tomi_b írta:
A fegyverviselés lehetősége meglévő fegyvertartási engedély alapján nagyon nem ugyanaz mint a fegyvertartási jog kibővítése...
Nem is értem hol a nagy ellentmondás a jelenlegi helyzetben?
hehetheoriginal írta:
tomi_b írta:
A fegyverviselés lehetősége meglévő fegyvertartási engedély alapján nagyon nem ugyanaz mint a fegyvertartási jog kibővítése...
Nem is értem hol a nagy ellentmondás a jelenlegi helyzetben?
akartam en is irni, hogy Erik megint/meg mindig teljesen mas univerzumban letezik kb sajnos, megy a ferdites, a dolgok osszemosasa, es emberek teves cimkezese....
rashidm írta:
Te kevered a szezont a fazonnal. Nálad miért ugyanaz, hogy egy olyan embernél van fegyver akinek van fegyvertartásija (és elnézve gondolom kap nem egy-kettő halálos fenyegetést, pluszban katona is (ő tőle elvárom hogy tényleg csak akkor használja amikor nincs más lehetőség) vs. kapjon bárki kis túlzással?
Na jó' van, látom, megint elgurult, úgy mint legutóbb. Akkor tegyük már tisztába.
RSZR-nek csak azért van önvédelmi maroklőfegyverre engedélye, mert kihasználta a beosztását/hatalmát egy korrupt országban. Nem, az hogy megfenyegették, nem elégséges indok a magyar joggyakorlat szerint. Az, hogy katona volt (legyen az bármilyen fokozat), nem elégséges a magyar joggyakorlat szerint. Az, hogy a Tisza szakpolitikusa, nem elégséges a magyar joggyakorlat szerint.
Mi volt az egyik része a múltkori vitának? Egy hivatásosnak, akinek a munkaeszköze a fegyver (például katona, mint RSZR), ha szeretne önvédelmi maroklőfegyvert (mint például RSZR), akkor ne a korrupcióhoz kelljen fordulnia (mint például RSZR-nek), hanem legyen lehetősége könnyített eljárásban megszereznie azt.
Másik része, hogy akinek már van fegyvertartási engedélye egy típusú fegyverre (vadász, sport, önvédelmi), akkor lehessen átjárni a típusok között. Erre ma nincs lehetőség.
Harmadik (amivel gyakorlatilag akkor is úgy voltam, hogy nekem nem oszt nem szoroz), hogy a kiemelt közszereplők (teszek ide egy linket, hogy kik tartoznak ide, mert az igaz média itt is hazudott
https://lexiq.hu/kiemelt-kozszereplo) különös indok nélkül tehessék le a fegyvertartási vizsgát annak minden feltételével (pszichológiai vizsgálat, elméleti és gyakorlati vizsga).
Ezek után én voltam a hülye, mert "kis túlzással bárkinek" adnék fegyvert. Azóta is folyamatosan ezt kapom a pofámba. Meg mert minek kellene a hivatásosoknak önvédelmi maroklőfegyver? Kérdem én, RSZR-nek minek kell? Nála nem probléma, csak a többieknél lenne? Persze, most mivel a Tisza üdvöskéjéről van szó (vagy az eddigi legnagyobb baklövéséről), hát nála lehet. Ő ért hozzá (jó reggelt, erről beszéltem, amikor szarrá lettem oltva). Neki van engedélye (jó reggelt, erről is beszéltem, mikor szarrá lettem oltva).
Erről ennyit.
ram8nes írta:
Miért mondasz ilyet? Ki állított ilyet? Ez hogy jön ide? Ki mondta, hogy
senkire nem jelent fenyegetést? Nem
mindenkiről beszéltünk, hanem a közvetlen szomszédairól, ugyanis te hoztál egy példát, amiben ugyanilyen relációban van Oroszország és pl Ukrajna vagy Lengyelország.
Megint amikor nem sikerül normális érveket felhoznod, egyből olyan dolgokat dobálsz be, amit senki nem mondott. Nem muszáj ám mindenre reagálnod. Ha nem tudsz értelmes gondolatokat felhozni, egyszerűbb nem válaszolni.

(Mondjuk most legalább nem hazudtál konkrétan, hogy mit állítok rólad, simán csak másról beszélsz. Ez fejlődés.

)
Utoljára az 19. század közepén volt, hogy az USA hódító háborút folytatott volna a szomszédaival, és akkor is "csak" Mexikóval. Ez alapján én is meglepődnék, ha kínai védelmi rendszerek épülnének Mexikóban és Kanadában.
Ugye nem kell elmagyaráznom, hogy ezzel ellentétben Oroszország mikor és hol támadta meg, kebelezte be, stb. a vele szomszédos államokat?
Azt is tudjuk, hogy Oroszországnak több évszázados, folyamatos expanziót magában foglaló birodalmi múltja és tudata van. ezeknek
semmi köze ahhoz, hogy az USA mit csinál vagy nem csinál, egyszerűen az európai szomszédos országok történelmi (és épp megtörténő) tapasztalatuk alapján tartanak tőlük.
És akkor játsszuk a hülyét, hogy miért épülnek oda NATO védelmi rendszerek, miért is piszkálják szegény oroszokat?
Miért is egyértelmű, hogy ha az oroszok azt mondják, akkor egy független államnak nem lehet saját döntése arról, hogy nagyobb szervezetek/államok segítségét kéri egy esetleges (és már többször megtörtént, valamint éppen folyó) orosz expanzió ellen?
Ha Magyarország lenne határos velük, akkor is ugyanígy gondolnád?
Nem kéne NATO meg semmi, mert jaj szegény oroszoknak az nem tetszik?
Itt állnánk letolt, szaros gatyával és épp az aktuális orosz vezető (most pl egy ex-kgbs háborús bűnös) kedvétől függene, hogy elfoglalnak-e vagy csak bábkormányt alakítanak ki nálunk?
És mindezt legitimizálná, hogy az USA nem ártatlan?
Amúgy beszarás, hogy Magyarországon nem lehet Oroszországot a saját tapasztalatinkból kiindulva véleményezni, mert egyből jön, hogy "mert az USA blablalba". Senki nem mondta, hogy az USA ártatlan, viszont ahhoz a példához és kontextushoz, amit te felhoztál, igazán semmi köze ennek. Megy a whataboutism ezerrel.
Arra szeretnélek kérni, hogy változtass a hangnemen. Én szeretek beszélgetni, vitázni, de sértegetni és azokat hallgatni nem. Hála a fórumnak, van rá lehetőség, hogy ne kelljen ezeket olvasni.
Ameriákoz csak annyit, hogy kubai rakéta válság.
Oroszország. Tudni kell, hogy én alapból nem vagyok oda az oroszokért. Sem az emberekért, sem az országért. Nem utálom, nem gyűlölöm, de nem is imádom őket. De ugyan így vagyok az ukránokkal is például. Valahogy nem hoznak lázba a szláv népek. Sokkal jobban kötődöm például Amerikához. Viszont ez nem visz el abba az irányba, hogy érzelmi alapon ítéljek meg dolgokat.
Ha megnézzük Oroszország általában szövetségese volt Nyugat-Európának és mindig abban segített, hogy valamelyik megvadult nyugat-európai országot megállítsa (Franciaország, Németország például). És általában úgy keveredett bele, hogy jól átbaszták őket, és nem tartották be a nyugatiak az ígéretüket (pl Molotov-Ribbentrop-paktum). A második világháborúban sem úgy jöttek ide, hogy el akarták foglalni Európát (mint amit most vizionálnak sokan), hanem, hogy megállították a rájuk (és a komplett Európára meg úgy a fél világra) támadó németeket és szépen visszaverték őket Németországba, egész Berlinig. Aztán felhúztak egy falat, meg bábállamokat hoztak létre, hogy ne fordulhasson elő ez még egyszer (ha az oroszok szemével nézem a történteket). Ez jó dolog volt? Nekünk tuti nem, meg a többieknek, akik így jártak. Jobb lett volna a náci Németországba tartozni? erről vannak kétségeim. ezzel az egésszel csak arra akartam mutatni, hogy az a helyzet sem volt olyan egyszerű és fekete vagy fehér. Milyen faramuci a helyzet, hogy gyakorlatilag a németeket szeretjük az oroszokat gyűlöljük, mert sikerült megállítani és legyőzni Hitlert.
Szóval az oroszokat nem egyszer húzták már át a nyugat-európaiak a csövön, így van bennük egy alapvető bizonytalanság és erre rá is erősített a NATO elég rendesen. Neked is ajánlom a korábban linket Jeff Sachs előadást. Nem azért, hogy megtérítselek, csak azért, hogy szélesebb körben tájékozódj. Elég sok állítását bizonyítékok említésével támasztja alá. Kézzel fogható, hiteles bizonyítékokkal, plusz saját tapasztalatokkal (amit vagy elhiszünk, vagy nem).
nuevo_ericco írta:
Relativizálás, szalmabábok, hamis érvelések... Nem szoktátok még meg? Én személy szerint már unom is.
Én meg azt unom, hogy ha valaki hoz valami bizonyítékot a véleménye alátámasztására, akkor jön a hallgatás meg ez a szalmabábozós, relativizálós duma.