De itt most az országos arányokról van szó, nem a lokális mérésekről. Egyébként én nem látom ezeket a nagy pontatlanságokat meg alulméréseket itt ebben a gyűjtésben, még az 1000 fős Ipsos minta is kifejezetten pontos (1.5%-nyi eltérések vannak csak): https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_p ... l_electionnuevo_ericco írta:Nem engem kérdeztél, de leírnám az ezzel kapcsolatos véleményemet.swfan írta:megkérdezhetem, miért?
Németországban is attól függ, melyik részén. A volt NDK területén ugyanolyan viszonylag pontatlanok ezek a mérések, mint pl. Magyarországon vagy Szlovákiában. Mindenhol, ahol gazdasági problémák vannak, az emberek elégedetlenek, magas a korrupció, és ezért elvesztették a hitüket a demokratikus intézményekkel, intézetekkel szemben. Ide tartoznak a különböző közvélemény-kutatók is. Egyre nagyobb a réteg, akik már nem válaszolnak, sőt, hazudnak, ha megkérdezik őket, és egyes politikai erők rá is játszanak erre. Ezért mérik rendszeresen alul azokat a pártokat, akik rendszerellenesként adják el magukat. Nem azért, mert a közvélemény-kutatók korruptak, hanem a szavazóik bizonytalanok azonnal, ahogy a közügyekről kérdezik őket.
A lokális mérések valóban pontatlanabbak, pl. Szászországban vagy Bajorországban valóban eléggé alulmérik az AFD-t.
A 26% még mindig egy 2 millió körüli, megingathatlan tábor, ez az ami igazán szomorúCaraway írta: Minden a falvakban fog eldolni. Mondjuk mar hetek ota megy a tiszta hang ujsag szorasa a tisza szigetesek altal az 5000 fo alatti telepulesekbe, ha annak lenne minimalis hatasa mar az is nagy dolog.
A teljes nepessegre vetitve amugy is 33-26, nem olyan nagy az a kulonbseg sajnos szavazokra vetitve.