Formula-1

Forma-1, kézilabda, kosárlabda, motorsportok, Olimpia és minden más.

Ki lesz a világbajnok?

A szavazás 2025. november 7., péntek 16:12-kor befejeződött.

Oscar Piastri
10
26%
Lando Norris
17
45%
Max Verstappen
11
29%

Szavazatok száma: 38

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Formula-1

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. november 10., hétfő 13:38

magnus666 írta:
Tjacks írta:
Nem írtál csak utaltál :)

Holland verseny után lett 34 pont a különbség ahol ugye Norris dnf volt, én nem mondanám ezt ordító különbségnek egy olyan rendszerben ahol 25 pont jár egy első helyezésért.

Miami-ig Piastri acélos volt ez tény, de az a hatodik verseny volt nem a tizenhatodik.
ha így jött át sorry, nem gondolom, hogy a Mclaren belenyúl valamelyik autóba, 2007 óta kicserélődött a vezetőség :mrgreen:
Az sem fedi le a valóságot, hogy Miami-ig volt acélos Piastri, utána is inkább ő volt a meggyőzőbb 2 futam kivételével. Amire tudok gondolni, hogy Norrisra fejlesztették az autót, ezen nem lepődök meg, brit csapatban brit saját nevelésű gyors pilóta, Norris papa és Brown régóta jóban vannak, Piastri nem bírta el ezt fejben. Fairnek nem nevezném, de az angol hozza amit kell, megérdemelt lesz a cím.
Lehet hogy számodra meggyőzőbb volt, de a legfontosabb viszonyítási pont az a megszerzett egységek száma, ez meg dnf-el is csak 34 pont volt kettejük között.
Azt mondjuk nem értem hogy év eleje óta miért csak a holland nagydíj után kezdtek el a saját nevelésű brit pilótára fejleszteni, de biztos így dobta ki a gép.

Hogy mit nevezhetünk Fairnek ebben a sportban azt nem tudom,nem sokat olyat láttam 25 év alatt :kalapos:

magnus666
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
Kedvenc csapatod: FCB

HozzászólásSzerző: magnus666 » 2025. november 10., hétfő 13:19

Tjacks írta:

Holland verseny után lett 34 pont a különbség ahol ugye Norris dnf volt, én nem mondanám ezt ordító különbségnek egy olyan rendszerben ahol 25 pont jár egy első helyezésért.

Miami-ig Piastri acélos volt ez tény, de az a hatodik verseny volt nem a tizenhatodik.
ha így jött át sorry, nem gondolom, hogy a Mclaren belenyúl valamelyik autóba, 2007 óta kicserélődött a vezetőség :mrgreen:
Az sem fedi le a valóságot, hogy Miami-ig volt acélos Piastri, utána is inkább ő volt a meggyőzőbb 2 futam kivételével. Amire tudok gondolni, hogy Norrisra fejlesztették az autót, ezen nem lepődök meg, brit csapatban brit saját nevelésű gyors pilóta, Norris papa és Brown régóta jóban vannak, Piastri nem bírta el ezt fejben. Fairnek nem nevezném, de az angol hozza amit kell, megérdemelt lesz a cím.

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. november 10., hétfő 11:42

magnus666 írta:
Tjacks írta: Amikor Piastriról van szó mehet a konteózás, ha Norris gyengébb akkor fejben gyenge :lol:
Írtam bármilyen konteót? Arra irányult a kérdésem, hogy kapott-e valamilyen fejlesztést a Mclaren ami Norrisnak fekszik és Piastrinak nem? Vagy egyszerűen megérkezett fejben bajnok szintre az angol, végre elhiszi magáról? Mert ilyet még nem láttam eddig, hogy hirtelen a csapattárs kap 3 tizedet körönként úgy, hogy ő volt a stabilabb 16 versenyig.

magnus666
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
Kedvenc csapatod: FCB

HozzászólásSzerző: magnus666 » 2025. november 10., hétfő 11:16

Tjacks írta: Amikor Piastriról van szó mehet a konteózás, ha Norris gyengébb akkor fejben gyenge :lol:
Írtam bármilyen konteót? Arra irányult a kérdésem, hogy kapott-e valamilyen fejlesztést a Mclaren ami Norrisnak fekszik és Piastrinak nem? Vagy egyszerűen megérkezett fejben bajnok szintre az angol, végre elhiszi magáról? Mert ilyet még nem láttam eddig, hogy hirtelen a csapattárs kap 3 tizedet körönként úgy, hogy ő volt a stabilabb 16 versenyig.

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2025. november 10., hétfő 10:54

magnus666 írta: nem meglepő, herbert az egyik steward :coffee:
egyébként mitől lett Norris Monza óta 3-4 tizeddel gyorsabb Piastritól amikor azelőtt ide-oda pattogott az 1 tized köztük?
Valamit az autójával csináltak állítottak mert látszik az adatokon hogy visszatért ahhoz ahogy régen vezette az autót. A kormányzással volt valami és az nem feküdt neki egyáltalán.
Legalábbis Véber Gabi szombaton talán valami ilyesmit beszélt csak nem figyeltem.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. november 10., hétfő 10:49

Santi írta: Maxra az utolsó kiállása előtt már körönként 8-9 tizeddel közeledtek a mercik friss gumin. Ekkor még 20 körös közepesen volt Max, ami még nem is nevezhető annyira vészesnek, de ha nem áll ki, simán bedarálják a végére, minden körrel csak tovább nőtt volna a tempóelőnye a merciknek.
Lawsonra nem érkeztek meg ekkora elánnal, ráadásul a végén Hadjar még a védelmi miniszter szerepét is jól lehozta mögötte. Illetve ott jött egy 30+ körös kopott lágyas Sauber meg a mezőny leggyengébb autója egy Alpine.
Össze sem hasonlítható azzal, mint amikor két merci üldöz friss gumikon a dobogóért.
My bad, nem jól emlékeztem, a 8-9 tized tényleg sok.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2025. november 10., hétfő 10:45

Maxra az utolsó kiállása előtt már körönként 8-9 tizeddel közeledtek a mercik friss gumin. Ekkor még 20 körös közepesen volt Max, ami még nem is nevezhető annyira vészesnek, de ha nem áll ki, simán bedarálják a végére, minden körrel csak tovább nőtt volna a tempóelőnye a merciknek.
Lawsonra nem érkeztek meg ekkora elánnal, ráadásul a végén Hadjar még a védelmi miniszter szerepét is jól lehozta mögötte. Illetve ott jött egy 30+ körös kopott lágyas Sauber meg a mezőny leggyengébb autója egy Alpine.
Össze sem hasonlítható azzal, mint amikor két merci üldöz friss gumikon a dobogóért.

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. november 10., hétfő 10:33

Tjacks írta:
h3x0r írta:
Nem ertem mi olyan bonyolult abban, hogy az idomerore szarul allitottak be az autot, majd a tesztpilotak egesz ejszaka szimulatoroztak es a futamon mar az uj beallitasokkal ment. Ezert is rajtolt a boxutcabol, meg hat ha mar ott volt a buntetes, akkor par motor elemet is kicsereltek.
Még nyilatkoztak is erről az időmérő után hogy durván belenyúltak a setupba és most kivételesen szarul sült el, benne van a pakliban.

Szerintem tegnap majdnem mindent tökéletesen csináltak Maxék, annyi hogy a végén én nem hívtam volna ki még egy kerékcserére és akkor szerintem megvan a második hely, 35 körös gumikon fejezte volna be, Lawson 50+ kört elment a közepeseken.
Ez szerintem csak papíron nézett volna ki így. Ha belekeveredik 1-2 neccesebb védekezésbe, akkor teljesen leamortizálta volna a gumijait. Lawson-nak nem volt veszítenie valója, így megérte a necces stratégia. Aztán a fene tudja, bármikor megtörténhet a semmi a az F1-ben.

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. november 10., hétfő 9:53

h3x0r írta:
zsuninnyo írta:

Nem, tegnap is a legjobb pilota volt a vilagon, csak 16-nak volt kedve beerni.
Nem ertem mi olyan bonyolult abban, hogy az idomerore szarul allitottak be az autot, majd a tesztpilotak egesz ejszaka szimulatoroztak es a futamon mar az uj beallitasokkal ment. Ezert is rajtolt a boxutcabol, meg hat ha mar ott volt a buntetes, akkor par motor elemet is kicsereltek.
Még nyilatkoztak is erről az időmérő után hogy durván belenyúltak a setupba és most kivételesen szarul sült el, benne van a pakliban.

Szerintem tegnap majdnem mindent tökéletesen csináltak Maxék, annyi hogy a végén én nem hívtam volna ki még egy kerékcserére és akkor szerintem megvan a második hely, 35 körös gumikon fejezte volna be, Lawson 50+ kört elment a közepeseken.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. november 10., hétfő 9:42

zsuninnyo írta:
Galacticos írta:
Szerinted azert esett ki tegnap mert volt nala 16. jobban teljesito pilota? Azert esett ki a csapattarsa is ugyanugy mert az auto mar olyan volt mint ma. Sot azert indultak a boxbol is hogy elonyt adjanak.

Edes istenem..

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. november 9., vasárnap 20:16

zsuninnyo írta: Nem, tegnap is a legjobb pilota volt a vilagon, csak 16-nak volt kedve beerni.
:fpalm: :fpalm:
Hogy lehet valamit ennyire szuklatokoruen nezni azt en fel nem tudom fogni.
Akkor tegnap bena volt, ejjel megtanult vezetni es feljott. Akkor se nagy teljesitmeny gondolom, te biztos ugyesebb lettel volna.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. november 9., vasárnap 20:10

Galacticos írta:
zsuninnyo írta:

Ha Verstappen nem jut tul a q1en, az auto szar. Ha feljon haturol, Verstappen jo.
Szerinted azert esett ki tegnap mert volt nala 16. jobban teljesito pilota? Azert esett ki a csapattarsa is ugyanugy mert az auto mar olyan volt mint ma. Sot azert indultak a boxbol is hogy elonyt adjanak.

Edes istenem..

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. november 9., vasárnap 20:05

zsuninnyo írta:
kodo írta: Verstappen elkepeszto, de innen ez már Norrisé kell hogy legyen.
Ha Verstappen nem jut tul a q1en, az auto szar. Ha feljon haturol, Verstappen jo.

Edes istenem..

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. november 9., vasárnap 20:02

kodo írta: Verstappen elkepeszto, de innen ez már Norrisé kell hogy legyen.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. november 9., vasárnap 19:50

Kerlon írta:
wZoLee7 írta:

A visszajátszások alapján elfékezte, de simán be is fordult volna, hisz már elindult az íven is. Semmit nem sodródott kifelé
Mi az, hogy elindult az iven? Reg belecsuszott Antonelli ivebe, amikor fordult.
Nem hagyott egy autónyi helyet sem, akkor hová csúszott volna? Lassan az lesz hogy vonatozni kell és csak drs-el előzni az lesz szabályos megmozdulás?

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2025. november 9., vasárnap 19:48

Kerlon írta:
wZoLee7 írta:

A visszajátszások alapján elfékezte, de simán be is fordult volna, hisz már elindult az íven is. Semmit nem sodródott kifelé
Antonelli nem választhatott volna szabadon ívet, mintha ott se lenne Piastri, mert a féktávra egymás mellett érkeztek meg. Antonelli nem hagyott elég helyet belül és ráfordult Piastrira szimplán azért, mert beszart Leclerctől, aki meg kívülről érkezett.
Szerintem nem érdemelt büntetést Piastri, de Antonelli sem, aki harapófogóban volt Leclerc miatt, nálam versenybaleset lett volna.

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2025. november 9., vasárnap 19:41

Verstappen elkepeszto, de innen ez már Norrisé kell hogy legyen.
0 0 2 2 2 2 -1 2 2 5 5 3 1 -1 -1 -4

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2025. november 9., vasárnap 19:25

wZoLee7 írta:
Kerlon írta:

Bement egy olyan helyre, olyan sebesseggel, ahol nem tudott elfordulni. Nem hely kerdes volt ez, hanem egy rosszul felmert szituacio = versenyzo hibazott.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. november 9., vasárnap 19:22

Kerlon írta:
tomi_b írta: Erre én nem büntettem volna Piastrit, nem volt balra mellettebhely. A középső autó beszopja általában, ahogy Hamilton is ját az elején.
Bement egy olyan helyre, olyan sebesseggel, ahol nem tudott elfordulni. Nem hely kerdes volt ez, hanem egy rosszul felmert szituacio = versenyzo hibazott.

untouchable

HozzászólásSzerző: untouchable » 2025. november 9., vasárnap 19:22

Cali írta: Remy hova tűnt el és miért?
Lemaradtam egy veglegesről?
1 hónapja néztem, mert nekem is feltűnt. Június óta nem írt semmit, de épp be volt jelentkezve, amikor rápillantottam.
Hala Madrid y nada más 🤍

Vissza: