Értékeld a legutóbbi meccset

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. október 20., hétfő 10:47

nuevo_ericco írta: Anno, amikor szóba hozták velünk, mondom nézek róla pár youtube videót. Hát még azokból sem sikerült egy rendeset sem összevágni, ami sokatmondó.
Csak azért hoztuk, mert ki akartunk babrálni a PSG-vel, közben úgy néz ki, magunkkal sikerült.
ezt ugy hivjak, hogy psg scouting stab leszopatott minket.
nem eloszor fordult elo ilyen a tortenelemben, mikor nekunk bekem kellett ronaldinho helyett, vagy diarra essien helyett, hogy csak a legnagyobb bukókat említsem.
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. október 20., hétfő 10:43

Anno, amikor szóba hozták velünk, mondom nézek róla pár youtube videót. Hát még azokból sem sikerült egy rendeset sem összevágni, ami sokatmondó.
Csak azért hoztuk, mert ki akartunk babrálni a PSG-vel, közben úgy néz ki, magunkkal sikerült.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. október 20., hétfő 10:36

Rodrygo is tud robotolni ha kell, szóval ez magában ne legyen elég.

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. október 20., hétfő 10:33

Halfkey írta: nem véletlen nyomatjuk Masztit. Gyenge az ember, de legalább ott robotol.
Én ezt a robotolós dumát sem értem. A gyerek 10-ből 9-szer labdát veszít, amikor próbálkozik. Márpedig a nagy robotolásának a 90%-a a saját labdavesztései után van.
Semmit nem ad hozzá, amit egy szélsőnek kellene.
1v1 gyakorlatilag nincs neki, egylábas és még lassú is oda.
Labdatemető és kidobott pénz.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2025. október 20., hétfő 10:04

Akkor vak vagyok, de sztem egyedül a psg van most velünk egy szinten/ (sajna inkább) felettünk. A támadóik abszolút jobbak együtt nézve, mint a mi Vini-Bapi-Masta sorunk, a védelem 2 szélén is sajna kumma jók, Mendes és Hakimi perpill a csúcs sztem, de rajtuk kívül egyik csapatra se mondanám, hogy de jó nekik, mert ott van X,Y és Z.
Realista24 írta: Itt jon kepbe a edzoi stab, hogy ebbol es a tobbi ~20 jatekosbol kihozzon egy szemnek kellemes futballt jatszo csapatot
Abszolút ez a kulcs, de egyáltalán nem megoldhatatlan. Fixen nem tudom elfogadni, hogy a Csucsu-Fede-Belli-Güli-Vini-Bapi hatost nem lehet összegyúrni egy veszélyes egységgé. A sakk lesz a lényeg, hogy Xabiék kitalálják, mit-hova. De ez nálam nem kevés.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. október 20., hétfő 9:47

Van legalább 15 játékosunk aki legalább 3000 percet a világ bármelyik csapatában kapna.
Engem nem a vilag barmelyik csapata erdekel, ha ilyen osszehasonlitast akarunk nezni, hanem az, hogy ki az a 15 jatekos, aki kapna 3000 percet a legfontosabb meccseken egy City-ben, egy PSG-ben vagy egy Liverpoolban mondjuk?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. október 20., hétfő 9:45

Nyilvan elirtam, es Mbappet akartam irni Belligham helyett. :)
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. október 20., hétfő 9:44

Realista24 írta:
de minőség is van mindenhol.
Ez az a pont, amikor nem erdemes vitazni, mert kinek mit jelent a minoseg. :D

Viszont beszelgetni igen, szoval, kapusunk top minoseg.
Tamadoharmadban van egy minosegi jatekosunk, aki Bellingham.
Kozepen Bellingham meg Valverde, akik kepviselnek valamit nalam...bar Bellingham az elso eve utan brutal nagyot esett vissza, elvezi a "bizalmam". Kerdes van-e visszaut neki, vagy el kell adni Angliaba.
Hatul meg Huijsen az egyetlen, akiben bizok plusz Carvajal.

Itt jon kepbe a edzoi stab, hogy ebbol es a tobbi ~20 jatekosbol kihozzon egy szemnek kellemes futballt jatszo csapatot, mert a maradek brigad sem Zs kategoria, de nagyjabol barmelyik jatekost, barmikor eladnam szo nelkul egy jo ajanlat eseten.
Én ezt a hozzászólást nem tudom értelmezni. Mbappé nem minőség? Akkor melyik csapatban van a világon minőség?

Viniciusnál is alapvetően a pofa a probléma, tudjuk hogy minőségre képes. Strukturálisan nem illik be és ez egy nagy probléma, de nem szar játékos a mai fociban.

Van legalább 15 játékosunk aki legalább 3000 percet a világ bármelyik csapatában kapna. Szerintem ez nem egy egyéni kvalitás probléma, azon a szinten biztosan nem hogy "nincs senki jó játékos". Azt viszont problémának látom hogy ordító hiányok vannak a csapatban - nyilván ezerszer le lett írva az "ész" a kpn mint hiány, de szerintem a munkás stabil szélső is ilyen, nem véletlen nyomatjuk Masztit. Gyenge az ember, de legalább ott robotol.

Az átalakuláshoz ha nem jön edzői mágia akkor nem teljes reset kell szerintem, hanem koncepció. Kirakni azt a 3-4-5 (egyébként minőségi) játékost aki abba a koncepcióba nem illik, és venni olyat aki igen. Persze ez a "mit kellene tenni" ez a full szubjektív véleményem, de a van-e minőség kérdésre arra szerintem minden lehetséges szempont szerint (vételár, teljesítmény a válogatottban, publikus scouting elemzések) az a válasz hogy igen, van. Erre esetleg fel lehet hozni a hehe-féle bhezzegghhh amikor Ronaldok futkároztak a pályán gondolatmenetet, de annak 2025-ben nemigazán tudom mi a relevanciája hogy 20 éve milyen csapatot lehetett volna építeni. Puskás is gondolom fasza volt fénykorában, attól még most nem leszünk előrébb.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. október 20., hétfő 9:34

de minőség is van mindenhol.
Ez az a pont, amikor nem erdemes vitazni, mert kinek mit jelent a minoseg. :D

Viszont beszelgetni igen, szoval, kapusunk top minoseg.
Tamadoharmadban van egy minosegi jatekosunk, aki Mbappe.
Kozepen Bellingham meg Valverde, akik kepviselnek valamit nalam...bar Bellingham az elso eve utan brutal nagyot esett vissza, elvezi a "bizalmam". Kerdes van-e visszaut neki, vagy el kell adni Angliaba.
Hatul meg Huijsen az egyetlen, akiben bizok plusz Carvajal.

Itt jon kepbe a edzoi stab, hogy ebbol es a tobbi ~20 jatekosbol kihozzon egy szemnek kellemes futballt jatszo csapatot, mert a maradek brigad sem Zs kategoria, de nagyjabol barmelyik jatekost, barmikor eladnam szo nelkul egy jo ajanlat eseten.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2025. október 20., hétfő 9:23

Ne már, a tavalyi keret volt szar, az idei bika. Tavaly nem volt védelem, igazoltunk is oda a nyáron 2 kezdőt, meg egy cserét Carvának ( :mrgreen: :mrgreen: ), de minőség is van mindenhol.

Sérüésekkel a nyár végét-ősz elejét jól besz*ptuk szerintem, TAA, Carva, Rüdi, Cama, Belli mind-mind sokat jelentettek volna, ha bevethetők már a starttól fogva mind.

Nekem az egyik legfontosabb a szeptemberi szüni utáni meccsdömping volt, azt egy erős 4-re sztem lehozták Xabiék. Nyilván követnek-követtek el hibákat (azért csak elindult a carloi úton Bapi csapágyasra hajtásával), de az benne van.

Gondolom, mint a többségnél, úgy nálam is irtó fontos, mi lesz a barca ellen. Rendkívül pragmatikus, átgondolt kezdőt/taktikát akarok! Rengeteg laligás edző találta már ki, mit kell ellenük játszani, hogy verhetők. Ne játsszanak félkész emberek, ne kezdjen valaki csak azért, mert ő szokott. Verhetők, és nem csak csodák folytán.

Ja, a tegnapi gyenge volt és a barca ellen több kell. Juve ellen jó lesz felkészülni. Picsa sz@rok voltak tegnap a como ellen, bl meccsre ellenünk gondolom feljavulnak, hurrá.. De hát pont ettől szép.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

nzooli93

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2025. október 20., hétfő 9:11

Impostor írta:
nzooli93 írta: Engem tegnap megint az egyénieskedes zavart a legjobban. Mindenki nagyobbat akart sarkazni,nagyobbat cselezni,mint a masik. Mindenki kapura lő. Brahim is beállt,rogton racsavarodott a labdara. Aztan a ket piros utan megjobban elszállt mindenkinel az arc. Valahogy nincs kohézió, nagyon nehéz igazan szeretni ezt a keretet. Mbappe is kurva jo, de o is egyszerű támadásokat elront,csak mert neki sarkazni kell, asszem a Getafe helyzet is onnan indult.
Na mindegy.letudtuk. nehez meccs volt.
Volt pár alkalom amikor láttam, hogy balról támad Mbappe a labdával, jobbról Maszti futott a hosszú kapufa irányába és állandóan emelte a kezét. Mbappe nem adta neki a labdát hanem ellőtte.. amire a kiscserkész láthatóan berágott és széttárt kezekkel reagált. Aztán a lassítást látva,hiába futott ő, meg kérte a labdát ha közte és Mbappe közt még ott volt 1 védő, így ha passzol Mbappe, a védő tuti kilövi az űrbe a labdát...
Csak az ifjú titánnak nem megy a helyezkedés, az üres területbe mozgás, hogy ténylegesen megjátszható legyen... Ezért Mbappe inkább lőtt hátha...ez egyénieskedésnek, önzőzésnek tűnhet de ha nincs egy meccsen vagy két tucat gólhelyzetünk nehéz ilyenkor elszórni a helyzeteket...
Ha az ellenfél betömörül és nincs mozgás, nem tudjuk kimozogni őket, akkor jön a rácsavarodás vagy a lövés stb
Előző években is így volt ez, csak akkor az ívelgetés jött rendre LV és Mendy fantasztikus beadásaival...
Nem tettem hozzá, én hibám,de en arra gondoltam,mikor mar 8 mezőnyjátékos ellen toltuk, és siman meg kellett volna rakni őket,annyi ures terület volt,de mindenki inkabb egyénieskedett.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. október 20., hétfő 9:07

petiamadridista írta: Ez a keret volt 80 százalékban is tavaly májusban amikor BLt nyertek.
Elég nagy mázlival, egy (fejben, hozzáállásban) teljesen más Vinivel és Bellinghammel. Plusz Kroos és top Carvajal is hiányzik. A 20% elég sok, pont jelentheti a különbséget egy BL-ben, főleg ha ennyire nüanszokon múlik, mint 2024-ben.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. október 20., hétfő 9:06

petiamadridista írta: Ez a keret volt 80 százalékban is tavaly májusban amikor BLt nyertek.
Csak a keretnek mindig az a 20-30%-a szamit, ami nincs most itt, es amirol tudni lehetett, hogy problema lesz, ha nem lesznek.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Impostor
Kedvenc játékosaid: Figo, Ramos, Carvajal, Modric, Marcelo, Nacho
Kedvenc csapatod: RM

HozzászólásSzerző: Impostor » 2025. október 20., hétfő 9:05

nzooli93 írta: Engem tegnap megint az egyénieskedes zavart a legjobban. Mindenki nagyobbat akart sarkazni,nagyobbat cselezni,mint a masik. Mindenki kapura lő. Brahim is beállt,rogton racsavarodott a labdara. Aztan a ket piros utan megjobban elszállt mindenkinel az arc. Valahogy nincs kohézió, nagyon nehéz igazan szeretni ezt a keretet. Mbappe is kurva jo, de o is egyszerű támadásokat elront,csak mert neki sarkazni kell, asszem a Getafe helyzet is onnan indult.
Volt pár alkalom amikor láttam, hogy balról támad Mbappe a labdával, jobbról Maszti futott a hosszú kapufa irányába és állandóan emelte a kezét. Mbappe nem adta neki a labdát hanem ellőtte.. amire a kiscserkész láthatóan berágott és széttárt kezekkel reagált. Aztán a lassítást látva,hiába futott ő, meg kérte a labdát ha közte és Mbappe közt még ott volt 1 védő, így ha passzol Mbappe, a védő tuti kilövi az űrbe a labdát...
Csak az ifjú titánnak nem megy a helyezkedés, az üres területbe mozgás, hogy ténylegesen megjátszható legyen... Ezért Mbappe inkább lőtt hátha...ez egyénieskedésnek, önzőzésnek tűnhet de ha nincs egy meccsen vagy két tucat gólhelyzetünk nehéz ilyenkor elszórni a helyzeteket...
Ha az ellenfél betömörül és nincs mozgás, nem tudjuk kimozogni őket, akkor jön a rácsavarodás vagy a lövés stb
Előző években is így volt ez, csak akkor az ívelgetés jött rendre LV és Mendy fantasztikus beadásaival...

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. október 20., hétfő 9:02

Nagyom idegesito volt hogy egy golos vezetesnel igy flegmaskodnak. Pont ezt ereztem enis.
Illetve vini,.a multkori trivelas gol gyonyoru volt, volt nehany ilyen golpassza is korabban de altalaban 10bol 8x annyira siman belepasszolja gyengen a vedobe hogy faj nezni. Brahim is csak tartotta a labdakat, itt meg mbappenal is elindult a sarkazgatas.
Meg is erdemeltek volna hogy kapjunk egyet egyebkent, foleg hogy miutan elflegmaskodtak mindegyik csak pofakat vagott es setalgatott hatra.
Az elejen tetszettek az ujitasok, mostanra szerintem ezek kezdenek teljesen eltunni (szelso bekk hasznalata tamadasnal) es mellette mastantuono indokolatlanul sokat jatszik a ket cserecsatar meg keveset.

Mastantuono 593 perc
Gonzalo 105 perc
Endrick 0

Nem feltetlenul van ez teljesitmeny alapjan elosztva foleg a klzb vbn latottak utan, tegnap is mbappe kifele mozgott, kavargatott, osztogatott, orditott az egesz azert hogy legyen elotte egy cél ember. Az a baj hogy amikor meg bejon a legvegen akkor mar egyik nagyarcu se passzol neki mert mindegyik inkabb trukkozik meg lovoldozok egy golos vezetesnel mintha 5tel mennenk.
Tartok a jovohettol, foleg ha be lesz eroltetve akar guler karara a bellingham mbappe vinicius harmas, jelenlegi formajaban nalam bellingham a padrol erkezne. De sokszor leirtam mar hogy a barca ellen egyszerubb tamadok (borja iglesias peldaul) is jol megeltek, ezert en felraknam gonzalot es mbappe lenne akit a szelrol inditgatnek mert ott lehet oket igazan megfirkalni.

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2025. október 20., hétfő 8:58

Ez a keret volt 80 százalékban is tavaly májusban amikor BLt nyertek.

nzooli93

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2025. október 20., hétfő 8:52

Engem tegnap megint az egyénieskedes zavart a legjobban. Mindenki nagyobbat akart sarkazni,nagyobbat cselezni,mint a masik. Mindenki kapura lő. Brahim is beállt,rogton racsavarodott a labdara. Aztan a ket piros utan megjobban elszállt mindenkinel az arc. Valahogy nincs kohézió, nagyon nehéz igazan szeretni ezt a keretet. Mbappe is kurva jo, de o is egyszerű támadásokat elront,csak mert neki sarkazni kell, asszem a Getafe helyzet is onnan indult.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. október 20., hétfő 8:25

Én pont ezzel a top2 kerettel nem értek egyet. Max Fifában, hype-ban, viszont valós képességekben, teljesítményben már nem ez a helyzet. Szerintem nem véletlen, hogy tavaly egy Arsenal is kifújta az orrunkat. Úgy a szurkolók, mint a vezetőség bedőlt annak, hogy ha valakit a Real Madrid akar, az top. Ez jól mutat Fifában, meg keret értékében transfermarkt-on, de tegnap is annyira fájdalmasan lassú volt a labdajáratás, hogy rendesen felhúzott. Egyszerűen nincs a keretben elég futballtudás, és ezt nem hajlandó mással, pl. elég futással sem kompenzálni. Arról nem is beszélve, hogy mikor valóban világsztárok fociztak itt, sokkal jobb volt a csapat kémiája. Sok az egyénieskedés, mindenki alfa akar lenni.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2025. október 20., hétfő 8:20

Szerintem tegnap döglassúan játszottunk. Camavinga, Tchouameni, Rodrygo, Carreras mind totyogott a labdával. Jobboldalon Mastantuono mindenben elesett, Valverdet kb. ki is vettük a játékból.

Bellingham akart, de látszik, hogy még nagyon nincs formában. Mbappe pedig ma is rúghatott volna talán 4-et is, ha kicsit összeszedettebb.

A legfőbb probléma, hogy van 4 egyformán szar szélsőnk, akik nem tudnak 1v1zni, nem tudnak beadni.

Ami bajos, hogy én nem látom, hogy támadásban mi a tervünk csapatszinten. A védekezést kb. megoldottuk, a labdabirtoklásunk javult, de szimplán a Mbappe-Güler kettőssel operálunk elől. Nincsenek mélységi beindulások, a szélsők és a szélsővédők nem tudnak összedolgozni.

Xabi remélem ezeket látja és kitalál valamit, mert sajnos ez kevés lesz a végelszámolásnál.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2025. október 20., hétfő 8:06

Tibon kívül megint mindenki beleszart mindenbe,lehetett látni a végén...jövő hétvégén 3 feletti odds van a barcara, egyenesen ajándék.

Vissza: