én nem etetném a helyetekben, képtelenség szót érteni vele.
teljesen más univerzumban, buborékban él, más nyelven beszél.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 8., hétfő 16:22
HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 8., hétfő 16:10
"Na, ha valamirol van ertelme beszelni az ez."Realista24 írta:Egyreszt, ha jol latom, mukodik az interneted.kiserik írta:
Nem ismerem politikai vonatkozásban a terror pontos fogalmát, de szívesen elolvasnám, ha bemásolnád.
Én úgy gondolom, hogy a terrorhoz erőszakra van szükség, ha politikai vonatkozást nézem, akkor fizikai erőszakra főként.
Masreszt, jozan paraszti esszel gondolkodva, csak fizikalis eroszak letezik?
Harmadreszt, szerinted nincs politikai terror, aztan azt sem tudod mi az.
Pont ezt akartam mondanihehetheoriginal írta: Tehat a lelki terror nem terror.
![]()
Ebben is igaz az, hogy az EP MP mentelmi jogát teljesen másként kezeli, mint más politikusokét, és elég nagy a gyanú, hogy pont emiatt lett végül EP képviselő. Mert ugye pártot nem ott épít, hanem itthon. Dolgozni nem ott dolgozik, hanem itthon. A vádak olyanok amilyenek, de mégis ott vannak (3. vád a rágalmazás).ferni írta:Ez pont idevág:swfan írta: Ha nem lennénk EU-tag, MP már kiesett volna egy ablakon vagy kapott volna egy kis novicsokot
https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... _memtelmi/
Bennfentes kereskedelem, amiről már órákkal korábban mentek az eszmecserék nyílt magyar fórumokon mielőtt MP bármit csinált volna meg lopás, mert direkt provokálta egy fideszes agyhalott és akkor sikerrel is járt.
De ugye tök normális ráküldeni bárkire is egy embert, hogy szidja, basztassa és csessze fel amennyire csak lehet.
Micsoda bűnök ugye, na bezzeg narancsék, soha semmi rosszat nem tesznek![]()
HozzászólásSzerző: ferni » 2025. szeptember 8., hétfő 15:57
Ez pont idevág:swfan írta:Ha nem lennénk EU-tag, MP már kiesett volna egy ablakon vagy kapott volna egy kis novicsokothehetheoriginal írta: Modern puha terrornak neveznem, persze itt is vannak szintek, de hogy nem a nyugatos, polgari felvilagosult modern tarsadalom az irany, az is biztos.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 8., hétfő 15:45
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 8., hétfő 15:35
Egyreszt, ha jol latom, mukodik az interneted.kiserik írta:Nem ismerem politikai vonatkozásban a terror pontos fogalmát, de szívesen elolvasnám, ha bemásolnád.Realista24 írta:
Na, ha valamirol van ertelme beszelni az ez.
Mi az, hogy neked mast jelent? Politikai vonatkozasban a terror mindenkinel ugyanazt kellene, hogy jelentsen, hiszen ez egy egeszen jol definialt fogalom.
Az, hogy alternativ vilagban elsz, ahol mast jelent, az mas kerdes.
Én úgy gondolom, hogy a terrorhoz erőszakra van szükség, ha politikai vonatkozást nézem, akkor fizikai erőszakra főként.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 8., hétfő 15:23
Nem ismerem politikai vonatkozásban a terror pontos fogalmát, de szívesen elolvasnám, ha bemásolnád.Realista24 írta:Na, ha valamirol van ertelme beszelni az ez.Értelek. Nekem mást jelent a terror, de ezt adom és megértem.
Mi az, hogy neked mast jelent? Politikai vonatkozasban a terror mindenkinel ugyanazt kellene, hogy jelentsen, hiszen ez egy egeszen jol definialt fogalom.
Az, hogy alternativ vilagban elsz, ahol mast jelent, az mas kerdes.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 8., hétfő 15:12
Na, ha valamirol van ertelme beszelni az ez.Értelek. Nekem mást jelent a terror, de ezt adom és megértem.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 8., hétfő 15:10
Tudom mit mondtam, és azt is tudom mit jelent, Vagyis eddig azt hittem. Ismét ott tartunk, hogy szerintem én egy másik magyar nyelvet beszélek, és ezért nem értjük meg egymást.tomi_b írta:Megint másról beszélsz, Te azt írtad, hogy:kiserik írta:
Főleg, mikor újságírókat fenyeget börtönnel. (és ismét tessék ezt a mondatot úgy venni, hogy nem én, hanem egy átlag Fidesz szavazó mondja. Én így is szemlélem az eseményeket)
Ellenben megjegyzem, hogy hasonló fenyegetéseket már MP is mondott nem is egyszer, ami persze lehet jogos (börtön a tolvajoknak, stb), de a hívek miatt ezekre reagálni kell.
Értelek. Nekem mást jelent a terror, de ezt adom és megértem.Realista24 írta:Az nagy baj, ha nem latod.Ahogy én látom, politikailag nincs terror állam.
Gondolom elkerulte a figyelmed a haboru kampany, most elkeruli a figyelmed, hogy ha nem rajuk szavazol, akkor ehen fogsz halni, mert a tisza elveszi a penzed.
Ezek mind megfelemlito es manipulativ kampanyok, amikkel sok szazezer vagy eppen millio embert tartanak a markukban, hiszen ezek tobbseget teljesen elvagjak a "valosagtol".
Az ellenzek is egeszen mostanaig nagyjabol nem is letezett, mert vagy ellehetetlenitettek oket, vagy siman megvettek oket kilora.
Hagyjuk is, valaszolnom sem kellett volna.
HozzászólásSzerző: swfan » 2025. szeptember 8., hétfő 15:03
Ha nem lennénk EU-tag, MP már kiesett volna egy ablakon vagy kapott volna egy kis novicsokothehetheoriginal írta: Modern puha terrornak neveznem, persze itt is vannak szintek, de hogy nem a nyugatos, polgari felvilagosult modern tarsadalom az irany, az is biztos.
HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. szeptember 8., hétfő 14:51
Megint másról beszélsz, Te azt írtad, hogy:kiserik írta:Főleg, mikor újságírókat fenyeget börtönnel. (és ismét tessék ezt a mondatot úgy venni, hogy nem én, hanem egy átlag Fidesz szavazó mondja. Én így is szemlélem az eseményeket)tomi_b írta: Én csak annyit okoskodnék bele, hogy a jog szerint MP esetében a jogszabálysértéshez kapcsolódó jogkövetkezmények ismertetése nem fenyegetés, hanem a jogbiztonságot szolgáló, előre meghatározott tájékoztatás.![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 8., hétfő 14:44
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 8., hétfő 14:00
Az nagy baj, ha nem latod.Ahogy én látom, politikailag nincs terror állam.
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. szeptember 8., hétfő 13:59
Részletesebben nem akarok belemenni, de nálam a vörös vonal az, amikor egy politikai erő, jelen esetben a hatalom, nem csak a politikai ellenfeleit támadja (aki politikusnak megy, ezt bizonyos szintig vállalja), hanem egyszerű választókat, civileket, intézményeket, gazdasági szereplőket, mindenkit, aki nem ért vele egyet, vagy nem illik bele a hatalmi elképzeléseibe. Nagyon sok példát lehetne sorolni az elmúlt bő egy évtizedből, amikor a Fidesz ezt a vörös vonalat átlépte.kiserik írta:Kíváncsi lennék erre a témára részletesebben.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 8., hétfő 13:44
Szerintem engedd el. Az elejétől fogva csak kiragadsz mondatokat, szavakat a kontextusából, aztán most már azt csinálod, amiért amúgy fel vagy háborodva. Hiába akarsz Fidesz szavazónak beállítani, akkor sem vagyok, voltam és leszek az. Keress inkább egy olyat, és kezd el azt győzködni, hogy amit nem mondott/gondolt, azt rosszul (nem) mondta/gondolta.ram8nes írta: Tudom, hogy azt mondtam, hogy lezártnak tekintem, de muszáj reagálnom azzal, hogy kiemelem az egyértelmű ferdítéseidet/hazugságokat, mert olyan dolgokat tulajdonítasz nekem, amiket nem mondtam.
Kíváncsi lennék erre a témára részletesebben.Realista24 írta:Valoban nem akar azt, hiszen mar keszen van, evek ota.OV szerintem nem feltétlenül azért fenyeget, mert egy terror államot akár építeni
Főleg, mikor újságírókat fenyeget börtönnel. (és ismét tessék ezt a mondatot úgy venni, hogy nem én, hanem egy átlag Fidesz szavazó mondja. Én így is szemlélem az eseményeket)tomi_b írta: Én csak annyit okoskodnék bele, hogy a jog szerint MP esetében a jogszabálysértéshez kapcsolódó jogkövetkezmények ismertetése nem fenyegetés, hanem a jogbiztonságot szolgáló, előre meghatározott tájékoztatás.![]()
HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. szeptember 8., hétfő 13:41
HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. szeptember 8., hétfő 13:39
Sehol sincsenek Eszak-Koreahoz kepest. Ami itt megy az egy 15 evvel ezelotti orosz szint.Realista24 írta: Mindemelle jol hasznaljak a social mediat, az AI-t (majdem olyan jol mint Eszak-Korea), es mindent ami kell. Sajnos tul gyorsan es jol alkalmazkodtak.
HozzászólásSzerző: ram8nes » 2025. szeptember 8., hétfő 13:03
Mikor mondtam ezt vagy utaltam bármi ilyesmire? Ha nem tűnt volna fel, nem beszéltem a Tiszáról vagy Magyar Péterről. Nézd meg, csak akkor említem Magyar Péter nevét, amikor Orbán poloskázásánál hivatkozom rá. Kizárólag Orbánról, a beszédeiről, az utalásairól és az általa tett dolgokról beszéltem. Attól, hogy az egyik oldalról gondolok valamit, még nem jelenti azt, hogy automatikusan a másik oldalról pont az ellentettjét gondolom, mint ahogy ezt te feltételezed. (És azzal a lendülettel már kb. a számba is adod a fejedben lévő feltételezést)Te azt feltételezed, hogy én tövig benyalom a kormány propagandát és nem is létezik más propaganda , én meg azt, hogy mindkét oldalon propaganda folyik és mindkét oldal tartalmaz igazságot is valamilyen részben.
Szerinted igen, azonban a legtöbb nem kormánypárti(=propagandát 0-24 felböfögő) politkai elemző szerint nem. Mindenesetre akár saját agymenés, akár megírt szöveg, az nem csupán “szerintem”, vagy az én feltételezésem, hanem tény, hogy Orbán az emberek 99 százalékánál jobban tisztában van a politkatörténettel, és azzal, hogy milyen retorikának milyen hatása van, milyen szóhasználat milyen konnotációval társul(t).Szerintem pont ilyen orbáni agymenések voltak a dakota közmondások, mint most ez az odaszúrt félmondat, hogy "átteleltek a poloskák".
Megint ki a búbánatos f.sz mondta, hogy nem létezik ilyen?Propaganda: míg Te azt mondod, hogy a Fidesz mondja meg, találja ki, hogy kit tart külföldről finanszírozottnak, addig én azt mondom, hogy igen is létezik egy lobby tevékenység, amit külföldről finanszíroznak, hogy elérjék a céljaikat.
Mutasd már meg melyik nyugati kormány építi az egész politikáját a szuverenitásvédelemre, majd fogad be elítélt külföldi politikusokat (akik véletlenül pont éppen oroszbarátok), küld tekeseket az orosz érdekeket védeni, finanszírozza hitellel az oroszbarát politikusokat más országokban stb.Emellett természetesen ugyan ez a másik oldalra is igaz, sőt, és emellett ők ugyan ezt teszik más országokban is. Ez egy létező és általános ""játék"" a mai globális politikában.
Nincs fekete-fehér? Azt mondja, hogy nem olyan ember, aki fenyeget, aztán a mondat második felében már fenyeget is. A kérdés csak az, hogy kit. A mondat első felében állít valamit, majd a másodikban megcáfolja. Nekem elég fekete fehér, hogy vagy az első, vagy a második felében, de hazudik.ui.: és látod, hogy ez a mondat sem egyértelmű. Szerinted az ellenfeleit fenyegeti, swfan szerint a sajátjait, hehe szerint meg kapálózik. Ebben a műfajban szinte semmi sem egyértelmű és fekete vagy fehér.
Eddig kizárólag a Fideszről és Orbánról beszéltem, mert erről volt szó. Magyar Péter és a Tisza egy másik téma, más beszélgetés, erre viszont muszáj reagálnom.Ellenben megjegyzem, hogy hasonló fenyegetéseket már MP is mondott nem is egyszer, ami persze lehet jogos (börtön a tolvajoknak, stb), de a hívek miatt ezekre reagálni kell.
Megint ugyanoda lyukadunk ki. Ki a felelős azért, hogy így reagáljon? Ki kormányoz 15 éve és alakítja a közbeszédet? Ki az, aki idáig züllesztette és polarizálta a társadalmat?OV szerintem nem feltétlenül azért fenyeget, mert egy terror államot akár építeni, hanem mert ezt várják a hívek, hogy reagáljon MP (a nem fidesz hívek szerint jogos) fenyegetéseire.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 8., hétfő 12:40
Valoban nem akar azt, hiszen mar keszen van, evek ota.OV szerintem nem feltétlenül azért fenyeget, mert egy terror államot akár építeni
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 8., hétfő 12:40
Ezert irom honapok ota, hogy siman benne van / kinezem a zseni magyar nepbol, hogy megint narancs 2/3 lesz.Realista24 írta:Az a helyzet, hogy szerintem nagyon lebecsulitek ezt a fajta "akciotervet", amit nyomatnak, es mint egy utolso szamlaszalat vizionaltok.hehetheoriginal írta: Annyira nyomorultak, hogy ilyen utolso szalmaszalakba kapaszkodnak, mint mikor a tusz, aki tudja, hogy meg fog halni, es barmire kepes, hogy tuleljen vhogy.
Ettol függetlenül siman kinezem a "tisztelt" honfitarsaimbol, hogy megint megnyeretik a fityesszel aprilisban
Szerintem ez a legeerosebb fegyveruk kozel-tavol az elmult kampanyokat figyelembe veve.
A haborus kampany (ahol oriasi szerencsejuk volt, hogy nem volt ertelmes ellenfeluk) loszart nem volt ehhez kepest, amikor az embereknek azt adjak be, hogy mennyivel lesz kevesebb a penzuk az embereknek.
Mindemelle jol hasznaljak a social mediat, az AI-t (majdem olyan jol mint Eszak-Korea), es mindent ami kell. Sajnos tul gyorsan es jol alkalmazkodtak. MP-nek pedig mas fegyvere nincs, mint ismetelgetnie magat, hogy ez sem igaz, az sem igaz. Csak amig ezt elmondja egyszer, addig ennek ellenkezoje otszorosen visszakoszon a tuloldalrol.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 8., hétfő 12:37
De mondtam, hogy nem én teszek egyenlőségjelet oda. A Fidesz tesz a szavazói miatt, amit megértek az ő szempontjukból. OV szerintem nem feltétlenül azért fenyeget, mert egy terror államot akár építeni, hanem mert ezt várják a hívek, hogy reagáljon MP (a nem fidesz hívek szerint jogos) fenyegetéseire.csababarca írta:Puzsértól az gondolom szó szerint vett idézet volt.kiserik írta:
Nem. Ez sima fenyegetés. Mint írtam már milliószor, a hátam közepére nem kívánom ezt a rendszert, így nem is védem. Ellenben megjegyzem, hogy hasonló fenyegetéseket már MP is mondott nem is egyszer, ami persze lehet jogos (börtön a tolvajoknak, stb), de a hívek miatt ezekre reagálni kell. Egy párbajban valamilyen szinten fel kell venni a kesztyűt a feleknek, így ez nálam 'tompít a totális diktatúra állam' és a 'gulágra küldés' jövőképen.
![]()
TEhát megint egyenlőségjelet raksz aközé, hogy valaki a gyanúsan meggazdagodókat fenyegeti börtönnel, mert feltételezhetőleg lopnak (csak a vak nem látja), és aközé, hogy valaki választópolgárokat fenyeget ha esetleg elfelejt rájuk szavazni, vagy nem tesz meg mindent a győzelemért. (X-en kívül mit is tudna még?)
sokszor raksz egyenlőségjelet ilyen dolgok közé, ez egy nagy probléma.
persze egyik se fenyegessen jogos.
de a különbség érezhető, plusz még egy nagy különbség, hogy az egyik ellenzékből teszi, másik meg 15 év korlátlan despotizmusra hajazó uralomból, korlátlan kétharmadokkal felvértezve üvölti bele évente többször a nagyvilágba ezeket a szarságait. Úgy, hogy minden az övék, azt csinálnak amit akarnak de szegények el vannak nyomva.![]()
Jelenlévő fórumozók: 12 regisztrált és 0 vendég
Real Madrid
Sevilla FC
Estadio Santiago Bernabéu
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem