HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2025. november 9., vasárnap 19:26
Sok tényezős lehet ez, de annyi fixnek látszik, hogy sok év kell, hogy újra elitbe tartozzunk. Ez a keret egyszerűen csak nem az, nem gondolom, hogy bárki ebből jelentősen többet ki tudna hozni.
Xabi a hozzáállásával és a modern menedzselésével annyit azért elért, hogy sokkal stabilabban hozzuk a meccseket, mint tavaly. Oké, most volt két kudarc egymás után, de a meccsek nagyját simán hozzuk az újításokkal. Legjelentősebb, hogy ha nem szarik bele az első hármas, és rendesen végzik a letámadásokat, már az ellenfél térfelén visszaszerezzük a labdát, és esélyt sem adunk nekik, teljesen uralni tudjuk így a meccseket. Jó érzés ezt látni.
Barcát lefociztuk, egy elég szar barcát, de fontos győzelem volt. Bár úgy érzem, hogy azóta túlzottan el is szálltak a srácok fejben. Az utóbbi két meccsen nyoma nem volt a letámadásnak. Egy nívósabb ellenfél ellen azért, mert hiányzik a kvalitás, hogy őket is megfogjuk, ma pedig szintén nem látszott semmi, mert szart bele az egész csapat.
Ez a legveszélyesebb, hogy úgy tudnak elkényelmesedni a sztárjaink, hogy igazából nincs mire, mert nem bizonyítottuk be sehol sem, hogy európa elitje lennénk jelenleg. És ha nagy a mellény, és büdös a meló, akkor baszhatjuk az egész rendszerünk, hiába lenne jó, hiába hozott látványos fejlődést, nem primadonnákra van szabva. A baj az, hogy ez a csapat nem olyan erős, hogy elbírná ezeket a primadonnákat.
Jobb szélünk nincs, centerünk nincs. Kp harmatos, jobb védőnk egy középpályás. Egyedüli klasszisunk egy kapus, és Mbappé, ha úgy dönt, hogy szeretne is focizni, nem csak a fizetést felvenni, mint ma (talán még Jude, de megvárnám, hogy stabilan hozza újra azt, amit az első félvben mutatott). A padon olyanok vannak, mint Brahim, Rodrygo, Mendy, Alaba, Masta akiktől sokat nem lehet remélni, és Fran G, GG, Endrick, akik teljesen le lettek építve.
Xabinak is van sara, de neki azért adnék még időt. Borzasztóan fiatal, és az első nagy melója igazán. Valahol természetes, hogy nem megy egyből, hogy az egókat kezelje. Szerintem kifejezetten jól kezdte, aztán a Vini féle balhé megfoghatta őt, lehet rá is szóltak felülről, de azóta egyértelműen nem meri csak úgy mellőzni/lecserélni. Mbappét sose merte. Szintén érthetetlen, hogy miért erőltetjük a 433 felállást, amikor egyértelműen nincs jobbszélünk. Kezdetben nagy felüdülés volt, ahogy a csapatot forgatta, ahogy cserélt, de mostanság az is köhög. GG, és Endricket teljesen leépítette. De benne van, hogy nem mer a sztárokhoz úgy nyúlni, és pont egy Mbappé mögött van mindkettő a sorban. Vannak érthetetlen dolgok, de szerintem bőven van pozitív hatása is a spanyolnak.
Én azon az állásponton vagyok, hogy első körben a keretet javítanám, az év során úgyis kiderülhet, ki szint, ki nem az, akinek büdös a meló, nem képes megdögleni a mezért, szintén mehet, a hiányosságokat pedig pótolni kell. Xabinak megadnék még 1-2 évet, hogy dolgozzon, alakítsa a keretet kedvére, akikkel a megfelelő taktikát ki tudja alakítani, akik melóznak, letámadnak, és eldönteném, hogy mondjuk Mbappé-Jude vonal köré építem azt. Ha a 3. évben is ilyen gondokat, hiányosságokat látunk, akkor lehet, nem tudta megugrani a feladatot a spanyol. Tudom, ez a Real Madrid, nincs idő.. De lehet, most egyszer jól is járhatnánk, ha kipróbáljuk. Kapkodással, összevisszasággal sem leszünk igazán előrébb.