Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. szeptember 25., csütörtök 11:43

kiserik, pont te, aki anno rendszeresen linkelted Ábrahám agymenéseit? :lol:

Amúgy Karácsony Gergely véleményével tudok leginkább azonosulni, ha valakit, aki hatalomban van, ilyen vád ér, nem az a válasz, hogy visszatámad, hanem hogy elmondja, mindent megtesz, hogy az egyre szaporodó hasonló ügyek maximálisan ki legyenek vizsgálva, így fogva ki a szelet a vádat megfogalmazók vitorlájából (erkölcsileg és politikailag is ez a legjobb válasz, jogilag hagyjuk, nincs jogállam, ha kormányközeli emberről van szó). Mert ahogy Realista írta, ezeknek a dolgoknak utána kell menni, mert az esetleges áldozatok a helyzetből adódóan védtelenek.
Egyszerűen az emberek intézményekbe vetett bizalma rendül meg durván ilyenkor, ha ezek a kérdések nyitva maradnak. Ha pedig az emberek már nem hisznek a demokratikus intézményekben, akkor általában autokratáktól várják el, hogy rendet rakjanak. Számtalan történelmi példa van erre.
Előbb titokban elkezdek nyomozni (oknyomozó újságírás), majd ha lesz konkrétum, akkor nyilvánosságra hozom és megteszem a feljelentést.
Hogy Trumpot idézzem: "Sounds good, doesn't work."
Kétharmados hatalommal szemben, Polt Péterrel az ügyészség élén ez nem járható út. A végrehajtó-maffia ügye mutatja a legjobban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2025. szeptember 25., csütörtök 11:44-kor.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 25., csütörtök 11:29

Realista24 írta:
Egyrészt nincs értelme, mert egyelőre nincs semmilyen bizonyíték. Az, hogy valaki azt hallotta, hogy talán, lehetséges, hogy... az nem elégséges. Másrészt látjuk, hogy az EU nem egy szent valami. Politikailag ugyan olyan elfogult, mint bármely hatalom.
Majdnem olyat irtam, amit nem akartam, de rohadtul felhuztal.
Mi az hogy semmi ertelme? Ha csak a legkisebb gyanu is felmerul, hogy ilyen megtortenhetett, akkor igenis mindennek ertelme van.

De kozelitsuk meg mashogy, ha a te gyereked lenne feltetelezhetoen erintett, akkor sem lenne ertelme?
Jelenleg Semjén ellen a legnagyobb bizonyíték, hogy kormánypárt tag és most ezen lehet hörögni az ellenzéknek. Szerintem egyébként bűnös és rohadjon meg a pokolban, de ez eddig semmi más, mint rágalmazás. Nincs semmilyen bizonyíték és ha kicsit is belegondolna valaki, így már nem is lesz, soha a büdös életbe (bár reménykedjünk benne, hogy nincs igazam). Mit tesz most a hatalom? Minden szálat elvarr. Mit kellett volna tenni? Kussban nyomozni, bizonyítékokat és tanúkat szerezni és utána borítani a bilit. Persze most a DK 5+5 milliót ajánl annak, aki majd tanúskodik. Szerinted mennyien vannak Magyarországon, akik bármit és annak az ellenkezőjét is tanúskodják 5+5 millióért? Mennyire lesz hiteles az a 20 év körüli cigánygyerek Ózdról, aki majd elmondja, hogy mi történt 10 évvel ezelőtt és mindenki tudja, hogy ezért 10 millió Ft-ot kapott legalább?

Ilyen esetben pedig mit is tehetne az Európa? Egyelőre nem arról van szó, hogy a Fidesz elmismásolja az ügyet, a rendőrség, ügyészség nem független, a bíróság is részrehajló, hanem arról, hogy nincs ügy, mert nincs semmi bizonyíték senki ellen. Egy volt gyermekvédelmis szakember annyit mondott, hogy "Két nagyon magas rangú politikust emlegetnek", meg egy névtelen bácsi annyit mondott egy telefonba, hogy neki 10 évvel ezelőtt annyit mondtak a cigánygyerekek, hogy felismerték hangról a Zsolt bácsit. Aztán a DK nekiállt ebből politikai hasznot kovácsolni. Arató úr egyenesen ezt mondta, amit mára mindenki tagad: "válaszoljon Semjén Zsolt, hogy ki az a Zsolti bácsi!".

Az egész ügy el van baszva és ezért gyanús és bűzlik. Egy ilyen ügyet nem így kell kezelni, hogy brahira bemondok mindenfélét. Előbb titokban elkezdek nyomozni (oknyomozó újságírás), majd ha lesz konkrétum, akkor nyilvánosságra hozom és megteszem a feljelentést.

Az ügy és a probléma valós, de ez a mostani fejlemény csak egy cirkusz, egy vihar a biliben. Persze fel lehet rajta háborodni, meg lehet rajta őrjöngeni, de jogilag semmi sem történt. Semmi, mert nincs bizonyíték, és ha valahol volt is, most már biztosan el lesz tüntetve. Bizonyíték nélkül pedig még Európa sem fog senki elítélni egyelőre.

És közelítsük meg mondjuk onnan, hogy ha bizonyíték nélkül tesz valaki olyat, ahol nem mondja ki, de egyértelműen Rád gondol/utal hasonló esetben, mint elkövető, akkor mi lenne?

Ja és utoljára, nálam Semjén egyértelműen bűnös, csak nincs ellene bizonyíték. Lakatos viszont szintén bűnös, csak van ellene bizonyíték. Pont leszarom, hogy melyiknek milyen a politikai nézete. A pokolban fog mindkettő elégni.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. szeptember 25., csütörtök 10:58

Tordai Bence:

El ne felejtsük: Semjén Zsolt neve előkerült a Schadl-ügy tárgyalásán is. A mellékelt képen S. Etelka eskü alatt tett vallomása szerint Rehák Róbert kézírásával látható Semjén fotója alatt a következő szöveg:
"Homokos. Több video felvétel van, orális szex vadászházban cigány fiúkkal."

Rehák Róbert a Schadl-Völner ügy harmadrendű vádlottja, akit Schadl György "Gazdám"-nak szólított.
Rehák, a végrehajtó-maffia atyamestere több kormánytagról is feljegyezte, mivel zsarolhatók. Talán ezért is folytathatták sokáig háborítatlanul a bajba jutott emberek kifosztását, milliárdokat kaszálva az emberi tragédiákon.

Akárhogy is: ha Rehák igazat írt, akkor ezeknél a bűnözőknél több, a Fidesz-KDNP-kormány második emberét kompromittáló videó van.

Semjén Zsolt a Parlamentben hétfőn kétszer is elismételte: "soha semmilyen bűnös viszonyhoz nem volt köze".

Sokan értetlenkedtek ezen a nyakatekert megfogalmazáson. Pedig egyszerű. Szó szerint ez még akkor is igaz lehet, ha valóban megtörtént, ami az állítólagos videókon szerepel.
Az ugyanis nem viszony: ha gyerekeket kényszerít valaki szexre, az ped*fil erőszak.
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2025. szeptember 25., csütörtök 10:47

Ha valaki ártatlan egy ilyen ügyben, akkor baromira nem kéne, hogy zavarja az, ha az eu is ránéz történtekre..
Hát ártatlanok, úgysem fognak találni semmit sem, nem?

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 25., csütörtök 10:34

Egyrészt nincs értelme, mert egyelőre nincs semmilyen bizonyíték. Az, hogy valaki azt hallotta, hogy talán, lehetséges, hogy... az nem elégséges. Másrészt látjuk, hogy az EU nem egy szent valami. Politikailag ugyan olyan elfogult, mint bármely hatalom.
Majdnem olyat irtam, amit nem akartam, de rohadtul felhuztal.
Mi az hogy semmi ertelme? Ha csak a legkisebb gyanu is felmerul, hogy ilyen megtortenhetett, akkor igenis mindennek ertelme van.

De kozelitsuk meg mashogy, ha a te gyereked lenne feltetelezhetoen erintett, akkor sem lenne ertelme?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. szeptember 25., csütörtök 10:29

soadroli írta: amúgy ezt a semjénes sztorit, meg képet amin rajta van a szöveg hogy "homokos meg cigány fíúkkal orális szex" azt már sok évvel ezelőtt is láttam redditen, érdekes hogy akkor nem lett belőle semmi. aztám ki tudja, lehet most se lesz.
igen az mar kikerult egy ideje de nulla bizonyito ereje volt. most azert lett eloszedve ujra mert kezd ertelmet nyerni azzal hogy zsolti bacsi hangjat felismertek

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 25., csütörtök 10:24

soadroli írta: amúgy ezt a semjénes sztorit, meg képet amin rajta van a szöveg hogy "homokos meg cigány fíúkkal orális szex" azt már sok évvel ezelőtt is láttam redditen, érdekes hogy akkor nem lett belőle semmi. aztám ki tudja, lehet most se lesz.
Mivel tudtommal semmilyen új bizonyíték nincs az ügyben, így azon kell/kellene inkább gondolkodni, hogy mi van a háttérben? Kinek az érdeke lehet ez a cirkusz? miről akarják elterelni a szót, a figyelmet?

Egyébként ismét egy gyönyörű és annyira jellemző kettős mércével állunk szemben. Meg sem kell lepődni. Ahol tanú van, sértett van, vallomás van, rendőrségi feljelentés van, ott védeni, mentegetni kell az állítólagos elkövetőt, ahol hallomás van, meg szóbeszéd és konkrét név sincs, ott el kell ítélni azt, akire mutogatnak. Félreértések elkerülése végett, szerintem pont olyan sáros és bűnös Semlyén, meg Rogán, mint Lakatos meg Varnus. És még mennyien vannak/lehetnek. :-@
Realista24 írta: Igazabol szerintem itt akar kozbe is lephetne az EU mondjuk.
Valahogy ugy kepzelnem el, ha ilyen dolig merul fel, ahol az adott orszag kormanya is erintett lehet, akkor legyen meg a jogkoruk nyomozni, minden adatot bekerni, es megszorongatni, akit meg kell.

Bizonyíték kell, megdönthetetlen bizonyíték és ha ez párosul népharaggal, nyilvánossággal (nem áldozat hibáztatással, meg elhallgatással), akkor lesz megoldás is. Törvényes megoldás.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. szeptember 25., csütörtök 10:19

Kerlon írta:
Anthony írta: Kellene valami komoly bizonyíték, csak gondolom rendesen feltakarítottak maguk után..

Az ördög ügyvédje azt írta megvannak a videók, először szakértő megvizsgálja az eredetiséget és utána közzé fogja tenni. Szerintem kamus, de hátha..
még van ilyen, hogy ördög ügyvédje? én 100%ra gondoltam, hogy ő MP :lol:
nem az a srac volt az aki meghalt romaban jopar eve?

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2025. szeptember 25., csütörtök 10:16

Anthony írta: Kellene valami komoly bizonyíték, csak gondolom rendesen feltakarítottak maguk után..

Az ördög ügyvédje azt írta megvannak a videók, először szakértő megvizsgálja az eredetiséget és utána közzé fogja tenni. Szerintem kamus, de hátha..
még van ilyen, hogy ördög ügyvédje? én 100%ra gondoltam, hogy ő MP :lol:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2025. szeptember 25., csütörtök 10:07

Kellene valami komoly bizonyíték, csak gondolom rendesen feltakarítottak maguk után..

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. szeptember 25., csütörtök 9:25

amúgy ezt a semjénes sztorit, meg képet amin rajta van a szöveg hogy "homokos meg cigány fíúkkal orális szex" azt már sok évvel ezelőtt is láttam redditen, érdekes hogy akkor nem lett belőle semmi. aztám ki tudja, lehet most se lesz.
Kép

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 25., csütörtök 8:57

europaban, tokmindegy hol, a vilagon mindenutt, ugyanazok a kutya semmirekello politikusok, vezetok vannak, akik penzert, hatalomert aruljak magukat, az ilyen kis "csipcsup" ugyek, mint hogy megbasztak itt par lelenc gyereket, senkit sem erdekelnek, eltorpulnek.
ugy is mondhatnam, hogy tepj egy cetlit a problemaval, es allj be a sorba...
plane, hogy az elit mindig is tevekeny reszese volt az ilyen aberralt, tiltott dolgoknak.
nem kell varni semmit, nem kell szamitani semmi jora, a happy ending max a kinai szalonokban meg a filmekben letezik.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 25., csütörtök 8:53

hehetheoriginal írta:
Valahogy ugy kepzelnem el, ha ilyen dolig merul fel, ahol az adott orszag kormanya is erintett lehet, akkor legyen meg a jogkoruk nyomozni, minden adatot bekerni, es megszorongatni, akit meg kell.
brüsszel el akar minket foglalni!
Be akar avatkozni a nemzeti belügyeinkbe!
nem hagyjuk!
Jah, nyilvan ez lenne a narrativa, de az ilyen jellegu dolgok, mint a pedofil nagykutyak nem csak a mi orszagunkra jellemzoek gondolom. Lathatjuk mi megy usa-ban is, vagy barmerre a vilagban.

Azert van ez a szaros EU, hogy tobbseggel azt tudjanak letrehozni, ami csak szukseges, annak erdekeben, hogy a szennyki legyen irtva. Kevesebb dolog haborit fel jobban, mint amikor kisgyerekek a szenvedo alanyok. Nem is irom le inkabb mit gondolok...

Az egy dolog, hogy itthon ezt "elnezik", mert el tudjak kenni az egeszet, de hogy Europa szinten ebbe nem vonja be magat valamilyen szerv, vagy valaki, az is melysegesen felhaborit. Az ilyenek miatt kene langolnia az orszagnak, mert a penz amit ellopnak "csak" penz, koltsek gyogyszerre, de ez...pff bmeg.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 25., csütörtök 8:49

brüsszel el akar minket foglalni!
Be akar avatkozni a nemzeti belügyeinkbe!
nem hagyjuk!
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 25., csütörtök 8:44

Igazabol szerintem itt akar kozbe is lephetne az EU mondjuk.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2025. szeptember 25., csütörtök 8:40

Dupla D írta:
Kerlon írta:

És a gyermekotthonban kiskorú nem érintett... :kalapos:

Nem tudom, hogy bebizonyítható-e az ügy, de több jel is arra mutat és leginkább a kormányzati reakciók, hogy valós ügyről van szó. Egyszerűen minden mozzanatuk pánikszerű, átgondolatlan vészcselekvés, mint mikor lebukik valaki és neki áll hangosan beszélni, hátha elfedi, de szerencsére annál gyanúsabb és annál nagyobb hírértéke lett.

Ami szomorú, hogy a fidesz magnak már bármi belefér, ha a saját bőrén érezné még, akkor is elhinni, hogy ezért nem a fidesz a hibás, holott teljhatalmi kormányzás megy már mióta...
Nekem is ez jön le ebből. Nagyon vissza akarják verni ezt a támadást, ahelyett hogy mondjuk plusz erőforrással segítenék a nyomozást. Ha Semjén nem is volt benne, de sok egyházi pedofil ügy eltusolásáról tudhat. Ez meg pont egy olyan téma, amire ugrik mindenki teljesen jogosan. Ha ez rájuk ég, akkor nem kell hogy ebből bármi igaz legyen. Az is elég, ha az emberek elhiszik, hogy benne voltak.

Már pedig, ha valakiből, akkor szerintem Semjénből még a Fideszesek egy jó része is kinézné ezt.
Az a durva, hogy az elmúlt évek pedofil botrányai mind a párthoz köthetőek és még mindig nem volt elég ebből.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. szeptember 25., csütörtök 8:31

Kerlon írta:
Pad'em írta: Fél nap alatt kivizsgálták az ügyet amiben 10 évig nem történt semmi, 4 oldalban feltárták, nyugi politikus nem érintett. Bűnöző bohóckormány.

Nem tudom, hogy bebizonyítható-e az ügy, de több jel is arra mutat és leginkább a kormányzati reakciók, hogy valós ügyről van szó. Egyszerűen minden mozzanatuk pánikszerű, átgondolatlan vészcselekvés, mint mikor lebukik valaki és neki áll hangosan beszélni, hátha elfedi, de szerencsére annál gyanúsabb és annál nagyobb hírértéke lett.

Ami szomorú, hogy a fidesz magnak már bármi belefér, ha a saját bőrén érezné még, akkor is elhinni, hogy ezért nem a fidesz a hibás, holott teljhatalmi kormányzás megy már mióta...
Nekem is ez jön le ebből. Nagyon vissza akarják verni ezt a támadást, ahelyett hogy mondjuk plusz erőforrással segítenék a nyomozást. Ha Semjén nem is volt benne, de sok egyházi pedofil ügy eltusolásáról tudhat. Ez meg pont egy olyan téma, amire ugrik mindenki teljesen jogosan. Ha ez rájuk ég, akkor nem kell hogy ebből bármi igaz legyen. Az is elég, ha az emberek elhiszik, hogy benne voltak.

Már pedig, ha valakiből, akkor szerintem Semjénből még a Fideszesek egy jó része is kinézné ezt.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2025. szeptember 25., csütörtök 8:26

Pad'em írta: Fél nap alatt kivizsgálták az ügyet amiben 10 évig nem történt semmi, 4 oldalban feltárták, nyugi politikus nem érintett. Bűnöző bohóckormány.

K

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2025. szeptember 25., csütörtök 8:20

Nekem amúgy az a problémam az egész üggyel, hogy akik vizsgálódnak, meg a nagy átvilágításokat csinálják, azok nem függetlenek a kormánytól..
Baromira meg is lepődtem, hogy megint nem találtak semmit és hogy szerintük nincs itt semmi látnivaló.. :ike:

Azt meg nem tudom félretenni, hogy ránézek ezekre a rogán, meg semjén féle arcokra és még a szemük sem áll jól, lesüt róluk, hogy kibaszottul van valami vaj a fülük mögött..
De nyilván ez egy szubjektív dolog, csak közben a reakciójuk sem arról árulkodik, hogy nincs semmi rejtegetnivaló..

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 25., csütörtök 7:50

Nem konkretan errol az esetrol irtam, hanem a "ferni effektusrol".

Csak nezd meg, az elso hsz-ed a temaban, majd a masodikat, es most harmadikat.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: