___Samy___ írta:
No offense Erik, de tenyleg.
Azt mondod te Mi Hazank szimpatizans vagy. Nem vagy Fidesz szavazo, soha nem is voltal, soha nem is leszel. Es nem akarsz ujabb ketharmadot, semmilyen terfelen. Ja, es mindenhonnan tajekozodsz, nem hiszel csak egyik vagy csak masik oldalnak.
Es akkor most egy kicsit lepjunk hatrebb. Nezd vissza a hozzaszolasaidat. Ugy osszessegeben ebben a topikban, nem csak az elmult par orat. Ha feljon barmi a fidesz ellen: vagy nem igaz a dolog, vagy csak ki van forgatva, vagy amugy ezt a masik fel vagy masik orszagban is csinaljak. Alapveto, a mindennapokat erinto, elbaszott dolgokrol teljes csend van. Ha az ellenzek csinal valamit: minden nagyitoval nezve, kesobbiekre nezve pedig feltetelezesek vannak kesz tenykent kezelve. Nagyreszt hazugsag az, amiket mondanak vagy terveznek. Nagy vonalakban ezek a reakcioid a ket oldalnal.
En elhiszem, hogy az egyik meg a masik oldalnal is vannak szimpatikus/unszinpatikus dolgok, de nalad az az ember erzese, hogy bar szerinted te egy harmadik iranyhoz erzed kozel magad, de kozben amiket mondasz, meg ahogy reagalsz a dolgokra, inkabb a fideszhez vagy a legkozelebb a harom part kozul.
Mas: a legszomorubb dolog az a fidesszel kapcsolatban, hogy a covid ota gyakorlatilag recesszioban levo gazdasag megmegmenteseert tizedannyit nem tesz, mint az ellenfeluk kicsinalasaert. Eszuk agaban sincs mar az, hogy esetleg a kormanyzasuk miatt nyerjek meg a valasztast. Inkabb az ellenfeluk ellehetetleniteseert kuzdenek.
Értelmes emberek hozzászólását soha nem veszem támadásnak.
Sajnos a legtöbb ember azt látja, amit látni akar.
Lépjünk hátra együtt:
Fidesz: leírtam, hogy én nem az az ember vagyok, aki azon sopánkodik minden nap minden órájában, hogy az ég kék. Ezt meghagyom az olyan hergelőknek, mint ferni meg a haverja. Be lehet tenni napi 100 telex meg 444 cikket arról, hogy a Fidesz lop, az ország meg lassan nem működik, attól semmi nem fog megváltozni. Mindenki tudja, hogy a Fidesz lop, az ország lassan nem működik, a közszolgáltatások színvonala a béka segge alatt vannak, a hivatalokban olyan káosz van, hogy az ott dolgozók sem értik hogyan nem omlik össze az egész a picsába (nap mint nap tapasztalom), az államkassza már legalább 6 éve olyan üres, hogy Dagobert bácsi kéz és lábtörést az első fejesnél és lehetne sorolni napestig. Ezek tények és ezekkel mindenki tisztában van. Tényleg annak kellene lennie a politikai beszélgetésnek egy baráti közösségben, hogy tovább soroljuk ezeket? Nem lenne nyugodtabb, ha egyszerűen tényként elfogadjuk őket és másról beszélgetünk?
Egyébként mivel is védtem én a Fideszt és mikor? Az, hogy érdekesnek találtam, hogy a társadalom egy része számára durvább dolog takarítást hirdetni az áttelelt poloskák miatt, mint felakasztani valakit? Bocs, de ez az személyes véleményem, ahol ismételten nem a Fideszt vagy az ellenzéket minősítem, hanem a társadalmat. Pont úgy, ahogy szintén nem az ellenzéket vagy a kormányt minősítem akkor, ha azt mondom, hogy emlékezzünk vissza itt is milyen hacacáré volt (meg a független objektív médiában), mikor MP bevonul az ügyészségre átadni a hangfelvételét, amit VJ elmondta, hogy Rogánék ki akarták húzatni magukat, de nem tudták, mert az ügyészségen belül nincs akkora hatalma PP-nek. Újságírók hada kísérte, közvetítették élő egyenesben itt meg oldalakon keresztül ment a felháborodás semmiről bakker. Most, hogy Fiszter Zsuzsáék újabb hanganyaghoz jutottak, amiből az első részletben arról beszél 2 végrehajtó, hogy konkrétan egy megnevezett korábbi fideszes képviselőnek kellett fizetni a végrehajtói helyért, összeget megnevezve, úgy, hogy az egyik tanúskodni is hajlandó, és az ügyészség elrendelte az ügyben a nyomozást és Fiszter Zsuzsát behívták tanúskodni az utána tartott sajtótájékoztatóra a meghívott sajtóból 2 ment el, ebből 1 a Magyar Jelen volt (ugye ők az MHM-hez köthetők) és azóta is kuss van mindenhol az ügyben. Itt annyi volt a reakció, hogy ez se véletlen, hogy most jönnek elő vele, ez is a Fidesz érdekét szolgálja (tudnám hogy?).
Szóval igen, sokszor gondolhatod azt, hogy a Fideszt védem én fő fideszes, mikor a mai társadalmunkat kritizálom, mert nem tartom normálisnak ezt az egészet. Ahogy azt sem tartom normálisnak, hogy aki egész életében fideszes volt, az most a fő ellenzéki (nem csak MP-re gondolok, hanem szavazók sokaságára is), aki még most is a kormánytól kapja az apanázst, az nem fideszes, aki 10-20 éve a Fidesz ellen küzd, az pedig az igazi fideszes, aki egész életében korrupt volt, az fog a korrupció ellen harcolni, akit pedig soha nem lehetett korrupcióval vádolni az a fő korrupt. Elvtársak, az a gyanús, ami nem gyanús!
Tisza: ezzel is tele a hócipőm egyébként. Ismét egy társadalom kritika: rohadtul elterjedt dolog, hogy ha valaki kritizálni meri az ellenzék új reménységét, akkor az csakis azért van, mert fideszes az illető. Oldalakat lehetne megtölteni azzal, hogy mennyi olyan előjele van a történetnek, mit ami 2010 előtt volt. DE! Ha jól emlékszem egyszer sem írtam itt senkinek azt, hogy ne szavazzon a Tiszára. Soha semmilyen kontextusban. Soha. Maximum leírtam, hogy én miért nem fogok rájuk szavazni és miért fogok másra.
Más: számomra ez is olyan egyszerű. Én nem adok a különféle megmondó emberekre meg jósokra (elemzők,stb). A Fidesz egy bizinszpárt. Semmi más nem érdekli és működteti, csak az üzlet. Üzletelek nyugaton, üzletelek keleten, üzletelek ott, ahol csak tudok. És az üzlethez hatalom kell. Ennyi az egész titok. Persze nem olyan hangzatos, mint oroszcsicskázni, meg kínaicsicskázni, de jóval közelebb áll szerintem a valósághoz (valahogy nyugati csicskázni nem szokták őket, még a múltban sem, mikor elég szoros volt a kapcsolat a nyugattal, de mára már abból a piacból kihozták a maximumot, így váltani kellett). Nincsenek érdekek, nincsenek elvek, csak a biznisz. És ez nem a Covid alatt kezdődött.