Taktikai háború (Legyél Xabi)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
realbeckham
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Taktikai háború (Legyél Xabi)

HozzászólásSzerző: realbeckham » 2025. szeptember 28., vasárnap 17:15

Nekem arda+jude együtt lehetetlen. Hiaba szeretném amúgy én is ezt, meg xabi is mondta, hogy lehetnek egyszerre a pályán... Nem. Vagy az egyik, vagy a masik.
Iden a török nagyot megy. Elkapta a fonalat. Jo a kémia, jonnek az extrái. Hatalmas hiba (volt) ezt elcseszni jude-al.
Ardat semmi pénzért nem tennem ki vissza a jobb szélére.
Özilkedjen, kavargasson csak tovább ott középen.
De nyilvan ez a real madrid. :coffee:

Számomra a baj, hogy úgy érzem vannak kerékkötők, kényelmeskedő arcok a csapatban. Ezek a militao, camavinga, jude?, ceba négyesben van, sérülékeny, labilis, kiszámíthatatlan és fejlodesben megakadt emberek. Szerintem gyenge lancszemei a csapatnak. És ott van még vinicius, aki bár hetek óta szépen, higgadtan robotol, de akkor is egy loporos hordó. A marketing jobb szelsonk is megerne egy misét... Mert ha pl megnezem julian alvarezt, vagy a masikat, azt a carrasco klónt... Hát, szerintem van baj nalunk. De egyenlore a melójával kompenzál franco erosen. Azt a tucatnyi hiányosságát.
Itt van trent is, vagy ki... de minek.

Szerintem a keret félkész. Kb. 5 ember a keretbol nem is szint. De kezdő biztosan nem. Mentálisan főleg. En nagytakaritottam volna már idén, de jövőre muszaj. Egy darab vezerbikánk van, aki a szar terde miatt rokkant kb.
Bappe legjobb evei mennek a faszba, ha szarul menedzselik a keretet. Amit en nagyon nem szeretnék. Cr óta nem szórakoztatott igy senki meccsen. Az meg nem ma volt már.

Alonsoban csalodtam. Mégis mi a fene volt ez a felallas es elképzelés. Eddig elhittem neki, de most kivancsi keszek arra, hogy a barca ellen mi lesz. Mert most a padlorol kell felhuzni mindenkit, szurkolokat is, aztan felmosni a fostol, meg hugytol budos padlot. Ez szégyenteljes produkció volt. Undorító.
https://youtu.be/3yR5B8viTWQ
but we had possession, we dominated Real Madrid
Lord Xavi

el magico
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: el magico » 2025. szeptember 28., vasárnap 16:43

reeed_ati írta: Így, hogy Carvaj, Militao out:

-------Asencio---Tchua---Huijsen
---Fede-----------------------Carreras/Cama
-----------------Ceba
---------Arda----------Belli
------------Bappa---Vini
Ez papíron jól néz ki, de szerintem pont ugyanaz lenne belőle, mint a hétvégén. A BMV egymást tapossa baloldalt, Arda meg nem tud jobbszélső lenni.

Cebát viszont támogatom középre.

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2025. szeptember 28., vasárnap 11:37

Így, hogy Carvaj, Militao out:

-------Asencio---Tchua---Huijsen
---Fede-----------------------Carreras/Cama
-----------------Ceba
---------Arda----------Belli
------------Bappa---Vini

Akár Carreras is mehet hátrébb és akkor Huijsen lenne középen, Camát még megnézném egy ilyen felállásban, mint balodali szárnyvédő, védekezni jobban tud, mint Fran és szerintem a passzjátéka is jobb.

De az elejét is millió módon lehetne variálni
---Masti---------Arda/Belli---------Vini
---------------Bappa

VAgy két támadóval, mint az elsőnél, csak Vini helyett Endre, vagy Gonzalo.
Az a jó, hogy rengeteg opciónk van, remélhetőleg Xabi rátalál arra, ami működik majd egy komolyabb csapat ellen is.
Joan Martinezt meg Thiagót lehetne felhozni, a könnyebb ellenfelek ellen. :)
A hátvédsorban hamar percekhez jutna a srác, ahogy hullik ki mindenki.. :x

Ha Cama idén sem lesz a hasznára a csapatnak, akkor el kéne sózni valamelyik kókler csapatra 80milla körül és hozni olyan arcot belőle, akit tudunk is használni és beleillik az edző elképzeléseibe.

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. szeptember 28., vasárnap 10:51

Militaot es carvajalt is vizsgaljak mert megserultek. Igy viszont nagyon remelem hogy a jobbhatvedre nem asencio lesz a megoldas mert ott borzalmasan nez ki. Legjobb valverde lenne, de ha nem akkor ifibol akiben van kraft ki lehet probalni.
Aztan lehetne nyomatni valverde fix kezdo poziciojaban ceballost es win win szitu.

ToniKroos

HozzászólásSzerző: ToniKroos » 2025. szeptember 27., szombat 22:17

BLevi96 írta:
Monoton írta: Egyszer megnézném az alábbi középpályát/támadó sort, hogy működne.

Mbappe - Bellingham - Mastantuono/Brahim
Güler - Tchouaméni - Valverde
Vagy:
Mbappe - Bellingham/GG - Valverde
Ceballos - Tchouameni - Arda

Mbappe végre megkapná a balszélt, Arda jobb középpályán, míg Fedenek nem fekszik ez a rendszer egyenlöre. Lenne osztogató Ceballos személyébe és Bellinghamnek is pályán lehetne.
Bellingham azt mondta nem érzi jól magát centerbe még mikor Carlo erőltette párszor ott. Persze eljátsza, ha azt mondják, de nem komfortos neki.
belingem nem kp-s/nem akar ott jatszani, mindig elkorical elore, mert elorebb jobban erzi magat,
Ezért is mondtam, hogy korai volt kezdetni. Még nincsenek meg azok a mozgások, amik eddig másnál voltak.

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. szeptember 27., szombat 21:23

Militão is suffering from a bruise on his left ankle. Carvajal is experiencing pain in the soleus muscle of his right foot. Both will undergo tests tomorrow — @AranchaMOBILE
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

Monoton
Kedvenc játékosaid: Raúl, Beckham, Morientes, Marcelo, C.Ronaldo

HozzászólásSzerző: Monoton » 2025. szeptember 27., szombat 20:47

BLevi96 írta:
Monoton írta: Egyszer megnézném az alábbi középpályát/támadó sort, hogy működne.

Vagy:

Mbappe végre megkapná a balszélt, Arda jobb középpályán, míg Fedenek nem fekszik ez a rendszer egyenlöre. Lenne osztogató Ceballos személyébe és Bellinghamnek is pályán lehetne.
Fede legjobb éve volt, mikor Carlo kirakta jobb szélre, de minimális esélyt látok arra, hogy ismét ott fog játszani. :/

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2025. szeptember 27., szombat 20:39

továbbra is tartom, hogy a keret adja a 4-4-2 gyémántot. Tchoua,Fede,Ceba,Jude gyémántban és elől Mbappé és valaki. szélen futkoshat Carreras és Dani. egyszerűen stabilizálni kell a kp-t és valamiféle irányítást belevinni erre Tchoua,Fede és Ceba való eléjük pedig Jude felérni a kapu elé és segíteni a 2 támadót és visszalépni védekezni. amíg ilyen mindent akarunk egyszerre dolgokat próbálgatunk addig égések lesznek. Jude is akkor volt a legjobb amikor felment a 2 brazil közé, Vini is lehozta már ezt, Mbappénak is jó társa lehetne egy feltolt Jude.

Mindegy majd aki ott van milliókért megoldja vagy az utódja megoldja.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 27., szombat 20:17

Én inkább ezt:
Vini-Jude-Mbappe
Güler-Tchou-Fede

Indok:
Vini tud védekezni, így jobban passzolna Güler mellé, illetve sokkal jobb és hasznosabb játékos, mint Masti/Brahim. Mbappénak viszont teljesen mindegy, hogy jobb vagy bal oldal. Ma is jobb oldalról lőtte a gólját. Vissza sem kellene járnia annyira, mert Fede megoldaná. Bellinghamet viszont lassan csak csatárban tudom elképzelni, amolyan Karim féle felfogásban, vagy 2 tkp-s 3 védős rendszerben.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. szeptember 27., szombat 20:06

Vagy:

Jim
Kedvenc játékosaid: Zidane, Nacho

HozzászólásSzerző: Jim » 2025. szeptember 27., szombat 19:52

hehetheoriginal írta: a teljes kp keves, ahogy van. belingem nem kp-s/nem akar ott jatszani, mindig elkorical elore, mert elorebb jobban erzi magat, mindegyik masik meg tele van hianyossaggal.
a legngyobb problema, hogy nincs egy stresszhelyzetben labdat megtartani kepes ubertechnikas ketlabas jatekosunk kozepre.
millioszor leirtam, hogy en valverdet meg jhv-ben jatszatnam, mashova keves, es kozepre meg jojjon a thiago kisgyerek, tessek neki mindent megadni, jatekpercet, varoskulcsot, edzoi, szakmai segitseget. ki kell mondani, hogy csak vakargatjuk a szart evek ota, hatha fenyesebb lesz, hat nem lesz. ideje valtani, megforgatni a dolgokat, kitenni a csapatbol, aki nem uti meg
ebben sok igazság van :agree:

Xabi is kért 1 jó mélységi irányítót, konkrétan Zubimendit, de ha őt nem akartuk, 1 hozzá hasonló stílusú mindenképp kellett volna..
senkit nem hoztunk, ott van Thiago az utánpótlásban, mindenki dícsérte,
erre keretben volt 1-2x, de pályára nem került...

nem Carlot kéne követni abban, hogy semmi kockázat, csak a régi nagy nevekkel számolunk a kezdőben,akkor is, ha nem illenek a taktikába, mert bukta lesz Xabinak is :hmmm:

Monoton
Kedvenc játékosaid: Raúl, Beckham, Morientes, Marcelo, C.Ronaldo

HozzászólásSzerző: Monoton » 2025. szeptember 27., szombat 19:50

Egyszer megnézném az alábbi középpályát/támadó sort, hogy működne.

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2025. szeptember 27., szombat 19:48

Toti írta:
miro. írta:

Szegenyek,ilyen lelektelen meccs utan meg sokat kell a privat gepen ulniuk..
Aztan hetvegen is bajnoki..Embertelen.
Most ezt nemtudom h nekem irod-e cinikusan vagy nekik, h mekkora szegyenek voltak ma?
Nekik,dehogy neked..

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. szeptember 27., szombat 19:38

cart írta: Előző szezonban is akkor volt a legjobb Mbappe amikor a kettő közül csak az egyik volt mellette. Most megint ahogy visszatért Bellingham egyből gyengébb a jatek. Valószínű nem véletlen
Plusszba most képbe jött Arda. Ők ketten Mbappéval úgy tűnik nagyon megértik egymást, Özil-CR vibe :D
Nehéz dolga lesz Xabinak egyensúlyt létrehozni úgy hogy mindeki elégedett legyen.

Jim
Kedvenc játékosaid: Zidane, Nacho

HozzászólásSzerző: Jim » 2025. szeptember 27., szombat 19:29

Galacticos írta: Szerintem nem feltetlen az elso 4esssl volt problema, arda mastantuono helyen sokkal jobb volt mint az argentin vagy mint brahim. Egy szervezo hianyzott kozeprol az pedig ceballos, akár jude, akár valverde helyett.

Es mint sokszor mondtam mar mbappenak ilyen vedelmek ellen kell egy csatartars aki lekoti a vedoket, gonzalot behozni a 90.percbe ugyhogy elotte 25percig adogattunk korbe korbe meg beiveltunk ugy hogy senki nem volt a 16oson belul az oriasi ongol.
Kicsit hasonlo mint tavaly, ceballos kell a kezdocsapatba, itt o a kulcs.
:agree:
ez edzői hiba is volt, több fronton...

Ceballosban nem bízunk, aki nem kezdő szint, de nem hoztunk elé mélységi irányítót
Gonzalo alig játszik, pedig a Klubvb-n várakozáson felüli volt...
értem, hogy saját nevelés, ingyen volt, könnyű félre tenni, de vele csatárban sokszor jobban nézett ki a támadó játék...
ja és Asencio nem jobbhátvéd :D
Tcou sem kh..

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. szeptember 27., szombat 18:49

ToniKroos írta:
cart írta: Vinicius Mbappe Bellingham hármas továbbra is működésképtelen együtt kíváncsi vagyok hányszor kell kapni mire xabi rájön. Azt se értem miért pont az Atleti ellen kell elkezdeni kísérletezni vele.
Ez azért nem feltétlen jelenthető ki így. Bellinghamnek 3 hónap után volt eddig kb 20 perc tétmeccsen a lábába. Fokozatosan kellett volna adagolni neki és nem felborítani mindent ami működött miatta.
Amúgy 2 éve, mikor BL, bajnokságot nyertünk, akkor is szeptemberben az atleti egy tök sima meccsen hazaküldött minket!
Előző szezonban is akkor volt a legjobb Mbappe amikor a kettő közül csak az egyik volt mellette. Most megint ahogy visszatért Bellingham egyből gyengébb a jatek. Valószínű nem véletlen

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. szeptember 27., szombat 18:47

Szerintem nem feltetlen az elso 4esssl volt problema, arda mastantuono helyen sokkal jobb volt mint az argentin vagy mint brahim. Egy szervezo hianyzott kozeprol az pedig ceballos, akár jude, akár valverde helyett.

Es mint sokszor mondtam mar mbappenak ilyen vedelmek ellen kell egy csatartars aki lekoti a vedoket, gonzalot behozni a 90.percbe ugyhogy elotte 25percig adogattunk korbe korbe meg beiveltunk ugy hogy senki nem volt a 16oson belul az oriasi ongol.
Kicsit hasonlo mint tavaly, ceballos kell a kezdocsapatba, itt o a kulcs.

Egyebkent nem akarom tovabb rugdosni az argentint megteszik majd elegen de tipikus az a jatekos akit a masik oldalon kepzelnek el inkabb, marmint az atleticonal. Tuzes, argentin, de azert labdaval egyelore mem valami penge.
Meg egy zarogondolat, tavol alljon tolem hogy barkinek is serulest kivanjak, de csodalon a sracokat hogy giulianot egyikuk sem rugta fel ugy mint ramos az 5-0nal messit, mert ennyire irritalos jatekos nagyon keves van. O jon, faltol, buzizik veled, forditva meg a legkisebb kontaktnal is fetrenges.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. szeptember 27., szombat 18:45

Jude továbbra is false 9-esnek lenne a legjobb, de ebből semmi nem lesz amíg Vinicius és Rodrygo is a keretben vannak. GG-t meg rohadtul megnézném úgy ha be is adunk rá, Endricket meg a jobboson valamikor.

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2025. szeptember 27., szombat 18:41

Kíváncsi leszek hogy lesz e finomítás a felállásban vagy így fogják hagyni a csapatot.
Ez a Güler,Jude,Vinni MBappe négyes rengeteg egy csapat sem bírná ezt el szerintem.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

ToniKroos

HozzászólásSzerző: ToniKroos » 2025. szeptember 27., szombat 18:39

cart írta: Vinicius Mbappe Bellingham hármas továbbra is működésképtelen együtt kíváncsi vagyok hányszor kell kapni mire xabi rájön. Azt se értem miért pont az Atleti ellen kell elkezdeni kísérletezni vele.
Ez azért nem feltétlen jelenthető ki így. Bellinghamnek 3 hónap után volt eddig kb 20 perc tétmeccsen a lábába. Fokozatosan kellett volna adagolni neki és nem felborítani mindent ami működött miatta.
Amúgy 2 éve, mikor BL, bajnokságot nyertünk, akkor is szeptemberben az atleti egy tök sima meccsen hazaküldött minket!

Vissza: