Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

ferni

Re: Politika

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. szeptember 26., péntek 10:40

Vitya komolyan átment diktátorba ma reggel :sly: :shutup:
https://www.reddit.com/r/hungary/s/L639KBzWkh
https://www.reddit.com/r/hungary/s/x2WHCXiRnp

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 26., péntek 10:24

hehetheoriginal írta: jó, hát aki szó szerint ért mindent, azzal nem tudok mit kezdeni.
nyilván nem szó szerint minden egyes negyzetmeteren halálfélelem és eletveszely, kicsit ertsuk mar jól.... :coffee:

aki járt ezekben a városokban, es nem csak 2-3 napra, az tudja miről beszélek.
Vagy ha megerolteted magad egy kicsit, es kifejezed magad ertelmesen, akkor minden sokkal egyszerubb lenne. :coffee:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. szeptember 26., péntek 9:18

hehetheoriginal írta: jó, hát aki szó szerint ért mindent, azzal nem tudok mit kezdeni.
nyilván nem szó szerint minden egyes negyzetmeteren halálfélelem és eletveszely, kicsit ertsuk mar jól.... :coffee:

Két hétig voltam Barcelonában és Párizsban is, külvárosban lakva, de mindennap bemetrózva, buszozva a belvárosba. Attrocitás sem engem, sem a feleségemet nem ért, pedig ő is sokat utazott egyedül. Vannak környékek, ahol jelentősen megnő a bevándorló külsejű figurák aránya, és igen, itt van az emberben félelem, amikor tele van a busz és csak te vagy rajta fehér. Ettől függetlenül azért az egy erős túlzás, hogy “elesett” a város, mert a 80-90%-a ezeknek a városoknak patika.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 26., péntek 8:54

jó, hát aki szó szerint ért mindent, azzal nem tudok mit kezdeni.

thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. szeptember 26., péntek 8:34

Realista24 írta: Ezert irtam, hogy kulonbseget kell tenni biztonsag es biztonsag kozott. Eletveszely nyilvan nincs mindenhol, ahogy hehe probalt tulozni szokas szerint. Ilyen szempontbol en 90%-ot mondanek nagyjabol barmelyik nagyobb varosra, a maradek 10% meg 20 eve is veszelyes volt.

De a kozbiztonsag egesz Europban romlott, hol jobban, hol kevesbe.
Biztos hogy romlott, de ezt is kontextusában kellene nézni. Lakhatási válság, munkahelyek megszűnése, a 2009-es válság óta egyre nagyobb gazdasági problémák, az ezzel járó pénz elértéktelenedése, társadalmi olló nyílása, stb. mind-mind okok a már említett migráció mellett. És nem csak nyugaton, nem csak Európában, nem csak a liberális berendezkedésű társadalmakban.
És itt jön az, ami engem zavar, hogy többek közt itt a fórumon is úgy állítják ezt be egyesek, mintha ez nyugati és/vagy liberális probléma lenne. A politikáról nem is beszélve. Ez csak eltereli az okok nagy részéről a figyelmet, a válság haszonélvezői ennek örülnek, gerjesztik is a jelenséget, a megoldás pedig egyre távolabb kerül.
Minél hamarabb megoldást kéne találni, méghozzá európait, mert pl. a kínai, egy emberre átlagban egy térfigyelő kamera, pontrendszer, sok járulékos veszteség az igazságszolgáltatásban, munkatáborok, stb. nekem nem tetsző megoldások.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 26., péntek 8:22

Ezert irtam, hogy kulonbseget kell tenni biztonsag es biztonsag kozott. Eletveszely nyilvan nincs mindenhol, ahogy hehe probalt tulozni szokas szerint. Ilyen szempontbol en 90%-ot mondanek nagyjabol barmelyik nagyobb varosra, a maradek 10% meg 20 eve is veszelyes volt.

De a kozbiztonsag egesz Europban romlott, hol jobban, hol kevesbe.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

gólvonal
Kedvenc játékosaid: James Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Isco, Toni Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest

HozzászólásSzerző: gólvonal » 2025. szeptember 26., péntek 8:17

Realista24 írta:
gólvonal írta:

Azt nem tudom, de a te állításod az volt, hogy "életveszely minden utcában". Ez nem igaz, Barcelona kb 60-70% biztonságos.
Ne haragudj, de ezt mire alapozod? Marmint kint elsz vagy kint voltal egy hetet?
Ez ugyanolyan tulzas, mint az eletveszely minden utcaban kijelentes.

Ugyanakkor, ha valamit ki lehet jelenteni, hogy barmelyik utcaban, barmikor kirabolhatnak, legyen az a strand, a La Rambla vagy egy sima utca belsobb keruletekben.
Azt viszont hozza kell tennem, hogy ez nem uj dolog, regen is mar rengeteg zsebeles, rablas volt.

Becsben mar van(nak) olyan kerulet(ek) resz(ek), amiket a szirek kvazi teljesen atvettek, es mar nappal sem erdemes atmenni rajta.
Parizs mar evekkel ezelott elesett, ahogy most mar egyre tobb angol varos is, Londonhoz hasonloan. Nemeteket mar emliteni sem kell.

Ezekhez kepest itt kozepen, keleten meg egesz jo allapotok uralkodnak. Nyilvan miert maradna itt a migrans forintert, lejert, vagy akarmiert, ha mehet par szaz kilometert, es maris eurot kap.
3 hétig voltam kint, Barcelona egyébként területre viszonylag kicsi. Zsebtolvajok nyilván vannak. Én nem éreztem magam életveszélyben egy percig sem. És ha mégis lett volna valami, akkor az a spanyolok által. Nem hinném, hogy a migránsok pont akkor nem mentek ki az utcara, amikor én ott voltam.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 26., péntek 7:45

gólvonal írta:
hehetheoriginal írta: Es milyen az ottani 8.ker?.... :coffee:
Azt nem tudom, de a te állításod az volt, hogy "életveszely minden utcában". Ez nem igaz, Barcelona kb 60-70% biztonságos.
Ne haragudj, de ezt mire alapozod? Marmint kint elsz vagy kint voltal egy hetet?
Ez ugyanolyan tulzas, mint az eletveszely minden utcaban kijelentes.

Ugyanakkor, ha valamit ki lehet jelenteni, hogy barmelyik utcaban, barmikor kirabolhatnak, legyen az a strand, a La Rambla vagy egy sima utca belsobb keruletekben.
Azt viszont hozza kell tennem, hogy ez nem uj dolog, regen is mar rengeteg zsebeles, rablas volt.

Becsben mar van(nak) olyan kerulet(ek) resz(ek), amiket a szirek kvazi teljesen atvettek, es mar nappal sem erdemes atmenni rajta.
Parizs mar evekkel ezelott elesett, ahogy most mar egyre tobb angol varos is, Londonhoz hasonloan. Nemeteket mar emliteni sem kell.

Ezekhez kepest itt kozepen, keleten meg egesz jo allapotok uralkodnak. Nyilvan miert maradna itt a migrans forintert, lejert, vagy akarmiert, ha mehet par szaz kilometert, es maris eurot kap.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2025. szeptember 26., péntek 7:34

hehetheoriginal írta: hogy kicsit tereljem a témát, érdemes a kurt caz nevű délafrikai? youtuber friss sorozatát nézni (mindenféle utazósvideókkal nyomja), nyugat-europai körúton jár és róma, párizs (ezt a videojat mar masodjara szedte le a youtube.....), brüsszel, frankfurt után most épp barcelonában mutatja be, hogy kb afrika és közel-kelet az egész, kisstílű bűnözés és életveszély minden utcában, a helyieknek mindenhol tele van a fasza és forrásponton van a helyzet minden országban már. még egy londoni kiruccanással tehetné fel az i-re a pontot....
kozben dania legtereben repkednek (pszt orosz) dronok, mindenfele szu-35-ök meg mig-ek....
tenyleg lassan ugy tunik, kb 100 evente megismétlődnek bizonyos dolgok....
A srác direkt a gettósabb helyeket mutatja be, mar jo ideje követem. Van olyan videoja, ahol a helyiek mondjak neki, hogy abba az utcaba ember , foleg feher ne tegye be a labat, de o bemegy 😆.
Frankfurt az elveszett, 2 hete voltam ott 5 napot…. Nagyon meredek lett az egesz varos. Mar a kozpontibb helyek is kb getto szint

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. szeptember 25., csütörtök 23:45

ferni írta: https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... y_akartad/
Deutsch Tamás az ATVn, egészen elképesztő amit ezek csinálnak :lol:
kurvajo :lol: :lol: kétszer fut bele abba a bizonyos oeniszerdobe az okos :lol:
ezek meg a rossz ido - jo ido miatt is kirugtak vezetőt a meteorológiatol
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. szeptember 25., csütörtök 23:39

kiserik írta: Ha már európai nagyvárosi körutak, én is hoznék egyet. Kicsit (kicsit?) elfogult, de szerintem szép város: https://www.youtube.com/watch?v=kaIlsVc7CNM (Minszkről van szó)
:lol: :lol: esetleg asgabat meg kedvedre valhat ha ilyen demokratikus szovjet related orszagokkal almodozol
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 25., csütörtök 23:30

gólvonal írta:
az pont jó arány, főleg, ha helyi lakos vagy, azzal a 30-40%-kal kielégszik bárki ugye.
hiszen mindenki a privát őrzővédős 5 méteres kerítéses állig bekamerázott zöldövezetben lakik ugye.
mikor nincs már fehérember az utcán. biztalomgerjesztő.
:coffee:
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. szeptember 25., csütörtök 23:27

ferni írta: https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... y_akartad/
kiserik adott neki tanácsokat, hogy gyorsan terelni kell egy huszadrangú celebre, és ne a miniszterelnök helyetteséről legyen szó a témában :mrgreen:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. szeptember 25., csütörtök 23:20

https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... y_akartad/

gólvonal
Kedvenc játékosaid: James Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Isco, Toni Kroos

HozzászólásSzerző: gólvonal » 2025. szeptember 25., csütörtök 23:19

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 25., csütörtök 23:17

egy jó észak-korea, az az igazi, az a cél :lol:

csakaszovjetunió.
geci.
thereisonly1ronaldo

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. szeptember 25., csütörtök 23:15

kiserik írta: Ha már európai nagyvárosi körutak, én is hoznék egyet. Kicsit (kicsit?) elfogult, de szerintem szép város: https://www.youtube.com/watch?v=kaIlsVc7CNM (Minszkről van szó)
Én rosszul vagyok ezektől a városoktól. Már a nyitókép betonnal kiöntött óriás tér, brutalista épületek, nem éltem a szocializmusba de mindig az jut róla eszembe.
https://www.youtube.com/watch?v=s1ATTIQ ... rt_radio=1
Ez a zene illik hozzá :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BLevi96 2025. szeptember 25., csütörtök 23:18-kor.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 25., csütörtök 23:10

Es milyen az ottani 8.ker?.... :coffee:
thereisonly1ronaldo

gólvonal

HozzászólásSzerző: gólvonal » 2025. szeptember 25., csütörtök 23:06

hehetheoriginal írta: hogy kicsit tereljem a témát, érdemes a kurt caz nevű délafrikai? youtuber friss sorozatát nézni (mindenféle utazósvideókkal nyomja), nyugat-europai körúton jár és róma, párizs (ezt a videojat mar masodjara szedte le a youtube.....), brüsszel, frankfurt után most épp barcelonában mutatja be, hogy kb afrika és közel-kelet az egész, kisstílű bűnözés és életveszély minden utcában, a helyieknek mindenhol tele van a fasza és forrásponton van a helyzet minden országban már. még egy londoni kiruccanással tehetné fel az i-re a pontot....
kozben dania legtereben repkednek (pszt orosz) dronok, mindenfele szu-35-ök meg mig-ek....
tenyleg lassan ugy tunik, kb 100 evente megismétlődnek bizonyos dolgok....
A többiről nem tudok nyilatkozni, de Barcelonában voltam másfél hónapja és sokkal kevesebb a migráns, mint gondoltam. Tengerparton focizgatott pár színes bőrű, de azon kívül alig lehetett velük találkozni.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. szeptember 25., csütörtök 22:59

Sima kelet-európai városnak néz ki, meg van ennek is a bája. Szívesen ellátogatnék oda.
Viszont a videóba miért kellett ismét a politikai konteó, hogy anno a Lukasenka elleni tüntetések külföldi (lengyel) beavatkozás miatt történtek? Az ottani emberek sem szeretik, ha a hatalom átveri és hülyének nézi őket. Nem kellenek külföldi civil szervezetek ahhoz, hogy ilyenkor jogos dühöt érezzenek, és kimenjenek az utcára. Miért elképzelhetetlen, hogy az emberek egyszerűen nem vették be, hogy Lukasenka 80+%-ot ért volna el a választásokon?

Vissza: