Taktikai háború (Legyél Xabi)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Galacticos

Re: Taktikai háború (Legyél Xabi)

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. október 24., péntek 13:24

Pad'em írta: Ugyanazt vízionálják a lapok mint a Juve ellen, egyedüli kérdés, hogy Brahim vagy Maszti. Meg gondolom ha Huijsen tényleg 100-as akkor Asencio pad.

Én Camavingát fixen betenném valahogy.
Hat az ugy nagy pofon lesz. Tul tamado az a csapat, lofasz a kozepe.

Pad'em
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. október 24., péntek 13:20

Ugyanazt vízionálják a lapok mint a Juve ellen, egyedüli kérdés, hogy Brahim vagy Maszti. Meg gondolom ha Huijsen tényleg 100-as akkor Asencio pad.

Én Camavingát fixen betenném valahogy.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. október 24., péntek 12:57

Nalam valverde jobbhatved vasarnap aztan ha huijsen nem akkor viszont ceballos kene kezdetni hogy legyen aki felfele jol passzol. Camavinga viszont betudna segiteni carrerasnak is.

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. október 24., péntek 12:24

Tegnap azt írták Huijsen 100%-osan felépült, meg, hogy Carvajal, Trent és Ceballos is keretben lesz.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. október 24., péntek 11:52

Én meg kitenném Ardat jobbra, Camat Tchoua mellé, és kezdjen Huijsen ha játékra alkalmas. Így van aki mozgasson hátulról, osztogasson, magasak is vagyunk, szélre is van aki kisegítsen Carrerasnak Yamal ellen. Labdát fellehet adni Ardara aki meg tud kiugratni. Jude érkezhet kapu elő, a futó embereink meg kontrázhatnak. Mastantuononak ezen a meccsen semmi értelme nem lenne a kezdőben, mert akkor fixen minden létező támadásunk a bal oldalon menne. Mondjuk Kounde szar formában van, szóval ott eldőlhet a meccs.

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2025. október 24., péntek 11:18

Emlékeim szerint, a sérülésből épphogy visszatérő játékosok sosem teljesítettek túl jól rangadókon, nyilván ez nem is meglepő, ha kiestek a ritmusból..
Így ha Asencio nem sérült, akkor nálam ő kezdene Militaoval.

Nálam ez menne:
Fede-----Mili---Ase----Carreras
---------------Tchua
---------Arda---------Bellingham
---MAsti-------Bappa------Vini

Bappa szaladhat lesre bezavarni, közben Vinit kiugratni, aztán bepassz és góól.
Ha erre játszanánk, akkor Rordrygo sem lenne hülyeség a jobbosra futni, viszont a kis argentin melója, védőmunkája nagyon hiányozna.. :hmmm:

Középpályánk egyébként papíron tök jól nézne ki, aztán meg folyamat lenyomnak minket ezen a részen.
Ha idén sem javulunk ezekkel a játékosokkal, akkor ott nyáron radikálisan belenyúlnék.

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2025. október 23., csütörtök 14:11

Ursus írta:
Realista24 írta: Elso felidot neztem. Pont eleg volt arra, hogy megerositse azt, hogy Brahim pont jo helyen van a padon.
+1. Jó indulattal is 30-35 perces játékos. Egyben szomorú, hogy nem tudjuk ezt a jobb oldali támadó posztot lefedni évek óta és kijelenthető, hogy bármelyik ezen a poszton játszó játékosunk semmit nem tud hozzáadni érdemileg a támadásainkhoz, súlytalan opció bármelyiket is nézzük. Itt bennem kétely is van, hogy hétvégén kié lesz ez a poszt, nálam nincs megfelelő opció oda így inkább 4-3-2-1 lenne a felállás Arda-Tchouameni-Camavinga-Bellingham-Mbappe-Vini.
Pontosan. Teljesen érthetetlen, hogy miért erőltetünk egy olyan felállást évek óta, amihez nincsenek meg az embereink. Nincs jobb oldali támadónk, de 2 éve 433 van.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Ursus

HozzászólásSzerző: Ursus » 2025. október 23., csütörtök 13:32

Realista24 írta: Elso felidot neztem. Pont eleg volt arra, hogy megerositse azt, hogy Brahim pont jo helyen van a padon.
+1. Jó indulattal is 30-35 perces játékos. Egyben szomorú, hogy nem tudjuk ezt a jobb oldali támadó posztot lefedni évek óta és kijelenthető, hogy bármelyik ezen a poszton játszó játékosunk semmit nem tud hozzáadni érdemileg a támadásainkhoz, súlytalan opció bármelyiket is nézzük. Itt bennem kétely is van, hogy hétvégén kié lesz ez a poszt, nálam nincs megfelelő opció oda így inkább 4-3-2-1 lenne a felállás Arda-Tchouameni-Camavinga-Bellingham-Mbappe-Vini.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2025. október 23., csütörtök 13:25

Galacticos írta: En csak azt remelem hogy minden jatekosban latni fogom azt a mentalitast amivel tavaly ok is vertek minket. Nem a lézenges meg a setalgatas kell vasarnap.
Ez mar nem az a keret.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. október 23., csütörtök 12:35

Elso felidot neztem. Pont eleg volt arra, hogy megerositse azt, hogy Brahim pont jo helyen van a padon.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. október 23., csütörtök 12:31

En inkabb a vedekezes miatt aggodnek, a legutobbi ket clasicon lottunk 5golt voltak helyzeteink de hatul zsakszamra nyeltuk a nagyobbnal nagyobb ziccereket. Tegnap is tobbszor hosies becsuszas, belevetodes, keresztezes mentette meg a csapatot aztan meg ugye courtois. Ez a barca ellen nem fog beleferni, ugy fel volt tolva a vedelmunk tegnap a meccs nagyreszeben mintha egy kiesesi parharc utolso 10perce lenne ahol futunk az eredmeny utan es mar kvazi nincsen kozeppalya csak a tamadosor meg a vedelem.
Carreras is az atletico meccs ota bizonytalan, en militaoban is erzem mindig hogy egy idozitett bomba..
En csak azt remelem hogy minden jatekosban latni fogom azt a mentalitast amivel tavaly ok is vertek minket. Nem a lézenges meg a setalgatas kell vasarnap.

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. október 23., csütörtök 11:11

Nzedge írta:
wZoLee7 írta:

Xabi nyáron döntött, MBappe center lesz idén. Nem most fogja a szélre kitenni. A másik hogy Jude akkor néz ki jól a kapu előtt ha 2. hullámban érkezik, ehhez valakinek kell előtte lennie.
ugyanez működne Bellivel is
Szerintem tegnap sem igazán működött ez, de nyilván Jude más mint Brahim és több meccs kellene, hogy következtetést vonjunk le. Csak számomra vicces, hogy amikor van egy fiatal centerünk aki gólokat is tud lőni és fejjel is jó, inkább egy tkp-s vagy kk-ps játékost tennénk be csatárnak. Jude a dortmundban is hátrébb játszott sokszor.

Nzedge
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo,Modric,Figo,Guti
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Nzedge » 2025. október 23., csütörtök 10:52

wZoLee7 írta:
BLevi96 írta: Bellinghamel én centerbe próbálkoznék, jobban érzi kapu elött és több hasznát vennénk mint középpályán.
Xabi nyáron döntött, MBappe center lesz idén. Nem most fogja a szélre kitenni. A másik hogy Jude akkor néz ki jól a kapu előtt ha 2. hullámban érkezik, ehhez valakinek kell előtte lennie.
Jude mindenhogy jól néz ki a kapu előtt, csak nincs használva. Vert 2 tucat gólt, és erőltetjük a védelem előtt.
Tegnap Brahim ment be és cseréltek Mbappeval, ugyanez működne Bellivel is. Legalább lenne még egy emberünk aki képes gólt is lőni. A BBC is akkor ment nagyot amikor cserélgették a helyeket.

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. október 23., csütörtök 10:32

BLevi96 írta: Bellinghamel én centerbe próbálkoznék, jobban érzi kapu elött és több hasznát vennénk mint középpályán.

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. október 23., csütörtök 10:22

Bellinghamel én centerbe próbálkoznék, jobban érzi kapu elött és több hasznát vennénk mint középpályán.

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. október 23., csütörtök 10:17

A kp-t kell jól összerakni, szerintem nem fér bele hogy Güler és Beli együtt legyenek a kp-n. Tchoua kell oda mindenképp. Ha visszahúzódunk és kontrázni akarunk akkor ahhoz gyorsaság is kellene, ez a kp-n egyedül Fedeben van, de Ő meg védő lesz. Szóval itt lesznek bajok. A kp sebességét lehet kompenzálni úgy h tűpontos labdákkal indítanak, erre Güler képes, Jude nem igazán. Összességében lehet ezen agyalni akármennyit, nem mennék bele buta variálásokba. Gülert kitenném Mastantuono helyére, legyen az aki kapja a labdát és indítja a támadást, de van mögötte ember védekezésre. Ha Ceba bevethető akkor Jude kimaradna nálam és kb ennyi a változtatás. Sokkal inkább hagynám a barcanak, hogy ők gondolják túl. Tudják mivel verhetőek, tudják mit fogunk csinálni és azt is, hogy beállt védekezés ellen nem megy, kérdés nekik mennyire menne úgy játszani. Szerintem taktikailag mi vagyunk jobb helyzetben, mert idén az egyetlen verteségünket beadások elleni bénázással értük el, de szerintem az ott egy kollektív lefagyás volt, nem pedig valós képesség a levegőben. Tudom tudom, túlságosan optimista vagyok, de szerintem nem olyan félelmetes ez a barca most sem, koncentrációval meg bőven nyerhető a meccs.

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2025. október 23., csütörtök 10:02

Szépen megválaszoltad a kérdést magadnak, magyarul nagyarányú szopás lesz megint. :D

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2025. október 23., csütörtök 9:40

Hogy érzitek, végre sikerül normális taktikával kimenni a Flick barca ellen? :D
Páran megmutatták(gyengébb támadókkal!), hogyan kell játszani ellenük, szóval még csak fel sem kell találni, azt a spanyolviaszt.. :)
Elviekben sokkal jobban kéne, hogy feküdjön nekünk a barca, mint mondjuk tegnap a juve, mivel ők nem fognak beállni sündisznózni..
MEgint agyig feltolt védelem, óriási csalódás lenne, ha ismét felsülnénk.

Amitől tartok, hogy fejben megint nem lesznek ott a fiaink, a mezt viszik ki, közben a barca meg a vérét adja a meccsért, lehet fikázni őket ezért, mint az atletit is, hogy erre az egy meccsre 100x jobban odateszik magukat..
De hát az év legfontosabb meccsei ezek, az ősi rivális ellen, jó lenne, ha hasonló fordulaton tudnának pörögni a mi játékosaink is..
Mert ki lehet kapni, nem azzal van a bajom, de ne beszari nyulak módjára menjenek ki a rangadókra..

A másik, ami problémás, az hogy nyomás alatt nagyon nem nézünk ki jól, ha letámad az ellen, folyamat belehibázunk a labdakihozatalokba, sok esetben már a védők eladják a labdákat..
Carrerasnál emlékszem sok ilyenre, de Güler is sok labdát ad el veszélyes területeken..
A barca ellen ez életveszélyes lehet.
Na és ami még aggasztó, az a középpályák közti különbség és sajnos nem a mi javunkra.
Ez egyébként nyilván közrejátszik abban is, hogy nem jók a labdakihozatalaink.
De hát ez van, ha nem egy Modric-Kroos páros van a védelem előtt.. :x

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. október 23., csütörtök 1:08

Na vegre rakanyarodtunk a legfontosabb meccsre.
Nekem ez lesz az igazi erofelmero es nem csak xabi miatt. A jatekosok miatt is. Tanultunk e barmit a tavalyibol vagy mar megint mar a kezso osszeallitasanal kikapunk. Es hogy a jatekosokon azt lassam hogy igenis vissza akarnak vagni a tavalyiert.
Az atletico ellen nagy reszben szerintem azert vesztettunk mert hirtelen visszalett eroltetve a kezdobe az addig serult es forman kivuli bellingham. Most hasonlo a helyzet mert elvileg trent epulget a clasicora de hogy en nem tennem be az biztos. Iden ott a legjobb valverde, tok mindegy hogy akar e ott jatszani, ott van most ra szukseg, nehogy megint elkovessuk azt a hibat hogy "jaj nagy meccs akkor a legnagyobb nevek kezdenek".
A masik legfontosabb dolog szerintem carreras, az atletico meccs ota gyenge, nagyon sok konnyu labdat ront el/ad el. Ez a legszimpatikusabb jatekos ellen nem fog beleferni.

Jim
Kedvenc játékosaid: Zidane, Nacho

HozzászólásSzerző: Jim » 2025. október 22., szerda 18:39

KAG írta: Jovore kifut Alaba, szerintem Antonio is menni fog.
Kell nezelodni a piacon.
Castilla elvileg fullon van tehetseges vedokkel, de nem latni oket. Gondolom nem veletlen.
erre azért nem ennék mérget :mrgreen:

elvileg Xabiék jobban figyelik az utánpótlást, mint eddig, és egyeztet Arbeloával is
lassan várjuk az eredményét, hogy kik kapnak az első csapatnál lehetőséget :hmmm:

Vissza: