hehetheoriginal írta:
Akkor mi a problema?
Meg kell egyezni, kompromisszumot kell kotni.
De itt mar mindenki halalhorges meg siralom modban nyomja, megy a cicaharc meg az ido elfecserlese minden faszsagra fb-n
Ki hitte, hogy egy ilyen volumenu dologban 2 perc dulore jutni?
A probléma nem a megegyezés tárgya maga, hanem igazából már a folyamaton összevesztek. A főváros irányítása és Gerendai azt akarja hogy megszüntessék az élő (Budapest számára jövőre bármi van, bevételt jelentő szerződést), hogy utána majd hátha lehet egy olyan hosszú távú szerződést kötni az új befektetői körrel ami hosszabb távon is jó mindenkinek. Elvileg van egy jogi akadály, hogy nem lehet addig tárgyalni új szerződést, míg életben van a régi.
Szerintem ez sok szinten abszurd, és igazából mindenki csak köti az ebet a karóhoz. Szerintem teljesen dilettáns gondolkodás az, hogy "nem lehet addig új szerződést kötni amíg érvényben van ez ezért rúgjuk fel a régit". Találjuk ki milyen lesz az új szerződés, és majd utána felrúgjuk a mostanit. Több cégnél voltam döntéshozói pozícióban, biztos nem engedtem volna el partnernek puszira kötelezettséget hogy "majd kitalálunk helyette mást". Teljesen hiteltelen a mögé bújni hogy mit lehet addig "elkezdeni tárgyalni", mert egyrészt az előkészítő munkát irreális tiltani (és betartatni a tiltást) másrészt akkor ne a Sziget fesztiválról tárgyaljunk a Hajógyári szigeten hanem a Tegizs fesztiválról Csepel-szigeten, és akkor ez egy teljesen más ügy aminek a végén úgy alakul hogy megcseréljük a helyszínt.
Ugyanakkor a Tisza is kreténkedik a témában, mert olyan garanciákat várnak amig meg ebben a stádiumban elképzelhetetlenek. Nincs is új befektető még, addig ugyan ki garantálná hogy aláírja a szerződést

Gerendai, pénz nélkül? Sokat érne, lehetne perelni.
A tét pedig szerintem a téma felfújtságához mérten iszonyatosan pici, ha most senki nem csinál semmit és bukik az egész a Szigetet attól ugyanúgy meg lehet menteni csak nem 2026-ra hanem 2027-re amikorra már nincs élő szerződés. Még marketingre és szervezésre is egyrészt több idő lesz, másrészt jól ki lehet használni hogy na itt a nagy visszatérés.