PC (játékok, Steam, konfiguráció)

Mindenféle számítógépes és konzolos játékokról lehet itt szó.
ferni

Re: PC (játékok, Steam, konfiguráció)

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. december 13., szombat 21:49

h3x0r írta: Hatha valakit erdekel, december 18-ig ingyenes epic-en a Hogwarts.
Aki szereti a Harry Pottert az próbálja ki, nem lett rossz játék, sőt.

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. december 13., szombat 21:43

Hatha valakit erdekel, december 18-ig ingyenes epic-en a Hogwarts.

e.gergo
Kedvenc játékosaid: David Beckham
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: e.gergo » 2025. november 26., szerda 21:49

hehetheoriginal írta: (ne gyertek pls, hogy macOS vagy miafaszom, ott megennyire se mukodik :lol: )
Nem tudom, nekem egy szimpla "caffeinate -i" parancs a terminálban egész szépen ébren tartja a Mac-et (sötét és jelszóval lezárt képernyővel) és a VPN kapcsolatot akármeddig amíg van kakaó az akksiban vagy töltőn van a gép :mrgreen:

A kulcs az "ébren tartja", valódi sleep alatt nem gondolnám, hogy reális bármilyen gépen a hálózati kapcsolatok fenntartását elvárni, megölné az alvás célját - de persze lehet tévedek.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 23., vasárnap 21:43

Holnap kezdődik a Budapest CS2 Major, Stage 1.

Van még 15 óra megtenni a Pickemet, hátha valaki elfelejtette :kalapos:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 21., péntek 12:36

hehetheoriginal írta: inkabb balfasz microsoft, ciscoval semmi bajom nincs.
en ertem, hogy millio kulonbozo konfigot meg appot meg drivert kell tudni kezelnie globalisan, de na. geci. 2025. van.
Nem ertek a temahoz annyira, amennyire szeretnem, de ha mas vpn-nel ott a beallitas lehetosege, hogy a kapcsolat aktiv maradjon, a Cisconal meg nincs, akkor nekem a Ciscoval van bajom laikusken.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 21., péntek 12:14

inkabb balfasz microsoft, ciscoval semmi bajom nincs.
en ertem, hogy millio kulonbozo konfigot meg appot meg drivert kell tudni kezelnie globalisan, de na. geci. 2025. van.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 21., péntek 12:06

hehetheoriginal írta:
Nem tudom milyen vpn-ed van, de nincs a beallitasoknal funkcio, ahol a keep alive ott van a sleep uzemmod ellenere is? Bar gondolom nezted.
cisco anyconnect meg watchguard. mindketto ceges, es csak az admin allithat be ilyet. de meg ha be is allitjak, akkor is ha a windows lekapcsolja a hardvert, tokmindegy a vpn mit akar.

a hibernate meg tudtommal meg "melyebb" dolog, mint a sleep, ott minden le van veve minimumra, ami a fogyasztast illeti, ezert is all fel lassabban ujra a rendszer utana

ha valahogy a reszletes power planben elo tudnam hozni ezt a rejtett geci network beallitasokat, sztem az mukodne
Akkor ugyanabban a cipoben vagy mint en....hulye cisco :lol: sztem nem fogjak tudni megoldani, de szolj ha igen :mrgreen:

Hibernalas nem oldja meg szerintem sem, amennyire tudom.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 21., péntek 11:58

Nem tudom milyen vpn-ed van, de nincs a beallitasoknal funkcio, ahol a keep alive ott van a sleep uzemmod ellenere is? Bar gondolom nezted.
cisco anyconnect meg watchguard. mindketto ceges, es csak az admin allithat be ilyet. de meg ha be is allitjak, akkor is ha a windows lekapcsolja a hardvert, tokmindegy a vpn mit akar.

a hibernate meg tudtommal meg "melyebb" dolog, mint a sleep, ott minden le van veve minimumra, ami a fogyasztast illeti, ezert is all fel lassabban ujra a rendszer utana

ha valahogy a reszletes power planben elo tudnam hozni ezt a rejtett geci network beallitasokat, sztem az mukodne
thereisonly1ronaldo

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. november 21., péntek 11:44

hehetheoriginal írta:hogy sleep modban ne kapcsolja le pl a wifi adaptert ez a fos, az meg lehet mukodik is, de a 2 kulonbozo vpn-nel, amirol az egesz kibaszott dolog szolna, hogy ne bontsa a connectiont, mikor sleep modba megy, na ez nem mukodik.
Sleep mod helyett hibernalas?

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 21., péntek 11:43

Nekem nincs sajnos, pedig hasznos lenne, mert egy sima kepernyozar is bontja mar ezt a szart, es a mentesek total megzavarodnak.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 21., péntek 11:31

ujabb kerdes, csak mert az elozore is erkezett valasz, hisz nyilvan tele van kockaexpertekkel a forum :mrgreen:

adott egy win11 pro, legujabb verzio, frissites, minden. hogy a gecibe tudom beallitani, hogy mikor sleep modba rakom ezt a szart, akkor a network megy tovabb, es nem rakja automatikusan disabled allapotba?
millio "megoldast" talaltam neten: power&battery beallitasoknal power plant modositani, csak ott pl nincs ilyen opcio, hogy network, ahhoz hogy megjelenjen vagy a registryt kell basztatni vagy cmd-be egy parancsot beirni, amivel lathato lesz a listaban. namost se a registrys, se a parancssoros megoldas nem mukodik. aztan probaltam a device managerben kiikszelni, hogy sleep modban ne kapcsolja le pl a wifi adaptert ez a fos, az meg lehet mukodik is, de a 2 kulonbozo vpn-nel, amirol az egesz kibaszott dolog szolna, hogy ne bontsa a connectiont, mikor sleep modba megy, na ez nem mukodik. nagy zseni IT supportot mar kerdeztem, kemenyen dolgoznak rajta epp. de tudom, hogy itt vannak okosabbak es jobb emberek, ugyhogy mondjatok meg mi a megoldas :D
azon kivul, hogy nyilik az erkelyajto, es repul a cucc a kurvaanyjaba.
(ne gyertek pls, hogy macOS vagy miafaszom, ott megennyire se mukodik :lol: )
thereisonly1ronaldo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 10., hétfő 6:27

Hasznal vki apple m4-gyel x86-os windows virtual machine-t? Eddig csak az arm verzio ment vm-ben.
Parallels proval, vagy hogy? Illetve van-e olyan megoldas, ami (meglepo kerdes :kalapos: ) ingyenes? Parallels proert evi 120 eurot kell csengetni, tulzasnak erzem.
thereisonly1ronaldo

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. november 7., péntek 8:51

Ki gondolta volna :lol: :lol:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 7., péntek 5:14

GTA VI új dátuma: 2026 november 19

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. november 3., hétfő 17:39

Realista24 írta: Az a setup ami van nekem is (asszem) 1700 korul van, ha nem tobb, szoval ez a dragan szart esete.
Gondolom, az ár legalább harmada a support 5 évre.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 3., hétfő 16:01

nuevo_ericco írta: Az irodai laptopok kb. 5 éve teljes lejtmenetben vannak. Ha a gyártók tehetnék, szerintem azonnal beszüntetnék a gyártásukat, de egyelőre csak a mindent is kispórolásnál tartanak. A mostani új modellek anyaghasználatban, összeszereltségben és szervizelhetőségben is durván elmaradnak a korábbiaktól. Az összes márkánál, HP, Dell, Lenovo, stb. egy kalap.
Egyáltalán nem lep meg, hogy a Dell is a legújabb hordozható Intel proci mellé odarak egy ősrégi hűtést és elemet is. A legrosszabb, hogy hiába váltanál gyártót, nem sokkal járnál jobban. max ha kifizetsz 1500, de inkább 2000 Eurót a legújabb ultrabookért.
Az a setup ami van nekem is (asszem) 1700 korul van, ha nem tobb, szoval ez a dragan szart esete.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. november 3., hétfő 15:55

Az irodai laptopok kb. 5 éve teljes lejtmenetben vannak. Ha a gyártók tehetnék, szerintem azonnal beszüntetnék a gyártásukat, de egyelőre csak a mindent is kispórolásnál tartanak. A mostani új modellek anyaghasználatban, összeszereltségben és szervizelhetőségben is durván elmaradnak a korábbiaktól. Az összes márkánál, HP, Dell, Lenovo, stb. egy kalap.
Egyáltalán nem lep meg, hogy a Dell is a legújabb hordozható Intel proci mellé odarak egy ősrégi hűtést és elemet is. A legrosszabb, hogy hiába váltanál gyártót, nem sokkal járnál jobban. max ha kifizetsz 1500, de inkább 2000 Eurót a legújabb ultrabookért.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 3., hétfő 15:37

Halfkey írta: Ha már laptop: Dell Pro Max 16-ot kaptam most új cégnél, de ez egy féltégla. Valaki tudja miért lehet vele ölni? Majdnem 4 kg. Teszteket nézve így is melegszik mint atom és így se túl nagy az akksija.
Ugyanez nalam is. 2 honapja nyuzom, a suly nem erdekel igazabol, de akksija szarabb, mint az elodnek, cserebe egyfolytaban vinnyog a hutes miatt, mert olyan szar helyre tettek a szellozest, hogy botrany.
A touchpad nem kozepen van, es mellette botrany nagy hely van, cserebe a billentyuzetet is osszenyomtak.

Remek munka :lol:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. november 3., hétfő 15:03

Halfkey írta: Ha már laptop: Dell Pro Max 16-ot kaptam most új cégnél, de ez egy féltégla. Valaki tudja miért lehet vele ölni? Majdnem 4 kg. Teszteket nézve így is melegszik mint atom és így se túl nagy az akksija.
Én cserébe odaadom az otthonimat, igaz 10 éves lassan de még működik és tuti könnyebb. :mrgreen:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 3., hétfő 14:58

Ha már laptop: Dell Pro Max 16-ot kaptam most új cégnél, de ez egy féltégla. Valaki tudja miért lehet vele ölni? Majdnem 4 kg. Teszteket nézve így is melegszik mint atom és így se túl nagy az akksija.

Vissza: