Politika
Re: Politika
https://24.hu/belfold/2025/09/22/mav-ke ... bantartas/
lezer tovabbra is kussol? vagy kitalalt mar valamit hogy fogja ezt is magyar petire?
lezer tovabbra is kussol? vagy kitalalt mar valamit hogy fogja ezt is magyar petire?
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
-
nuevo_ericco
Úgy se fog válaszolni. Nem azért találták ki a kis digitális klubjaikat sem, hogy vitázzanak, hanem hogy teleszennyezzék a netet propagandával, előre legyártott panelekkel, az egybites fideszes kampánnyal.
- tomi_b
- Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
- Kedvenc csapatod: 15!
Valaki a Tiszára szavazna, valaki nem. Szabad ország. Még.G. V.tinho írta:kajak a tisza teljes homály kajakferni írta: kétharmad ezzel a néppel esélytelen, kajak teljes a homály, hallgatják az agymosást és a full hazugságokat és elhiszik
gulyáságyú, népszava, 444, telex, hvg amiket megnéztem, teljesen lehozott az életről...![]()
Örüljünk ha a Tisza vhogy nyer kajak
kajak miért kellene nyerniük kajak?
azon kívül, hogy aggresszívek kajak, és kajak összevissza hazudoznak, mi is a programjuk kajak?
Én kíváncsi vagyok a véleményedre, megosztanád velem a válaszaid?
1. Mi alapján állítod, hogy agresszívak (a Tisza)? Amivel ezt alátámasztod, azon állításod illik a kormánypártra?
2. Milyen példákat tudsz felhozni az össze vissza hazudozásra?
(Csak azért kérdem mert engem 15 év kétharmados hazudozás és hergelés jobban zavar - így érdekel mit gondolsz)
3. A programjuk hetek óta ismert. Nézz utána. Mi a kormánypárt programja, ami nem pénzszórás, hanem fejleszti az országot?
Mert szerintem a jelenlegi helyzetben és hosszú távon is működő ország kéne, nem pl. Polgári Körök meg örök SZJA mentesség annak, aki eleget szül.
- ateeemadrid
Nem kellett volna végignézni a digitális honfoglalást, nincs jó hatásaG. V.tinho írta:kajak a tisza teljes homály kajakferni írta: kétharmad ezzel a néppel esélytelen, kajak teljes a homály, hallgatják az agymosást és a full hazugságokat és elhiszik
gulyáságyú, népszava, 444, telex, hvg amiket megnéztem, teljesen lehozott az életről...![]()
azon kívül, hogy aggresszívek kajak, és kajak összevissza hazudoznak, mi is a programjuk kajak?
Nem azért kell kajak nyerniük, mert biztosra kajak jó lesz a Tisza, hanem mert ennél kajakra nem lehetne szarabbul elvégezni a munkájukat, mint ezek, mert ehhez szándékosan és előre tervezve kell kajakra ekkora kcsgnek lenni.G. V.tinho írta:kajak a tisza teljes homály kajakferni írta: kétharmad ezzel a néppel esélytelen, kajak teljes a homály, hallgatják az agymosást és a full hazugságokat és elhiszik
Rendszerváltás kell, a Tisza az csak az amibe koncentrálódik egy ország frusztrációja és az majd kiderül, hogy meghálálják vagy visszaélnek-e ezzel a bizalommal.
A Fidesz nem hogy visszaélt, teljesen kizsigerelte mára már az országot és mivel elapadtak a pénzcsapok, már azt a nagyon nagy dobra vert szuverenitást is dobják ki a kukába évről évre egyre jobban.
Amúgy szép tömeg volt a mai tüntetésen a Hősök terén, Pottyondy jó beszédet mondott.
-
nuevo_ericco
Nem ártana példával is alátámasztani ezt az állítást, hogy legyen alapja a vitának, ne csak a felesleges billentyűkoptatás menjen.G. V.tinho írta:és kajak összevissza hazudoznak
És ha majd hozol is legalább egyet, jusson eszedbe, legalább nem állami forrásokból és állami eszközökkel teszik, 15 éve, folyamatosan.
-
G. V.tinho
- Kedvenc játékosaid: Raul, Michel, El Buitre
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
kajak a tisza teljes homály kajakferni írta: kétharmad ezzel a néppel esélytelen, kajak teljes a homály, hallgatják az agymosást és a full hazugságokat és elhiszik
Inkább leírom részletesen mert nem vagyok benne biztos hogy értem mit értesz politikai alap alatt. Azt mondom hogy a KT technikailag úgy tud vétózni hogy azt mondja: ez a költségvetés túl káros az országnak, mert túl nagy a tervezet hiány benne. Ezt simán kinézem minden politikai dörzsöltségüket bevetik majd hogy megtegyék, és mondjuk egy 100 forintos hiányra is full szubjektíven rámondják hogy atyavilág ez romba dönti az országot, akkora háborús helyzet van, most ilyet nem lehet.swfan írta:Bocs, kicsit félreértelmeztem akkor, de akkor pontosítsuk: ha jól értem, te azt mondod, hogy a KT nem fog politikai alapon vétózni, ha egyébként rendben van a költségvetés? Mert én ebben sem bíznék, hiába (elvileg) csak pénzügyi szempontok alapján vétózhatnak. És nincs felettük alkotmányos kontroll.Halfkey írta:
Kicsit azért lep meg ez a beszélgetés swfan mert eddig nem emlékszem semelyik olyan témára ahol beszéltünk és ekkora logikai bukfencekkel kellett volna szembesülnöm.
Attól hogy csak ebben a témában a vétózhat a KT, a témának még lehet a megítélése szubjektív - és ez is a várakozásom. Más szóval simán rámondhatják mittudomén 1% hiányra hogy rengeteg, amit meg a Fidesznél még tök okénak tartottak. Ez teljes szubjektivitás, egy szóval sem mondom hogy objektívak.
Attól hogy azt állítom hogy nem fognak vétózni azt mondva hogy mittudomén "ne költsünk ennyi pénzt a kórházakra", még nem állítom hogy objektívek lennének, nemtudom miért próbálod ezt belém magyarázni.
Adatszolgáltatás témában tök igazad van, de azért remélem abban egyetértünk hogy egy újság adatkikérése és egy költségvetés között azért van különbség publicitásban és végbevihetőségben.
De ha ez a része rendben van - mert nem tervezünk a költségvetésbe hiányt, amit én amúgy sem szeretnék - akkor a tartalmi elemek alapján (mire költünk) én nem látom reálisnak hogy bele tudjanak szólni. Maximálisan megértem a velük szembeni szkepticizmust, de ez egy hasonlattal élve kicsit olyan mint azt mondani hogy a rendőrség majd Fidesz megrendelésre elítéli XYt. Lehetünk ennyire cinikusak hogy a rendőrség majd biztos ezt valahogy megteszi - de ilyen jogkörük nekik nincs, csak a bíróságnak.
kétharmad ezzel a néppel esélytelen, kajak teljes a homály, hallgatják az agymosást és a full hazugságokat és elhiszik
gulyáságyú, népszava, 444, telex, hvg amiket megnéztem, teljesen lehozott az életről...
gulyáságyú, népszava, 444, telex, hvg amiket megnéztem, teljesen lehozott az életről...
Bocs, kicsit félreértelmeztem akkor, de akkor pontosítsuk: ha jól értem, te azt mondod, hogy a KT nem fog politikai alapon vétózni, ha egyébként rendben van a költségvetés? Mert én ebben sem bíznék, hiába (elvileg) csak pénzügyi szempontok alapján vétózhatnak. És nincs felettük alkotmányos kontroll.Halfkey írta:Kicsit azért lep meg ez a beszélgetés swfan mert eddig nem emlékszem semelyik olyan témára ahol beszéltünk és ekkora logikai bukfencekkel kellett volna szembesülnöm.Pedig de, azzal, hogy azt írod, hogy a KT csak az ismert paraméterek függvényében vétózik, azzal valójában azt állítod, hogy objektívek. Hiszen nem hozhatnak szubjektív döntést, ha csak a paraméterek alapján vétózhatnak.
Attól hogy csak ebben a témában a vétózhat a KT, a témának még lehet a megítélése szubjektív - és ez is a várakozásom. Más szóval simán rámondhatják mittudomén 1% hiányra hogy rengeteg, amit meg a Fidesznél még tök okénak tartottak. Ez teljes szubjektivitás, egy szóval sem mondom hogy objektívak.
Attól hogy azt állítom hogy nem fognak vétózni azt mondva hogy mittudomén "ne költsünk ennyi pénzt a kórházakra", még nem állítom hogy objektívek lennének, nemtudom miért próbálod ezt belém magyarázni.
Adatszolgáltatás témában tök igazad van, de azért remélem abban egyetértünk hogy egy újság adatkikérése és egy költségvetés között azért van különbség publicitásban és végbevihetőségben.
Kicsit azért lep meg ez a beszélgetés swfan mert eddig nem emlékszem semelyik olyan témára ahol beszéltünk és ekkora logikai bukfencekkel kellett volna szembesülnöm.Pedig de, azzal, hogy azt írod, hogy a KT csak az ismert paraméterek függvényében vétózik, azzal valójában azt állítod, hogy objektívek. Hiszen nem hozhatnak szubjektív döntést, ha csak a paraméterek alapján vétózhatnak.
ferni írta: Hát ez egy aranybánya lett megint a tegnapi nap, de magasan ez a top.
Nicht, nein![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
HVG videójából van.
444 meg telexében is vannak szépek, de ez...![]()
leteznek meg buszke fideszesek ezeken kivul ?
valamelyik univerzumban:
Hát ez egy aranybánya lett megint a tegnapi nap, de magasan ez a top.
Nicht, nein
HVG videójából van.
444 meg telexében is vannak szépek, de ez...
Nicht, nein
HVG videójából van.
444 meg telexében is vannak szépek, de ez...
Pedig de, azzal, hogy azt írod, hogy a KT csak az ismert paraméterek függvényében vétózik, azzal valójában azt állítod, hogy objektívek. Hiszen nem hozhatnak szubjektív döntést, ha csak a paraméterek alapján vétózhatnak.Halfkey írta:Nemtudom miért kell ferdítened, nem azt mondtam hogy felelősek vagy hogy objektívek, hanem hogy ismertek a paraméterek amik szerint vétózhatnak.swfan írta:
Na itt a baj, hogy te jogállami keretek között gondolkodsz, egy nem jogállamban. Semmi nincs, ami ellenőrizze, hogy a KT jogszerűen vétózik. Egy teljesen okés költségvetést is megvétózhatnak, és meg is fognak, ha Viktor azt mondja nekik, semmi nem akadályozza őket ebben.
Ugyanakkor Nagy Marciék katasztrofális költségvetéseit, amiket kéthavonta módosítani kell, meg átengedikde azért tetszik, hogy azt gondoljuk, hogy a KT a felelős gazdálkodás szolgálatában áll
![]()
A Fidesz azért nem jogállam mert meghoznak bármi nekik tetsző törvényt, nem azért mert a meglévőket nem tartják be. Ha egy testületnek nincs meg valamire a jogköre, nem fogja tudni megtenni, csak azért mert a Fidesz ezt ellenzékből úgy akarja. Ehhez az kellene hogy még most ezzel kapcsolatban valami nagyon erős új törvényt hozzanak - ha hoznak, visszatérünk a témára, nyilván akkor ha úgy látom majd hogy költségvetést 2/3al lehet csak elfogadtatni megváltozik a véleményem, de jelenleg nem úgy állunk. Jelenleg simán el lehet többséggel is.
Az meg továbbra is fennáll, hogy őket nem ellenőrzi senki. Nincs semmilyen fidesztől független szervezet, ami felülbírálhatna egy akár jogszerűtlen KT vétót. Kétharmad nélkül nem tudsz köktségvetést elfogadni sem, az a helyzet.
"Fidesz azért nem jogállam mert meghoznak bármi nekik tetsző törvényt, nem azért mert a meglévőket nem tartják be"
https://atlatszo.hu/kozadat/2025/09/19/ ... k-adatait/
A saját törvényeiket se tartják be, ha nekik úgy tetszik
Nemtudom miért kell ferdítened, nem azt mondtam hogy felelősek vagy hogy objektívek, hanem hogy ismertek a paraméterek amik szerint vétózhatnak.swfan írta:Na itt a baj, hogy te jogállami keretek között gondolkodsz, egy nem jogállamban. Semmi nincs, ami ellenőrizze, hogy a KT jogszerűen vétózik. Egy teljesen okés költségvetést is megvétózhatnak, és meg is fognak, ha Viktor azt mondja nekik, semmi nem akadályozza őket ebben.Halfkey írta: Ha ilyen szinten lett leírva mint most tetted, akkor ha 30 milliószor lesz leírva sem segít, mert nem igaz. A KT-nak egyetlen esetben van vétó joga, ha a költségvetési terv akkora hiányt tartalmaz, ami tartós problémákhoz vezet. Igen, nincs hard meghatározva hogy ez mekkora, de most mondok egy 'radikális' ötletet: legyen olyan költségvetés aminek a keretében nem csinálunk hiányt, vagyis nem költünk több pénzt mint amennyi bevételünk abban az évben van, és akkor semmiképp sem tudják megvétózni.
Egyrészt szerintem ez a felelős gazdaságpolitika, másrészt ezzel kampányol a Tisza is, nem?
Ugyanakkor Nagy Marciék katasztrofális költségvetéseit, amiket kéthavonta módosítani kell, meg átengedikde azért tetszik, hogy azt gondoljuk, hogy a KT a felelős gazdálkodás szolgálatában áll
![]()
A Fidesz azért nem jogállam mert meghoznak bármi nekik tetsző törvényt, nem azért mert a meglévőket nem tartják be. Ha egy testületnek nincs meg valamire a jogköre, nem fogja tudni megtenni, csak azért mert a Fidesz ezt ellenzékből úgy akarja. Ehhez az kellene hogy még most ezzel kapcsolatban valami nagyon erős új törvényt hozzanak - ha hoznak, visszatérünk a témára, nyilván akkor ha úgy látom majd hogy költségvetést 2/3al lehet csak elfogadtatni megváltozik a véleményem, de jelenleg nem úgy állunk. Jelenleg simán el lehet többséggel is.
Na itt a baj, hogy te jogállami keretek között gondolkodsz, egy nem jogállamban. Semmi nincs, ami ellenőrizze, hogy a KT jogszerűen vétózik. Egy teljesen okés költségvetést is megvétózhatnak, és meg is fognak, ha Viktor azt mondja nekik, semmi nem akadályozza őket ebben.Halfkey írta: Ha ilyen szinten lett leírva mint most tetted, akkor ha 30 milliószor lesz leírva sem segít, mert nem igaz. A KT-nak egyetlen esetben van vétó joga, ha a költségvetési terv akkora hiányt tartalmaz, ami tartós problémákhoz vezet. Igen, nincs hard meghatározva hogy ez mekkora, de most mondok egy 'radikális' ötletet: legyen olyan költségvetés aminek a keretében nem csinálunk hiányt, vagyis nem költünk több pénzt mint amennyi bevételünk abban az évben van, és akkor semmiképp sem tudják megvétózni.
Egyrészt szerintem ez a felelős gazdaságpolitika, másrészt ezzel kampányol a Tisza is, nem?
Ugyanakkor Nagy Marciék katasztrofális költségvetéseit, amiket kéthavonta módosítani kell, meg átengedik
valamelyik univerzumban:
Ha ilyen szinten lett leírva mint most tetted, akkor ha 30 milliószor lesz leírva sem segít, mert nem igaz. A KT-nak egyetlen esetben van vétó joga, ha a költségvetési terv akkora hiányt tartalmaz, ami tartós problémákhoz vezet. Igen, nincs hard meghatározva hogy ez mekkora, de most mondok egy 'radikális' ötletet: legyen olyan költségvetés aminek a keretében nem csinálunk hiányt, vagyis nem költünk több pénzt mint amennyi bevételünk abban az évben van, és akkor semmiképp sem tudják megvétózni.
"Racionális költségvetési tervek" - amit majd jól megvétóz a full fideszes K.T. (Windisch, Varga, és a Sulyok által kinevezett Horváth), ami után Sulyok feloszlathatja az országgyűlést.Halfkey írta:De ez egész egyszerűen nem igaz. A legtöbb akkut problémához amit meg kell oldani - szükségállapot végének kihirdetése, racionális költségvetési tervek, lopás befejezése, nemzetközi politikában nem fasznak lenni, sajtót békén hagyni - 50%-os többség kell, vagy még az sem.swfan írta:
Semmit nem fognak tudni csinálni kétharmad nélkül. Konkrétan a full fideszes A.B. minden törvényt megsemmisíthet arra hivatkozva, hogy "alkotmányellenes". Ábrándozni persze lehet
Csak húszmilliószor lett itt is leírva, hogy milyen csapdákat hagyott a Fidesz a rendszerben, hogy egy nem kétharmados Tisza győzelem esetén gyakorlatilag kormányozhatatlan legyen az ország. De azért megy az ábrándozás, előbb bizonyítsanak 4 év alatt. Itt életképes kormányzás nem lesz kétharmad nélkül, de azért menjen nyugodtan ez az idealista ábrándozás.
Azt még úgy halkan megjegyzem, hogy belsős fideszes források is arra apellálnak, hogy ha nem lesz a Tiszának kétharmada, akkor visszajöhetnek 4 év múlva, mert kormányzóképtelenek lesznek.
https://hvg.hu/360/20250702_hvg-Gyorsul ... -ketharmad