Ez az (amúgy gyenge) irónia akkor állná meg a helyét, ha Magyar vádolná Orbánt hasonló hazugságokkal. Így csak sikerült magadból hülyét csinálniBalazs írta:Igen, a Pegasus is köztudottan egy orosz kémprogram. Korábban a fidesz által többször felbérelt Black Cube pedig egy ortodox fanatikusok által alapított moszkvai kémcég ugye.hehetheoriginal írta: varhato volt, hogy viktyor feltöreti a szovjetekkel mp meg a tisza part appjét, ahova százezrek regisztráltak az adataikkal.
nemzetbiztonsagi kockazatra hivatkozva varom mikor viszi el a fekete volga mp-t![]()
De akkor legyen már Epstein meg Monica Lewinsky is FSB ügynök. Édes istenem.
Politika
-
nuevo_ericco
Re: Politika
-
rashidm
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Most akkor ezzel mit is akartál elérni? Nem lenne kizart, ha mar bele fognak avatkozni a választásokba is.Balazs írta:Igen, a Pegasus is köztudottan egy orosz kémprogram. Korábban a fidesz által többször felbérelt Black Cube pedig egy ortodox fanatikusok által alapított moszkvai kémcég ugye.hehetheoriginal írta: varhato volt, hogy viktyor feltöreti a szovjetekkel mp meg a tisza part appjét, ahova százezrek regisztráltak az adataikkal.
nemzetbiztonsagi kockazatra hivatkozva varom mikor viszi el a fekete volga mp-t![]()
Igen, a Pegasus is köztudottan egy orosz kémprogram. Korábban a fidesz által többször felbérelt Black Cube pedig egy ortodox fanatikusok által alapított moszkvai kémcég ugye.hehetheoriginal írta: varhato volt, hogy viktyor feltöreti a szovjetekkel mp meg a tisza part appjét, ahova százezrek regisztráltak az adataikkal.
nemzetbiztonsagi kockazatra hivatkozva varom mikor viszi el a fekete volga mp-t
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
varhato volt, hogy viktyor feltöreti a szovjetekkel mp meg a tisza part appjét, ahova százezrek regisztráltak az adataikkal.
thereisonly1ronaldo
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Személyesen meg gondolom azt mondaná, hogy ez csak politika, ő meg szerepet játszikBlancoMark írta:Oreg neniket es bacsikat riogat napkozben, azzal hogy a keruletukbe bevonulnak kulfoldi katonak, aztan meg gondolom este hazamegy es homlokon csokolja a gyerekeit.ferni írta:
oh, hát már Budapesten is Ukrajnával fenyegetnek
Németh Balázs propagandista a Fidesz XV. kerületi jelöltje, aki azzal kampányol, hogy ez a kerület Ukrajna felől Budapest legkönnyebben megközelíthető része.
Egészen elképesztő ez az alja színvonal.![]()
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

- BlancoMark
Oreg neniket es bacsikat riogat napkozben, azzal hogy a keruletukbe bevonulnak kulfoldi katonak, aztan meg gondolom este hazamegy es homlokon csokolja a gyerekeit.ferni írta:oh, hát már Budapesten is Ukrajnával fenyegetnekgutihaz14 írta: https://telex.hu/belfold/2025/11/02/poc ... vi-nyugdij
fidesz meg a mindenszentek napjat is fel tudja hasznalni egy kis propira
total legalja ez az egesz gittegylet
Németh Balázs propagandista a Fidesz XV. kerületi jelöltje, aki azzal kampányol, hogy ez a kerület Ukrajna felől Budapest legkönnyebben megközelíthető része.
Egészen elképesztő ez az alja színvonal.
oh, hát már Budapesten is Ukrajnával fenyegetnekgutihaz14 írta: https://telex.hu/belfold/2025/11/02/poc ... vi-nyugdij
Egészen elképesztő ez az alja színvonal.
https://telex.hu/belfold/2025/11/02/poc ... vi-nyugdij
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
Kiserik ne idegesíts, idéztél megint olyan szakértői elemzést ami nem arról szól amit mondasz aztán kitartasz mellette. Az hogy legyen kütyüje és az hogy használjon számítástechnikai eszközt, ezek nem szinonimák.
Most így első Google találat a meccs előtt:
https://web.augsburg.edu/~erickson/edc2 ... upervision.
Légyszi ne szalmabáb érvelj, nem arról beszélünk hogy kapjon egy okostelefont, hanem hogy képes legyen használni egy chatgpt-t (és egy böngészőt, windowst, excelt, wordot, stb.).
Most így első Google találat a meccs előtt:
https://web.augsburg.edu/~erickson/edc2 ... upervision.
Légyszi ne szalmabáb érvelj, nem arról beszélünk hogy kapjon egy okostelefont, hanem hogy képes legyen használni egy chatgpt-t (és egy böngészőt, windowst, excelt, wordot, stb.).
Érdekes megközelítése a dolognak, ahogy az is érdekes, hogy nagyon sok tech-guru, szilícium-völgyi ember (akik ugye ebből, az informatikából, meg a MI-ből, meg a kütyükből élnek) járatja a gyerekeit 14 év alatti teljesen offline-, vagy éppen Waldorf (ahol, ha jól tudom 12 évesen (7. osztály) kezdődik a számítástechnika) iskolába.Halfkey írta: Metazni ők metaznak, ezért szórakoztató számomra.
A lényegi mondandódra reagálva: a saját kütyü és a technológiai hozzáférés teljesen más kérdés. 36 éves vagyok, és nekem is volt alsóban számítástechnika órám, ahol DOS folder műveletüket tanítottak. Nem gondolnám hogy az azóta eltelt 30 évben inkább későbbre kellene tenni a technológiai eszközök bevezetését, mint korábbra. A ma világában kell megtanítani élni a gyereket. Gondolom van a családban gyerek nálad is, és tökéletesen tisztában vagy vele hogy egy 10 évest se nem reális, se nem hasznos elzárni teljesen a technológiáktól.
Na mindegy. Én ebben hajlamos vagyok hallgatni azokra a szakemberekre (orvosokra, pszichológusokra, pedagógusokra), akik elég hosszú ideje kutatják ezt a területet.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
- Buitre
- Kedvenc játékosaid: Valderrama, Valerón, Butragueño
hát pont a HVG most nem normálisan kommunikált, mert semmi sincs a cikkben a konteóhívőkről. Csak lehet másképp kutya se olvasná a cikket... Szólav olvasson csak mindenki utána mindennek, nem kell mindent benyalni :Pferni írta: Ha már normális kommunikáció:
Fejlettebben gondolkodhatnak a csimpánzok, mint a konteóhívők
![]()
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Irrelevans, mint egy vita veled.Kérdésem: a Te srácod mikor kapta az első okos telefonját?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Metazni ők metaznak, ezért szórakoztató számomra.
A lényegi mondandódra reagálva: a saját kütyü és a technológiai hozzáférés teljesen más kérdés. 36 éves vagyok, és nekem is volt alsóban számítástechnika órám, ahol DOS folder műveletüket tanítottak. Nem gondolnám hogy az azóta eltelt 30 évben inkább későbbre kellene tenni a technológiai eszközök bevezetését, mint korábbra. A ma világában kell megtanítani élni a gyereket. Gondolom van a családban gyerek nálad is, és tökéletesen tisztában vagy vele hogy egy 10 évest se nem reális, se nem hasznos elzárni teljesen a technológiáktól.
Ez a kis részlet egy parlamenti felszólalásból van. Dúró Dóra felel a Mi hazánknál a gyermekvédelemért. Megemlíti Palkovics Lászlót, aki az ATV-ben nyilatkozott az MI oktatásáról és hogy nem lehet elég korán (már az óvodában) kezdeni, aki talán a legközelebb van az oktatáshoz, mert bár oktatási miniszterünk nincs, de Pintér, akihez tartozik az oktatás, olyan messze van tőle, mint Makó Jeruzsálemtől.Halfkey írta:Kedves kiserik, mutatnám hogy mi az amit a feedembe hirdettek:kiserik írta:
Mivel kérdőjelet tettél a nevetőfej elé, ezért bátorkodom válaszolni.
Az egész téma a digitális gyermekvédelemről szól. Itt egy Magyar Jelenes beszélgetés róla Dúró Dórával: https://www.youtube.com/watch?v=Im8t1-_UkE8&t
https://www.facebook.com/share/r/16ZdnicnfV/
Ebben egy kanyi szó sincs a gyerekvédelemről, nézd meg nyugodtan. Mivel ez egy általuk vágott és terjesztett tartalom, itt egyáltalán nem állja meg a helyét a "tájékozódj több helyről részletesen és majd megérted" érv, mert ők emelték ki egy részét a mondandónak. Ez a rész amire itt fókuszálnak, ha megnézed a videót, nem az hogy az AI káros a gyerekekre. Elképzelhető hogy iszonyat gyengék a kommunikációban, de az is hogy ez nem a gyerekvédelemről szól - mindenkinek rábízom a saját értékelíteré hogy melyik, ezen nem fogunk összeveszni.
És persze benne vagyok, szokás szerint kanyarodjunk a témában jobbra balra és evezzünk neked/nekik kényelmesebb vizekre, ha már önmagában a videóban elhangzott állítások ebben a formában védhetetlenek. Beszéljünk akkor arról a szűkített scoperól amit mondaniuk kellett volna (megvédeni a gyerekeket az AI-tól), ha már mint kiderült valójában ez a lényeg (csak képtelen szegények jól lekommunikálni, amúgyis biztos megvágta a videót a Meta).
Mindenki látja a veszélyeit. Csak a legtöbben látjuk az előnyeit is, ami valamiért itt teljesen kimarad a képletből.Számomra inkább az az ijesztő, hogy ha valaki nem látja az okos eszközök veszélyeit (beleértve az MI ""társakat"") a gyerekekre és így a leendő társadalomra nézve. Ennek semmi köze nincs a luddizmushoz. De szívesen meghallgatom az érveidet, hogy miért kellene mondjuk óvodában, vagy alsó tagozatban MI-re tanítani a kisgyereket?
Szép huszáros ugrás hogy ovódában mi legyen, erről aztán főleg nem beszéltem sem én sem Dóri, de a mondandód azon részébe mondjuk szívesen beleállok hogy miért tanítsjuk alsó tagozatban MI-re a gyerekeket (ovódában semmilyen technológiát nem tartok indokoltnak, számtalan kutatás van a témában.Ha meg nincs eszközhozzáférés, az MI sem téma ott.). Alsóban már például azért érdemes ezzel foglalkozni, hogy az általad vizionált problémákat megoldjuk. Ha az a baj hogy hülyeséget mond a gyerekeknek és veszélyes dolgokat, akkor hívjuk fel erre oktatás keretében a figyelmet! Mondjuk el mire jó, és mire nem jó. Ezzel nemcsak megoldjuk azt hogy ne vele beszéljenek olyan témákban amikben nem érdemes, hanem olyan kompetenciákat sajátítanak el gyerekkorukban, amire jelen állás szerint úgy néz ki konkrétan egész életükben szükségük lesz. A karrieremből kb egy évtizeted abból építettem fel le hogy jobban és hatékonyabban tudtam Googleben keresni megoldást a problémákra, és egyébként a szellemi munkák komoly részére ez igaz volt. A jövőben ez már nem Google lesz hanem AI, és szerintem hasznos ha nem autodidakta módon kell majd megtanulniuk ezt, hanem tudatosan fel vannak rá készítve.
Szóval igazad, van, ebben a részletben nem mondta ki a "gyermekvédelem" vagy a "gyerek" szót.
Alsó: egyik legnagyobb problémának tartom a gyereknevelés kapcsán azt, hogy a gyerekeket idősebbnek kezelik, mint amilyenek. Alsó az 1-4. osztály 7-11 éveseket jelenti. 1-2 között írni, olvasni tanulnak. 3-4 között tanulnak meg egyáltalán folyékonyan írni olvasni.
Bemásoltam ide a Bethesda kórház ajánlását, amit szakemberek állítottak össze. Első pont: 10 éves kor alatt (az alsó tagozat végéig) semmiképpen, 14 éves kor alatt (a felső tagozat végéig) lehetőleg ne legyen a gyermeknek saját okoseszköze (okostelefon, laptop, okosóra, stb.). Ez nem véletlen. Egy komplett generáció vált nyomorékká, míg ezekre rájöttek. És akkor idézném: "Ha meg nincs eszközhozzáférés, az MI sem téma ott." Otthon lehet anyával, apával felügyelet mellett kütyüzni, ha a szülők ezt akarják, de alsóban az iskolában kötelezően nincs helye szerintem, ahogy sok másnak sem. Ők még gyerekek. Nekik egymással játszani, felfedezni, gyereknek lenni kellene, nem minifelnőttként az életre készülni. Én 5. osztálytól vezetném be az informatikát (és ezen belül az MI használatát) kizárólag iskolai eszközök segítségével.
ui.: ez a META-zás elég gyenge. Ilyen facebook huszárkodós. Nem illik hozzád.
-
tcskhun
- Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,
itt egy podcast a témáról : https://youtu.be/NXZW2_lrogY?si=RkS51pelXD8DC81O
A nyolcévesek 30 százalékának van okostelefonja, és általánosan 6-8 órát használja. Minden negyedik fiatal mentális problémával, depresszióval vagy éppen szorongással küzd, és soha ennyi tanulási zavar nem volt, a gyermekpszichiátriák pedig tele vannak. Vajon van összefüggés a jelenségek között? Kiderül a Sorsfonalak következő epizódjából, amelyben Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, főiskolai tanár és Pöltl Ákos családbiztonsági szakértő voltak Kisfaludy Nóra vendégei.
A nyolcévesek 30 százalékának van okostelefonja, és általánosan 6-8 órát használja. Minden negyedik fiatal mentális problémával, depresszióval vagy éppen szorongással küzd, és soha ennyi tanulási zavar nem volt, a gyermekpszichiátriák pedig tele vannak. Vajon van összefüggés a jelenségek között? Kiderül a Sorsfonalak következő epizódjából, amelyben Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, főiskolai tanár és Pöltl Ákos családbiztonsági szakértő voltak Kisfaludy Nóra vendégei.
Nincsen atlalanos idealis mindenkinek bevallt gyereknevelesi elv. De a lenyeg az, hogyha torodsz a gyerekkel, akkor nem lesz agressziv, se beszedhibas, se fuggo. Ez ennyire egyszeru, minden mas az egyentol fugg es nincs jo es rosssz sem, nyilvan a preferenciatol es a celtol azert erosen fugg milyen iranyba szeretned terelni a gyereket.ram8nes írta: Mindig vannak szélsőségesen pozitiv (pl Zsuninnyoek) és negativ (öngyilkosok) kivételek, viszont a többséget sajnos úgy nevelik, hogy csak bedobják a gyeplőt és csináljon a tablettel meg telefonnal, amit csak akar. A nem tiltás, hanem ajánlás, figyelemfelhivás és ésszerű szabályozás a gyerek számára (amit esetleg egy értelmes, a gyerekével törődő szülő felül tud birálni) pedig ennek a többségnek szól. Azoknak a szülőknek, akik vagy nem tudják, vagy nem akarják maguktól ezt a problémát adresszálni és az adott gyerekhez igazitva engedni/szabályozni.
Kedves kiserik, mutatnám hogy mi az amit a feedembe hirdettek:kiserik írta:Mivel kérdőjelet tettél a nevetőfej elé, ezért bátorkodom válaszolni.Halfkey írta: Főleg hogy kicsit KözOFF is a topik, megy ide más is nem csak pártpolitika (helyesen).
Más: Valamiért feldobott Face egy október eleji Dúró Dóra videót (pedig hát utálja őket a Meta!!!), és most szembesültem vele hogy az egyik új témájuk hogy a chatgpt/genai használatát korlátozni kellene?Az érvelése az hogy ‘5 percenként szexuális vagy erőszakos tartalmat hoz fel’.
Ijesztő számomra ez a luddizmus. Az ilyen készpénzes dolgokat is társadalmilag károsnak gondoltam (adóelkerülés), de legalább egyes rétegeknek jónak. Ez senkinek se jó, csak visszavet és félelmet kelt egy olyan dologgal szemben amit inkább meg kéne ismernie mindenkinek aki nem akar pár éven belül digitális analfabéta lenni.
Az egész téma a digitális gyermekvédelemről szól. Itt egy Magyar Jelenes beszélgetés róla Dúró Dórával: https://www.youtube.com/watch?v=Im8t1-_UkE8&t
https://www.facebook.com/share/r/16ZdnicnfV/
Ebben egy kanyi szó sincs a gyerekvédelemről, nézd meg nyugodtan. Mivel ez egy általuk vágott és terjesztett tartalom, itt egyáltalán nem állja meg a helyét a "tájékozódj több helyről részletesen és majd megérted" érv, mert ők emelték ki egy részét a mondandónak. Ez a rész amire itt fókuszálnak, ha megnézed a videót, nem az hogy az AI káros a gyerekekre. Elképzelhető hogy iszonyat gyengék a kommunikációban, de az is hogy ez nem a gyerekvédelemről szól - mindenkinek rábízom a saját értékelíteré hogy melyik, ezen nem fogunk összeveszni.
És persze benne vagyok, szokás szerint kanyarodjunk a témában jobbra balra és evezzünk neked/nekik kényelmesebb vizekre, ha már önmagában a videóban elhangzott állítások ebben a formában védhetetlenek. Beszéljünk akkor arról a szűkített scoperól amit mondaniuk kellett volna (megvédeni a gyerekeket az AI-tól), ha már mint kiderült valójában ez a lényeg (csak képtelen szegények jól lekommunikálni, amúgyis biztos megvágta a videót a Meta).
Mindenki látja a veszélyeit. Csak a legtöbben látjuk az előnyeit is, ami valamiért itt teljesen kimarad a képletből.Számomra inkább az az ijesztő, hogy ha valaki nem látja az okos eszközök veszélyeit (beleértve az MI ""társakat"") a gyerekekre és így a leendő társadalomra nézve. Ennek semmi köze nincs a luddizmushoz. De szívesen meghallgatom az érveidet, hogy miért kellene mondjuk óvodában, vagy alsó tagozatban MI-re tanítani a kisgyereket?
Szép huszáros ugrás hogy ovódában mi legyen, erről aztán főleg nem beszéltem sem én sem Dóri, de a mondandód azon részébe mondjuk szívesen beleállok hogy miért tanítsjuk alsó tagozatban MI-re a gyerekeket (ovódában semmilyen technológiát nem tartok indokoltnak, számtalan kutatás van a témában.Ha meg nincs eszközhozzáférés, az MI sem téma ott.). Alsóban már például azért érdemes ezzel foglalkozni, hogy az általad vizionált problémákat megoldjuk. Ha az a baj hogy hülyeséget mond a gyerekeknek és veszélyes dolgokat, akkor hívjuk fel erre oktatás keretében a figyelmet! Mondjuk el mire jó, és mire nem jó. Ezzel nemcsak megoldjuk azt hogy ne vele beszéljenek olyan témákban amikben nem érdemes, hanem olyan kompetenciákat sajátítanak el gyerekkorukban, amire jelen állás szerint úgy néz ki konkrétan egész életükben szükségük lesz. A karrieremből kb egy évtizeted abból építettem fel le hogy jobban és hatékonyabban tudtam Googleben keresni megoldást a problémákra, és egyébként a szellemi munkák komoly részére ez igaz volt. A jövőben ez már nem Google lesz hanem AI, és szerintem hasznos ha nem autodidakta módon kell majd megtanulniuk ezt, hanem tudatosan fel vannak rá készítve.
ram8nes írta:Igazad van. Megkövetem magam, nem olvastam el az ajánlásokat, hanem (ahogy szerintem a többiek is) ebből a mondatodból indultam, amiből logikailag az következett, hogy az MI-vel való megismeretetés tiltásról van szó óvódában és alsóban:kiserik írta: Olvass, tájékozódj, mielőtt magas lóról beszélsz ostobaságokat. SENKI nem beszél betiltásról. Ajánlások vannak szakemberektől és "demagog, kozepkori-szintu agymeneseket"-et terjesztők azt mondják, hogy ezekre fel kell hívni a figyelmét a szülőknek. Emellett szabályozni kell. (igen, pont azt, amit Te leírtál bakker)
El sem tudom képzelni, hogy 2025-ben hogyan tudják emberek teljesen tájékozatlanul ilyen okosnak tartani magukat... Mi Hazánk -> nácik -> betiltás. És akkor jön a szöveg az "ostoba, vilagtalan, atbaszhato es megvezetheto mindenki"-ről.
Végigfutva az ajánlást egyébként én ezzel teljesen tudok menni, mert látom, hogy mennyire káros és milyen nehéz egészséges szintet belőni a gyerekek képernyőhasználatánál. Azt meg kb. el se tudjuk képzelni, hogy a most születendő gyerekekre milyen hatással lesz a mesterséges intelligencia.De szívesen meghallgatom az érveidet, hogy miért kellene mondjuk óvodában, vagy alsó tagozatban MI-re tanítani a kisgyereket?
Másrészt pedig azt is megértem, aki saját vagy ismerős gyereket tud felhozni ellenpéldaként. Viszont azoknak azt kéne megérteni, hogy nem minden gyerek egyforma, se nevelés, se alapvető tulajdonságok, készségek és hajlamok szerint sem. Mindig vannak szélsőségesen pozitiv (pl Zsuninnyoek) és negativ (öngyilkosok) kivételek, viszont a többséget sajnos úgy nevelik, hogy csak bedobják a gyeplőt és csináljon a tablettel meg telefonnal, amit csak akar. A nem tiltás, hanem ajánlás, figyelemfelhivás és ésszerű szabályozás a gyerek számára (amit esetleg egy értelmes, a gyerekével törődő szülő felül tud birálni) pedig ennek a többségnek szól. Azoknak a szülőknek, akik vagy nem tudják, vagy nem akarják maguktól ezt a problémát adresszálni és az adott gyerekhez igazitva engedni/szabályozni.
Ezért támogatom mindig a normális kommunikációt, mert egy pici dolgon is elcsúszhat, félre mehet a dolog.
Beszélgessünk ítélkezés nélkül
- ram8nes
Igazad van. Megkövetem magam, nem olvastam el az ajánlásokat, hanem (ahogy szerintem a többiek is) ebből a mondatodból indultam, amiből logikailag az következett, hogy az MI-vel való megismeretetés tiltásról van szó óvódában és alsóban:kiserik írta: Olvass, tájékozódj, mielőtt magas lóról beszélsz ostobaságokat. SENKI nem beszél betiltásról. Ajánlások vannak szakemberektől és "demagog, kozepkori-szintu agymeneseket"-et terjesztők azt mondják, hogy ezekre fel kell hívni a figyelmét a szülőknek. Emellett szabályozni kell. (igen, pont azt, amit Te leírtál bakker)
El sem tudom képzelni, hogy 2025-ben hogyan tudják emberek teljesen tájékozatlanul ilyen okosnak tartani magukat... Mi Hazánk -> nácik -> betiltás. És akkor jön a szöveg az "ostoba, vilagtalan, atbaszhato es megvezetheto mindenki"-ről.
Végigfutva az ajánlást egyébként én ezzel teljesen tudok menni, mert látom, hogy mennyire káros és milyen nehéz egészséges szintet belőni a gyerekek képernyőhasználatánál. Azt meg kb. el se tudjuk képzelni, hogy a most születendő gyerekekre milyen hatással lesz a mesterséges intelligencia.De szívesen meghallgatom az érveidet, hogy miért kellene mondjuk óvodában, vagy alsó tagozatban MI-re tanítani a kisgyereket?
Másrészt pedig azt is megértem, aki saját vagy ismerős gyereket tud felhozni ellenpéldaként. Viszont azoknak azt kéne megérteni, hogy nem minden gyerek egyforma, se nevelés, se alapvető tulajdonságok, készségek és hajlamok szerint sem. Mindig vannak szélsőségesen pozitiv (pl Zsuninnyoek) és negativ (öngyilkosok) kivételek, viszont a többséget sajnos úgy nevelik, hogy csak bedobják a gyeplőt és csináljon a tablettel meg telefonnal, amit csak akar. A nem tiltás, hanem ajánlás, figyelemfelhivás és ésszerű szabályozás a gyerek számára (amit esetleg egy értelmes, a gyerekével törődő szülő felül tud birálni) pedig ennek a többségnek szól. Azoknak a szülőknek, akik vagy nem tudják, vagy nem akarják maguktól ezt a problémát adresszálni és az adott gyerekhez igazitva engedni/szabályozni.