Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2025. szeptember 12., péntek 12:23

hehetheoriginal írta: hardcorepszichohehe válaszol: nyilván munkaidőben vagyunk :kalapos:
de még pár perc, és csukom is a laptopot :mrgreen:

mindenesetre sztem tulbeszeltuk a gyilkossagos dolgot, sajnos orakon, oldalakon keresztul kell magyarazni, hogy miert baj az, ha valakit hidegen hagy és/vagy erzelemmentesen tudomasul veszi, hogy hat mert megerdemelte es/vagy örül, hogy egy embert a szavai miatt csak úgy lelőnek. nem engem minősít, hogy ezt magyarázni kell sajnos. de tudom, hogy a mai világban a pénz, a törtetés, másokon, egymáson át és keresztül való taposás eredményezi ezt, az empátia, szolidaritás teljes hiányát, mára teljesen állati szintre süllyedt a hétköznapi gondolkodás, közbeszéd, az élet legáltalánosabb, legegyszerűbb aspektusai is.
ezt amerikában megértem, mert ott hosszu ideje ez van, éhenhalsz vagy barmi aron megszerzed, a nagy amerikai álom.... de itt europaban, a modern kultura es felvilagosult civilizacio bolcsojeben, ez kibaszott szomoru, sajnos tul nagy befolyasa lett a globalis / amerika altal iranyitott trendeknek.

ui.: az meg kulonosen vicces, hogy meg most is ugy keresik az elkovetot, hogy converse csuka, meg fekete nadrag es polo/pulcsi volt rajta, mintha bazmeg nem lett volna millio eselye ra - es nyilvan nem gondol ra, mielott megtervezi :lol: -, hogy ruhat csereljen gyorsan valahol menekules kozben......
Ezt a romlott mai vilagkepet minden 5. hsz-ben megemlited, kerlek segits megerteni hogy mikor volt az emberek kozott olyan paradicsomi allapot, amibol ide zullottunk? A 20. szazadra gondolsz ahol ket vh-t hozott ossze europa, esetleg az elotte levo evszazadokra ahol gyarmatokon rabszolgakkal semmiztek ki orszagokat? A modern kultura es civilizacio definiciojaban sehol nincs szo erkolcsi magassagokrol. Agyadra ment Puzser a konstans pszeudoertelmisegi nagyotmondasaival, az az allati szint amit te most allati szintnek gondolsz, az a kozeleben sincs annak amit az emberiseg produkalt az elmult par ezer evben.

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2025. szeptember 12., péntek 12:21

hehetheoriginal írta:
Tjacks írta: life coach tanács numero uno: szakadjatok le egy kicsit a zinternetről, 1-2 nap múlva rájöttök hogy sokkal nyugisabb az élet ha nem ezzel a szájbavert politikával foglakoztok 0-24be. Kinek nem inge természetesen, de azért van 1-2 hardcore arc aki annyi időt bassz el itt hogy el nem hiszem hogy ez nincs kihatással a munkájára, családi életére. vagy nincs neki egyik se, de akkor az is elgondolkodtató....

Nyugodjék békében a srác!
hardcorepszichohehe válaszol: nyilván munkaidőben vagyunk :kalapos:

mindenesetre sztem tulbeszeltuk a gyilkossagos dolgot, sajnos orakon, oldalakon keresztul kell magyarazni, hogy miert baj az, ha valakit hidegen hagy és/vagy erzelemmentesen tudomasul veszi, hogy hat mert megerdemelte es/vagy örül, hogy egy embert a szavai miatt csak úgy lelőnek. nem engem minősít, hogy ezt magyarázni kell sajnos. de tudom, hogy a mai világban a pénz, a törtetés, másokon, egymáson át és keresztül való taposás eredményezi ezt, az empátia, szolidaritás teljes hiányát, mára teljesen állati szintre süllyedt a hétköznapi gondolkodás, közbeszéd, az élet legáltalánosabb, legegyszerűbb aspektusai is.
ezt amerikában megértem, mert ott hosszu ideje ez van, éhenhalsz vagy barmi aron megszerzed, a nagy amerikai álom.... de itt europaban, a modern kultura es felvilagosult civilizacio bolcsojeben, ez kibaszott szomoru, sajnos tul nagy befolyasa lett a globalis / amerika altal iranyitott trendeknek.

ui.: az meg kulonosen vicces, hogy meg most is ugy keresik az elkovetot, hogy converse csuka, meg fekete nadrag es polo/pulcsi volt rajta, mintha bazmeg nem lett volna millio eselye ra - es nyilvan nem gondol ra, mielott megtervezi :lol: -, hogy ruhat csereljen gyorsan valahol menekules kozben......
Hehe,annyit igerj meg nekem,hogy ha valamit csinalni fogsz eloszor az eletedben,azt is beirod.

Legyen ez valami, vagy valaki mellett nyilvanos kiallas,segitseg,emberek toborzasa egy ugy miatt,valami reform ami a fejedbol kipattan,es ennek letrehozasa,politikai palya,sporttal kapcsolatos.
Szoval barmi amitol mar 1% hitelesseg lesz benned.
Mert eddig a legnagyobb tetted amire emlekszem,azaz,hogy bokazokniba focizol. :lol:

Szoval tenyleg ha valamit letrehozol es nem csak itt oktatod a vilagot,szolj,en jovok veled. :smile:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miro. 2025. szeptember 12., péntek 12:24-kor.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. szeptember 12., péntek 12:18

https://444.hu/2025/09/12/celzott-orosz ... t-lehetett?

basszus megsem elkoborolt dronok voltak?
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 12., péntek 12:04

Tjacks írta: life coach tanács numero uno: szakadjatok le egy kicsit a zinternetről, 1-2 nap múlva rájöttök hogy sokkal nyugisabb az élet ha nem ezzel a szájbavert politikával foglakoztok 0-24be. Kinek nem inge természetesen, de azért van 1-2 hardcore arc aki annyi időt bassz el itt hogy el nem hiszem hogy ez nincs kihatással a munkájára, családi életére. vagy nincs neki egyik se, de akkor az is elgondolkodtató....

hardcorepszichohehe válaszol: nyilván munkaidőben vagyunk :kalapos:

thereisonly1ronaldo

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2025. szeptember 12., péntek 11:37

Vegre valaki.. :lol: :agree:
Jon a hetvege,szep ido van. Bicikizni, valamit sportolni,este meg meginni egy sort. :kalapos:

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. szeptember 12., péntek 11:24

life coach tanács numero uno: szakadjatok le egy kicsit a zinternetről, 1-2 nap múlva rájöttök hogy sokkal nyugisabb az élet ha nem ezzel a szájbavert politikával foglakoztok 0-24be. Kinek nem inge természetesen, de azért van 1-2 hardcore arc aki annyi időt bassz el itt hogy el nem hiszem hogy ez nincs kihatással a munkájára, családi életére. vagy nincs neki egyik se, de akkor az is elgondolkodtató....

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. szeptember 12., péntek 11:11

Gonzi írta:
istimester írta:
Valóban, magasabb szintű megemlékezés volt mint egy sima felállás :hmmm:
Igen, a temetes napjan, nem az eset masnapjan egy random politikus ohajara tortent a megemlekezes :kacsint:

Valoszinuleg itt is lesz akkora diplomaciai nyomas, hogy ez megtortenjen akkor. De majd meglatjuk. Szerintem egy nem hivatalos pozicioban levo embernek nem kene, de Trumpnak fontosabb ez az ugy annal.
George Floyd esetében egy "random politikus óhajára" felálltak és megemlékeztek.

Gonzi

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2025. szeptember 12., péntek 10:58

istimester írta:
Igen, a temetes napjan, nem az eset masnapjan egy random politikus ohajara tortent a megemlekezes :kacsint:

Valoszinuleg itt is lesz akkora diplomaciai nyomas, hogy ez megtortenjen akkor. De majd meglatjuk. Szerintem egy nem hivatalos pozicioban levo embernek nem kene, de Trumpnak fontosabb ez az ugy annal.

istimester
rex madridistae

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. szeptember 12., péntek 10:55

Halfkey írta:
Elég sokan örömködtek,még MO-n is.
De mi a madridom.hu-ról beszéltünk. Tudom hogy máshol volt ilyen, de talán emiatt kicsit értelmetlen az itteni embereket kiosztani.

Szerk: közben géza be is másolta hogy miről beszélek, hogy ne kelljen tekergetnetek :)
Nem osztottam ki senkit.
Nekm kicsit reddites rant volt az uolsó pár oldal, amit sajnálok. Részemről ennyi és nem több.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 12., péntek 10:48

Pipita írta:
Pottyondy Edina írta:Végtelenül megrázott Charlie Kirk halála. Talán azért, mert politikai tartalmakat gyártó influenszer volt. Talán azért, mert miközben nagyjából semmiben sem értettem vele egyet, a gondolatait kifejezetten kulturált módon adta elő. Talán azért, mert kétgyermekes apuka volt. Talán azért, mert alig 31 éves. Vagy azért, mert az infernális gonoszság, ami a halálát okozta, valószínűleg liberális irányból érkezett.
Az, hogy a közélet hova süllyedt az elmúlt évtizedekben, nyilván sokak felelőssége. Lehet joggal mutogatni a szélsőjobbra, a szélsőbalra, Finkelsteinre, a woke radikalizmusra. Lehet hibáztatni a hagyományos médiát, az algoritmusokat, az influenszereket, a társadalom mentális állapotát, a szociális igazságtalanságokat. Lehet vádolni a korszellemet, a kapitalizmust, a Covid-lezárásokat, a jogrendszert. És mindegyikben akad is némi igazság.
Ez a szélsőséges megosztottság, amit a politika és a kultúra közösen zúdít az emberre, az az elképesztő indulat, ami világszerte forrong, számtalan tényezőből ered. Aki tényleg szembe akar nézni a valósággal, felteszi magának a kérdést, hogy a felelősség mennyire terheli a saját politikai közösségét.
Az elmúlt években egyre több politikai merényletet követtek el Amerikában. Meglőtték Trumpot. Minnesotában két demokrata törvényhozót és feleségeiket lőttek le, az egyik házaspár meghalt. A Képviselőház elnökének férjét kalapáccsal próbálták szétverni, megöltek egy vállalatigazgatót, és most Charlie Kirköt is.
Ne legyen kétségünk: ez az indulat, ez a gyűlölet itt van Magyarországon is, és egész Európában. A Ficot megtámadó elmebeteg, a Budapesten garázdálkodó antifák, a Budah*ázy-galeri, vagy éppen az ellenzéki kritikust megtámadó propagandista mind ugyanannak a forrongó erőszaknak a jelei.
Nem az a megoldás, hogy egyre hangosabban üvöltjük, hogy a másik a hibás. Ha egyáltalán lehetséges a változás, az csak úgy valósulhat meg, ha jobbak, türelmesebbek, nagyvonalúbbak leszünk, mint a tegnapi önmagunk. Különben a pokolra fogunk jutni mindannyian, még mielőtt meghalnánk.
Nyugodjon békében Charlie Kirk! És szégyellje magát mindenki, aki a halálán örömködik. És azok is, akik ezt a tragédiát is arra használják, hogy még több gyűlöletet, még több indulatot öntsenek a világra.
Én vele vagyok.
Én is :agree:
Zack írta:
kiserik írta:

....................
"valamiért"; " állítólag"; "lehetett" "Ha...lenne" Állítasz is valamit?

Nem rágtam be rád, meg balliberális sem vagyok. Csupán idegesít, hogy azt állítod, te kb középen állsz, realista vagy meg stb. NEM VAGY AZ. Szektás a gondolkozásod, és most engem is át próbálsz rugdosol a képzelt ellenséged oldalára, meg azt hallucinálod, hogy érzelmi viszonyom van egy "kisereik" felhasználóval szemben. A konzervben kapott véleményeddel és a kritikai gondokozás teljes hiányával van a problémám. Azzal viszont nagyon nagy probléma van.

A pitiáner pribék gondolkozásmód, vagy inkább a gondolkozás teljes hiánya, a szarevés az igazi gond. Persze a legyek meg a számosságuk... Közben nem rólad szól az egész, hanem a droid mentalitásról, hogy jujj legyen a Torónak fegyvere a parlamentbe, meg a kp még soha az életben nem vesztette el az értékét, meg kismama szépségverseny, akár meglepetésből. Mind baromság, de ezeket kritikátlanul nyelni kell, mint kacsa a nokedlit, mert ... tudja fene mit kapsz érte, vagy milyenek a konkrét képességeid.

Utolsó bekezdésed arról árulkodik, ha egy repi arcot ölnek meg, akkor szerinded is kacsa az, ami úgy úszik és úgy hápog mint egy kacsa. Ha demi lenne az illető biztosan ugyan ez menne, mert más témában ukrán hamis zászló az, ami úgy hápog és úgy úszik mint egy kacsa.

Nem sikerült megszerkeszteni normálisan. A kipontozott sornál kezdem.
Úgy látom, hogy neked az MHM-mel van a bajod. Ezzel én nem tudok mit kezdeni.

Soha nem mondtam, hogy középen állok meg realista vagyok. Azt állítom, hogy megvizsgálok mindent több oldalról (főleg azután, hogy itt is volt azt hiszem 1 eset, ahol egy régebbi videót linkeltem újnak beállítva és alapvető dolognak tartom, hogy az ember képes a tanulásra és fejlődésre) és után leszűröm belőle a saját magam igazságnak vélt véleményét. Ez mindig az én véleményem, senki másé. Erre szoktam biztatni is mindenkit, hogy ne egy oldalról informálódjanak, mert az nem tesz jót az információ áramlásnak.

Ebben az esetben mi is történt? Olvastam valahol, hogy megtalálták a valószínűsített fegyvert, így kíváncsi voltam, hogy milyen volt (szimpla vadászpuska, itthon is van ilyenből több tízezer az embereknél). Ekkor, külföldi híradásokban láttam a feliratokról szóló jelentést. Majd találtam ezt is: https://x.com/scrowder/status/1966118431511433267 Nem idehoztam vádaskodva, okolva valakit, vagy valakiket, hanem egy információnak ahhoz, meg meg lehessen állapítani, hogy politikai vagy személyes indíttatású volt e a bűncselekmény, ha már a kolléga ezt felvetette.

Annyira viszont tartalak értelmesnek, hogy felfogod és megérted, hogy én nem azért járok ide, hogy a szarevőzést és pribékezést hallgassam, így ne erőltesd tovább ezt a csevejt velem (és később sem).
[/quote]
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

istimester
rex madridistae

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. szeptember 12., péntek 10:42

Anthony írta: Egyértelműen egy kis provokáció, a NATO tesztelése volt, és meglátásom szerint jól le is szerepelt a NATO: egyrészt ha jól értettem nem szedték le az összeset, másrészt látszik hogy messze le vagyunk maradva a ukránoktól, oroszoktól a drónos hadviselés terén. Nem vadászgépekkel kell leszedegetni a drónokat, hanem elfogó drónokkal és légvédelemmel. Ha eza lengyeleknek is csak ilyen szinten van, akik sokkal többet fektettek a katonaságba, mint a többi európai ország, akkor nagyon védtelenek vagyunk.
Annyi a szerencse, hogy ebből az esetből nem csak Putyin, hanem a NATO is le tud vonni következtetéseket és remélhetőleg sürgősen tesznek is valamit.
Legalábbis nekem mint laikus személynek ez jött le az esetből. (igaz én eddig sem értettem miért nem szedik le azonnal a határsértő drónokat, de nem gondoltam hogy fizikailag ennyire képtelenek rá: volt már határsértés Romániában is és ugye volt a drón ami Zágrábig repült és mindenki nagy nyugodtan nézte...)
Ez messze nem nem ilyen egyszerű. Még a közvetlen frontvonalon sem tudod elkapni az összeset, pedig ott aztán az összes elérhető és bevethető technika ki van teletítve. Itt alacsony RCS-el rendelekző technikáról beszélünk a dónok esetében. És Lengyelország jelenleg nem tart fenn háborús szintű légvédelmet.
Gonzi írta:
Tehat nem volt a parlamentben egy perces nema csend, ami itt kivaltotta a felhaborodast.
Gonzi írta: Persze Racz Andras az ostoba, es te vagy itt a mastermind. Vicc.
Rácz nagyon felkészült kutató, közben végtelen elfogult. Tőle sem kell kritika nélkül minden megállapítást készpénznek venni. Mondjuk nem korrupt. Amikor Lembergben tanított, nála nem működött a szopásért/kúrásért átmegyek a vizsgán módszer :mrgreen:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. szeptember 12., péntek 10:36

De mi a madridom.hu-ról beszéltünk. Tudom hogy máshol volt ilyen, de talán emiatt kicsit értelmetlen az itteni embereket kiosztani.

Szerk: közben géza be is másolta hogy miről beszélek, hogy ne kelljen tekergetnetek :)

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2025. szeptember 12., péntek 10:34

Honapok utan felnezek ide, kiserik konteozik es okosabb mindenkinel megint, hehe az egesz vilag ellen szelmalom harcol feligazsagokkal, semmi sem valtozott. :lol:
hehetheoriginal írta: ki mondta, hogy nem vagyok pszichopata? :mrgreen:

de kerdezek mast: kobe bryant halalanak is orultetek, mikor szornyethalt a helikopterrel? hiszen 2003ban megeroszakolt egy not. akkor o is azt kapta, amit erdemelt, nem?
Visszaolvastam a topikot, ki orult a halalanak? Segitek, bemasolom a reakciokat:

Dupla D irta:

"Lelőtték Charlie Kirk jobbos aktivistát az USA-ban. 180 méterről lőtték meg a nyakát. Nem tudták megmenteni.

Aki szokott Reeleket nézni, biztos belefutott már a csávó vitáiba.

Durva"

Ferni irta:

"Sajnos túl kíváncsi voltam és néztem videót az esetről, brutális baszki..."

BLevi96 irta:

"Szerintem kb azonnal meghalt, láttam a videot, durva.."

Bencze irta:

"I think it's worth it. I think it's worth to have a cost of, unfortunately, some gun deaths every single year so that we can have the Second Amendment to protect our other God-given rights." - Charlie Kirk

"I think empathy is a made up New Age term that has done a lot of damage" - Charlie Kirk

Minnesotaban torvenyhozokat oltek meg. Nagy kulonbseg.
Ahogy Wisconsinban is demokrata birot oltek meg. Vagy amikor negy proud boys tag akarta elrabolni a michigani demokrata kormanyzot. Vagy amikor a demokrata speaker of the house ferjet vertek majdnem halalra. Vagy amikor ket regisztralt republikanus akarta leloni trumpod, de mindig azok a franya eroszakos demokratak… egyebkent meg el sem kaptak a mostani gyilkost, de nyilvan o is balos

csababarca irta:

"Ez sokkolt most, sokszor feldobta tiktokon a srácot, nagyon kis százalékban értettem vele egyet, meg azokkal amiket mond, de hova tart ez a világ, agyonlőnek valakit egy színpadon mint egy állatot, mert van egy véleménye, amit képvisel...

Tök mindegy hova tartozott, mi volt a véleménye, miket mondott, ez egészen elképesztő, hogy megtörténhet."

nuevo_ericco irta:

"Nagyon sajnálatos eset, nyugodjon békében. Személy szerint sok mindenben nem értettem vele egyet, a módszerei sem voltak a legtisztábbak, ahogy vitákat imitált, de ilyen halált senki sem érdemel. Egyáltalán nem magának köszönheti, mint a demokrata áldozatok sem a múltban.
Viszont Dzsi reakciója, hogy egyből a megosztás, mutogatás jut eszébe sincs rendjén. Sajnos beteg, gonosz, teljesen eltébolyult emberek minden politikai oldalon, társadalmi rétegben, vallásban, stb. vannak, ez mindig is így volt, nagyon nehéz előre megjósolni, hogy kinél, mikor pattan el a cérna. Ezért is értelmetlen kollektíven vádaskodni."

lestat irta:

"Pár hónapja láttam pár videóját…engem jol fel is baszott szemely szerint csak ezert emlekeztem ra…

Mint embert lehet sajnalni bar ö maga nem hitt az empátiában.
Lehet sajnálni a gyerekeit, bar kijelentette ha megeroszakoljak a lanyat es terhes lesz bizony akkor megkell tartania.
Lehet sajnalni a feleseget, bar a csavo nem hitt es nem tanogatta a noi jogokat.

Lehet mondani hogy ez a csavo csak az eszmeit es gondolatait osztotta meg…volt is neki tobb millio kovetoje.
De Hitler is csak par beszeddel kezdte meg par kovetovel…

Amennyi gyulolet volt ebben az emberben en nem csodalkozom hogy valaki lelotte.
De mondjuk ö tamogatta a fegyvertartast es nindent ami ezzel jar szoval…"

Bencze irta:

"Sajat maga mondta, hogy az empatia rossz. Mit sajnalkozzak ezutan? Annyira sajnalom amennyire o sajnalta az iskolai lovoldozesek aldozatait. Gondolom azt a videot sem lattad ahol azt mondja, hogy kihordatna a babat a megeroszakolt 10 eves lanyaval. Micsoda remek karakter"

Kercso irta:

"Anno ezzel verte ki nálam a biztosítékot:
"Having an armed citizenry comes with a price, and that is part of liberty"
és
It’s worth to have a cost of, unfortunately, some gun deaths every single year so that we can have the Second Amendment"

Zsuninnyo irta:

"Ironikus, hogy aki szerint megeri a fegyverttartas az aldozatokat, pont fegyver altal hal meg. Azt hiszem pont erre mondjak, hogy "Aki kardot ragad...".
Ettol fuggetlenul nem erdemelte meg, rip."

"Nem teljesen ertem a reakciodat, en csak azt tartom ironikusnak, hogy o konkretan kimondta, hogy a fegyvertartas joga megeri az aldozatokat ami o is lett. Ugyanez lenne, ha a biciklis sisak viselese ellen buzditott volna, hogy megeri nem hordani mert csak paran halnak meg / benulnak le evente, es amugyis kenyelmetlen (ugye ez nem is regi tema) es meghalt volna egy biciklis balesetben mert beutotte volna a fejet egy padkaba.
Tobbet nem is kommentalnek, mert ezt a nagyon tultoltad a semmire, raadasul a fegyvertartas temaban nem is foglaltam allast."

Blevi96 irta:

"Szerintem te nem érted amit írtam. Egy szóval nem írtam hogy a kijelentései miatt fizikai erőszakot érdemel bárki vagy az ő esetében halált. Leszarom miket mondott, nem ismerem, csak abból amiket itt írtak róla.

Azon álláspontjára írtam miszerint pár(évente több ezer) emberi élet elvesztése megéri, hogy több millióan viselhessenek fegyvert. Szerintem ha tudta volna hogy őt is lelővik egyszer, akkor is kiált volna a fegyvertartás mellet és nem várt volna sajnálatot, mert kiállt az álláspontja mellet."

Tobbszor irod itt, hogy az embereknek nehezere esik a szovegertes, es emiatt is mekkora roncstarsadalom az egesz, nekem ugy tunik, hogy azert neked sem ez a legerosebb skilled.

Nem sajnalni valamit != orulok, hogy megtortent.

Gonzi

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2025. szeptember 12., péntek 10:31

istimester írta:
As a sign of European solidarity with the Japanese people after the assassination of former Prime Minister, Shinzo ABE, Roberta METSOLA, EP President, has decided that the European flags in front of all Parliament buildings should be half-mast, tuesday 12 July 2022, day of national funerals declared by the Japan Government.
Tehat nem volt a parlamentben egy perces nema csend, ami itt kivaltotta a felhaborodast.

istimester
rex madridistae

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. szeptember 12., péntek 10:28

Kicsit szégyellem magam az utóbbi néhány oldalért.
Halfkey írta: Hehe, fel ne törje a popót a magas erkölcsi ló. Kirk halálának ki örült? Vesd be a híres-neves szövegértelmezésed. Van aki szarkasztikusnak találta, van aki azt írta nem tudja sajnálni a korábbi kijelentései miatt, de örülni örülni nem örült neki senki.
Gonzi írta: Mi koze van az Europai Parlamentnek egy amerikai republikanus aktivista halalahoz?

Erdekes latni hogy egy-ket ember mennyire nem tudja felretenni a Trump es republikanus part iranti szeretet, csak azert mert kedveltete barki is ezt a karaktert, nem erdemel nagyobb fokuszt a halala mint mondjuk Abe Shinzoe aki Japan miniszterelnoke volt, es ugyanolyan kegyetlenseggel lelottek. Ott sem volt semmilyen megemlekezes az Europai Parlamentben, gondolom ez is nagyon zavart, es empatiaert kialtottal.
As a sign of European solidarity with the Japanese people after the assassination of former Prime Minister, Shinzo ABE, Roberta METSOLA, EP President, has decided that the European flags in front of all Parliament buildings should be half-mast, tuesday 12 July 2022, day of national funerals declared by the Japan Government.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. szeptember 12., péntek 10:25

hehetheoriginal írta: ki mondta, hogy nem vagyok pszichopata? :mrgreen:
soha senki.

:sziv: :-* :mrgreen:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. szeptember 12., péntek 10:21

Hehe, fel ne törje a popót a magas erkölcsi ló. Kirk halálának ki örült? Vesd be a híres-neves szövegértelmezésed. Van aki szarkasztikusnak találta, van aki azt írta nem tudja sajnálni a korábbi kijelentései miatt, de örülni örülni nem örült neki senki.

Szerintem tipikusan a legtöbb normális ember szavakban sajnálja, mint minden halált. De a legtöbb embert - sajnos - ismeretlenek halála igazán csak akkor érint meg, ha valamiért tudott vele azonosulni, ezért érzelmileg az ilyen nem érinti meg. Ez valószínűleg evolúciós reakció, egyszerűen beleörülnénk a tragédiákba máskülönben.

EDIT: abban viszont teljesen igazad van hogy nem szabad kapásból elvetni hogy pszichopata vagy :D

Gonzi

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2025. szeptember 12., péntek 10:17

hehetheoriginal írta:
Habony Arpad
letezne viktor nelkul? Vagy a dulledtszemu oszichopata rogan... Ezek bábok, kisemberek a keresztapa mellett/alatt
Fogalmam sincs ez hogy valasz a kerdesemre. Alakitottak a politikat parlamenti pozicio nelkul vagy sem?

Egyebkent meg az USA-ban pont forditva van, Trump pl. nem lett volna elnok Steve Bannon nelkul az elso ciklusban. Sokkal nagyobb jelentesoge van a velemenyvezereknek ott, mint itt. Szoval a bullshitet hagyjuk hogy csak egy artatlan youtuber volt, nyiltan alakitotta a politikat. Ez termeszetesen nem ad okot a tortentekre, de pont ezert teljesen folosleges ferditened, igy is eleg szornyu az eset.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 12., péntek 10:16

ki mondta, hogy nem vagyok pszichopata? :mrgreen:

de kerdezek mast: kobe bryant halalanak is orultetek, mikor szornyethalt a helikopterrel? hiszen 2003ban megeroszakolt egy not. akkor o is azt kapta, amit erdemelt, nem?
thereisonly1ronaldo

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. szeptember 12., péntek 10:12

kiserik írta:

El kellene fogadni ennek a magát nagyon elfogadónak tartó oldalnak, hogy nem tudják ráerőltetni a gondolataikat, látásmódjukat mindenkire. Így kellene a vitáknak megszületniük. Te valamiért berágtál rám, mert reagáltam a Lakatos ügyre. Egyébként a semmi konkrétumhoz csak annyit, hogy azt az embert, aki állítólag eladott Lakatosan egy 18 év alatti fiatalt, már rég letartóztatták emberkereskedelem vádjával. Eladó úgy látszik lehetett, vevő nem. Ha ez a kormánypárt oldalán lenne, akkor egyértelmű lenne szituáció, igaz? A válasz-online legutóbb idehozott cikkében miért nem kételkedsz és kéred ki magadnak a dolgot? Ott, ha jól tudom még rendőrségi feljelentés sem született. Szóval emiatt berágtál rám, és onnantól mindent oda vetítesz ki. Mindent.

Visszatérve a témához, arra a felvetésre reagáltam, hogy mi van, ha nem is politikai indíttatásból történt a gyilkosság. És mivel az első rendőrségi jelentések ezt tartalmazták, így beírtam ide. Senkit nem vádolva, elítélve, tényként közölve, hergelve, uszítva.

....................
"valamiért"; " állítólag"; "lehetett" "Ha...lenne" Állítasz is valamit?

Nem rágtam be rád, meg balliberális sem vagyok. Csupán idegesít, hogy azt állítod, te kb középen állsz, realista vagy meg stb. NEM VAGY AZ. Szektás a gondolkozásod, és most engem is át próbálsz rugdosol a képzelt ellenséged oldalára, meg azt hallucinálod, hogy érzelmi viszonyom van egy "kisereik" felhasználóval szemben. A konzervben kapott véleményeddel és a kritikai gondokozás teljes hiányával van a problémám. Azzal viszont nagyon nagy probléma van.

A pitiáner pribék gondolkozásmód, vagy inkább a gondolkozás teljes hiánya, a szarevés az igazi gond. Persze a legyek meg a számosságuk... Közben nem rólad szól az egész, hanem a droid mentalitásról, hogy jujj legyen a Torónak fegyvere a parlamentbe, meg a kp még soha az életben nem vesztette el az értékét, meg kismama szépségverseny, akár meglepetésből. Mind baromság, de ezeket kritikátlanul nyelni kell, mint kacsa a nokedlit, mert ... tudja fene mit kapsz érte, vagy milyenek a konkrét képességeid.

Utolsó bekezdésed arról árulkodik, ha egy repi arcot ölnek meg, akkor szerinded is kacsa az, ami úgy úszik és úgy hápog mint egy kacsa. Ha demi lenne az illető biztosan ugyan ez menne, mert más témában ukrán hamis zászló az, ami úgy hápog és úgy úszik mint egy kacsa.

Nem sikerült megszerkeszteni normálisan. A kipontozott sornál kezdem.

Vissza: