Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. november 10., hétfő 10:10

hehetheoriginal írta: Mindig csak a negativ.
Nezd a pozitív oldalat, a derus jovot, es szavazzunk megint a fideszre
Sok pozitív oldala annak nincs, ha az általad importált gáz áráról csak a Gazprom dönthet, elsősorban politikai szempontok alapján. Mint mondjuk 2021 Szeptemberében, mikor egyszerűen nem töltötték fel a német-orosz közös tulajdonban lévő tározókat (szerződést szegve), ezzel az egekbe verve a gáz világpiaci árát, mert kellett nekik a plusz kápé a pár hónap múlva kirobbantott háborúra.
És azóta is azt kellett nem egyszer hallgatnom, hogy ez nekünk mennyire hó, és én vagyok a hülye, meg ruszofób.
Realista24 írta: Mar latom elore, hogy par het es itt is lehet majd 50 evre hitelt felvenni
Dope hitel néven fog futni :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 10., hétfő 9:41

hehetheoriginal írta:
nuevo_ericco írta:

Kb. 10 éves kritika tőlem a Fidesszel (és a hozzájuk hasonló szlovák volt komcsi Smer-rel) szemben, hogy ez idáig nem lépték meg. Mindig azt a választ kaptam, hogy hülye vagyok, mert olcsó orosz gáz, olaj, urán meg rezsicsökkentés (amúgy nem annyira olcsók, sőt), ezen a fórumon is amúgy. Ez volt a kormány hivatalos hazugsága is, bárki, aki meg merte ezt kérdőjelezni, céltábla lett a nyilvánosságban. Most mikor végre rákényszerülnek ezt a teljesen logikus lépést meglépni, akkor meg már válon veregetik egymást, hogy micsoda államférfiak? Arról kéne beszélnie mindenkinek, hogy legalább 10 évet elvesztegettek, és most kezdtek bele az energetikai függőséget Moszkvával szemben csökkenteni, amikor már jóval drágább az átállás.
Mindig csak a negativ.
Nezd a pozitív oldalat, a derus jovot, es szavazzunk megint a fideszre :kalapos:
Mar latom elore, hogy par het es itt is lehet majd 50 evre hitelt felvenni :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 10., hétfő 9:40

nuevo_ericco írta:
hehetheoriginal írta: akik epp usaban kotnek uzleteket, hogy valoban tobb labon alljunk (nem tudom mi igaz ebbol, mi mennyi es mik mennek a hatterben, de siman vedheto a fityesz ebbol a szempontból, hogy nem csak szovjet iranyba mennek)
Kb. 10 éves kritika tőlem a Fidesszel (és a hozzájuk hasonló szlovák volt komcsi Smer-rel) szemben, hogy ez idáig nem lépték meg. Mindig azt a választ kaptam, hogy hülye vagyok, mert olcsó orosz gáz, olaj, urán meg rezsicsökkentés (amúgy nem annyira olcsók, sőt), ezen a fórumon is amúgy. Ez volt a kormány hivatalos hazugsága is, bárki, aki meg merte ezt kérdőjelezni, céltábla lett a nyilvánosságban. Most mikor végre rákényszerülnek ezt a teljesen logikus lépést meglépni, akkor meg már válon veregetik egymást, hogy micsoda államférfiak? Arról kéne beszélnie mindenkinek, hogy legalább 10 évet elvesztegettek, és most kezdtek bele az energetikai függőséget Moszkvával szemben csökkenteni, amikor már jóval drágább az átállás.
Mindig csak a negativ.
Nezd a pozitív oldalat, a derus jovot, es szavazzunk megint a fideszre :kalapos:
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. november 10., hétfő 9:14

hehetheoriginal írta: akik epp usaban kotnek uzleteket, hogy valoban tobb labon alljunk (nem tudom mi igaz ebbol, mi mennyi es mik mennek a hatterben, de siman vedheto a fityesz ebbol a szempontból, hogy nem csak szovjet iranyba mennek)

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 9., vasárnap 23:08

„Ez a polip engem nagyon fojtogat” – videóriport a Fidesz utáni Hajdúböszörményből // Átlátszó

"Korrupciógyanús közbeszerzések, milliós bírságok, fenyegetőző cégvezető, új, civil városvezetés. Ezeket találtuk Hajdúböszörményben, amit azért kerestünk fel, mert egy 2023-as cikkünk hatására eljárások indultak a korábban fideszes vezetésű város ellen. Mit tehet az óvónőből lett polgármester? "

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. november 9., vasárnap 7:18

swfan írta:
hehetheoriginal írta: Most itt egyetertek, az elmult napokban hibat hibara halmoz mp, ez a szivarogtatas/lopas temaban ugye nem igy kellett volna sztem kommunikalni, olvasok tole olyat fb-n, hogy beleszallt viktorekba, akik epp usaban kotnek uzleteket, hogy valoban tobb labon alljunk (nem tudom mi igaz ebbol, mi mennyi es mik mennek a hatterben, de siman vedheto a fityesz ebbol a szempontból, hogy nem csak szovjet iranyba mennek), de mp mar irja, hogy kiarusitottak, eladtak az orszagot... Ket percre az uzlet bejelentese utan, idegbol, minden hatterinfo vagy teny ismerete nelkul, kurva amator sztem...
Ha faradt vagy petyko basszalakki menjel el egy hosszu hetvegere hevizre tomd ki az asszonyt a termalban, de nem kene ilyen egyre tobb magas labdat adni, mert kezd latszani, hogy megviselnek es kifarasztanak honaprol honapra, naluk van minden forras, anyagi, emberi, szoval pihenni kene, gondolkodni egyet, vagy radobni egy monster energyt, hogy akkor menjen szivrohamig
Fizettünk az usának 500 milliót, 1 év haladékért. Ennyi történt. Jónagy üzlet :mrgreen:
az milliardnak is jo lesz

114 millió dolláros nukleáris fűtőelem vásárlás,
600 millió dolláros LNG-vásárlás,
700 millió dolláros védelmi beszerzés
A mostanáig számszerűsíthető tételek alapján a magyar kormány 1,4 milliárd dollár, vagyis mintegy 466 milliárd forint elköltését vállalta.

A meddig kérdésében egyelőre éles ellentét van aközött, ami az Orbán-Szijjártó sajtótájékoztatón elhangzott („ez egy általános és időkorlátmentes egyezség”) és amit a nemzetközi sajtó a Fehér Ház által küldött megerősítő e-mailre hivatkozva ír (egy év).

https://www.politico.com/news/2025/11/0 ... s-00642146
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2025. november 8., szombat 20:57

ferni írta:
De biztos azért dolgozzák ki a belüket, hogy direkt kibasszanak mindenkivel és csak rosszabb legyen minden, hogy aztán pár év után el legyenek takarítva örökre, tök valid forgatókönyv ugye.
Azt látod, hogy ezek a Fideszre és Orbán Viktorra is illő mondatok lehetnek?
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 8., szombat 20:42

Dehogy tojod le a Tiszát, ne akard már átverni magad :lol:

A másik meg, leírod hogy mindneki leírhatja a véleményét, aztán kiserik stílusban hulyezel le mindenkit, mert szerinted nem értik mi a tét.

De, mindenki érti hogy mi a tét, a többség el is megy szavazni, hogy ezek eltakarodjanak, de attól meg a kritika jogos.

Ha tízezer milliárdot lopott már el a Fidesz, ha egy forintot sem, leszarom mert nem releváns a Tisza/MP kritikája szempontjából.

De neked továbbra is az a legnagyobb erved az ilyen kritikák ellen, hogy bezzeg a Fidesz meg Orbán. Nem, leszarom mindegyiket, jó magasról, mert itt már arról van szó, hogy ki kapja a szavazatok. Ki lesz hatalmon négy évig. Ki fog dönteni a nagy dolgokról. Ki az akinek a felelőssége lesz az, hogy 2030ban ne kerüljenek vissza hatalomra narancsek.

Viszont egyelőre úgy áll a dolog, hogy 2030ban is arról fog szólni a választás, hogy melyik a kisebbik rossz. Pont mint most, holott arról kellene szólnia hogy ki az akire gondolkodás nélkül rá mered bízni az ország jövőjét, mert csak lassítani a hanyatlást nekem kevés lesz idővel.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 8., szombat 20:29

Realista24 írta:
De mit nem lehet azon felfogni?
Eloszor is, allitsal mar magadon. Mit gondolsz ki vagy te, hogy ilyen hangnemet meguss, csak mert nem mindenki szektas mint te?

Masodszor, lehessen mar leirnia az embernek a velemenyet, meg akkor is, ha eppen nem csöppen el a Tiszatol. Ha meg nem tetszik, akkor a reddit a te oldalad, ahol felallva tapsolnak meg pluszegyeznek mindennek, amiben szopkodod MP-t es szarozod OV-t.
Azért kicsit neccesebb hangnemek is mennek nap mint nap, mint amilyen felütéssel kezdtem a mondandóm, de elismerem, tény nem volt a legszerencsésebb.

Másodszor meg nyugodtan írja le mindenki a véleményét, azért van itt ez a fórum, de lehessen már akkor azt is leírni, hogy nem fair egyáltalán a véleményem szerint ahogy vannak kezelve a dolgok, ahogy a Fidesz sincs véleményem szerint úgy kezelve, ahogy azt a tetteik szerint kijárna nekik, úgy a másik oldal se, csak ellentétes irányban.

Senki nem mondja, hogy itt kánaán lesz, de előjön a szokásos mantra, hogy úgy teledumáljuk magunkat mindennel is, hogy a nulladik lépésig nem jutunk el.

Majd ha a Tisza hatalomra kerül el is kell kezdeni ténylegesen problémázni ha van miért, már pedig lesz, de az már egy sokkal-sokkal-sokkal kisebb probléma lesz, mint ami most van, mert jelenleg akkora gáz van.
Persze megértem, aki már most minden egyes kis baljós jel mögé a legrosszabbat képzeli, de túl sok értelme nem sok van.

Mintha át kellene ugrani egy folyót, azt nem teszed, mert mi van ha esetleg vizes leszel, helyette megdöglesz ugyanazon az oldalt.
Elsőnek menjünk át, a többi majd csak utána jön.

Hót letojom a Tiszát, ezt a maffiát kell eltakarítani, felőlem az MKKP vagy a Momentum is megtehetné, de nem ők vannak ott.
Ez egy közösség, ami az országért van, az ég világon nincsen semmi rendes megszokott politikai alapja, de miután Orbánék teljesen elmosták a bal meg jobboldalt, voltak már antikommunistáktól kezdve komcsik is és lehetne ezt még sorolni, lehet pont ez kell, hogy észszerűen kelljen kormányozni és nem beragadni egy előre meghatározott polcra.

MP sztem kajak valami új Petőfi Sanyi akar lenni, akiről majd utcákat neveznek el, de ez elég nehéz lesz, ha szarul fogja csinálni a dolgait.

De inkább egy wannabe Petőfi Sándor legyen a gondunk, mint egy wannabe Putyin.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. november 8., szombat 20:20

magnus666 írta:
ferni írta: jelenleg ők az egyetlenek az elmúlt 15-16 évben, akik komolyan is gondolják a kormányváltást és bele is pakolják a melót dögivel.

Itt van a kutya elásva, vajon a kormányváltást vagy a hatalom megszerzését gondolják komolyan? A másik kérdésem, hogy a magukat “értelmiséginek” valló réteg akik olyan bőszen butafideszeseznek mindenhol le tudják-e majd győzni a kognitív torzítást, ha kiderül, hogy valójában csak egy újabb gengszterváltás történt? Az idő választ fog adni mindkettőre.
Le. A nagyobb rész igen, de lesznek, akiknek a politika vallás. A Fideszben a hívők aránya szerintem példátlanul magas, Tiszában ez ehhez képest töredék.

Amit ferni vagy gutihaz csinál, szerintem kurvára kontraproduktív.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

magnus666
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
Kedvenc csapatod: FCB

HozzászólásSzerző: magnus666 » 2025. november 8., szombat 20:15

ferni írta: jelenleg ők az egyetlenek az elmúlt 15-16 évben, akik komolyan is gondolják a kormányváltást és bele is pakolják a melót dögivel.

Itt van a kutya elásva, vajon a kormányváltást vagy a hatalom megszerzését gondolják komolyan? A másik kérdésem, hogy a magukat “értelmiséginek” valló réteg akik olyan bőszen butafideszeseznek mindenhol le tudják-e majd győzni a kognitív torzítást, ha kiderül, hogy valójában csak egy újabb gengszterváltás történt? Az idő választ fog adni mindkettőre.

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. november 8., szombat 19:18

ferni írta:

Rohadtul nem lesz tökéletes a Tisza, most se az, nem is kell szimpatikusnak lennie senkinek se, de jelenleg ők az egyetlenek az elmúlt 15-16 évben, akik komolyan is gondolják a kormányváltást és bele is pakolják a melót dögivel.

Ennyi a lényeg. Engem csak ez érdekel. Váltsák le ezeket a geciket barmi áron. :agree:
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 8., szombat 19:15

De mit nem lehet azon felfogni?
Eloszor is, allitsal mar magadon. Mit gondolsz ki vagy te, hogy ilyen hangnemet meguss, csak mert nem mindenki szektas mint te?

Masodszor, lehessen mar leirnia az embernek a velemenyet, meg akkor is, ha eppen nem csöppen el a Tiszatol. Ha meg nem tetszik, akkor a reddit a te oldalad, ahol felallva tapsolnak meg pluszegyeznek mindennek, amiben szopkodod MP-t es szarozod OV-t.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 8., szombat 19:11

De mit nem lehet azon felfogni, hogy a jól bevált hasonlattal az egyik kivágott egy teljes esőerdőt izomból, azt se érdekelte kidöglik a teljes élővilág, a másik meg egy virág szirmait tépkedi?
Akik a teljes képet nézik és azt szeretnék, hogy ez a rezsim minél hamarabb eltakarodjon felfogja ezek mennyire jelentéktelen dolgok.

Tényleg bakker én már nem tudom mit kéne még a Fidesznek csinálnia, hogy ne csak arról szóljon a téma, hogy most a Tisza épp mit nem csinált jól, mit kellett volna máshogy stb. Mintha annyira túltelített lenne mindenki a politikával meg jönnek napról napra a gumicsontok, azt sokan elfelejtenék miben élünk, milyen hányingerkeltő rendszert teremtettek, ahol le van tojva a magyar ember és tesznek mindent is tönkre szisztematikusan és még lehetne sorolni reggelig.

Most már nem csak, hogy hazaáruló nem magyar poloskák azok, akiknek más a politikai nézőpontja, már listázzák is őket, kigyűjtik őket, fenyegetik őket.

Én elhiszem, hogy ez egy hozománya az elmúlt 20-30 évnek, ahol csak olyanok voltak reflektorfénybe, akik folyamat csak ki akartak baszni az országgal, de vicces, hogy ez a negatív hozzáállás alap azoknál, akik meg számon kérik MPt, hogy miért csinál olyanokat néha, ami a Fideszt idézi, apró kettős mérce ugye.

Konkrétan bármi van -20ról indul a tag, ahonnan Fletó meg Vitya is.
Ilyen megugorhatatlan lécek vannak felrakva neki, miközben Vitya a küszöbön is felbotlik a bandájával együtt nap mint nap.

Rohadtul nem lesz tökéletes a Tisza, most se az, nem is kell szimpatikusnak lennie senkinek se, de jelenleg ők az egyetlenek az elmúlt 15-16 évben, akik komolyan is gondolják a kormányváltást és bele is pakolják a melót dögivel.

Nem azt kell nézni ki mit mond, hanem hogy ki mit tesz és megint ha megnézzük a nulláról mi lett felhúzva, mit melóznak reggeltől estig, meg se állnak az nálam pont kiüti azt, hogy MP egy pöcs néha meg ha túlpörög belemegy butaságokba, így is nagy a fejlődés és sokkal kevesebb a hiba, mint az elején.

Biztos nem százas a tag, mert ebbe ép elméjű ember nem állna bele, meg ha nem lenne ekkora arcú nárcisztikus idióta már rég diliházban lenne.

De biztos azért dolgozzák ki a belüket, hogy direkt kibasszanak mindenkivel és csak rosszabb legyen minden, hogy aztán pár év után el legyenek takarítva örökre, tök valid forgatókönyv ugye.

Vityáról tudjuk, hogy ő maga a megtestesült balsors az ország számára, a másikról meg csak bele akarják képzelni egyelőre hogy az, mindenféle minimális dologra felhúzva egy teljes rémtörténetet.

Tényleg ennyire rosszul vezetni egy országot csak szándékosan lehet. Itt alakítanánk egy kormányt a fórumozókból is jobban csinálnánk mint ezek és akkor itt még megy a félelem, hogy mi lesz majd a Tiszával, miközben egy zsák krumpli is hasznosabb lenne a mostaniaknál.

De persze felőlem aztán költse mindenki tovább a kis rémálomvilágát, ahol minden mögé a létező legrosszabbat képzeli MPről meg a Tiszáról, miközben a valóság nap mint nap egy hatalmas narancs színű fallosszal vágja pofán őt is és az egész országot.

Értem miért van ez, teljesen jogos beidegződés az eddigiek alapján, csak akkor MPn meg a Tiszán se legyen ez számon kérve, mikor ők se tudják a semmiből levetkőzni ezeket.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 8., szombat 18:36

swfan írta:
hehetheoriginal írta: Most itt egyetertek, az elmult napokban hibat hibara halmoz mp, ez a szivarogtatas/lopas temaban ugye nem igy kellett volna sztem kommunikalni, olvasok tole olyat fb-n, hogy beleszallt viktorekba, akik epp usaban kotnek uzleteket, hogy valoban tobb labon alljunk (nem tudom mi igaz ebbol, mi mennyi es mik mennek a hatterben, de siman vedheto a fityesz ebbol a szempontból, hogy nem csak szovjet iranyba mennek), de mp mar irja, hogy kiarusitottak, eladtak az orszagot... Ket percre az uzlet bejelentese utan, idegbol, minden hatterinfo vagy teny ismerete nelkul, kurva amator sztem...
Ha faradt vagy petyko basszalakki menjel el egy hosszu hetvegere hevizre tomd ki az asszonyt a termalban, de nem kene ilyen egyre tobb magas labdat adni, mert kezd latszani, hogy megviselnek es kifarasztanak honaprol honapra, naluk van minden forras, anyagi, emberi, szoval pihenni kene, gondolkodni egyet, vagy radobni egy monster energyt, hogy akkor menjen szivrohamig
Fizettünk az usának 500 milliót, 1 év haladékért. Ennyi történt. Jónagy üzlet :mrgreen:
Szijjártó Péter: Korlátlan időre kaptuk a mentességet, aki mást állít, nem volt ott a tárgyaláson

Te ott voltal? :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. november 8., szombat 18:24

Erről volt szó a minap. Pont úgy, mint a Fidesznél, a Tiszánál is mindent benyel a szekta. Egy feladat van: szidni a Fideszt ahogy a csövön kifér és bízni abban, hogy elég lesz.

Itt is láthatod, hogy simán működik dolog.

UI: na megint jól fölé helyeztem magam sokak fölé. Pitsába :lol:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. november 8., szombat 18:20

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 8., szombat 18:17

Azt kene mar megerteni vegre, hogy itt egyedul nekem van objektiv nezopontom, legyen az politika, fodball, barmi. :coffee: :mrgreen:

Békehehe. Meg a faszom.
Haboru kell. Vesszen a fityesz
thereisonly1ronaldo

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Kroos

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. november 8., szombat 18:14

Realista24 írta:
Mi van ma veled tesomsz? :mrgreen: Olyan pluszegyet veretek erre a hsz-re, hogy kettot er.
Vagy feltörték a kontóját, vagy végleg megöregedett..

Megy körbe a topicocba és a nyugalom bajnokát mutatja..

Remélem minden rendben Hehe! Ha valami baj van itt vagyunk, segítünk..Kezd megrémiszteni ez az egyetértő béke-hehe.. :kalapos:
“Mi jobban szerettük a labdát, mint a pénzt.” - Puskás Ferenc

Vissza: