Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. november 15., szombat 20:55

kiserik írta: 2 dolog. Egyrészt mivel az oroszok mennek előre, ők érik el a sikereket, egy tárgyaláson ők diktálnak. Addig, amíg ez nem így lesz, addig ők nem fognak beszélgetni. Másrészt tűzszünetet nem fognak kötni. Elmondták világosan. Elégszer átbaszták már őket, hogy ne dőljenek be ilyeneknek. Egy tűzszünet arra lenne jó, hogy Ukrajnát megerősítsék. Elmondták az oroszok, hogy mi kell nekik. Addig nem fognak leállni, míg az meg nincs.
Azt túlzásnak mondanam hogy mennek előre, ok érik el a sikereket. Ha annyira haladnának előre akkor nem kellene észak koreatol segítség.

Az meg hogy nem beszél Putyin senkivel csak Trumppal meg Orbánnal… Trumppal azert h kitalálja mennyire mehet még el, mi az ami még mem veri ki a biztosítékot nála… hat hányszor lett atbaszva a feje… az h senki se beszélt vele csak Orbán, ez olyan mintha szopkodnad a kukijat Orbánnak h milyen fasza csavo… kozben mrg kis pincsi kutyulikent kiment h mi legyen a következő narratíva, mi legyen előadva… mert abban biztosak lehetünk, semmi másért nem ment ki, sztem. Orbán is csak azert van még hatalmon mert Putyinnak kedvez h van egy balek az EU-ban aki keresztbe tud tenni az EU-nak.

Abban igazat tudok adni h az EU nem elég tökös. A békepárti rész az lenne igazán ha úgy csinálnak a szankciót, minek kene mèg beszélni velük? Ha meg kell fingatni oket, szivjanak rendesen. Putyin akkor se állt volna le ha csak megkapott volna pár területet, 3-4 hónap után.

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2025. november 15., szombat 20:43

kiserik írta:
Egy háború 3 féle képen érhet véget: 1. a támadó legyőzi a megtámadottat, 2. a megtámadott felül kerekedik és megvédi magát, 3. leülnek egymással és megbeszélik a béke feltételeit, az diktál, aki jobban áll.
Amikor ilyen nyilvanvalo faszsagokat leirsz, akkor nem gondolod hogy le kene allni a szakertessel es szusszanni egy kicsit?

3 felekeppen erhet veget egy haboru, az :lol: Lassan Szun-ce magassagokba kerulsz.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. november 15., szombat 20:36

sander írta:
rashidm írta:

A szektás dolog inkabb rad mondható, hogy ennyire véded a Orbán segget. Gázra szükség van, de mar jóval korábban le lehetett volna válni az orosz gazrol, mielőtt meg bejött ez a csodás rezsicsokkentes meg hogy horror áron vesszük a gázt, ami kis idő után mar jóval olcsóbb volt mas országoknak. Szoval igen, felesleges pénzköltés.
Felsorolnád hogy melyik országoktol tudnánk olcsobban ekkora mennyiséget venni ?

Csak azért kérdezem mert konkrétan egy szerzőődés pontos számait sem mondják meg nyilvánosan, általában ezek a számok becslések amiket általában a költségvetésből számolnak vissza.
Vezetékes orosz gáz körülbelüli ára: 6-8 USD/MMBtu (kb. 20-27 EUR/MWh) körül mozog.
Az LNG Európába történő importköltségei 2025-ben jellemzően 10-15 USD/MMBtu (kb. 33-50 EUR/MWh) tartományban voltak.

Szóval nagyon kiváncsi vagyok hogy honnan lehetne olcsobban gázt venni, márcsak amiatt is hogy az LNG-nek a szállítási és előállítási költsége biztos hogy magasabb mint a vezetékes gáznak.

Kis hazánk az orosz éves GDP-nek körülbelül 0,3-0,5%-át veszi meg energiahozdozok formájában, tehát gázt olajat és ha jol tudom ebben benna van az atomenergia is. Ja és ebben természetesen benne van azis amit továbbértékesítünk, mert ugye most például az ukránoknak is adunk el gázt.
https://fgsz.hu/ itt bárki megnzéheti hogy abban a pillanatban mi történik.

A nagy orosz olaj és gáz leválásról meg csak annyit hogy az EU az orosz LNG gáz 49%-át veszi meg. Indián keresztül pedig rengetek olajat. De látszik Bulgária, Románia vagy épp Németország problémája is. Hiszen a nagy jogállamokban épp most gondolkodnak az államosításon.

Indián keresztül pedig az egész EU olajat vásárol.
India orosz olajimportja számszerűsítve a következőképpen alakult a 2024-es és 2025-ös év adatai alapján:
Volumen:
Napi import: India 2024-ben átlagosan napi 1,80 millió hordó (mbpd) orosz kőolajat importált. 2025-ben ez a szám némileg ingadozott, de az első kilenc hónapban az átlagos import napi 1,7-1,9 millió hordó körül mozgott.
Éves import (2023-2024-es pénzügyi év): Ebben az időszakban India 1,72 millió hordó/nap orosz olajat importált.
Részarány:
Teljes importból: Az orosz olaj részaránya India teljes kőolajimportjában jelentősen megnőtt:
2021-ben még csak 3% volt.
2024-ben már 36% körül alakult.
2025 júniusában elérte a 45%-os rekordot.
Globális részesedés: India a tengeri úton szállított orosz kőolaj legnagyobb globális vásárlója, a teljes orosz export mintegy 40%-át teszi ki.
Egyéb pénzügyi adatok:
Kedvezmény: India az orosz olajat továbbra is jelentős, a globális piaci árhoz képest kedvezményes áron szerzi be.
Importérték (2023-2024-es pénzügyi év): India teljes olajimport számlája 132,4 milliárd dollár volt, ami 16%-os csökkenést jelent az előző évhez képest, (több olajat vettek kedvezőbb áron és még sporoltak is) főként az olcsóbb orosz olajnak köszönhetően.

India jelentős mértékben növelte finomított kőolajtermékek (például dízel, benzin, repülőgép-üzemanyag) exportját Európába, kihasználva a nyugati szankciók okozta piaci rést. Az import jelentős része közvetve orosz eredetű, mivel az indiai finomítók kedvezményes orosz nyersolajat dolgoznak fel, és a készterméket – amely a finomítás után már "indiai terméknek" minősül – értékesítik tovább.
A 2024-es és 2025-ös adatok a következők:
Mennyiségi adatok
Volumen növekedés: Az Európába irányuló indiai finomított termék export volumene jelentősen nőtt. Például az EU-ba irányuló dízel exportja 2025 augusztusában 137%-kal emelkedett az előző évhez képest, elérve a napi 242 000 hordót.
Teljes export EU-ba: A 2023-2024-es pénzügyi évben a kivitel volumene elérte a 24,73 millió tonnát.
Piaci részesedés: India Európa legnagyobb finomított üzemanyag-beszállítója lett, megelőzve Szaúd-Arábiát. Az indiai finomítók adatai szerint Európa a teljes exportjuk mintegy 28%-át tette ki.
Pénzügyi adatok
Exportérték: Az Európai Unióba irányuló finomított kőolajtermékek exportjából származó bevétel a 2023-2024-es pénzügyi évben 20,5 milliárd dollárra emelkedett az 5,9 milliárd dollárról (közel 250%-os növekedés) a 2018-2019-es pénzügyi évhez képest.
Bevételek (2024-2025): A 2024-2025-ös pénzügyi évben az exportbevételek 15 milliárd dollár körül alakultak az EU-s szankciók miatt, ami némileg alacsonyabb az előző évi 19,2 milliárd dollárnál, de még mindig jelentős összeg.
Fő célországok az EU-n belül
A finomított termékek főleg az európai logisztikai csomópontokba érkeznek, ahonnan továbbosztják őket:
Hollandia: A rotterdami kikötőn keresztül a legfontosabb importáló, a teljes európai import mintegy negyedét fogadta.
Franciaország, Spanyolország, Belgium, Románia, Olaszország, Egyesült Királyság: szintén jelentős felvevőpiacok voltak.
Ha az oroszok Gáza annyira olcso, mi miert fizetünk/fizettünk többet, mint mas EU-s ország? A nagy rezsicsokkentes során ha többet fogyasztasz akkor sokszorosa a havi gaz díja, de másik közmű dij is. Gondolom az orosz felárat nem így fizetjük vissza…

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. november 15., szombat 20:08

kiserik írta: Egyrészt erről "Ukrajna hajlandó lenne lemondani a megszállt területekről is" tudnál dobni valami linket, vagy arról, hogy ez EU vezetése ezt elfogadná?
Abból lehet erre következtetni, amit a Trump kormányzat mondott az elképzelhető békéről közvetlenül az ukránokkal történt tárgyalások után. Természetesen hivatalos link erről nincs.
kiserik írta: Másrészt tűzszünetet nem fognak kötni. Elmondták világosan. Elégszer átbaszták már őket, hogy ne dőljenek be ilyeneknek.
Mikor, ki és hogyan baszta át őket tűzszünettel?

Amúgy pedig a legtöbb béke tűzszünettel kezdődik. Nem tudom, volt-e már aktív háborút lezáró béketárgyalás tűzszünet nélkül. Úgy nehéz érdemi tárgyalásokat folytatni az asztalnál, hogy közben egymást ölik a fronton. Ezzel az oroszok is tisztában vannak, csak rafkósak, eszük ágában sincs békét kötni, azért mondják azt, hogy a tűzszünetnek nincs értelme. Amíg él nemzeti kisebbség Szibériában, vagy kilóra lehet hozni afrikai és koreai katonákat a frontra, így lesz. Vagy amíg valaki komolyan oda nem kúr nekik gazdaságilag.
1. a támadó legyőzi a megtámadottat, 2. a megtámadott felül kerekedik és megvédi magát, 3. leülnek egymással és megbeszélik a béke feltételeit, az diktál, aki jobban áll.
4. A világ értelmesebb része egyre több és szigorúbb szankciót vet be az agresszorral szemben, amit valóban betart és betartat, kitart amellett, amíg az gazdaságilag bele nem roppan a háborúba.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. november 15., szombat 19:54

Halfkey írta: Hol olvasod hogy azt írtam hogy favorizálsz bármit? Leírtál két narratívát, én meg felvetettem hogy ahhoz hogy legyen békepárti narratíva, ahhoz hogy kellene viselkednie valakinek? Egy beszélgetés már csak ilyen, attól hogy te csak a saját kereteidben gondolsz másoknak (akik bátorak és nyitott szemmel járnak a világban, valahol azt olvastam ezek jó dolgok) lehet van vele kapcsolatban más észrevételük is mint bólogatás vagy habzó szájú ellenzés.

A mondandóra visszatérve. Leírod megint ugyanazt pepitában mint előbb, köszi, akkor is elolvastam, értem hogy a Nyugat és Ukrajna gonosz, meg ezt a korábbi 1000 hszedből is értettem. Azt nem értem továbbra sem milyen lenne az a viselkedés, amire ráhúzhatjuk hogy békepárti. Te ugye kifejted hogy nem látsz ilyen szereplőt. Mi lenne az a viselkedés ami békepárti lenne?
Pont erről beszéltem. Nem választottam oldalt, nem favorizáltam egyik felet sem, de Te leírod, hogy szerintem "a Nyugat és Ukrajna gonosz". Ismét olyat adsz a számba, amit nem mondtam, nem gondoltam.

A nyugat nem gonosz. A nyugati vezetőknek anyagi érdeke, hogy ne legyen béke. Ez nem jelenti ugyan azt. Ukrajnáról meg nem is beszéltem, max Zelenszkijről meg az ukrán népről.

Tudod mi lenne/lett volna a békepárti hozzáállás a Nyugat részéről szerintem? Ha a segítségnyújtás mellett felveszik a kapcsolatot az oroszokkal. Tudod mit csináltak? Elzárták a nyugati világot az oroszoktól és nem is keresték őket. És bakker békecsúcsot rendeztek. Kész röhej, hogy a háború kitörése után OV volt az első nyugati vezető, aki egyáltalán beszélt Putinnal.

Egy háború 3 féle képen érhet véget: 1. a támadó legyőzi a megtámadottat, 2. a megtámadott felül kerekedik és megvédi magát, 3. leülnek egymással és megbeszélik a béke feltételeit, az diktál, aki jobban áll.

Ahogy én látom:
- az oroszok az 1, 3
- az amerikaiak a 3
- ukrajna és a Európa a 2
verziót támogatja.

Tudod mi a legdurvább? 2 hónap alatt vége lehetett volna az egésznek és ahogy kinéz, Ukrajna sokkal jobban járt volna az isztambuli békével. Ezt viszont a nyugat soha nem fogja beismerni/ elismerni.
nuevo_ericco írta:
kiserik írta: rengeteg bizonyíték van arra, hogy a nyugati vezetőknek gazdasági érdekük a háború.
Ahogy Putyinnak és körének is. Sőt, Pekinget is idevenném. A háború üzlet is, így volt ez már kétezer éve és korábban is.
A különbség az, hogy a nyugatnak nincs reális eszköze (olyan, ami ne vezetne harmadik világháborúhoz) gyorsan befejezni a háborút, míg Oroszországnak van. Az elmúlt nagyjából egy év pedig kb. arról szólt, hogy már mindenki befejezné, Ukrajna hajlandó lenne lemondani a megszállt területekről is, csak pont Oroszország nem. Minden más csak maszatolás, ami a valódi megoldástól távolabb visz. Putyint kell rávenni előbb a tűzszünetre, majd a békére. Szép szóval ez nem megy, ebben megegyezhetünk talán.
Mint írtam, az oroszok nem lehetnek béke pártiak, mert ők háborúznak. Ezzel nekik céljuk van, és addig, míg azt el nem érik, folytatni fogják.

Ismét csak egy oldalról nézed a dolgokat. Egyrészt erről "Ukrajna hajlandó lenne lemondani a megszállt területekről is" tudnál dobni valami linket, vagy arról, hogy ez EU vezetése ezt elfogadná?

2 dolog. Egyrészt mivel az oroszok mennek előre, ők érik el a sikereket, egy tárgyaláson ők diktálnak. Addig, amíg ez nem így lesz, addig ők nem fognak beszélgetni. Másrészt tűzszünetet nem fognak kötni. Elmondták világosan. Elégszer átbaszták már őket, hogy ne dőljenek be ilyeneknek. Egy tűzszünet arra lenne jó, hogy Ukrajnát megerősítsék. Elmondták az oroszok, hogy mi kell nekik. Addig nem fognak leállni, míg az meg nincs.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2025. november 15., szombat 19:29

Ahogy látom bájaleksz cuccából ide is jutott
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. november 15., szombat 18:33

Sot, meg Toroczkai es a gittegylete is profital a haborubol, mert nyugodtan Ukrajnazhat es nem kell az alusisakos vakcinafrasszal hulyet csinalniuk magukbol. Badummtsss.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. november 15., szombat 18:14

kiserik írta: rengeteg bizonyíték van arra, hogy a nyugati vezetőknek gazdasági érdekük a háború.
Ahogy Putyinnak és körének is. Sőt, Pekinget is idevenném. A háború üzlet is, így volt ez már kétezer éve és korábban is.
A különbség az, hogy a nyugatnak nincs reális eszköze (olyan, ami ne vezetne harmadik világháborúhoz) gyorsan befejezni a háborút, míg Oroszországnak van. Az elmúlt nagyjából egy év pedig kb. arról szólt, hogy már mindenki befejezné, Ukrajna hajlandó lenne lemondani a megszállt területekről is, csak pont Oroszország nem. Minden más csak maszatolás, ami a valódi megoldástól távolabb visz. Putyint kell rávenni előbb a tűzszünetre, majd a békére. Szép szóval ez nem megy, ebben megegyezhetünk talán.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 15., szombat 18:12

Hol olvasod hogy azt írtam hogy favorizálsz bármit? Leírtál két narratívát, én meg felvetettem hogy ahhoz hogy legyen békepárti narratíva, ahhoz hogy kellene viselkednie valakinek? Egy beszélgetés már csak ilyen, attól hogy te csak a saját kereteidben gondolsz másoknak (akik bátorak és nyitott szemmel járnak a világban, valahol azt olvastam ezek jó dolgok) lehet van vele kapcsolatban más észrevételük is mint bólogatás vagy habzó szájú ellenzés.

A mondandóra visszatérve. Leírod megint ugyanazt pepitában mint előbb, köszi, akkor is elolvastam, értem hogy a Nyugat és Ukrajna gonosz, meg ezt a korábbi 1000 hszedből is értettem. Azt nem értem továbbra sem milyen lenne az a viselkedés, amire ráhúzhatjuk hogy békepárti. Te ugye kifejted hogy nem látsz ilyen szereplőt. Mi lenne az a viselkedés ami békepárti lenne?

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. november 15., szombat 17:47

Halfkey írta: Nyilván felesleges bármit is írni neked kiserik, tudom jól, de azért hátha. Ha a saját terület megvédésére irányuló támogatás szerinted háborúpárti álláspont, ezzel azt mondod hogy maga a védekezés is háborúpárti. Tehát szerinted az a békepárti, aki ha megtámadják akkor gálánsan átadja a területeit de nem próbálja megvédeni magát.

Rossz hírem van, ilyen békepárti országok nemnagyon léteztek a történelemben.
Tévedés. Helyesen: nyilván felesleges bármit is írni úgy, hogy nem arra reagálsz, amit én írtam, hanem arra, amit tököm tudja honnan szedsz.

Leírtam a 2 narratívát. Azt is leírtam, hogy tényszerűen egyik sem békepárti. Viszont egyik mellett sem álltam ki, egyiket sem favorizáltam.

Véleményem szerint, ahogy korábban is írtam, egyik sem békepárti. Nem lehet békepárti az, akinek érdeke a háború.

Érdekek:
- oroszok: egyértelmű, mint agresszor, valamit el akarnak érni. Milliószor elmondták, hogy mit, majd a végén meglátjuk, hogy hazudtak e vagy sem.
- nyugat: rengeteg bizonyíték van arra, hogy a nyugati vezetőknek gazdasági érdekük a háború. Persze ez mind mind orosz dezinformáció, ahogyan az ukrán vezetés korrupciós tevékenysége is az. Megnéznék mondjuk egy másik univerzumot, ahol Boris Johnson nem utazik Kijevbe az Isztambuli béketárgyalások vége felé és nem kap fél év múlva 1 millió fontot a fegyverkereskedő barátjától. Vagy ahol Kaja Kallas férje ura nem pont Oroszországban kereste magát gennyesre a háború kitörése után. Vagy ahol a Reinmetal részvényesei nem pont az EP-ben örömködnek, hogy szárnyal a részvényük a háborúnak köszönhetően. Illetve ne haragudjon meg senki, de úgy nem lehet valaki békepárti, hogy egy konfliktusban nem kíváncsi csak az egyik félre. A másikat teljesen elszigeteli.
- Zelenszkij: gazdasági és politika haszna van, amíg folyik a háború.

Itt aki békepárti az az ukrán nép. Itt egy videó: https://www.youtube.com/watch?v=NmTi_hT7hKI Sokaknak nem fog tetszeni, ami elhangzik benne, de az ukrán hölgy egyértelműen kimondja: nekik mindegy hogyan, csak legyen vége.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. november 15., szombat 17:21

istimester írta:
Whiteheart írta:

Az elmúlt 30napot nézzed, helómi?

Amúgy mi volt ez a Tusk beszólás az ellenzéknek; "mentek börtön vagy budapest" ??
Tesomsz.
Láttam a 30 napos kimutatást is. Meccsnapokon a meccsel kapcsolatos topikban pörög az élet + szétszórva a játékosok topikjai. Politika topik meg van 1 drb napi X témára. Tartalom talán még több is lesz a választásokig. De arányaiban még így sem vagyunk közelében az állításodnak.
Elmult 30 napban 1749 hsz szuletett a negy legjobban porgo focis temaban, politikaban 574 az enyemmel egyutt… gondolom a tobbi focis temaval egyutt kb 5x annyi hozzaszolas erkezett, mint ide

A tegnap kozzetett Epstein emailek… Big Beautiful Bill egeszen uj ertelmezest nyer :lol:

https://www.newsweek.com/donald-trump-b ... y-11046836

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. november 15., szombat 16:56

Halfkey írta: Tehát szerinted az a békepárti, aki ha megtámadják akkor gálánsan átadja a területeit de nem próbálja megvédeni magát.
orban bazsika :kalapos:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. november 15., szombat 16:43

nuevo_ericco írta:
Caraway írta: A videot szerintem keptelen lennek vegignezni a szekunder szegyenerzet miatt, de 1-1 reszletet lattam ahol marci darabokra szedi oket, azok zsenialis jelenetek.
Nyugi, többször, több helyen már úgysem nagyon fogjuk őket látni :lol:
istimester írta:A másik meg válltömést hord a XXI. században
Sosem tudhatod, a széles, bő szabású nadrágok is jönnek vissza :mrgreen:
Nagyon durva, hogy ez a Cseh Katalin EP-kepviselo tudott lenni, amikor egy sajat gondolata nincsen, csak felmondja amit a New York Timesban vagy a Guardianen olvasott. :lol:

Teljesen ledobbentett, olyan mintha valami kozepiskolast odaultettek volna, hogy mondja el a vilagkepet. De ott meg ertheto lenne ez a performansz.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 15., szombat 16:42

Nyilván felesleges bármit is írni neked kiserik, tudom jól, de azért hátha. Ha a saját terület megvédésére irányuló támogatás szerinted háborúpárti álláspont, ezzel azt mondod hogy maga a védekezés is háborúpárti. Tehát szerinted az a békepárti, aki ha megtámadják akkor gálánsan átadja a területeit de nem próbálja megvédeni magát.

Rossz hírem van, ilyen békepárti országok nemnagyon léteztek a történelemben.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. november 15., szombat 15:59

Caraway írta: A videot szerintem keptelen lennek vegignezni a szekunder szegyenerzet miatt, de 1-1 reszletet lattam ahol marci darabokra szedi oket, azok zsenialis jelenetek.
Nyugi, többször, több helyen már úgysem nagyon fogjuk őket látni :lol:
istimester írta:A másik meg válltömést hord a XXI. században
Sosem tudhatod, a széles, bő szabású nadrágok is jönnek vissza :mrgreen:

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. november 15., szombat 15:58

Whiteheart írta:
istimester írta:
Holtidőben esetleg. Ez egy focis fórum. Egy az utolsók közül. Örülni kellene, hogy egyáltalán működik.
Ha van foci (meccs), van content a topikokban.
Ahogy ma például:

Meccs topik - 110 hsz
BL - 22 hsz
Hírek - 21 hsz
La liga - 12 hsz
Politika - 8 hsz

Nem kötelező a politika topikot olvasni.
Többségében én is jól megvagyok nélküle.
Az elmúlt 30napot nézzed, helómi?

Amúgy mi volt ez a Tusk beszólás az ellenzéknek; "mentek börtön vagy budapest" ??
Tesomsz.
Láttam a 30 napos kimutatást is. Meccsnapokon a meccsel kapcsolatos topikban pörög az élet + szétszórva a játékosok topikjai. Politika topik meg van 1 drb napi X témára. Tartalom talán még több is lesz a választásokig. De arányaiban még így sem vagyunk közelében az állításodnak.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 15., szombat 15:54

istimester írta: Richárddal sem az a baj, hogy homoszexuális, henem az, hogy egy rossz buzi. A másik meg válltömést hord a XXI. században és majdnem elsírja magát interjú közben. Atyám mi volt ez :lol:
Nagyon nagy trash volt, aki akar szórakozni egy jót annak kötelező :lol:

És még Marci nem is ráncigálta meg őket olyan durván, volt nem egy eset, amit kegyesen elengedett. :lol:
A Fidesz azzal riogat, hogy az EU katonákat küld Ukrajnába, nem azzal, hogy Oroszország megtámad minket. Az elsőre még nem volt példa, a másodikra igen.
Ne provokálj tényekkel :/

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. november 15., szombat 15:51

istimester írta: Richárddal sem az a baj, hogy homoszexuális, henem az, hogy egy rossz buzi. A másik meg válltömést hord a XXI. században és majdnem elsírja magát interjú közben. Atyám mi volt ez :lol:
Aranybanya a kommentszekcio. :lol: :lol:

A videot szerintem keptelen lennek vegignezni a szekunder szegyenerzet miatt, de 1-1 reszletet lattam ahol marci darabokra szedi oket, azok zsenialis jelenetek.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. november 15., szombat 15:49

kiserik írta:ha elérik a céljukat, Ukrajna megmarad semlegesnek
Ezt már az oroszok sem próbálják elhitetni senkivel. Ha marad is valamilyen Ukrajna, amilyen nemzetben ők egyszerűen nem hisznek, az minden lesz, csak nem semleges.

A semleges az én értelmezésemben az, hogy az adott nemzet eldönti, hova akar tartozni.
kiserik írta: Míg az orosz narratívához közelebb állók mindig azon voltak, hogy a felek tárgyaljanak (22 Isztambul, Orbán túra, Trump ténykedése), addig a nyugati narratívához közel állók ezt mindig ellenezték (2 békecsúcs az oroszok nélkül, a háború legelején betiltott orosz hírek, csatornák, minden kommunikáció beszüntetése az oroszokkal) és erővel (pénz, fegyver, szankciók) akarták megoldani a helyzetet.
Mert a háború legelején próbálkoztak a tárgyalásokkal, majd megértették, hogy Putyin, mint minden totalitárius vezér, csak ez erőből ért. Nem véletlen volt a háború elején nagyon óvatos az ukránoknak adott segítség. Messze nem úgy volt, hogy azonnal ment minden fegyver, paripa. Még most sem amúgy.
Ezt kezdi megérteni a jelenlegi amerikai kormány is. Csak azok nem értik, akik sosem voltak semlegesek, mindig oroszpártiak voltak.
A szankciókról pedig az idő bebizonyította, hogy az egyetlen békés megoldása a béke elősegítésének, nem véletlenül nyúlt ehhez a Trump adminisztráció is. Csak ez sosem sprint volt, hanem maraton. De az orosz narratívát képviselők ezt a tényt mindig ignorálták, és a kritikájuk középpontjában az volt, hogy látjátok, hatástalanok, meg kell őket szüntetni.
A gázból és olajból rengeteg tartalékot halmoztak fel, nem a társadalomba fektették vissza, nem a két tucatnyi nemzet felemelése volt a cél. Idáig ezt a tartalékot égették, ezért nem volt nagy látszatja a szankcióknak, de mára már keményen hitelre megy az egész háború. Ha nem lenne Peking, lehet már rég bedőlt volna az egész orosz rendszer, és béke lenne.

Ami az ukrán korrupciót illeti, legalább kiderül, és vannak következmények. Ellentétben a magyarral és az orosszal.
kiserik írta: Általában ez szokott lenni ezekkel a megoldásokkal, hogy messziről jónak tűnik, de a gyakorlatban semmi értelme. Ezért tartunk ott, ahol. Egyrészt ezek az emberek már gyerekként szerhasználók lesznek. Másrészről nem kapálgatnak otthon és hobbiból füvezgetnek kicsit, hanem gyakorlatilag maguk alá szarnak. Az, aki ma kristályozik és 1500 Ft-ért fenyeget, kirabol, sokszor megöl bárkit, és azon agyal, hogy honna lesz meg a következő adag, az nem fog otthon 1-2 növénykét gondozgatni, szárítgatni, majd a csillagos ég alatt elfüstölni a haverokkal gitárt pengetve a tábortűznél.
Én sem azt mondom, hogy ez gyors megoldást hozna, és azt sem, hogy ezek az emberek menthetőek (bár ha csak egy-kettő tudna váltani, talán már megérné), de hosszútávon hozhat eredményeket. Amit tudunk biztosan, hogy a jelenlegi agresszív és elavult hozzáállásnak nincs semmi értelme a gyakorlatban. Úgy meg pláne, ha az állam összejátszik a bűnszervezetekkel, ahogy írod. Lehet egy próbát megérne, ha már más társadalmilag és kulturálisan hasonló nemzet is meglépte ezt.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. november 15., szombat 15:39

A másik meg válltömést hord a XXI. században
ezek a fontos dolgok :lol:

stilusrol meg izlesrol beszelni
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo