Sorozatok, TV műsorok

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2025. szeptember 23., kedd 18:18

amúgy most így kicsit belegondolva egész logikus, hogy Snape és Hermione karaktere lett megváltoztatva. Harry nem lehet túl ikonikus főszereplő azt nem nyelték volna le, Dumbledore fazont nehéz feketében találni, Ron bajos lett volna mert akkor az egész családot cserélni kell, Snape végig jelen van és kellően nagy karakter, hogy megfeleljen a kvótának, Hermione meg a női főszereplő, a családról a könyvben is kevés sor van pont ideális egy női kvótára. Nem lennék meglepve ha már az elejétől kezdve így kerestek volna mert egy darab pletyka vagy hírmorzsa se jött a castingról és rögtön Essiedu volt az első hír és egyből valószínű befutó. Stanton szintén. Pedig ekkora projecteknél röpködnek a nevek de itt elég hamar meglettek.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. szeptember 23., kedd 17:57

Pipita írta: Most így hirtelen a Fight Club ami beugrik, de a Shutter Island regény sem feltétlenül jobb a filmnél. A Forrest Gump és a Remény rabjai esetében is kérdéses, hogy melyik a jobb, nem feltétlenül a könyv.
Meg a Halálsoron se hiszem hogy jobb könyvben.
Kép

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. szeptember 23., kedd 17:55

hehetheoriginal írta: arra a listára is kiváncsi lennék, hogy létezik-e olyan film/sorozat, ami jobb lett, mint a könyv verziója?
Most így hirtelen a Fight Club ami beugrik, de a Shutter Island regény sem feltétlenül jobb a filmnél. A Forrest Gump és a Remény rabjai esetében is kérdéses, hogy melyik a jobb, nem feltétlenül a könyv.

Szóval még ha nem is ez az alap beállítás, de azért akad rá példa. :mrgreen:

Ja, meg Aronofsky új filmjét nézzétek meg, az is könyv alapján készült, amit bár nem olvastam, de a film az 10/10, blöff rajongóknak főleg kötelező. :mrgreen:

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2025. szeptember 23., kedd 17:41

arra a listára is kiváncsi lennék, hogy létezik-e olyan film/sorozat, ami jobb lett, mint a könyv verziója?
Szerintem már a mivoltuk miatt is a film kategóriában ez 99% lehetetlen. Ha veszünk egy normális átlag könyvet az 600-1000 oldal azt beletenni 1.5-2 órába nem lehet elvárás áldozatok nélkül. Eleve így kell szemrevételezni. A mai napig az etalon a Lord of the Rings trilógia de az sem pontos adaptáció. Mégis olyan gondoskodással és tisztelettel bántak vele és próbálták átformálni egy a nagyközönség által is fogyasztható produktummá ami a mai napig a mérce. A könyvek egyáltalán nem egyszerű olvasmányok és sok helyen elég unalmasak is, mégis sikerült maradandót alkotni. Mindezt úgy, hogy rengeteg dolog kimaradt, átalakult. Lehet jól belenyúlni a történetbe.

Sorozatban kicsit lazább a lehetőség mert lenne idő kibontani az alapanyagot de nem nagyon van rá hajlandóság a stúdiók részéről. Mindig hozzá kell tenniük a saját kis ötleteiket amivel egy korcs lesz az egész.

Eleve már ott megbukik sok adaptáció ha egy közismert könyhöz nyúlnak akkor már az emberekben kialakult egy koncepció xy, hogy néz ki, milyen jellemvonásai vannak, hogy viselkedik. Ehhez kéne passzoló színészeket castingolni de volt már olyan, hogy eltért a casting de jóra sikerült és senkit nem zavart. pl Sir Anthony Hopkins a Silence of the Lambs-ben vagy Marlon Brando a Godfatherben. Totál mások a könyvben de ha jó a produktum senkit se érdekelt. Ma ezek szimpla kvóta emberek és semmi másért nem azok akik.

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. szeptember 23., kedd 17:35

Halfkey írta: Sokat gondolkodtam hogy elkezdjem-e ezt írni, mert valahol felesleges hsznek tartom, úgyis mindenkinek megvan a saját véleménye ami nem fog változni, öreg faszok vagytok már ahhoz :D

De azért mégis.

Szerintem azzal önmagában semmi gond sincs, ha egy új megfilmesítésben valami megváltozik - ha pont ugyanazt adnák elő, azt akkor minek. Az már elkészült egyszer.

A baj akkor van - és erre sok példa volt az elmúlt években - ha a változás egyetlen oka a reprezentáció. Azt én sem szeretem. De önmagában az hogy Voldemort nő lenne, ez szerintem nem baj - ha ez hozzáad valamit a történethez. És igaz ez mindenre is, főleg alapvetően kitalált művek esetén.
Szerintem az ezekkel a változásokkal kapcsolatos ellenérzés manapság ugyanúgy túl van tolva, ahogy pár éve maga a helyettesítés is túl volt tolva. Elég megnézni a topik felháborodását arra, hogy castingolnak (nem választottak) ezt is és azt is.
Teljes mertekben egyet ertek veled, viszont a noi Voldemort nem lenne annyira remiszto, mint az eredeti szerintem. Kiskoromban mikor neztem nekem nagyon tetszett, hogy ilyen felelmetes volt. Szerintem nagyon kell egy karakteres fogonosz, mert anelkul nem fog mukodni.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. szeptember 23., kedd 17:28

Sokat gondolkodtam hogy elkezdjem-e ezt írni, mert valahol felesleges hsznek tartom, úgyis mindenkinek megvan a saját véleménye ami nem fog változni, öreg faszok vagytok már ahhoz :D

De azért mégis.

Szerintem azzal önmagában semmi gond sincs, ha egy új megfilmesítésben valami megváltozik - ha pont ugyanazt adnák elő, azt akkor minek. Az már elkészült egyszer.

A baj akkor van - és erre sok példa volt az elmúlt években - ha a változás egyetlen oka a reprezentáció. Azt én sem szeretem. De önmagában az hogy Voldemort nő lenne, ez szerintem nem baj - ha ez hozzáad valamit a történethez. És igaz ez mindenre is, főleg alapvetően kitalált művek esetén.
Szerintem az ezekkel a változásokkal kapcsolatos ellenérzés manapság ugyanúgy túl van tolva, ahogy pár éve maga a helyettesítés is túl volt tolva. Elég megnézni a topik felháborodását arra, hogy castingolnak (nem választottak) ezt is és azt is.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 23., kedd 17:19

arra a listára is kiváncsi lennék, hogy létezik-e olyan film/sorozat, ami jobb lett, mint a könyv verziója?
thereisonly1ronaldo

peadani
Kedvenc játékosaid: R9,Zidane,Benzema, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: peadani » 2025. szeptember 23., kedd 17:17

zsuninnyo írta: A Harry Potter filmek fajdalmasan rosszak a konyvek olvasasa nelkul is. Karakterek es tortenetszalak bukkanak fel a semmibol es mennek a semmibe. Fontos szereplok lesznek senkik (ertem ezalatt, hogy semmit sem tudunk rolunk). Semminek sincs hattere, semminek sincs alapja. Jon egy sztori, felbukkan Jozsef es Erzsebet, akik amugy nagyon hiresek es mindenki tudja kik ok (csak en nem aki nezem a filmet), megoldanak valamit vagy eppen meghalnak es akkor el is tunnek. Gyerekek halnak meg es tunnek el egy iskolaban, amibol 0 perc problema adodik. Alapvetoen a tortenet mukodne, ha nem lenne tele akkora lyukakkal, hogy beleferne mindegyikbe masik 2 film. Erezni rajtuk, hogy a hype meglovaglasa volt a cel. Nem art neki ha ujracsinaljak, aztan maximum az se lesz jobb, de rosszabbat nehezebb csinalni, meg akkor is ha Ron egy azsiai kentaur lesz Hermione meg egy afikai Schmidt Maria.
Én tudom hogy a könyv meg a film nagyon más lett de azért ez irtó nagy faszság amit írtál a filmekről szerintem. Ennyire azért nem rossz a film.

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2025. szeptember 23., kedd 17:15

Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy a fiatalok mellett a HP könyvek nagyon népszerűek a nők körében, szinte bármilyen korosztály (40+ig legalábbis), sokan akár évente újra olvassák vagy megnézik a filmeket.
Szóval lehet, hogy ők a célcsoport és ezért lesznek ilyen érdekességek a szereplő válogatás során is.
Én nem tervezem megnézni, szóval részemről aztán még Harry Potter is lehet fekete :lol:

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. szeptember 23., kedd 16:40

A Harry Potter filmek fajdalmasan rosszak a konyvek olvasasa nelkul is. Karakterek es tortenetszalak bukkanak fel a semmibol es mennek a semmibe. Fontos szereplok lesznek senkik (ertem ezalatt, hogy semmit sem tudunk rolunk). Semminek sincs hattere, semminek sincs alapja. Jon egy sztori, felbukkan Jozsef es Erzsebet, akik amugy nagyon hiresek es mindenki tudja kik ok (csak en nem aki nezem a filmet), megoldanak valamit vagy eppen meghalnak es akkor el is tunnek. Gyerekek halnak meg es tunnek el egy iskolaban, amibol 0 perc problema adodik. Alapvetoen a tortenet mukodne, ha nem lenne tele akkora lyukakkal, hogy beleferne mindegyikbe masik 2 film. Erezni rajtuk, hogy a hype meglovaglasa volt a cel. Nem art neki ha ujracsinaljak, aztan maximum az se lesz jobb, de rosszabbat nehezebb csinalni, meg akkor is ha Ron egy azsiai kentaur lesz Hermione meg egy afikai Schmidt Maria.

poronty
Kedvenc játékosaid: M. Laudrup, Modric, Kroos, Courtois, Fede

HozzászólásSzerző: poronty » 2025. szeptember 23., kedd 16:16

Ez komoly, hogy ugyanazt a plotot fogjak vinni, mint amit a filmek? :| Azt hittem itt valami eredeti keszul.
Gondolom, amint sikeres lesz a sorozat elkezdik berendelni a spin-offokat, amiket sokan szeretnének: 4 Roxfort alapító, Marauders, Mad-Eye előzmény, vagy, bármelyik másik eddig nem látott varázsló iskola bemutatása. Van bőven lehetőség, de nyilván jó lenne, ha egy könyvhű adaptációt kapnánk elsőre, de pont az ilyen hírek, meg a fekete Snape miatt sokak alapból kihagyják az egészet, teljesen érthetően.

Amúgy ezt a részét tényleg nem értem. Az igazi fanok, bár szeretik a filmeket, tudják, hogy nem feltétlenül voltak jók az adaptációk és ezzel lehetne pótolni a problémát. Amint ez egy jó project lesz, a spin-offoknál ott van a lehetőség, hogy a készítők kreatívak legyenek és kiéljék a woke-os vágyaikat.
-----------Courtois
Fede--Jacquet--Bastoni--Mendes
------Tonali-----------Neves
Cherki------Musiala-----Diomande
-------------Haaland

https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. szeptember 23., kedd 16:06

ram8nes írta: Alapvetően én is faszságnak tartom, hogy ha egy könyvben a karakter kinézete ennyire ki van emelve, mint pl Pitoné, és azt felrúgják a pc,woke,faszomtudja mi miatt. Viszont esküszöm szívesebben néznék egy fekete Pitont, mint Daniel Radcliffe két arcát 8 részen keresztül, amit színészet néven lehozott.

Elég tisztességes munkák a filmek a lehetőségekhez (pl. idő-->tömörítés) képest, viszont nekem minden pillanatot agyonbasz, amikor Harry szinte ugyanazzal a kifejezéstelen bamba fejével bámul ki a fejéből.

Többnyire én is a remakek ellen vagyok, viszont ha már az eredeti sztorit húzzák több évadra, akkor szerintem egyetlen út lehetett volna, hogy értékes és akár még sikeres is legyen: annyira hűnek lenni a könyvhöz, amennyire csak lehet.
Ez komoly, hogy ugyanazt a plotot fogjak vinni, mint amit a filmek? :| Azt hittem itt valami eredeti keszul.

RaúlCF

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2025. szeptember 23., kedd 15:55

a legtöbb ember nem rasszista geci én se vagyok az de a média szerint az vagyok mert nem érdekelnek ezek a "művek".

felhozod példának a Star Warst mint nem megbukott. Hát nem tudom szerintem elég erősen belebukott főleg a filmekbe de a sorozatok se szárnyalnak. Szép dolog, hogy az a szöveg ez mennyire hitelesen fogja követni a könyvet és már a castingnál szembeköpték a könyveket. Ezek után nekem zéró bizalmam van az irányukba mert a castingból látszik mi is a valós irányvonal. Első lennék a sorban ha egy közepesen kivitelezett forráshű alkotást tálalnának de nem ez fog történni. Van egy alkotó aki megalkotott egy kiváló történetet. Amint ebbe belejönnek mások mint írók onnantól kezdve már torzul az egész és nagyon óvatosan kell hozzányúlni, hogy megtartsák az eredeti alkotást. A Game of Thronesban is látszott mikor fulladt ki a dolog. Amint elkezdték maguknak generálni a történetet egy halom szar lett belőle. Én nem látom, hogy ez bármiben más utat követne mint a Doctort Who, Ring of Power, Star Wars, Star Trek vagy beilleszthetem bármelyik "modern" remaket vagy folytatást. Az sem véletlen, hogy az elmúlt évek sikeresebb művei mind új alkotások voltak nem remake/folytatások. Szerintem borzalmas ahogy a megalapozott, hű fanbase-el rendelkező univerzumokhoz hozzányúlnak és szétbarmolnak mindent. Ettől még aki akarja nézze én nem beszélek le róla senkit, valakinek az új Star Warsok is tetszenek ez engem egy cseppet sem zavar. De ha bebuknak ezek a projectek akkor ne az legyen a mantra, hogy a hozzám hasonló emberek miatt bukott meg mert nem nézték. Ha jó lenne néznék. Soha nem volt az embereknek gondja se a nőkkel se a feketékkel. A jó filmeket és jó sorozatokat nézték. A szart már szelektálja az ember.

Mégegyszer akinek tetszik remélem élvezi és örül neki. Nekem szomorú, hogy egy újabb szeretett franchise-t tesznek tönkre a szememben.

ram8nes

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2025. szeptember 23., kedd 15:48

Alapvetően én is faszságnak tartom, hogy ha egy könyvben a karakter kinézete ennyire ki van emelve, mint pl Pitoné, és azt felrúgják a pc,woke,faszomtudja mi miatt. Viszont esküszöm szívesebben néznék egy fekete Pitont, mint Daniel Radcliffe két arcát 8 részen keresztül, amit színészet néven lehozott.

Elég tisztességes munkák a filmek a lehetőségekhez (pl. idő-->tömörítés) képest, viszont nekem minden pillanatot agyonbasz, amikor Harry szinte ugyanazzal a kifejezéstelen bamba fejével bámul ki a fejéből.

Többnyire én is a remakek ellen vagyok, viszont ha már az eredeti sztorit húzzák több évadra, akkor szerintem egyetlen út lehetett volna, hogy értékes és akár még sikeres is legyen: annyira hűnek lenni a könyvhöz, amennyire csak lehet.

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2025. szeptember 23., kedd 15:45

A magam részéről a könyveket imádom, gyerekkorom meghatározó élményei. A filmekből az első kettő még tetszett, aztán egyre kevésbé értékeltem őket, valószínűleg amiatt is, hogy ahogy az újabbak jöttek, az eltelt időmben én is igényesebb lettem. Nem is nagyon szoktam újrázni őket, pedig én más franchiseoknál tövig nyomom a nosztalgiázást. A sorozatot várom, bár a legrosszabbra számítok az érkező woke hírek miatt, de eszembe nem jutna fröcsögni a neten emiatt. Majd a pénztárcámmal szavazok; az esélyt mindenképpen megadom neki, aztán ha nem tetszik, akkor csak simán elengedem, és meghagyom azoknak, akik bejön.

(ezt értettem az alatt, hogy ne üljünk fel a hergelésnek)

(és félreértés ne essék, nem P.Kriszt tartom hergelőnek, hanem akiknek hatása van a filmre, meg az ilyen hírekre kattintásért rájátszó médiát)

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. szeptember 23., kedd 15:33

RaúlCF írta: szükség lett volna a nosztalgiázó rasszista gecikre.
Értem a teljes mondatodat is, meg hogy nem tartod magad rasszista gecinek, de azt azért hozzátenném, csak a biztonság kedvéért, hogy rasszista gecikre soha, sehol, senkinek nincsen szüksége.

Nekem vegyes érzéseim vannak ezzel az új sorozattal kapcsolatban. Alapvetően el tudom képzelni, hogy jobb lesz a filmeknél, mert a könyvek sokkal jobbak. A filmek csomó karaktert átírtak, Ginny Weasly a könyvben egy értékelhető karakter, a filmben meg az egyetlen momentuma, amikor beköti Harry cipőjét, meg amikor folyton sír a faszija miatt az egyébként elképesztően nyomorult hatodik részben.

A sorozatnak az adja a létjogosultságot, hogy betűről betűre követni fogja - elvileg - a könyv eseményeit, és sokkal tágabb univerzum lesz, több karakter lesz, jobban kifejtett történet, ami nem meglepő. Könyvenként másfél-két óra helyett lesz 8-10 óra egy könyvre. Nyilván jobban ki lehet fejteni.

Ezzel együtt szerintem szomorú, de Hollywoodtól semmiképpen sem meglepő, hogy remake készül egy új ötlet helyett. Ahogy írtátok, ugyanezt a biztonsági játékot játssza a Disney a saját szarjaival, amit a HBO az övével. Pedig az univerzum és a lore hatalmas, merítési lehetőség bőven akad, lehetne egy tök új történetet szőni, csak az kockázatos. Ez kb biztos siker lesz szerintem, de majd meglátjuk. Mindenesetre a Star Wars sem bukott még meg talán, ugyanígy ez se fog, már csak a hatalmas érdeklődés és hype miatt sem.

Én azért kíváncsian várom és pár részt biztos adok neki. Ha meg szar, akkor nem folytatom, de biztosan nem azért lesz szar, mert a Snape-et játszó színész fekete, vagy mert a Hermionét játszó kislány anyja brazil.

ui: a biztonsági játékban gondolom részt vesz az is, hogy az előző újnak számító ötlet viszont nagyon rondán bebukott, mondjuk lehet kellett volna értelmes írókat bérelni Rowling mellé, aztán nem történt volna ilyesmi.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. szeptember 23., kedd 15:13

dzsi91 írta: De mi baj volt a filmekkel? Nem vagyok egy nagy hp fan de igazából bármikor megtudom nézni. Talán tavaly néztük végig és teljesen rendben van mai szemmel is. 2 évadot nemfog szerintem megélni szerintem ez a sorozat.
Alapvetően semmi.
A 3.tól kicsit shortcut a könyvhöz képest. De élvezhető.

RaúlCF

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2025. szeptember 23., kedd 15:10

fekete Snape, kevert Hermione és a sok egyéb szar amit kavarnak. én nagyon szeretem a könyveket, a filmek is egy ok adaptációk és élvezhető alkotások de erre a trágyára a legkisebb mértékben sem vagyok kíváncsi. Egyértelművé tették, hogy ez nem nekem készül úgyhogy nem is fog hiányozni nekik ha nem nézem és gondolom ezzel még nagyon sok fan van így. Majd behozzák a számokat azok a fiktív fanok akiknek állítólag ez készül mint minden más ilyen produkciónál is bevált ez(nem). Eltolnak rá egy valag pénzt és kellemes pofára esés lesz aztán majd én leszek a hibás mert nem néztem mint mindig.

Számomra az a színész aki ebben részt vesz nagyon sokat esik kivéve a gyerekek nekik hatalmas lehetőség egy ekkora produkció őket nem kell bántani. A felnőttek viszont vagy ezzel akarnak a rivaldafénybe kerülni vagy csak a csekk kell nekik. Egy őnérzetes színész elkerüli az ilyeneket. Annyi IP-t kinyírtak már ez is ugyanarra a sorsra jut. Én túléltem a női meg fekete Doctort is ők meg lehúzták a rolót. Rings of Powerhez hozzá sem nyúltam és megvagyok minden évben a trilógiával, a világ meg azt se tudja kik voltak a sorozatban. Ez a moslék is majd szépen megy a szekrény hátuljára miután a gonosz rasszista gecik nem nézik meg és rájönnek, hogy a fiktív fanok akiknek csinálták nem léteznek és szükség lett volna a nosztalgiázó rasszista gecikre. Kár érte mert ha csak egy 6/10es forráshű valamit letettek volna az embereknek bőven sikeres lett volna akkora ereje és követése van az univerzumnak de bele kell tenni minden mozgalmat és letolni az emberek torkán minden szarjukat.

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2025. szeptember 23., kedd 14:54

De mi baj volt a filmekkel? Nem vagyok egy nagy hp fan de igazából bármikor megtudom nézni. Talán tavaly néztük végig és teljesen rendben van mai szemmel is. 2 évadot nemfog szerintem megélni szerintem ez a sorozat.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 23., kedd 14:51

a sok newline díszhuszár meg egyenlőségi aktivista miatt
az a 2400 ember kb :coffee:
thereisonly1ronaldo

Vissza: