Pad'em írta:
Rengeteg változás van ha nem csak az Atma meccsből indulsz ki, amit amúgy több eddigi ellenfél edzője is elmondott meccsek után.
1. Sokkal magasabban kb 10 méterrel feljebb védekezünk, már a támadóharmadban nyomást helyezve az ellenfélre. Mbappé és Vini is beállt a sorba.
2. Jelentősen megnőtt az azonnali 5 mp-n belüli labda visszaszerzések száma, ég és föld Ancelotti erához képest.
3. Többet futunk labda nélkül, védekezés kollektívabb, kompaktabb, szorosabb a csapat, nincsenek akkora hézagok a csapatrészek közt. Egész csapat intenzívebb.
4. Rotáció, meg un block keretmenedzsment, most van is értelme ennek a kifejezésnek.
5. Vannak begyakorolt pontrúgások.
Nyilván az első pontok előnyei leggyorsabban a kiscsapatok ellen jönnek ki, de a bajnokságot ott lehet megnyerni nem feltétlen a rangadókon, de persze fejlődni kell még rengeteget és nyerni majd a rangadókon is.
Tavaly majd az összes meccsen szenvedtünk, sokszor még a kiscsapatok ellen is. Továbbra is idő kell, mert abból nagyon kevés volt, kb nem volt előszezonunk. Ilyeneket kijelenteni, hogy nincs változás azért szerintem elég erős.
Ritkan ertek veled egyet,mert az elvakult twitteres hulyesegekkel jossz altalaban,de most igen,az elso 7 meccsen ezek lathato valtozasok voltak.
Ezert oriasi kerdojel szamomra,hogy miert nem tolta fel xabi a csapatot mondjuk 3:2 vagy 4:2 utan?
Miert nem latszott semmi ebbol a presszingbol?
Miert nem volt semmi elkepzelese, valasza az Atleticora?
Nekem az jott le,hogy teljes tanacstalansag volt.
Mar nyaron irtam,hogy nem lesz itt azert akkora totalis tamadofutball,mint a leverkusenben..
Ami nem baj,csak szerintem sok embernek az volt alonsotol az elvarasa.
Egy hybrid,celfocit jatszo,de gyengebb csapat ellen 20-25 percet pressingelo,majd szepen visszaallo real lesz ez szerintem.
Lathatoan az alapjatekot viszont ezaltal a nagyobb csapatok ellen keresi.
Kar,mert megneznek egyszer egy Flick,Klopp,Slot fele focit itt is..Biztos,hogy elvezehetobb lenne.