengébb csapatok is azért komoly szintet képviselnek, meg próbálnak jó és szoros párharcokat kivinni.

Most is a Dolphins-Washington egy full izgalmas meccs volt a Bernabeuban.
Lehet rossuul tudom, de az NFL eddig is szervezett meccseket valami International Games kereteben, amit ha jol tudom kozosen szavaznak meg/hagynak jova a tulajok
Rengeteg ilyen meccs volt már.

2 brazil
5 mexikó
5 német (2 Frankfurt, 2 Allianz, 1 Berlin)
1 ír
1 spanyol
42 angol (27 Wembley, 12 Spurs stadion, 3 valami rugby stadionban).

Pluszban jövőre mennek Ausztráliába is.

És azért eloszlik a csapatok közt szépen, egyedül a Jacksonville Jaguars akik nagyon sok meccset toltak külföldön.

32 csapatból:
1 csak 1 meccset tolt 2007 óta.
20 csak 2-3 meccset.
8 csapat 4-5 között.
1 csapat 6 meccs.
1 csapat 7 meccs.
1 csapat 14 meccs, a Jaguars.

És itt nincs az hogy kimész egy spanyol 13. meg 18. meccsére azt ötleted sincs kik játszanak ott, legtöbb csapatban azért vannak jó nevek, ugye más az egész rendszer, jobban eloszlanak a jó játékosok.

Szóval ha liga szinten menne a dolog lehetne belőle valami, de az meg egy nagy bukta lenne, nem is kérdés, azt meg felejtsük el, hogy a Barca-Real kettőst túráztatjuk folyamat, mert kb csak arra lenne kereslet.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 17., hétfő 11:42

, hogy ez ugyanaz pepitában mint aminek annyira ellene voltunk egy hónapja.
Nem egeszen ertem. A Bernabeu eladta a kapacitasanak egy reszet. Hogy ez most vandorcirusz, NFL, koncert vagy eppen eskuvo vagy Yamal szulinapja, teljesen mindegy es fuggetlen a LaLigatol.

Lehet rossuul tudom, de az NFL eddig is szervezett meccseket valami International Games kereteben, amit ha jol tudom kozosen szavaznak meg/hagynak jova a tulajok.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2025. november 17., hétfő 11:33

Most azert, mert egy adott sportot vagy meccset tengeren tulra visznek, az nehogy mar a helyszin hibaja legyen. A villarreal-barca meccsnel sem lehet elovenni Miamit.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. november 17., hétfő 11:28

tcskhun írta: Tebas csak beleszállt Perezbe pároslábbal,és persze katalánék már visítanak is, hogy Pereznek mindent is lehet,Tebas fasza gyerek .... etc

wZoLee7 írta: Míg itt európában rengeteg embert érdekel az nfl, odaát le se szarják a focinkat kis túlzással.
Ez azért inkább erős túlzás, egy Barca meccs Miamiban nézőszámok szempontjából biztos nagyot ment volna.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. november 17., hétfő 8:14

Jó hát agyhalottak, egy igazi zombi sereg akik mást nem tudnak csak fröcsögni, gondolkodni egyik sem áll meg. Az nfl meg az európai foci kanyarban sincsenek egymáshoz. Míg itt európában rengeteg embert érdekel az nfl, odaát le se szarják a focinkat kis túlzással. Azt bezzeg senki nem hozza fel hogy a barca stadionjában is szerveztek minden félét, jó hogy áldozatokat nem mutattak be plusz bevételért :D

tcskhun
Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,

HozzászólásSzerző: tcskhun » 2025. november 17., hétfő 5:55

Tebas csak beleszállt Perezbe pároslábbal,és persze katalánék már visítanak is, hogy Pereznek mindent is lehet,Tebas fasza gyerek .... etc

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. november 13., csütörtök 20:26

https://www.reddit.com/r/soccer/comment ... gs_thrown/

rubiales kapja
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 10., hétfő 14:44

Atleticonak uj tobbsegi tulajdonosa van:
https://en.atleticodemadrid.com/noticia ... hareholder
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2025. november 10., hétfő 11:13

Pad'em írta:
Realista24 írta:

Hogyne lenne, hir is volt rola, hogy vettek fel egy uj szakembert, hir zeptember vegerol:
NEW: Real Madrid have signed Jesús Rueda, a new set-piece analyst.
@GuillermoRai_

Angolokat nincs ertelme hasonlatkent idevenni, elobb tanulnak meg beadni es erkezni, mint ketto ertelmeset passzolni.
Szeptemberig jobban mentek a set-piecek úgyhogy Jesús bácsi nem tudom mi csinál azóta.
Az az érzésem van, mint a suliban a gyerekeknél. Ha megtanulunk valami újat, akkor 1 hétig tök profik, majd az 1 hónappal később lévő témazáróba már halvány fogalmuk sincs. Rövidtávú memóriába be, de a képességek nincsenek ott.

Szeptemberben megtanultuk az új dolgokat: letámadás, szervezettség, 3 védős rendszer, rögzített szituk. November elejére meg már el is felejtették, hogy egy meccsen ilyet is lehet alkalmazni. Túl sok minden van, és nem tudják eldönteni, milyen szituban mit alkalmazzanak, így inkább csak álnak értetlenül, és mennek vissza a jól megszokott, kényelmes Carloballhoz.

Ez az érzésem az elmúlt két meccsen. De csak találgatok. :hmmm:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 10., hétfő 11:06

hehetheoriginal írta:
elobb tanulnak meg beadni es erkezni
mintha atomfizika lenne :lol:
Az egesz foci nem atomfizika.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 10., hétfő 11:03

elobb tanulnak meg beadni es erkezni
mintha atomfizika lenne :lol:
thereisonly1ronaldo

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. november 10., hétfő 11:03

Realista24 írta:
Pad'em írta:

Szerintem a rögzített szituknál más nem kell, egy szakember meg gyakorlás. Szakember erre nem tudom van e, de hogy idő nincs sok rá az tuti. Alonsóból kinézem, hogy a napi két edzés helyett vezényelne akár 6-ot is, de gondolom a játékosok kevésbé lennének vidámak.

PL csapatok játékának évtizedek óta lényegi eleme a pontrúgások, nekünk meg nem. Arsenal se valószínű, hogy augusztusban kezdte el tökélyre fejleszteni.
Hogyne lenne, hir is volt rola, hogy vettek fel egy uj szakembert, hir zeptember vegerol:
@GuillermoRai_

Angolokat nincs ertelme hasonlatkent idevenni, elobb tanulnak meg beadni es erkezni, mint ketto ertelmeset passzolni.
Szeptemberig jobban mentek a set-piecek úgyhogy Jesús bácsi nem tudom mi csinál azóta.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 10., hétfő 10:58

Pad'em írta:
Realista24 írta:

:mrgreen: :mrgreen:

Mint amikor azt mondja egy felnott ferfi ember, hogy nincs ideje edzeni, mozogni, olvasni, akarmi, kozben a kepernyoideje meg atlag 4 ora + a tv.

Erre csak a Vidit tudom felhozni pedanak. Sapka szar amit leraknak, edzo ki is lesz pattintva ma elvileg, de hat az ember heti harom edzest tartott :lol:
Szerintem a rögzített szituknál más nem kell, egy szakember meg gyakorlás. Szakember erre nem tudom van e, de hogy idő nincs sok rá az tuti. Alonsóból kinézem, hogy a napi két edzés helyett vezényelne akár 6-ot is, de gondolom a játékosok kevésbé lennének vidámak.

PL csapatok játékának évtizedek óta lényegi eleme a pontrúgások, nekünk meg nem. Arsenal se valószínű, hogy augusztusban kezdte el tökélyre fejleszteni.
@GuillermoRai_

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: