Biztos hogy romlott, de ezt is kontextusában kellene nézni. Lakhatási válság, munkahelyek megszűnése, a 2009-es válság óta egyre nagyobb gazdasági problémák, az ezzel járó pénz elértéktelenedése, társadalmi olló nyílása, stb. mind-mind okok a már említett migráció mellett. És nem csak nyugaton, nem csak Európában, nem csak a liberális berendezkedésű társadalmakban.Realista24 írta: Ezert irtam, hogy kulonbseget kell tenni biztonsag es biztonsag kozott. Eletveszely nyilvan nincs mindenhol, ahogy hehe probalt tulozni szokas szerint. Ilyen szempontbol en 90%-ot mondanek nagyjabol barmelyik nagyobb varosra, a maradek 10% meg 20 eve is veszelyes volt.
De a kozbiztonsag egesz Europban romlott, hol jobban, hol kevesbe.
És itt jön az, ami engem zavar, hogy többek közt itt a fórumon is úgy állítják ezt be egyesek, mintha ez nyugati és/vagy liberális probléma lenne. A politikáról nem is beszélve. Ez csak eltereli az okok nagy részéről a figyelmet, a válság haszonélvezői ennek örülnek, gerjesztik is a jelenséget, a megoldás pedig egyre távolabb kerül.
Minél hamarabb megoldást kéne találni, méghozzá európait, mert pl. a kínai, egy emberre átlagban egy térfigyelő kamera, pontrendszer, sok járulékos veszteség az igazságszolgáltatásban, munkatáborok, stb. nekem nem tetsző megoldások.