Nem tudtam ide vagy a mennyei topicba rakjam
Te jóságos eg.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. október 1., szerda 13:51
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. szeptember 30., kedd 20:06
HozzászólásSzerző: ferni » 2025. szeptember 30., kedd 19:31
HozzászólásSzerző: ferni » 2025. szeptember 30., kedd 13:12
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 30., kedd 13:06
Romaniaban is van eljaras ellenuk, erre celoztam.hehetheoriginal írta:angliaban indult az eljaras, romanoknak semmi koze hozza, csak az angolok keresere bevittek oketRealista24 írta:
Roman cuccokra gondoltam, mert ugye nem csak egy orszagban okoskodnak.
ha jol tudom
HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 30., kedd 13:06
Már többször írtam itt. Pontosan azt, amit az Ausztrálok: https://www.theguardian.com/world/video ... ayfromgaus Ausztrália, egy teljesen demokratikus, liberális, szuverén ország.pátkán írta: tuzparancs alatt mit ertesz?
Nem baj, ha nem értesz a politikai dolgokhoz. Mindig érdemes elkezdeni tanulni, foglalkozni vele, ha érdekel, és úgy látszik, érdekel.rashidm írta:
Nem csak én említettem, mások is, olvass vissza. Nem értek a politikai dolgokhoz, ezért nem tudok példát mondani, de gondolom nem véletlen hogy a Fidesz 2/3 kormányoz évek óta; hülyét meg nem csinalok magamból. De attól hogy te nem tartod értelmesnek, még lehet az.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 30., kedd 12:17
angliaban indult az eljaras, romanoknak semmi koze hozza, csak az angolok keresere bevittek oketRealista24 írta:Roman cuccokra gondoltam, mert ugye nem csak egy orszagban okoskodnak.hehetheoriginal írta: anglia korrupt?
sokminden eszembe jut róluk, de a korrupció nem nagyon
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 30., kedd 12:13
Roman cuccokra gondoltam, mert ugye nem csak egy orszagban okoskodnak.hehetheoriginal írta: anglia korrupt?
sokminden eszembe jut róluk, de a korrupció nem nagyon
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 30., kedd 12:08
HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. szeptember 30., kedd 11:50
Nem csak én említettem, mások is, olvass vissza. Nem értek a politikai dolgokhoz, ezért nem tudok példát mondani, de gondolom nem véletlen hogy a Fidesz 2/3 kormányoz évek óta; hülyét meg nem csinalok magamból. De attól hogy te nem tartod értelmesnek, még lehet az.kiserik írta:Attól, hogy 100x elmondasz valamit, még nem lesz értelmes beszélgetés. Sorold légyszíves tételesen, hogy pontosan mihez kell 2/3-ad, hogy "vissza legyen állítva a demokrácia meg eleve minden".rashidm írta:
Mert amikor 100x elmondja az ember, hogy ahhoz hogy vissza legyen állítva a demokrácia, meg eleve minden, ahhoz kell a 2/3, hála a fityisznek. Ha ugyanolyan lesz a Tisza mint a Fidesz x év múlva, le lesznek váltva.Én nem vagyok AFD szavazó, németül is alig értek valamit (25-30 éve tanultam), így ebben a vitában annyira nem tudok részt venni. Leírtam pár dolgot, de pontos részleteket nem ismerek. Nem véletlen, hogy amint látták a németek, hogy jön fel az AFD támogatottsága az értelmes migrációs politikai ígéreteik miatt, azonnal elkezdték lejáratni őket (minden migránst ki akarnak toloncolni és hasonlóak), és átvenni ígéret szintjén a programjaikat. Persze semmit nem tartanak meg belőle, ahogy az várható is volt.nuevo_ericco írta: Végre konkrét dolgok, így van alapja a vitának. Nem véletlen, hogy a legtöbb migrációval riogató politikai erő nem túl konkrét, mert az érdekük nem a probléma megoldása, hanem az azzal való ijesztgetés.
Egész Németországot körbekeríteni nem olcsó. Ráadásul hermetikusan lezárni országokat nem egyszerű. Gondoljunk csak a kommunizmus alatti kivándorlásra. Azok az országok mit csináljanak, pl. Olaszország, akiknek több ezer km partszakasza van?
Ha a származási ország nem akarja visszafogadni, esetleg ott politikai nézete, szexuális beállítottsága, vallása, nemzetisége, stb. miatt veszélyben lenne az élete? A helyükben erre hivatkoznék, még ha nem is lenne igaz.
Ebbe Olaszország, Görögország, Spanyolország, stb. nem megy bele. Tk. ezek az országok blokkolják az ezzel kapcsolatos döntéseket, és ezek a legkvótapártibb országok is.
Ez jelenleg is folyik, 2015-ben is az EU milliárdokat költött pl. a törökországi menekült-táborokra. Aztán Erdogan ráengedte őket Európára, hogy még több pénzt zsaroljon ki. Ráadásul ezekből lesznek a hatalmas menekülttáborok, ahol virágzik a bűnözés különböző formája, az emberek rövid időn belül szenvedni kezdenek, és nem sokáig maradnak.
Elméletben most is ez a helyzet. Csak hát akire nincs szükség, az is bejut valahogyan. Ha az egyik mód ellehetetlenül, találnak az embercsempészek másikat. Ez olyan, mint a drog vagy a hackerek elleni küzdelem, a probléma okozói minimum egy lépéssel előbbre vannak.
Az első dolog, ami valóban hatásos lehet, de az új érkezőket ez sem fogja visszatartani, mert az embercsempészek, kormányuk, neten terjedő álhírek azt fogják nekik hazudni, hogy még mindig van segély.
Világos, de ezeket kiszűrni sajnos csak akkor lehet, ha felhívják magukra a figyelmet, általában valami bűncselekménnyel.
Ha engem kérdezel személy szerint, akkor nálam az első lépés lenne a teljes határzár (akár EU-s, akár országos) és tűzparancs a határokon. Legálisan bejöhet, akit beengedünk, egyébként senki sehova.
HozzászólásSzerző: pátkán » 2025. szeptember 30., kedd 11:47
HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 30., kedd 11:42
Attól, hogy 100x elmondasz valamit, még nem lesz értelmes beszélgetés. Sorold légyszíves tételesen, hogy pontosan mihez kell 2/3-ad, hogy "vissza legyen állítva a demokrácia meg eleve minden".rashidm írta:Mert amikor 100x elmondja az ember, hogy ahhoz hogy vissza legyen állítva a demokrácia, meg eleve minden, ahhoz kell a 2/3, hála a fityisznek. Ha ugyanolyan lesz a Tisza mint a Fidesz x év múlva, le lesznek váltva.kiserik írta:
Egyrészt ahogy megfigyeltem, a leghangosabb ellenzékiek közül sokan pont, hogy egykori Fidesz szavazók, akik hozzájárultak ehhez a szemét-halomhoz. Persze felelősségvállalás helyett inkább hőzöngés megy.
Másrészt nem túl jó dolog pont olyannak lenni, mint ami ellen vagy, még akkor sem, ha az meg is érdemelné.
Nekem aztán nincs semmilyen gondom a kormányváltással. A teljhatalom intézményével van, ha demokráciáról beszélünk. De hogy ez miért nehezíti meg a beszélgetést?
Én nem vagyok AFD szavazó, németül is alig értek valamit (25-30 éve tanultam), így ebben a vitában annyira nem tudok részt venni. Leírtam pár dolgot, de pontos részleteket nem ismerek. Nem véletlen, hogy amint látták a németek, hogy jön fel az AFD támogatottsága az értelmes migrációs politikai ígéreteik miatt, azonnal elkezdték lejáratni őket (minden migránst ki akarnak toloncolni és hasonlóak), és átvenni ígéret szintjén a programjaikat. Persze semmit nem tartanak meg belőle, ahogy az várható is volt.nuevo_ericco írta: Végre konkrét dolgok, így van alapja a vitának. Nem véletlen, hogy a legtöbb migrációval riogató politikai erő nem túl konkrét, mert az érdekük nem a probléma megoldása, hanem az azzal való ijesztgetés.
Egész Németországot körbekeríteni nem olcsó. Ráadásul hermetikusan lezárni országokat nem egyszerű. Gondoljunk csak a kommunizmus alatti kivándorlásra. Azok az országok mit csináljanak, pl. Olaszország, akiknek több ezer km partszakasza van?kiserik írta:- határvédelem (akár kerítéssel)
Ha a származási ország nem akarja visszafogadni, esetleg ott politikai nézete, szexuális beállítottsága, vallása, nemzetisége, stb. miatt veszélyben lenne az élete? A helyükben erre hivatkoznék, még ha nem is lenne igaz.kiserik írta: - remigráció: ha valaki nem tud/akar beilleszkedni és hasznos tagja lenni a német társadalomnak, akkor azt vissza kell toloncolni a származási országába, nem tartani segélyen élete végéig
Ebbe Olaszország, Görögország, Spanyolország, stb. nem megy bele. Tk. ezek az országok blokkolják az ezzel kapcsolatos döntéseket, és ezek a legkvótapártibb országok is.kiserik írta: - különbséget kell tenni menekültek és bevándorlók között (aki biztonságos tranzit országból megy, az nem menekült)
Ez jelenleg is folyik, 2015-ben is az EU milliárdokat költött pl. a törökországi menekült-táborokra. Aztán Erdogan ráengedte őket Európára, hogy még több pénzt zsaroljon ki. Ráadásul ezekből lesznek a hatalmas menekülttáborok, ahol virágzik a bűnözés különböző formája, az emberek rövid időn belül szenvedni kezdenek, és nem sokáig maradnak.kiserik írta: - humanitárius segélyekkel kell segíteni a menekülteket a saját országuk közelében
Elméletben most is ez a helyzet. Csak hát akire nincs szükség, az is bejut valahogyan. Ha az egyik mód ellehetetlenül, találnak az embercsempészek másikat. Ez olyan, mint a drog vagy a hackerek elleni küzdelem, a probléma okozói minimum egy lépéssel előbbre vannak.kiserik írta:- bevándorlók közül azt kell beengedni, akire szükség van
Az első dolog, ami valóban hatásos lehet, de az új érkezőket ez sem fogja visszatartani, mert az embercsempészek, kormányuk, neten terjedő álhírek azt fogják nekik hazudni, hogy még mindig van segély.kiserik írta: - segélyezési rendszer átalakítása (ne a segélyért akarjanak oda menni és vígan megélni belőle)
Világos, de ezeket kiszűrni sajnos csak akkor lehet, ha felhívják magukra a figyelmet, általában valami bűncselekménnyel.kiserik írta:hanem azokkal, akikről szó van a videóban.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 30., kedd 11:28
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 30., kedd 11:27
Jajaja, mert a gazdag bűnösöket mindig elítélik, soha senki nem úszta meg, főleg egy korrupt oszagbanhehetheoriginal írta: mikor mindet ejtik, akkor jöttök bocsánatot kérni?![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 30., kedd 11:20
HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. szeptember 30., kedd 11:19
Mert amikor 100x elmondja az ember, hogy ahhoz hogy vissza legyen állítva a demokrácia, meg eleve minden, ahhoz kell a 2/3, hála a fityisznek. Ha ugyanolyan lesz a Tisza mint a Fidesz x év múlva, le lesznek váltva.kiserik írta:Egyrészt ahogy megfigyeltem, a leghangosabb ellenzékiek közül sokan pont, hogy egykori Fidesz szavazók, akik hozzájárultak ehhez a szemét-halomhoz. Persze felelősségvállalás helyett inkább hőzöngés megy.hehetheoriginal írta: fidesz es fideszpartiak csak azt kapjak vissza, amit kialakitottak az elmult 15 evben, visszaleng az inga. nem sajnaltatni kell magukat/magatokat, meg aldozatpozba vagni, ti okoztatok ezt, hogy idaig sullyedtek a dolgok.
Másrészt nem túl jó dolog pont olyannak lenni, mint ami ellen vagy, még akkor sem, ha az meg is érdemelné.Nekem aztán nincs semmilyen gondom a kormányváltással. A teljhatalom intézményével van, ha demokráciáról beszélünk. De hogy ez miért nehezíti meg a beszélgetést?rashidm írta:
Úgy nehéz beszélgetni, hogy a te legnagyobb gondod a kormányváltással az, hogy hát de mi lesz ha 2/3 lesz a tiszának... még ott se tartunk jelenleg. Ez a következménye annak, hogy 15 év alatt se a fidesz, se a nagy ellenzék nem csinált semmit (főleg az ellenzék, aki tessék-lássék alapon bedobott pár csontot).
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 30., kedd 10:34
20? vadpontbol sikerult egyet kipipalni?hehetheoriginal írta: nap hire kozben, ujra vesztett a matrix:
https://index.hu/kulfold/2025/09/30/and ... l-eljaras/
![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 30., kedd 9:44
ezt vmi fidesz hirre akartad irni sztemEzek az emberi hulladékok mindent megúsznak? Komolyan kiábrdándító...
HozzászólásSzerző: Anthony » 2025. szeptember 30., kedd 9:41
Ezek az emberi hulladékok mindent megúsznak? Komolyan kiábrdándító...hehetheoriginal írta: nap hire kozben, ujra vesztett a matrix:
https://index.hu/kulfold/2025/09/30/and ... l-eljaras/
![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 30., kedd 8:55
Jelenlévő fórumozók: 10 regisztrált és 0 vendég
CF Talavera
Real Madrid
Estadio El Prado
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem