Kommentáld a híreket

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
MarioCirolo
Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: MarioCirolo » 2025. szeptember 10., szerda 13:42

poronty írta:
Hehenek annyiban igaza van,hogy a valverde,camavinga,csucsu harmas anno ugy volt beharangozva,hogy modricek utan 10 evre kesz a kozeppalya,lesz ero,esz,sebesseg.
Mondjuk ez valahol ferdítés. Azt sokan gondolták, hogy a legjobb, legtehetségesebb játékosokat hoztuk el a piacon, akiket, ha sikerül beépíteni, akkor nem lesz gond a középpályán. Az is sokat volt hangoztatva, hogy kell egy Tóni vagy Modric stílusú játékos és erre az volt a válasz, hogy két ilyen játékost úgyse találunk és majd a fiatalokat egy rendszerbe kell ültetni, és teljesen más focit játszani. Na ez nem volt meg Ancelotti alatt, így hiába van itt évek óta pl. Camavinga és a tehetsége megkérdőjelezhetetlen, elég nehéz azt mondani, hogy megfelelő módon volt a beépítése kezelve, miközben nem volt olyan, hogy 5 meccset kezdjen egymás után, vagy, hogy játszott 3-4 különböző felállásban, különböző posztokon. De Beelingham is játszott csatárt, hamis 9est, 10est jobb szélső meg minden, így nem lehet azt mondani, hogy kizárólag a játékosok a felelősek, miközben nem volt meg az állandóság, a rendszer vagy egy konkrét edzői elképzelés arról, hoyg ezen játékosoknak mi a szerepkörük és hol leht a legjobban fejlszteni őket.
En is nagyjabol igy latom. Nem jatekosokban es posztokban kell gondolkodni, hanem egy mukodo rendszerben es taktikaban. Ezt ugy kell felepiteni, hogy a jatekosok tokeletsen tudjak a dolgukat, a legjobbat tudjak kihozni magukbol es ha valaki kiesik, es egy nala gyengebb kepessegu jatekos kerul a helyere, akkor is mukodjon a dolog. Ha a barcabol, poolbol, psgbol barki kiesik, a rendszer ugyanugy mukodik. A mai fociban en nem latok mar olyan jatekosokat, akik egy szemelyben tudjak megahatarozni a csapat arculatat es iranyitani a jatekat. Limitalt szerepeket latok es azon belul tudja egy-egy jatekos hozzaadni a maga klasszisat, amivel adott esetben egy minimalis kulonbseget tud teremteni a palyan.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 10., szerda 12:56

miro. írta: Hehenek annyiban igaza van,hogy a valverde,camavinga,csucsu harmas anno ugy volt beharangozva,hogy modricek utan 10 evre kesz a kozeppalya,lesz ero,esz,sebesseg.
Aztan ott vannak,hogy tavaly a santa ceballosnak kellett iranyitani. :lol:
Azt is eltudom kepzelni,hogy ha jonni fog valamikor egy draga kozeppalyas igazolas,akkor a ket franciabol egynek lapat.
Igy.
thereisonly1ronaldo

poronty
Kedvenc játékosaid: M. Laudrup, Modric, Kroos, Courtois, Fede

HozzászólásSzerző: poronty » 2025. szeptember 10., szerda 12:36

Hehenek annyiban igaza van,hogy a valverde,camavinga,csucsu harmas anno ugy volt beharangozva,hogy modricek utan 10 evre kesz a kozeppalya,lesz ero,esz,sebesseg.
Mondjuk ez valahol ferdítés. Azt sokan gondolták, hogy a legjobb, legtehetségesebb játékosokat hoztuk el a piacon, akiket, ha sikerül beépíteni, akkor nem lesz gond a középpályán. Az is sokat volt hangoztatva, hogy kell egy Tóni vagy Modric stílusú játékos és erre az volt a válasz, hogy két ilyen játékost úgyse találunk és majd a fiatalokat egy rendszerbe kell ültetni, és teljesen más focit játszani. Na ez nem volt meg Ancelotti alatt, így hiába van itt évek óta pl. Camavinga és a tehetsége megkérdőjelezhetetlen, elég nehéz azt mondani, hogy megfelelő módon volt a beépítése kezelve, miközben nem volt olyan, hogy 5 meccset kezdjen egymás után, vagy, hogy játszott 3-4 különböző felállásban, különböző posztokon. De Beelingham is játszott csatárt, hamis 9est, 10est jobb szélső meg minden, így nem lehet azt mondani, hogy kizárólag a játékosok a felelősek, miközben nem volt meg az állandóság, a rendszer vagy egy konkrét edzői elképzelés arról, hoyg ezen játékosoknak mi a szerepkörük és hol leht a legjobban fejlszteni őket.
-----------Courtois
Fede--Jacquet--Bastoni--Mendes
------Tonali-----------Neves
Cherki------Musiala-----Diomande
-------------Haaland

https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 10., szerda 12:33

hehetheoriginal írta:
épp elkaptál egy barátságos meccset ahol Szoboszlai jól nyomta mélységből (amin tényleg jól nyomta amúgy) ezért most őt fogod nyomatni minden kommentedben orrvérzésig 1 db meccs alapján.
tudod mikor jön a megvilagosodas.
olyan ez, mint mikor meglatsz egy 17 eves neymart es ket perc utan, 6 labdaerintesbol latod - mar ha latod..... -, hogy ez korszakos, generacios zseni.
de ilyet te nem ereztel soha sztem.
mikor meglattam vmi osszefoglaloban anno eloszor ronaldot. mikor meglattam a klub vb-n a 17 eves patot. mikor lattam essient dominalni es verben, torott csontok kozt a kp-n gazolni. mikor redondot, ahogy gondolkozik, ahogy finoman a labdahoz er... stb stb.
a technika, meglatasok, megoldasok, magabiztossag azon az egy meccsen, teljesen veletlenul, annyi edzo, annyi csapat utan ratalaltak a tokeletes posztjara, mindenhol mashol gyengebb.
ez az en velemenyem es en ezt lattam, es igen, 1 meccs alapjan boven lenne keresnivaloja nalunk kezdokent a kroos poziban. (foleg, ha masfel jo megmozdulasok utan 60 milliokert veszunk atlagjanos argentin gyerekeket...) mert arra, amit o tudna adni, arra kutyaink vannak jelenleg, lofasz nulla az egesz perpill, xabi is osszeerolkodik mindent, hogy vhogy mukodjon, nem igazoltak neki senkit se.
Ez volt az utolsó hogy saját jatekosunkat kutyazod vagy éppen nyomorekozod. Csak szólok.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2025. szeptember 10., szerda 12:26

Aztan ott vannak,hogy tavaly a santa ceballosnak kellett iranyitani. :lol:
Azt is eltudom kepzelni,hogy ha jonni fog valamikor egy draga kozeppalyas igazolas,akkor a ket franciabol egynek lapat.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 10., szerda 10:41

épp elkaptál egy barátságos meccset ahol Szoboszlai jól nyomta mélységből (amin tényleg jól nyomta amúgy) ezért most őt fogod nyomatni minden kommentedben orrvérzésig 1 db meccs alapján.
tudod mikor jön a megvilagosodas.
olyan ez, mint mikor meglatsz egy 17 eves neymart es ket perc utan, 6 labdaerintesbol latod - mar ha latod..... -, hogy ez korszakos, generacios zseni.
de ilyet te nem ereztel soha sztem.
mikor meglattam vmi osszefoglaloban anno eloszor ronaldot. mikor meglattam a klub vb-n a 17 eves patot. mikor lattam essient dominalni es verben, torott csontok kozt a kp-n gazolni. mikor redondot, ahogy gondolkozik, ahogy finoman a labdahoz er... stb stb.
a technika, meglatasok, megoldasok, magabiztossag azon az egy meccsen, teljesen veletlenul, annyi edzo, annyi csapat utan ratalaltak a tokeletes posztjara, mindenhol mashol gyengebb.
ez az en velemenyem es en ezt lattam, es igen, 1 meccs alapjan boven lenne keresnivaloja nalunk kezdokent a kroos poziban. (foleg, ha masfel jo megmozdulasok utan 60 milliokert veszunk atlagjanos argentin gyerekeket...) mert arra, amit o tudna adni, arra kutyaink vannak jelenleg, lofasz nulla az egesz perpill, xabi is osszeerolkodik mindent, hogy vhogy mukodjon, nem igazoltak neki senkit se.
thereisonly1ronaldo

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. szeptember 10., szerda 10:28

Csak egy kerdes: ha valverde annyira stabil, akkor miert gatya vele a kp-nk es igazabol semmi extrat nem ad hozza evek ota? Kimentek az igazi nagy jatekosok az elmult evekben, vissza is estunk. Hol van valverde akkor/ilyenkor?
Ez hasonló szint, mint amikor Perez eladta Makelelet. :kalapos:
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. szeptember 10., szerda 10:21

hehetheoriginal írta: Kombinativ jatekban, eszben is jobb szoboszlai, mint valverde, utobbi tipikus urugvaji botegyszeru ember. Szoboszlai lát is a pályán, nem csak a betanitott dolgokat alkalmazza.
Szoboszlai egy kroos valverde keverek kb, ha tovabb tud fejlodni, foleg labdabiztonsagban, a rutinnal, meccsekkel a donteshozatalban, akkor tenyleg szűk elit lehet, amire nekunk szuksegunk lenne. (Senki nem mondta, hogy jobb kroosnal amugy, hozzatok itt a passz% meg mindenfele statot) Valverde nem lesz ennel jobb, az szinte biztos.

Btw miert mondod, hogy rugotechnikaban jobb szoboszlai?
Pont valverdenek volt tobb gecinagy golja, most hogy az arsenal ellen beakadt vegre egy szabi szobitol, az nem jelent semmit, tegnap megint kilodozte a 4. karejba a labdakat...
A rugotechnika nem egyenlo azzal, hogy “tobb gecinagy golja van”, Valverdeben hatalmas power van, de Szoboszlainak brutal jo rugotechnikaja van. Milan elleni golja peldaul elmenyszamba ment, keves jatekos tud ilyen golt rugni.

https://youtube.com/shorts/BiKHsob8FDg? ... XMKW1w946K

Egyebkent, ha nem Trent rugta volna a Pool szogleteit, szabijait, joval tobb kanadai pontja lett volna tavaly is a Magyarnak. Lipcseben is volt neki jo nehany, meg a torokok ellen eltett szabadrugasgolja is gyonyoru volt.

https://youtube.com/shorts/U0KxsZ_eWDU? ... JOFcpVdFp2

Ettol fuggetlenul nyilvan nem adnam oda az Urut erte.

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. szeptember 10., szerda 10:05

Megindul egy játékos ő meg odateszi :lol: Igen, ilyen egyszerű a foci.

Semmi extrát nem ad hozzá évek óta, jézusom. :fpalm:

Elejétől fogva szarba se nézed Valverdét nem igazán vagy komolyan vehető ebben a témában (se :mrgreen: ), nyilván Valverde nem egy Guti, meg most, hogy épp elkaptál egy barátságos meccset ahol Szoboszlai jól nyomta mélységből (amin tényleg jól nyomta amúgy) ezért most őt fogod nyomatni minden kommentedben orrvérzésig 1 db meccs alapján. Valverde egyáltalán nem akkora bot mint leírod, ezt mindenki tudja aki Real meccseket néz is. A kp-nk tavaly volt fos, köszönhetően főleg az edzői munkának, idén meglátjuk mi lesz a helyzet.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 10., szerda 9:55

Peru :lol:
Wow. Megindul egy ember, o meg lass csodat, odarugja hozza. :lol:
Epikus.
Heti 250k.
De sztem direkt ertetlenkedsz. Vagy nem tudom, lehet komolyan gondolod. Az meg nagyobb baj :lol:

Csak egy kerdes: ha valverde annyira stabil, akkor miert gatya vele a kp-nk es igazabol semmi extrat nem ad hozza evek ota? Kimentek az igazi nagy jatekosok az elmult evekben, vissza is estunk. Hol van valverde akkor/ilyenkor?

Ugyanez a tema,mint tucsimeninel. Jo, jo, felso kozepszint, manapsag akar felso szint is akar, de nekem top elitre van szuksegem ezeken a posztokon. Plane miutan a barca ujabban félóránként guritja negyesevel...es mi meg nagyitoval se talaljuk a labdat altalaban.
thereisonly1ronaldo

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. szeptember 10., szerda 9:50

hehetheoriginal írta: Kombinativ jatekban, eszben is jobb szoboszlai, mint valverde, utobbi tipikus urugvaji botegyszeru ember. Szoboszlai lát is a pályán
https://x.com/RkFutbol/status/1964341791114576359

A vak bot mi lenne ha még látna is.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 10., szerda 9:45

Kombinativ jatekban, eszben is jobb szoboszlai, mint valverde, utobbi tipikus urugvaji botegyszeru ember. Szoboszlai lát is a pályán, nem csak a betanitott dolgokat alkalmazza.
Szoboszlai egy kroos valverde keverek kb, ha tovabb tud fejlodni, foleg labdabiztonsagban, a rutinnal, meccsekkel a donteshozatalban, akkor tenyleg szűk elit lehet, amire nekunk szuksegunk lenne. (Senki nem mondta, hogy jobb kroosnal amugy, hozzatok itt a passz% meg mindenfele statot) Valverde nem lesz ennel jobb, az szinte biztos.

Btw miert mondod, hogy rugotechnikaban jobb szoboszlai?
Pont valverdenek volt tobb gecinagy golja, most hogy az arsenal ellen beakadt vegre egy szabi szobitol, az nem jelent semmit, tegnap megint kilodozte a 4. karejba a labdakat...
thereisonly1ronaldo

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. szeptember 10., szerda 9:02

Valaki már írta, de Szobo az ami nekünk Fede. Egy fáradhatatlan motor aki tud a 90.-ben is sprintelni. Tud melózni előre és hátra is. Brutál lövője van. Hogy melyikük a jobb az függ az aktuális csapattól, a társak teljesítményétől, de ha képességeket nézzük csak akkor a rúgótechnika van Szobo oldalán, szerintem minden másban Fede jobb. Dominik azért a világ legtöbb csapatában kezdő lenne ebben a szerepkörben, ahol használnak ilyent, csak valami érthetetlen oknál fogva a válogatottban pont nem erre használják.

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. szeptember 10., szerda 8:17

Halfkey írta: Akkor ott a tény, hozott 85%-ot kpn világsztárokkal körülvéve, amit Kroos kb legszarabb meccsein hozott.
Igy igaz, erre probaltam reflektalni. Mar az is beszedes, hogy csapaton belul sem o tolti be ezt a szerepkort, amit nalunk Kroos.

Szoboszolai Azerbajdzsan ellen is hatulrol probalt iranyitani, ott is volt ket ilyen eladott labdaja, mint a Portugalok ellen, ezen a poszton egyszeruen nem fernek ezek bele, mert lathatjuk milyen konnyen usznak el a pontok egy egy ilyen egyeni hibabol. Nyomas alatt bele bele hibazik.

Ha Toni szerepkorben akarunk olyan jatekost, akinek a jatekstilusa is hasonlo, akkor Gravenberchet kell szerzodtetni, ahogy tavaly is irtam. Nem veletlenul bombazzak Slotot es ot is meccsek elott az osszehasonlitasokkal.

Szoboszlai szenzacios rugotechnikaval rendelkezik, emiatt en kozelebb jatszatnam az ellenfel kapujahoz, ott belefernek a hibak is.

Ui: A 85% os passzpontossaggal nincs benne a top 100 ban Szobo, ha mar egesz eves statra hagyatkozol Miro.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. szeptember 10., szerda 1:20

Akkor ott a tény, hozott 85%-ot kpn világsztárokkal körülvéve, amit Kroos kb legszarabb meccsein hozott.

Ahogy azt is elhiheted hogy ma beállt volna Kroos a helyére, akkor is sokkal nagyobb passzpontosságot hozott volna. Semmire se mentünk volna vele mert a biztosakat adta volna ha nem nyílik meg más, de pont ez a játéka. Szobóé MOST nem. Felőlem fogjuk rá hogy átképezhető, de attól még butaság a jelenlegi énjét Krooshoz hasonlítani.

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2025. szeptember 9., kedd 23:30

MarioCirolo írta:

Te nem erted, az a baj. Pontosan arra probaltam ravilagitani, hogy Szoboszlait, Krooshoz hasonlitani, almat a kortevel. Az hagyjan, hogy az egyik a vilag valaha volt legjobb kozeppalyasa, aki egyedul hatarozta meg egy tobbszoros Bl gyoztes csapat jatekat eveken keresztul, a masik pedig egy kicsivel atlag feletti jatekos, de raadasul teljesen mas szerepkor es teljesen mas erossegek.
Elbeszelunk egymas mellett.
En az osszehasonlitasoddal nem ertek egyet,hogy egy darab meccset kivettel,mert ennek semmi ertelme,leirtam,hogy miert.
Egy szoval nem irtam,hogy Kroosnal o jobb,vagy azonos szintu jatekos lehetne.
Egy statisztikat hoztam,ami az egesz evet mutatja,mert abbol lehet valamit leszurni.
realmadrid95 írta:
En kimaradok a vitabol, de egy kerdesem lenne, Poolban a vilagbajnok MacAllister es a “holland Kroos” mellett hany szazalekban passzol pontosan?(tenyleg nem tudom, csak, ha mar igy kihegyezted a Magyar valogatottra, erdekelne miujsag a klubcsapataban.)
Leirtam,hogy ebben az evben 89,tavaly 85%.
A masik ket jatekost nem tudom,meg nem is erdekel annyira,hogy megnezzem.

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. szeptember 9., kedd 23:16

miro. írta:
MarioCirolo írta:

Ugy lehet osszehasonlitani, hogy Kroos egyik legfontosabb kvalitasa az volt, hogy a legerosebb csapatok es a legintezivebb pressing ellen is hibatlanul passzolt. Szoboszlai ettol meg egy remek jatekos, gyors, agilis es sokat melozik, de nincsenek meg azok a tulajdonsagai, amik alkalmassa tennek Kroos szerepkorenek a betoltesere.
Nem erted..kroos olyan csapatokban hozta ki a legjobbjat a kepessegeibol,akiknek az egesz csapat jateka erre is volt felepitve.
Vagy te azt hiszed,hogy ha ma a szoboszlai helyett a kroos jatszott volna,akkor itt ma parades labdakihozatalok,92%-os passzolas stb. lett volna?

Ez a magyar valogatott,itt te nem a kimmichnek,marcelonak,vagy epp a luka modricnak folytatod a jatekot.

Ezert irom,hogy almat a kortevel hiaba probalsz.
Arrol nem is beszelve,hogy egy darab meccset a legnagyobb hulyeseg osszehasonlitani.
Statisztikat honapokra,evekre kell nezni,nem a nemet-portugalt a magyar-portugallal.. :lol:
En kimaradok a vitabol, de egy kerdesem lenne, Poolban a vilagbajnok MacAllister es a “holland Kroos” mellett hany szazalekban passzol pontosan?(tenyleg nem tudom, csak, ha mar igy kihegyezted a Magyar valogatottra, erdekelne miujsag a klubcsapataban.)

MarioCirolo
Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Ramos

HozzászólásSzerző: MarioCirolo » 2025. szeptember 9., kedd 23:15

miro. írta:
MarioCirolo írta:

Ugy lehet osszehasonlitani, hogy Kroos egyik legfontosabb kvalitasa az volt, hogy a legerosebb csapatok es a legintezivebb pressing ellen is hibatlanul passzolt. Szoboszlai ettol meg egy remek jatekos, gyors, agilis es sokat melozik, de nincsenek meg azok a tulajdonsagai, amik alkalmassa tennek Kroos szerepkorenek a betoltesere.
Nem erted..kroos olyan csapatokban hozta ki a legjobbjat a kepessegeibol,akiknek az egesz csapat jateka erre is volt felepitve.
Vagy te azt hiszed,hogy ha ma a szoboszlai helyett a kroos jatszott volna,akkor itt ma parades labdakihozatalok,92%-os passzolas stb. lett volna?

Ez a magyar valogatott,itt te nem a kimmichnek,marcelonak,vagy epp a luka modricnak folytatod a jatekot.

Arrol nem is beszelve,hogy egy darab meccset a legnagyobb hulyeseg osszehasonlitani.
Statisztikat honapokra,evekre kell nezni,nem a nemet-portugalt a magyar-portugallal.. :lol:
Te nem erted, az a baj. Pontosan arra probaltam ravilagitani, hogy Szoboszlait, Krooshoz hasonlitani, almat a kortevel. Az hagyjan, hogy az egyik a vilag valaha volt legjobb kozeppalyasa, aki egyedul hatarozta meg egy tobbszoros Bl gyoztes csapat jatekat eveken keresztul, a masik pedig egy kicsivel atlag feletti jatekos, de raadasul teljesen mas szerepkor es teljesen mas erossegek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MarioCirolo 2025. szeptember 9., kedd 23:17-kor.

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2025. szeptember 9., kedd 23:08

MarioCirolo írta:
miro. írta:

De ugye tudod,hogy a szoboszlai a magyar valogatottba jatszik es nem a nemetbe?
Hogy lehet igy a kettot osszehasonlitani? :lol:

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. szeptember 9., kedd 22:59

A vele egyidos Vitinharol ki gondolta, hogy ilyen jo lesz mondjuk 2 eve?
Az latszik, hogy erti a jatekot, vezeralkat, jol passzol, szereti, ha nala a labda. A nyomast is jol turi, meg ebben a kutyafule valogatottban is. Ha megkapna a lehetoseget a poszton huzamosabb ideig, normalis csapatban, akkor o is tudna egy hasonlo szintet hozni. Az a szint meg a szuk elit.

De ez az egesz csak egy elmeleti diskurzus, Liverpoolbol csak akkor fog tavozni, ha mar nem latjak a kezdoben. Eselytelen lenne kivasarolni, a szerzodese meg hosszu.

Vissza: