OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Halfkey

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 20., csütörtök 13:17

Én meg megvettem a pizzakemencét, innentől nem kell másra ennyi pénzt kibaszni hanem tudom benne szó szerint égetni :D

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 20., csütörtök 13:13

most rendeltem amazon blackweeken fejhallgatót részletre, nem értem hol a probléma :mrgreen:
még macbookot nézek - szintén 6 vagy 12 havi reszletre - akciósba, de sztem megvárom az uj modellt, remelhetoleg lesz matt, 120hz-es kijelzo vegre (meg win x86 kompatibilitas, de az sztem csak alom marad)
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 20., csütörtök 13:04

Most olvasom, hogy amcsiban mar a kajat is tudod reszletfizetesre rendelni. Mondjuk felmesz az ottani woltra, rendelsz egy 20 dollaros kajat, es csak 5 dodoba kerul abban a pillanatban.

Nem tudom mekkora kereslet lehet erre, de ezzel szepen el lehet csuszni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. november 17., hétfő 17:52

hehetheoriginal írta: mi lesz még akkor, ha jönnek a szovjetek is, oda bérleti szerződés se kell :lol: :mrgreen:
Eloszor is nem szovjet, hanem orosz. Masodszor bekoltozik, de meg kell nezni tobb szemszogbol, megeri-e neked ez ellen kuzdeni az igazadert. Lehet a lakas akarja, hogy benne lakjon es te nem tehetsz semmit ellene. Vagy felgyujtja a lakast es ugysem fizet, akkor lehet jobban jarsz azzal, ha beletorodsz es oda sem nezel. Jobb a bekesseg, mert vegul a lakas ugyis befogadja az oroszt, ha akarod ha nem. /s

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 17., hétfő 16:53

mi lesz még akkor, ha jönnek a szovjetek is, oda bérleti szerződés se kell :lol: :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 17., hétfő 16:00

LosMerengues írta: Sztem ha egyben kötöttél velük szerződést és egyben fizetnek, akkor tök mindegy hányan laknak éppen, van egy fix bérleti díj (akkor is ugyanannyiért adnád ki gondolom, ha valaki egyedül akarná kivenni), azt ők intézik egymás között, a lényeg, hogy az számodra minden hónapban ki legyen fizetve + a közös ktsg és fogyasztás alapján a rezsi. Ugyanúgy a kaució a végén egy összegben visszajár ha nem barmolták szét a kecót, ők egymás között aztán úgy osztják el, ahogy akarják.
Igen ez nekem is álláspontom, nem neked kell bíráskodni a 3 között, azt nem vállaltad, sakkozzák le ők.

Az meg szerintem kicsit habiszti dolog hogy most vizsgaidőszak van meg blabla sok idő. Ettől még meg lehet próbálni keresni, amit ha anyagilag érdekeltek meg is fognak tenni. Azért az már tényleg sztem nonszensz hogy még csak kellemetlenséget se akarsz nekik okozni, mert szegényeknek most nem jó az időzítés :)

LosMerengues
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: LosMerengues » 2025. november 17., hétfő 15:50

Sztem ha egyben kötöttél velük szerződést és egyben fizetnek, akkor tök mindegy hányan laknak éppen, van egy fix bérleti díj (akkor is ugyanannyiért adnád ki gondolom, ha valaki egyedül akarná kivenni), azt ők intézik egymás között, a lényeg, hogy az számodra minden hónapban ki legyen fizetve + a közös ktsg és fogyasztás alapján a rezsi. Ugyanúgy a kaució a végén egy összegben visszajár ha nem barmolták szét a kecót, ők egymás között aztán úgy osztják el, ahogy akarják.

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2025. november 17., hétfő 15:15

Kiköltöző srác is vállalta határozott szerződést, tehát én azt csinálnám, hogy ha nem találtok bérlőt arra az időszakra akkor a kauciójából vonnám le, hogy te is a pénzednél maradj illetve a másik két lakónak se kelljen emiatt extrát fizetnie. Maximum akkor lehetsz gáláns ha találtok időben bérlőt és így vissza tudod adni a idő előtt kiköltözőnek is a teljes kaucióját.
0 0 2 2 2 2 -1 2 2 5 5 3 1 -1 -1 -4 -4

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. november 17., hétfő 14:01

Halfkey írta: A jó lakókkal én is szeretek gáláns lenni
Ezért nem szeretnék a maradék 2 lakóval sem kitolni, nincs kedvem teljesen új lakókat castingolni meg fiszemfaszom.
[/quote] azt sem értem miért ennyi hónap erre bérlőt találni? [/quote]
Mert most vizsgaidőszak jön, inkább februártól keresnek majd néhányan, meg azért meg kell válogatni, hogy kivel tudnának hosszabb távon együtt lakni.
[/quote]

Meg amúgy mi értelme van határozott 1 évre szerződést kötni, ha 4 hónap után egyszer csak úgy gondolja, hogy csá én kiköltözök? :kivagyhe:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 17., hétfő 12:37

Áhh, szerintem van olyan a fórumon aki egy kefír+dezodor juttatás kombóért bevállalja :D

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 17., hétfő 12:36

a mihazankos sracok, betonkeverofeju veroemberek segitenek, meg youtubeon is fenn lehetsz, ahogy kilakoltatjak oket es megkoszonod :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 17., hétfő 12:34

Ha ügyvéd írta az még rosszabb ha nem fogalmazta bele :D

Egyébként szerintem pont az ügyvéd a pénzpazarlás, én mindig megírom én magam a szerződést és utána megyünk közjegyzőhöz, mert ha para van így tudom kirakatni az embert a lakásból, egy ügyvédivel a rendőrség elhajt. Ráadásul felezni szoktam a költséget a lakóval, így azért nem olyan vészes.

A jó lakókkal én is szeretek gáláns lenni, de jogilag ez akkor sem a te felelősséged, innentől jófejségből engedhetsz el pénzeket ha akarsz de valaki nyilván állja majd a cechet. Az egyetlen kibúvó hogy egyébként azt sem értem miért ennyi hónap erre bérlőt találni? Nekem kb 1-2 hétnél sosem volt több idő még bérlőt találni, bár szobára sose kerestem csak lakásra. Ha nem akarnak plusz pénzt fizetni, intézzék el hogy január 1től legyen másik bérlő.

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. november 17., hétfő 12:28

Nem voltunk hivatalosan közjegyzőnél meg ilyesmi, a fszom se akar adót fizetni ilyesmire. :lol:
Egy egyszerű ügyvédi szerződés egymás között.
Direkt azért adom ki határozott időre 1 évre, mert szeptember 1-től tudok válogatni rendes bérlőkből amikor indul az egyetemi szezon.
Egyrészt nem szeretnék kibaszni a maradék 2 lakómmal se, hogy így ők fizessenek többet.
Másrészt nem szeretnék kibaszni a kiköltözővel se, hogy nem kapja vissza a 2 havi kauciót arra az időszakra amikor már nem is fog ott lakni (pedig szerződés szerint augusztus 31-ig köteles is lehetne kifizetni a szerződése részét? Ezt nyilván nem fogom!).
Harmadrészt magammal se szeretnék kibaszni, hogy ne leszek a pénzemnél. :lol:

Valami korrekt megoldást keresek, aki mindenkinek megfelel, nem szeretek "átbaszni" másokat, de azért magamat is kell néznem.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 17., hétfő 12:02

Nem látom a szerződésed, de szerintem ez nem a te problémád, hanem annak a két srácnak kell leboxolnia a harmadikkal. Nemtudom egyébként közjegyzőnél voltatok-e, ha igen és ott nem tűnt neki fel a helyzet szabályozatlansága akkor ne ahhoz a közjegyzőhöz menj legközelebb :D Ő ugye nálam mindig elég részletesen magyarázta a bérlőnek hogy miket vállal és mi a következmény ha ezt nem tartja be, ez nyilván ebben a helyzetben a sok szerződő fél miatt egy komplex kérdéskör.

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. november 17., hétfő 11:38

Emberek!
Van egy albérletem kiadva 3 fiatalembernek (ők hárman barátok). Határozott időre 2026. augusztus 31-ig kötöttem velük a szerződést egyetemlegesen (tehát egyben fizetnek nekem, nem pedig 3 x X összeget fejenként.
Az egyikőjük ki akar költözni január 1-től. Ezzel nincs is problémám, van ilyen.
Viszont ha a maradék 2 lakó márciustól találnak csak új lakót maguk mellé, akkor úgymond ők járnak rosszul, mert 2 hónapig fizetik még a 3. emberre eső részt is.
Vagy pedig ha én nem adnám neki vissza a 2 havi kaució részt, akkor ők maradnak úgymond a pénzüknél.

Ez lenne igazából a kérdésem, hogy a határozott idő előtti felmondás (nem volt ilyen pont a szerződésben) szerződésszegés-e, vissza jár -e neki a kaució része?

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. november 16., vasárnap 13:27

kodo írta: Mondjátok már akkor azt a top 3-4 helyet bpen. :mrgreen:
O Sole Mio, Bonita (zuglóban és budán ettem), Napoletana Da Carlo, Circo, ezeknél nincs csalódás.

Budapesten amúgy nagyon el vagyunk kényeztetve gasztronómiailag, rengeteg nemzetközileg autentikus hely van. Ázsiaiak pl Okonomiyaki Tatsu, Komachi, Wang Mester...
Padron jó tapasos.
Nekem a Dobrumba is bejött, bár kicsit siettetősnek éltem meg a helyet.
Sajnos a rendes hambikat kezdi elnyomni ez a smashed őrület (olcsóbb és egyszerűbb, ugyanannyiért lehet adni, érthető).

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2025. november 15., szombat 20:40

cart írta: Sajnos több mint 24 óra megcsinálni
:D
Elfogadom. Szólj ha ráérsz :shifty:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. november 15., szombat 20:37

Sajnos több mint 24 óra megcsinálni
:D

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2025. november 15., szombat 20:31

cart írta: Lehet de legalább konzisztens minőségű, nem az van hogy 5000-ert vagy még lehet enni vagy nem :mrgreen:
Holnap ráérek tesó :coffee: :kalapos:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. november 15., szombat 20:29

Lehet de legalább konzisztens minőségű, nem az van hogy 5000-ert vagy még lehet enni vagy nem :mrgreen:

Vissza: