HozzászólásSzerző: J. Dee » 2025. november 12., szerda 13:49
Engem eléggé meglep, hogy novemberre ide jutottunk Xabival, és eléggé elszomorít is, mert nem túl pozitív képet vetít előre.
Azért lep meg, mert a "kötelező" meccseken 2 pontot buktunk összesen, a rangadókból pedig 1-2 a mérleg, de éppen a legfontosabbat húztuk be, ahol a csapat is elég jó képet mutatott.
Ráadásul a Pool ellen azért nekem fele-fele a dolog, nem ültek az edzői elképzelések, de a játékosok is telibaszartak mindent.
Amennyire átjön a hírekből, kb annyi a gond, hogy megszűntek a névre szóló kezdőtagságok meg 90 percek, és melózni kéne. Egyelőre semmi olyan hülyeségről nem tudni, mint a Benitez féle dolgok, amire azt lehet mondani, hogy kattant az edző, azért nehogy már az fájjon, hogy haladunk a korral és vannak masszív videóelemzések (ha lehet hinni a híreknek).
Ezzel összefüggésben én nem osztom a véleményt, hogy ide nem taktikus edző kell, hanem ego mgmt. Ego mgmt edző akkor jó, ha van egy olyan kerete, de leginkább kezdő 11, amilyen volt itt korábban mondjuk ZZ idején, hogy a pályán volt 7-10 (ízlés kérdése) játékosunk, akinél nem volt jobb a világon akkor, és volt mondjuk 3-4 akinél a történelmi valaha volt topX gondolat is jogosan merülhetett fel.
Hát, őszintén, most 2 ilyen van, a csapat elején meg végén 1-1, tetszik vagy sem, a többiek nem tartoznak ebbe a körbe.
Amelyik meccseken hajlandóak voltak megcsinálni, amit az edző kért, azok baromi jól néztek ki, amint meg beleszarunk a dologba, persze, hogy szétesik az egész. Be kell állni a sorba. De elég rosszul néz ki, hogy nem látszódik a klub részéről a masszív kiállás Xabi mellett, pedig most lenne hatása.
És hozzátenném, hogy egyelőre még csak nem is nagyon formálhatta a keretet, kapott 2 védőt hiányposztra meg Trentet, de pl a közepe az nagyon nincs rendben.
Az argentin gyereket fel lehet róni, Xabi se tökéletes nem arról van szó, de ha most bedarálják a játékosok, a klub meg nem áll mögé, akkor baszhatjuk, ugyanígy nem fognak más edző mögé se beállni, aztán lehet hozni az olyan szezonokat, mint tavaly a sétálgatásokkal, csak akkor évekig nem nyerünk semmit.
“Finding the hidden advantage in an unfortunate circumstance. Using pain to take you to the next level. Those are the things that turn players into kings.”