Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. október 31., péntek 11:51

nuevo_ericco írta:
nmate írta:Megláttam ma az új iOS-t
Erősen 10-15 éves kínai telefon érzete van az embernek ezzel a liquid glass designnal :lol:
Nekem bejön. Az elején fura volt, de már megszoktam. Bizonyos esetekben pl értesítések egymáson..akkor haszons is.

Már nem tudnak mit kitalálni. A mai telefonok mind baromi jók, az op-rendszerek szintén jók.

De ezzel együtt, hogy mindenki sablont gyárt és persze qva jók a mai cuccok, meg kényelmes bankot és minden mást gyorsan mobilon intézni..azért nekem hiányoznak a régi kreatív mobil gyártások.

Régen a nem smart mobile időkben rohadt szép mobilokat gyártottak, mindig volt valami újítás..most sablon minden.
“Mi jobban szerettük a labdát, mint a pénzt.” - Puskás Ferenc

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. október 31., péntek 9:54

nmate írta:Megláttam ma az új iOS-t
Erősen 10-15 éves kínai telefon érzete van az embernek ezzel a liquid glass designnal :lol:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. október 31., péntek 9:49

R. Carlos írta:
hehetheoriginal írta: ezek a belepo/kozepszintu android telok 3-4 ev utan a folyamatos OS update-ek miatt mindig lassulni fognak, mert pl a RAM valoban keves, meg gondolom vmi mediatek proci van benne a qualcomm helyett, hogy tartani tudjak a koltsegeket. de en azt mondom mit veszthetsz vele, ha elkezded hasznalni, kolteni se kell ra, aztan meglatod milyen. utana meg mindig donthetsz ugy, ha lassu es szar, hogy mas megoldast keresel.
nagyjabol minden ember ezekre hasznalja a telefont, amit felsoroltal, ezek mar evekkel ezelott is gond nelkul mukodtek, azota a hardver csak fejlodott, szoval attol nem kell tartani, hogy fel percbe telik megnyitni egy google mapst pl
Qualcomm SM6375 Snapdragon 6s Gen 3 (6 nm). Ezt írja a procira, szóval akkor ha jól sejtem, ez nem gagyi. Úgyhogy az általad leírtak alapján, lehet érdemes vele foglalkozni és használni.
igaz, a lite-ban van mediatek.
solid everyday performance, good screen and battery life, ezeket latom rola fokepp, szoval siman jo napi hasznalatra, amire az emberek 98%-a hasznalja
thereisonly1ronaldo

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. október 31., péntek 9:40

Ja, ramot nem is figyeltem. Nem vágom annyira most, azt tudom, hogy a 13 miniben ennyi van, de iOS kicsit okosabban bánik a rammal, mint az android.

Megláttam ma az új iOS-t élőben másnak a telefonján is, hát lehet én is megyek vissza Androidra, ha ez az irány, elég vindóz viszta érzésem van. De a céges macet is otthagyom akkor a hr asztalán, ha nagyon erőlteti a frissítést, aztán jöhet az Omarchy. :lol:

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2025. október 31., péntek 9:18

hehetheoriginal írta: ezek a belepo/kozepszintu android telok 3-4 ev utan a folyamatos OS update-ek miatt mindig lassulni fognak, mert pl a RAM valoban keves, meg gondolom vmi mediatek proci van benne a qualcomm helyett, hogy tartani tudjak a koltsegeket. de en azt mondom mit veszthetsz vele, ha elkezded hasznalni, kolteni se kell ra, aztan meglatod milyen. utana meg mindig donthetsz ugy, ha lassu es szar, hogy mas megoldast keresel.
nagyjabol minden ember ezekre hasznalja a telefont, amit felsoroltal, ezek mar evekkel ezelott is gond nelkul mukodtek, azota a hardver csak fejlodott, szoval attol nem kell tartani, hogy fel percbe telik megnyitni egy google mapst pl
Qualcomm SM6375 Snapdragon 6s Gen 3 (6 nm). Ezt írja a procira, szóval akkor ha jól sejtem, ez nem gagyi. Úgyhogy az általad leírtak alapján, lehet érdemes vele foglalkozni és használni.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. október 31., péntek 9:14

Nálam a 4 GB RAM miatt necces lenne, az már sok-sok éve is kevés volt, de hát egy próbát megérhet, ha jól lett optimalizálva, talán nem lesz feltűnő ez a RAM.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. október 31., péntek 8:58

ezek a belepo/kozepszintu android telok 3-4 ev utan a folyamatos OS update-ek miatt mindig lassulni fognak, mert pl a RAM valoban keves, meg gondolom vmi mediatek proci van benne a qualcomm helyett, hogy tartani tudjak a koltsegeket. de en azt mondom mit veszthetsz vele, ha elkezded hasznalni, kolteni se kell ra, aztan meglatod milyen. utana meg mindig donthetsz ugy, ha lassu es szar, hogy mas megoldast keresel.
thereisonly1ronaldo

R. Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2025. október 31., péntek 8:43

nmate írta:
R. Carlos írta: Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, mobiltelefon témában.
Ha jól nézem 6500mAh akksi van benne, ez jóval tovább fogja bírni, mint az iPhone. 35W gyorstöltéssel elég gyorsan fel is fog tölteni, szóval ilyen problémád nem lesz. Túlmelegedés, lefagyás kérdőjeles, attól is függ mire használód 5-6 órát. Youtube max fényerőn vagy beltéri fény mellett böngészőben olvasgatás?
Leginkább böngészni szoktam a mostani telefonommal, illetve ugye a szokásos üzenetváltásos történet megy (messenger, gmail, viber stb.). Ezen felül, mivel sokat utazok megy a különböző navigátor appok használata is (google maps, waze stb.). Zenét csak akkor szoktam hallgatni youtubeon, ha takarítok és JBL-en nyomatom, hogy gyorsabban menjen a dolog. Ez heti 3-4 órában megy.

Ami leginkább aggaszt, hogy közben olvastam az angol oldalakon, hogy 4 GB RAM az kevés. Nem tudom, hogy android rendszer ezt mennyire emészti fel?! Anno amikor Samsung Galaxy S4-esem volt, talán ez okozta a telefon vesztét (túlmelegedés, fagyás stb.). Ezért váltottam az ios-re.

Az iPhone-oknak valóban az akksi a gyengéje, akkumulátorban nagy előrelépés ez a telefon.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. október 31., péntek 7:49

R. Carlos írta: Sziasztok!

Ha jól nézem 6500mAh akksi van benne, ez jóval tovább fogja bírni, mint az iPhone. 35W gyorstöltéssel elég gyorsan fel is fog tölteni, szóval ilyen problémád nem lesz. Túlmelegedés, lefagyás kérdőjeles, attól is függ mire használód 5-6 órát. Youtube max fényerőn vagy beltéri fény mellett böngészőben olvasgatás?

R. Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2025. október 31., péntek 6:27

Sziasztok!

A helyzet az, hogy van egy 7,5 éves iPhone 8-asom, aminek 1 év után ismét szarakodni kezdett az akksija. A telefonnak egyébként soha semmi baja nem volt, most is ugyanúgy teszi a dolgát mint új korában. Az akkumulátor csere cirka 15.000 forint kb. Ezt a pénzt nem sajnálnám rá, csak benne van a kockázat, hogy lassan megadja magát a telefon is. Újabb iPhone vételén ezért elgondolkodtam, de mivel a felújított darabok ára is 75-80 ezer forint, egy kicsit leálltam vele. (Most akarok majd lakást venni és minden pénzt próbálok megspórolni, hogy vásárlás és a költözés a nagy távolba jól menjen).

Közben pedig adódott egy olyan helyzet, hogy Édesapámnak a Telekom a több éves hűségét meghálálta és 2.600 forintért adott neki egy Honor 400 Smart típusú telefont. Ez a telefon az öregemnek nem kell, mivel a cégtől van telefonja és azt bármire használhatja, Édesanyámnak szintén nem kell, mivel fél éve vett telefont. Itt jöttem volna képbe én, aki android rendszert majdnem 10 éve nem használt. A telefon egyébként hatalmas méretű, de összességében kinézetre tetszik. A neten próbáltam véleményeket keresni, de nem sok van róla, mivel viszonylag friss kiadású eszköz. Valaki esetleg tudna segíteni itt abban, hogy ez a telefon mit tud? Bírja-e úgy a mindennapos 5-6 órás használatot mint az iPhone? Túlmelegedni/lefagyni szokott-e? (Régen az androidot ezért hagytam ott.) Hirtelen most ennyi kérdés jutott eszembe, de lehet még később kérdeznék róla, ha eszembe jutna valami.

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. október 26., vasárnap 23:39

Geza, orok halam a firestickes megoldasert!

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. október 11., szombat 20:31

Köszi az infot, es basszameg :lol: :roll:
Kell meg par ev
thereisonly1ronaldo

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2025. október 11., szombat 16:04

Nem kell hozza vpn egyaltalan, a stremiohoz kell a real debrid es ennyi.

Streamek full HD-ben mennek, nem 4k.

hala real
Kedvenc játékosaid: casillas, r9, cr7
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: hala real » 2025. október 4., szombat 7:44

géza írta: Sziasztok, korabban irtam mar a Stremiorol, most par honap teszteles utan szeretnek beszamolni arrol, hogyan oldottam meg a sportnezest mindenfele elofizetes nelkul (koszonhetoen annak, hogy minden geci draga lett, es hat kulonbozo helyre kene elofizetnem).

Legfontosabb lepes, ruhazzatok be egy firestickre (vagy barmi hasonlo eszkozre): https://www.amazon.de/Amazon-Live-TV-Al ... %91&sr=8-1

Utana allitastok be rajta a Stremiot, itt a recap, hogy hogyan kell:
A Stremio (https://www.stremio.com/) egy ingyenes szoftver, ahol kulonbozo dolgokat lehet streamelni, de ami igazan nagyszeruve teszi, azok az addonok. A legnepszerubb addon, amit hozza lehet adni, az a Torrentio nevezetu (https://torrentio.strem.fun/configure), amivel lenyegeben keresel barmit a feluleten, es a hatterben behuzza a legnepszerubb torrent oldalakrol a talalatokat, elinditod a neked szimpatikusat, es egybol le is jatsza. En Firestickkel hasznalom az appot, faszan mukodik, annyi, hogy a Real Debridre erdemes elofizetni, ez ha jol ertelmezem egy szerver, amin tarolodik a torrent, egyreszt ez azert jo, mert mondjuk Nemetorszagban sem basznak meg, masreszrol meg 4k dolgokat is tud vinni akadas nelkul.

Itt van bovebb informacio, hogy hogyan lehet elkezdeni:
https://www.reddit.com/r/StremioAddons/ ... wto_guide/

Add-onok kozul ami nekem van, az Torrentio, USA TV, Dramacool (koreai cuccok), Anime Kitsu (animes cuccok paromnak :mrgreen: ). Es akkor ezeken felul meg vannak film es sorozat katalogusok, Cinemeta meg Public Domain Movies, hogy tudj keresni jobban, meg a leirasok is bovebbek picivel.
A sportnezeshez, eloszor toltesetek le a Downloader appot - https://www.amazon.com/AFTVnews-com-Dow ... B01N0BP507

Itt van egy guide, hogy hogyan tudjatok feltelepiteni (szuksges a beallitasokban allitani hozza): https://firestickhacks.com/install-spor ... firestick/

Miutan feltelepitettek a Downloadert, nyissatok meg, es telepitsetek a kovetkezo ket alkalmazast:

SportsX: Downloader code - 5628419 , ezt irjatok be a search barba, es utana toltsetek le installaljatok (guide: https://troypoint.com/sportzx/)
RBTV+: 9996228 - https://troypoint.com/rbtv77/

Ezzel a ket appal lefedtek minden sportot, ami letezik, full hd-ban, BL-t tudjatok Henryekkel nezni pl., en f1-et, focit es az NFL-t is igy nezem mar, nincs semmi issuem vele.

Annyit erdemes tudni, hogy amikor frissiteni kell az appokat, akkor le kell oket torolni eloszor, es ujra telepiteni, es a telepitokod az valtozik ilyen esetekben, szoval mindig keressetek ra elotte, de a troypointon fent lesznek ezek az informaciok.
Vpn nelkul is rendben van, vagy van valami ingyenes vpn?
Annyi a köcsög , hogy megtelik velük a Nou Camp.

"A szívem inkább fehér, mint gránátvörös-kék” – (R9)

"Megvan a véleményem, de tudom, hogy bármit is mondok, úgyis rossz fényben tüntetik fel." - C.Ronaldo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. október 2., csütörtök 17:08

nyilvan a tv mindig opcio marad, a fenyero ebben az arkategoriaban nyilvan jobb, mint egy projektore.
viszont mikor 150 collos tűéles képed van a projektorból, az azért odabasz, egy akkora tv annyiba kerül, mint egy autó, másfél méteres binicius feje szombat délután, az elég impressziv :lol:
en ugy csinalnam, hogy megvan a raszant összeg, akkor pro es kontra listaznam az ebben az arkategoriaban elerheto legjobb tv-k es projektorok elonyeit es hatranyait, megnezni par tesztet a kivalasztott 2-3 cuccról, aztan a leheto legjobb, legoptimalisabb megoldast vennem meg. ez sztem nagyjabol egy pár óra időbe telik max

bar ez a módszer mondjuk mindenre igaz, nem csak itt
thereisonly1ronaldo

portillo
Kedvenc játékosaid: Javier Portillo, Robinho, Varane, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: portillo » 2025. október 2., csütörtök 16:50

hehetheoriginal írta: projektorhoz:
kerdes, mint kb mindig, hogy mennyit szannal ra, ha projektor, akkor ma mar "jo aron" vannak, 4K-s lezer projektorok, annal alabb nem adnam (pl anker nebula cosmos 4k laser, vagy lg cinebeam Q, vagy most nemreg megjelent S verzio (mindketto nagy elonye, hogy hordozhato), de vannak nyilvan joval feljebb arkategoriaban mar teljesen elmebeteg cuccok, pl (Valerion VisionMaster MAX))
szoval 4K, lezer, es minel nagyobb fenyero, annal jobb, en ezeket a kriteriumokat tennem le elso korben. ma mar tobb normal, jo projektort nappali fenynel is tudsz nezni, nem kell teljesen besotetiteni hozza, sot vaszon se annyira szukseges (az is kurvasokba tud fajni), sima feher falon is perfektul elvezheto barmilyen 4K-s film, video vagy sportkozvetites.
3-350-nél többen nem szánnék rá, mivelhogy viszonylag ritkán használjuk, ez is inkább a teteje.

A falravetítésen én is gondolkodtam, az amúgy tényleg egy jó opció leget a spórolásra. Amiket linkeltél, nem tűnnek rossznak, viszont ezek kifejezetten kompakt, hordozható cuccok, gondoltam hátha ami nem ennyire kompakt hanem fix helyre ajánlott, az esetleg ár-érték arányban jobb lehet.

Gondolom ebben az árban kapni már normálisabb tv-t, is :hmmm:
Szégyen a kukás, de hasznos.

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2025. október 2., csütörtök 10:18

hehetheoriginal írta: Lehet felreertem a kerdest, de regebbi procikra nem tudod felrakni a win11et, mindegy milyen verzuo, mert lecsekkolja install elott a hardvert, es ha regi, akkor nem kiitja, hogy nem fog menni, fejleszteni kell a cuccot
Igen, neztem en is elotte egy csekk-et es kiirta az APP, hogy nem megfelelo a laptop WIN11-hez.
Ezert is gondoltam, hogy akkor ujra rakom ra a WIN10-et es nezek hozza valami jogtiszta kulcsot. Amennyiben tenyleg par eFt.-, akkor nem bajlodnek a tort kulcsokkal.
___Samy___ írta:
hehetheoriginal írta: Lehet felreertem a kerdest, de regebbi procikra nem tudod felrakni a win11et, mindegy milyen verzuo, mert lecsekkolja install elott a hardvert, es ha regi, akkor nem kiitja, hogy nem fog menni, fejleszteni kell a cuccot
Rufussal fel tudja ra tolni, mert ott ki lehet venni a pipat, hogy a telepito ne ellenoeizgessen semmilyen hardvert.
Samy, irtam egy PU-t a temaval kapcsolatban.
ZIDANE

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. október 1., szerda 16:18

projektorhoz:
kerdes, mint kb mindig, hogy mennyit szannal ra, ha projektor, akkor ma mar "jo aron" vannak, 4K-s lezer projektorok, annal alabb nem adnam (pl anker nebula cosmos 4k laser, vagy lg cinebeam Q, vagy most nemreg megjelent S verzio (mindketto nagy elonye, hogy hordozhato), de vannak nyilvan joval feljebb arkategoriaban mar teljesen elmebeteg cuccok, pl (Valerion VisionMaster MAX))
szoval 4K, lezer, es minel nagyobb fenyero, annal jobb, en ezeket a kriteriumokat tennem le elso korben. ma mar tobb normal, jo projektort nappali fenynel is tudsz nezni, nem kell teljesen besotetiteni hozza, sot vaszon se annyira szukseges (az is kurvasokba tud fajni), sima feher falon is perfektul elvezheto barmilyen 4K-s film, video vagy sportkozvetites.
thereisonly1ronaldo

portillo
Kedvenc játékosaid: Javier Portillo, Robinho, Varane, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: portillo » 2025. október 1., szerda 15:50

Sziasztok!

Projektor vs. TV kérdésem lenne.

Jelenleg egy 100 ropis kínai ledes projektor van felszerelve a plafonra, ehhez van egy közepesnél gyengébb vásznam. Alapvetően fényerő, meg kép elég jó, viszont a kép szélei már nagyon homályosak, minimális trapéz állítás után is, ez elsősorban a feliratos dolgoknál zavaró.

Gondolkodtam, hogy beújítok egy jobb setupra, de ahogy nézegettem a projektor árakat, egy normálisabb epson vagy benq 2-300.000 Ft-nál kezdődik, és ez még inkább az alja, illetve akkor még vásznat sem vettem. Emellett akkora a választék, meg a szórás, hogy nagyon nehezen tudom belőni, hogy milyen cuccra is lenne szükségem. Ennyiért, vagy olcsóbban viszont lehet, hogy tv-t is kapok már, viszont ebben sem vagyok képben.

- A kanapé kb 3,5 méterre van a faltól, ahová a vetítés / tv menne, szerintem nem nagy távolság.
- Ritkán használjuk, kb havonta 3-4 real meccs + heti 1-2 film vagy sorozat
- Alapvetően szimpatikus lenne a most is tárgyalt firestickes megoldás stremioval, telefonon kipróbáltam még korábban, így hogy a sport is megvan oldva, szerintem bőven elég nekünk (tv előfizetésem amúgy sincsen)
- Hangcuccban sem akarok extrát, van egy közepes hangzású hifi, azt kötném rá

Ami miatt korábban a vetítő mellett döntöttem, hogy nem akartak a nappali közepére lerakni a tv-t (azóta elköltözünk, így most más a szitu), valamint ha nagy riktán majd később odaengedem a gyereket, akkor elméletben a vetített kép is kevésbé rontja a szemet, mint a direkt.

Bármilyen tapasztalatot tanácsot szívesen fogadok.
Szégyen a kukás, de hasznos.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2025. szeptember 29., hétfő 20:54

Rufussal fel tudja ra tolni, mert ott ki lehet venni a pipat, hogy a telepito ne ellenoeizgessen semmilyen hardvert.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Vissza: