Konyhafőnök

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Halfkey

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. október 29., szerda 12:59

Faust írta:
Halfkey írta:

Sztem mindenki aki új regisztráló és nem már a madridistáról van, az valakinek a fake accountja :D
Azt akarod mondani, hogy ez a csodalatos futballal, szimpatikus, egyedi stilusu es szeretheto jatekosokkal operalo csapat manapsag nem gyoz meg uj embereket, hogy kinek is kene szurkolni manapsag? :kalapos:
Dehogynem, csak azok ott kommentelnek Facebookon, Instán, Tiktokon meg a ZiroRealKefir Onlyfans page alatt. :mrgreen:

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2025. október 29., szerda 12:58

Vagy csak hogy fórumozni kibaszott ciki és nem trendi dolog már? Jogos amúgy. :mrgreen:
Nem illik.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2025. október 29., szerda 12:55

Halfkey írta:
ziro4vr írta:
Ez már olyan inside joke, amit csak pár igazi OG ismer. :(
Sztem mindenki aki új regisztráló és nem már a madridistáról van, az valakinek a fake accountja :D
Azt akarod mondani, hogy ez a csodalatos futballal, szimpatikus, egyedi stilusu es szeretheto jatekosokkal operalo csapat manapsag nem gyoz meg uj embereket, hogy kinek is kene szurkolni manapsag? :kalapos:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. október 29., szerda 12:52

ziro4vr írta:
hehetheoriginal írta: Be kell habarni kefirrel azt hallottam, itt a forumon vannak, akik expertek kefirezes temaban

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2025. október 29., szerda 12:50

ziro4vr írta:
hehetheoriginal írta: Be kell habarni kefirrel azt hallottam, itt a forumon vannak, akik expertek kefirezes temaban
Vannak egyáltalán új arcok itt 1-2 erretévedt barszáson kívül? Szerintem ugyanaz a fáradt nyugdíjas klub ír ide 15 éve. :mrgreen:
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. október 29., szerda 12:49

Meg amugy sem emlegetnem igy ebedidoben ezt a temat.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2025. október 29., szerda 12:45

Nem illik.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. október 29., szerda 12:05

Be kell habarni kefirrel azt hallottam, itt a forumon vannak, akik expertek kefirezes temaban
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. október 29., szerda 11:26

Ja jó, én csak most fogtam fel hogy pont attól félsz hogy ne legyen túl sűrű, nem attól hogy nem elég sűrű és túlságosan folyik :D

Akkor igen, majd megmelegíted.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2025. október 29., szerda 10:55

Realista24 írta: Ha a tortilla lapot elotte megsutod, es abba teszed a megdermedt sajtszoszt, akkor szepen kenhetove valik kozben.
Innen jött az ihlet :)
Halfkey írta: Lehet segít ha elmondod hogyan akarsz sajtszószt csinálni. Ha az az alap elgondolás hogy összeolvasztas sajtot és tejszínt + fűszerezed, akkor csak rajtad múlik az állaga.
Ennyi, egy alap sajtszósz. De a melegítéssel eszembe juttatta R24, hogy összeállítom most az egészet, csak nem sütöm készre a tortilla-kat. Ha meg is dermed, beteszem a kontakt grillbe, aztán majd szétolvad.
Halfkey írta: ezért nem annyira értem magát a kérdést hogy pontosan mitől félsz amihez egy egész nap kellene.
Csinálok mellette 1000 más dolgot is, ezért nem tudtam, hogy osszam az időt, hogy ne akkor csináljam már a szószt, meg állítsam össze a tortillat, mikor már itthon van az asszony. Hanem, hogy hazaér és már eheti is frissen. De az lesz a megoldás, hogy most összedobom, rásütök egy kicsit, aztán mielőtt haza érne visszadobom a grillbe.

Kösz srácok, a Madridom még egy "problémát" megoldott! :-*
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. október 29., szerda 10:40

Lehet segít ha elmondod hogyan akarsz sajtszószt csinálni. Ha az az alap elgondolás hogy összeolvasztas sajtot és tejszínt + fűszerezed, akkor csak rajtad múlik az állaga. Egyrészt minél több sajt benne, annál "keményebb" a szósz, másrészt habarással be is tudod sűríteni (Magyarországon erre ugye a liszt a divat, én lengyel módra burgonyakeményítővel szoktam). Kb 15 perccel elkészítés után már kenhető a dolog ha olyan arányokkal csinálod hogy azt akarod hogy az legyen, ezért nem annyira értem magát a kérdést hogy pontosan mitől félsz amihez egy egész nap kellene.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. október 29., szerda 10:27

M1Ö írta:
Halfkey írta: Persze, bár itt a megdermed szónál kicsit én is megdermedtem hogy milyen sajtszószról beszélsz? :D

Ha valami húshoz/chipshez/tésztához való alap szószról van szó akkor simán meg fog rövid idő alatt is, mert a sajt azért elég magas hőmérsékleten olvad, de lehet itt valami nagyon fura dologról van szó :D Csak ezek az alap szószok nem szoktak "dermedni", arról valami sajttorta ugrik be inkább.
Az idézőjeles dermedés jó megfogalmazás :kalapos: Tortilla-ba kellene, az alap szósz helyett. Csinálok egy oregánós-sajtos csirkét, amit betöltök a tortilla lapokba, ehhez kellene a sajtszósz. Akkor ha most csinálnám, az délutánra nem lenne kenhető, mire össze kéne állítsam? Az megoldás lehet, hogy azt hagyom a végére?
Ha a tortilla lapot elotte megsutod, es abba teszed a megdermedt sajtszoszt, akkor szepen kenhetove valik kozben.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2025. október 29., szerda 10:21

Halfkey írta: Persze, bár itt a megdermed szónál kicsit én is megdermedtem hogy milyen sajtszószról beszélsz? :D

Ha valami húshoz/chipshez/tésztához való alap szószról van szó akkor simán meg fog rövid idő alatt is, mert a sajt azért elég magas hőmérsékleten olvad, de lehet itt valami nagyon fura dologról van szó :D Csak ezek az alap szószok nem szoktak "dermedni", arról valami sajttorta ugrik be inkább.
Az idézőjeles dermedés jó megfogalmazás :kalapos: Tortilla-ba kellene, az alap szósz helyett. Csinálok egy oregánós-sajtos csirkét, amit betöltök a tortilla lapokba, ehhez kellene a sajtszósz. Akkor ha most csinálnám, az délutánra nem lenne kenhető, mire össze kéne állítsam? Az megoldás lehet, hogy azt hagyom a végére?
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. október 29., szerda 9:35

Persze, bár itt a megdermed szónál kicsit én is megdermedtem hogy milyen sajtszószról beszélsz? :D

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2025. október 29., szerda 9:30

S.O.S Evltársak, S.O.S. :kalapos: Ha még most délelőtt csinálok egy sajtszószt, akkor az délutánig összeáll/megdermed? Szülinapi ajándék lesz, úgyhogy kénytelen vagyok most csinálni, hogy mire hazaér az ünnepelt kész legyen a menü. :/

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 27., vasárnap 14:12

cart írta: Jo nagy parasztvakitasnak tűnik. Ugyan az mint egy öntöttvas serpenyő csak 3x annyiba kerül :D
Én innen vettem az ötletet: https://www.youtube.com/watch?v=mBCEB0zcMI4

Mivel sokat nem főzünk, így én mindig is féltem az öntöttvastól, meg az elején sok vele a macera. Nekem a wok van meg, és én még ilyen bevonatot nem láttam. Gyakorlatilag minden úgy van, mint a reklám filmekben. Zsiradék nem kell, max ha akarsz, vagy megköveteli a technológia (pl hagyma alá), semmi nem ég le, és elég eltörölni egy konyharuhával (persze elmosható, ha akarod, mi is szoktuk).
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. április 27., vasárnap 13:24

Jo nagy parasztvakitasnak tűnik. Ugyan az mint egy öntöttvas serpenyő csak 3x annyiba kerül :D

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. április 27., vasárnap 12:59

kiserik írta:
realmadrid95 írta:

Szerintem a simat valaszd, szinte csak esztetikailag tesz hozza a racs. :kalapos:
Meg is rendeltem, köszi a megerősítést :salute:

Hasznald egeszseggel, aztan ha latsz valami brutal jo receptet, ne felejtsd el beirni ide! :agree:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 27., vasárnap 12:04

realmadrid95 írta:
kiserik írta:
Nekem a 32-es wok van meg. Valami csoda a cucc (mondjuk az ára is az). Most kifejezetten hús sütésre tervezek venni egyet, csak még nem döntöttem el, hogy ez a grill rácsos legyen, vagy egy sima kerek :hmmm:

Szerintem a simat valaszd, szinte csak esztetikailag tesz hozza a racs. :kalapos:
Meg is rendeltem, köszi a megerősítést :salute:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. április 24., csütörtök 11:11

kiserik írta:
realmadrid95 írta:

Ilyen serpenyot viszont nem lattam meg, eleg vagany!
Nekem a 32-es wok van meg. Valami csoda a cucc (mondjuk az ára is az). Most kifejezetten hús sütésre tervezek venni egyet, csak még nem döntöttem el, hogy ez a grill rácsos legyen, vagy egy sima kerek :hmmm:

Vissza: