HozzászólásSzerző: portillo » 2025. október 1., szerda 15:50
Sziasztok!
Projektor vs. TV kérdésem lenne.
Jelenleg egy 100 ropis kínai ledes projektor van felszerelve a plafonra, ehhez van egy közepesnél gyengébb vásznam. Alapvetően fényerő, meg kép elég jó, viszont a kép szélei már nagyon homályosak, minimális trapéz állítás után is, ez elsősorban a feliratos dolgoknál zavaró.
Gondolkodtam, hogy beújítok egy jobb setupra, de ahogy nézegettem a projektor árakat, egy normálisabb epson vagy benq 2-300.000 Ft-nál kezdődik, és ez még inkább az alja, illetve akkor még vásznat sem vettem. Emellett akkora a választék, meg a szórás, hogy nagyon nehezen tudom belőni, hogy milyen cuccra is lenne szükségem. Ennyiért, vagy olcsóbban viszont lehet, hogy tv-t is kapok már, viszont ebben sem vagyok képben.
- A kanapé kb 3,5 méterre van a faltól, ahová a vetítés / tv menne, szerintem nem nagy távolság.
- Ritkán használjuk, kb havonta 3-4 real meccs + heti 1-2 film vagy sorozat
- Alapvetően szimpatikus lenne a most is tárgyalt firestickes megoldás stremioval, telefonon kipróbáltam még korábban, így hogy a sport is megvan oldva, szerintem bőven elég nekünk (tv előfizetésem amúgy sincsen)
- Hangcuccban sem akarok extrát, van egy közepes hangzású hifi, azt kötném rá
Ami miatt korábban a vetítő mellett döntöttem, hogy nem akartak a nappali közepére lerakni a tv-t (azóta elköltözünk, így most más a szitu), valamint ha nagy riktán majd később odaengedem a gyereket, akkor elméletben a vetített kép is kevésbé rontja a szemet, mint a direkt.
Bármilyen tapasztalatot tanácsot szívesen fogadok.
Szégyen a kukás, de hasznos.