Életemben először kerestek meg közvélemény-kutatók telefonon. Rögtön azzal kezdték, hogy ugye nem vagyok 60+-os, mert abból a társadalmi csoportból már réges-régen sikerült elég embert elérniük.
Szokásos kire szavazna, kiket ismer kérdések jöttek. Mo-i politikusoknál csak nagyokon kívül csak a Dobrev és Tóth kettősről kérdeztek. Voltak nemzetközi politikai alakok, nem teljesen értem miért kérdeztek rá a pápára, de szomszédos országok vezetői közül csak Zelenszkijre.
Pár a közbeszéd homlokterében lévő topikra is rákérdeztek, infla, diszkriminatív szja, nyugdíj, autópályák állapota, sorkatonaság, otthon start progi. Tehát az inflán kívül semmi fontosra.
Egynek elment, felszínes kérdések, amikre bármilyen okból kifolyólag válaszolhat bárki eltérően a többi kérdésre adott válaszaitól. Nálam is pár válasz után jött a visszakérdezés, hogy biztosan ezt mondom.
Összegezve, jó volt ez az utolsó alkalom arra, hogy válaszoljak a kérdésekre, többször nem hiszem, hogy fogok, nincs értelme.
Anonim volt, irányítószám és a születési év kellet, ami szerintem még beleférős. Munkahelyi számomon kerestek, amin természetesen bemutatkoztam, ők ezt elmentették.
Nem most lettem meggyőzve arról, hogy ez tényleg egy tudomány lenne