hehetheoriginal írta:
Erik, te azert nem fogsz a tiszara szavazni, mert teljesen jo személy szerint neked, ami most van. A tobbi ember meg le van szarva ugye.
Az ugye megvan, hogy az a terv, hogy egy part max 8 evet, 2 ciklust kormanyozhat, pont az ilyen putyini, sztalini, viktori korszakokat kikuszobolve. Miert adna fel a tisza a 2/3adot......
Megint talalgatsz, vizionalsz, aztan nem lehet, hogy egyszer szaz evenkent valoban elojon egy normalis, az emberekert valoban tenni akaro joszandeku politikus? Nem lehet, tudom, mind egy geci....

akkor inkabb maradjon viktor. Az a biztos.
2/3 nelkul, teljes rendszer reset nelkul, hogy akarod, hogy bizonyitson a tisza? Egyszeruen faszsag a gondolatmenet, csak menne 4 evig a napi erolkodes a beepult, rendszerre ratelepedett ner ellen, ellehetetlenítve minden erdemi valtozast, viktor meg a slepp meg csak rohogve hivna fel a figyelmet, hogy a tisza semmilyen igeretet nem tud valora valtani, aztan 2030ban meg nagyobb hassal jon vissza kormanyozni, amig ki nem hal vegre.
Bizonyitson a tisza...

azt nem erted, hogy teljesen nullarol kellene kezdeni mindent. De mint az elejen irtam, van egy olyan gyanum/erzesem, hogy neked ez nem jo, mert nagyon szepen elvagy, benne vagy a partizezer jol elo csaladban, hogy a tobbi szazezrekkel/milliokkal mi van, es mit tett veluk az elmult 15 ev, az nem szamit.
Jajj, de jó, hogy R24 elkezdte ezt a marhaságot a saját kis agrárbárói ismerőseiből kiindulva, aztán terjed, mint a tűz.
Ha már így esett, akkor megosztom veled (amúgy sem titkos az életem) apámmal kb 35 éve kezdtük a mezőgazdaságot (ugye én akkor még gyerek voltam, de segítenem kellett amiben tudtam) 32 darab kajszi fával amit munka mellett csinált meg csupasz seggel. '96-ban telepítettük az első 2 hektárt saját kézzel. 2 dolgot kaptam a Fidesz rendszertől, ami befolyásolta a jólétemet, egyrészt alig van foglalkoztatással kapcsolatos ellenőrzés (ez egy kis nyugit jelent, mert mindig a legnagyobb hajtásban jöttek), másrészt bevezették az ÖCSG-k adózását, így nem kell matekolni az értékesítésnél. Emellett mára lassan napi szintű a szívás amiatt, hogy a rendszer nem működik, senki nem tud semmit. Ha dolgozol, nem csak agrárbáróskodsz támogatásért, akkor szinte élhetetlen az ország, mert semmi sem működik, semmilyen hivatal. Posvány az egész.
Szóval csak arra akartam kilyukadni, hogy én nagyon jól elvoltam az MSZP kormány alatt is, elvagyok most is, és el leszek a következő kormány alatt is, mert az én gazdaságom (most már 100% bio gazdaság) életképes a kormányok és támogatások nélkül is. Elértem azt az üzemméretet, amitől már nem akarok nagyobbat, ezt még bírom saját magam.
Miért nem tervezek a Tiszára szavazni? Egyrészt amiért 2010-ben nem szavaztam a Fideszre, mert hiszem, hogy a korlátlan hatalom csak rosszat hoz ki az emberekből. Másrészt, mert amit eddig látok (például agrár témában) az nem tetszik.
ferni írta:
Semmi érdemi válasz nem jött megint a második kommentemre zsinórban, hiába körmöltem le nem keveset, ennek így tényleg semmi értelme.
Te valaha válaszoltál érdemben bármire is amit kérdeztem?
Egyébként válaszoltam: van előtted egy rózsaszín köd, és Te onnan látod a világot. Előttem meg van egy másmilyen köd, én meg onnan. A különbség, hogy Te a ködödet rám akarod erőltetni és nem is érted, hogy én miért nem azon a ködön át nézem a világot, fel nem tudod fogni, én meg tiszteletben tartom a ködödet, de ne haragudj meg, nekem jó az enyém.
Realista24 írta:
kiserik írta:
Értelmes emberek hozzászólását soha nem veszem támadásnak.
Egy fokkal szerenyebben.
Egy értelmes ember értelmes írására írtam, hogy nem veszem támadásnak az ilyeneket, mert azzal kezdte, hogy "no offense". Tele e hócipőm az odahányt kétmondatos személyeskedésekkel, így örültem a dolognak.
___Samy___ írta:
Nem lenne nyugodtabb, ha egyszerűen tényként elfogadjuk őket és másról beszélgetünk?
Hogy mi?
Fogadjuk el, torodjunk bele, hallgassuk el azt a sok szart, ami minden nap eri egy atlag embert? Ez most komoly? 15-16 eve van hatalmon egy part, ami iszonyat mod tonkretett rengeteg mindent az orszagban es ezekre a tenyekre ne aldozzunk egy karaktert sem, csak legyintsunk ra egyet, azt kesz? Viszont a tul oldalt folyamatosan kritizaljuk mindenert?
Szerintem ne lepodj meg, ha fideszesnek neznek.
Félreértettél. Nem azt akartam mondani, hogy törődjünk bele, hanem tényként fogadjuk el, hogy a Fidesz lop, csal, hazudik, tönkreteszi az országot. Teljesen fölösleges minden nap minden percében betenni ugyan azokat a híreket (megint lopott a Fidesz, megint csődben valami közszolgálat) mert ezeket mindenki tudja, ezek tények. Nem el kell fogadni, de attól, hogy minden nap ezen pörgünk, semmi sem fog változni. nem lesz új ember, aki majd ráébred, hogy bakker, tényleg lop a Fidesz, mert mindenki tudja.
Valahogy elment a politikai párbeszéd abba az irányba, hogy csak és kizárólag azzal foglalkozunk, hogy szar a Fidesz, mint ha nem tudná mindenki. Ennek persze megvan a miértje, de attól én még nem tartom jó dolognak, ahogy azt sem tartom jó dolognak, hogy 2 féle hozzászólás tűrhető meg itt: mocskos Fidesz (ezzel egyetértek) és a csak a Tisza.
swfan írta:
kiserik írta:
Szóval itt a nagy különbség, hogy míg Te úgy véled szerintem, hogy előbb kell a Tiszának a 2/3-ad ahhoz, hogy 4 év alatt megteremtse a demokrácia alapjait, majd önként visszalépve a politikától egy virágzó demokráciát hagyjon maga után, ahol sok sok párt közül mindenki arra szavaz, aki neki szimpatikus és kézen fogva elszökkenünk a naplementében, én inkább azt szeretném, hogy 4 év alatt bizonyítsa a Tisza, hogy mit tud és utána kapjon, ha megérdemli 2/3-ot, ha ez kell, vagy a Fidesz szétesése után alkotmányozzon 2/3-ad nélkül más pártokkal együtt.
Tényleg azt gondolod, hogy a Fidesz pozícióba ültetett pribékjei (akik kétharmad hiányában nem távolíthatók el) majd hagynák, hogy a Tisza csakúgy kormányozzon és kiérdemelje a kétharmadot 4 év múlva? Ne legyen igazam, de már a költségvetési tanács meg fogja buktatni a kormányt, ha nem lesz kétharmad
A másik oldalról nézve szerintem Magyar tisztában van a szavazói elvárással, hogy igen, többek között a demokrácia visszaállítását szeretnék látni egy arányosabb választójogi törvénnyel. Többek között ezért a max 8 év az egyik választáso ígéret, valamint ezért lesz az is nyilvános, hogy pontosan milyen választási törvényt képzelnének el.
A magam részéről én biztosan nem fogok rájuk szavazni 4 év múlva, ha csak Orbán helyett Magyar-rendszert építenek
Nekem nem kell hinnem semmit. Maga Magyar Péter is elmondta, hogy lehet egyszerű többséggel is kormányozni, csak 2/3-dal könnyebb. Sőt, kisebbségben is lehet kormányozni, csak akkor már kompromisszumokat kell kötni valakivel. Egyébként szerintem ha a KT egy szakmailag védhető költségvetés ellenére is meg akarná buktatni a leendő kormányt, abból nagyon nagy bukás lenne és nem a kormányra nézve.
Ezt majd max 4 év múlva jelentheted ki, hogy kire nem fogsz biztosan szavazni. Én el tudom képzelni azt a lehetőséget, hogy egy Magyar-rendszerre azért húzod be 4 év múlva, mert más esetben visszatér a Fidesz, és abból elég volt ennyi is. Természetesen 4 év alatt nem lehet olyan rendszert kiépíteni, mint ami most van, így maximum Magyar-rendszer kezdeményt lehetne írni. Meglátjuk mit hoz a jövő.