Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: Politika

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 8., hétfő 16:22

bámulatosan védi a fideszt, elképesztő, igazi mihazánkos :mrgreen:

én nem etetném a helyetekben, képtelenség szót érteni vele.
teljesen más univerzumban, buborékban él, más nyelven beszél.
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 8., hétfő 16:10

Realista24 írta:
kiserik írta:
Nem ismerem politikai vonatkozásban a terror pontos fogalmát, de szívesen elolvasnám, ha bemásolnád.

Én úgy gondolom, hogy a terrorhoz erőszakra van szükség, ha politikai vonatkozást nézem, akkor fizikai erőszakra főként.
Egyreszt, ha jol latom, mukodik az interneted.
Masreszt, jozan paraszti esszel gondolkodva, csak fizikalis eroszak letezik?
Harmadreszt, szerinted nincs politikai terror, aztan azt sem tudod mi az.
"Na, ha valamirol van ertelme beszelni az ez."

Tudnám mi a fenének írsz ilyet, ha utána nem vagy hajlandó beszélgetni.

Ha jól értem, akkor azt mondod, ha háborús helyzet esetén azt mondja egy hatalom, hogy ha háború lesz, akkor meghalhatsz, az terror. Ha egy alacsony mortalitású vírusjárvány esetén azt mondja, hogy meghalhatsz, az terror. Ha egy másik pártra úgy mutogat valaki, hogy ha arra szavaznak az emberek, akkor rosszabbul fognak járni, az terror. Mert így lassan eljutunk oda, hogy a Földön minden állam terrorállam, meg a pártok nagyrésze terrorista.

Félreértés ne essék én értem, hogy Te mit mondasz, csak nem értek vele egyet. Szerintem ami itt megy ""terror"" címszóval (pl. plakátkampány, hirdetések, stb), az nem éri el azt a szintet, hogy én terrornak és terrorállamnak nevezzem, vagy akkor bizony mást is annak kell nevezni és elinflálódik a szó jelentése.
hehetheoriginal írta: Tehat a lelki terror nem terror.
:mrgreen:
Pont ezt akartam mondani :mrgreen: (nem, nem akartam ilyet mondani)
ferni írta:
swfan írta: Ha nem lennénk EU-tag, MP már kiesett volna egy ablakon vagy kapott volna egy kis novicsokot
Ez pont idevág:

https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... _memtelmi/

Bennfentes kereskedelem, amiről már órákkal korábban mentek az eszmecserék nyílt magyar fórumokon mielőtt MP bármit csinált volna meg lopás, mert direkt provokálta egy fideszes agyhalott és akkor sikerrel is járt.
De ugye tök normális ráküldeni bárkire is egy embert, hogy szidja, basztassa és csessze fel amennyire csak lehet.

Micsoda bűnök ugye, na bezzeg narancsék, soha semmi rosszat nem tesznek :lol:
Ebben is igaz az, hogy az EP MP mentelmi jogát teljesen másként kezeli, mint más politikusokét, és elég nagy a gyanú, hogy pont emiatt lett végül EP képviselő. Mert ugye pártot nem ott épít, hanem itthon. Dolgozni nem ott dolgozik, hanem itthon. A vádak olyanok amilyenek, de mégis ott vannak (3. vád a rágalmazás).
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. szeptember 8., hétfő 15:57

swfan írta:
hehetheoriginal írta: Modern puha terrornak neveznem, persze itt is vannak szintek, de hogy nem a nyugatos, polgari felvilagosult modern tarsadalom az irany, az is biztos.
Ha nem lennénk EU-tag, MP már kiesett volna egy ablakon vagy kapott volna egy kis novicsokot
Ez pont idevág:

https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... _memtelmi/

Bennfentes kereskedelem, amiről már órákkal korábban mentek az eszmecserék nyílt magyar fórumokon mielőtt MP bármit csinált volna meg lopás, mert direkt provokálta egy fideszes agyhalott és akkor sikerrel is járt.
De ugye tök normális ráküldeni bárkire is egy embert, hogy szidja, basztassa és csessze fel amennyire csak lehet.

Micsoda bűnök ugye, na bezzeg narancsék, soha semmi rosszat nem tesznek :lol:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 8., hétfő 15:45

Tehat a lelki terror nem terror.
:mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 8., hétfő 15:35

kiserik írta:
Realista24 írta:
Na, ha valamirol van ertelme beszelni az ez.
Mi az, hogy neked mast jelent? Politikai vonatkozasban a terror mindenkinel ugyanazt kellene, hogy jelentsen, hiszen ez egy egeszen jol definialt fogalom.
Az, hogy alternativ vilagban elsz, ahol mast jelent, az mas kerdes.
Nem ismerem politikai vonatkozásban a terror pontos fogalmát, de szívesen elolvasnám, ha bemásolnád.

Én úgy gondolom, hogy a terrorhoz erőszakra van szükség, ha politikai vonatkozást nézem, akkor fizikai erőszakra főként.
Egyreszt, ha jol latom, mukodik az interneted.
Masreszt, jozan paraszti esszel gondolkodva, csak fizikalis eroszak letezik?
Harmadreszt, szerinted nincs politikai terror, aztan azt sem tudod mi az.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 8., hétfő 15:23

Realista24 írta:
Értelek. Nekem mást jelent a terror, de ezt adom és megértem.
Mi az, hogy neked mast jelent? Politikai vonatkozasban a terror mindenkinel ugyanazt kellene, hogy jelentsen, hiszen ez egy egeszen jol definialt fogalom.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 8., hétfő 15:12

Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 8., hétfő 15:10

tomi_b írta:
kiserik írta:
Főleg, mikor újságírókat fenyeget börtönnel. (és ismét tessék ezt a mondatot úgy venni, hogy nem én, hanem egy átlag Fidesz szavazó mondja. Én így is szemlélem az eseményeket)
Megint másról beszélsz, Te azt írtad, hogy:

Ellenben megjegyzem, hogy hasonló fenyegetéseket már MP is mondott nem is egyszer, ami persze lehet jogos (börtön a tolvajoknak, stb), de a hívek miatt ezekre reagálni kell.
Tudom mit mondtam, és azt is tudom mit jelent, Vagyis eddig azt hittem. Ismét ott tartunk, hogy szerintem én egy másik magyar nyelvet beszélek, és ezért nem értjük meg egymást.

A mondandómban a 'lehet' szónak is van értelme és jelentősége, nem csak a többinek. Egyébként el lehetne kezdeni most jogászkodni arról is, hogy mennyire "jogszabálysértéshez kapcsolódó jogkövetkezmények ismertetése", ha olyan dolgokról beszélsz, ahol nincsen jogszabálysértés, mert a jogszabály úgy lett megalkotva, hogy minden jogszerű legyen :kalapos:
Realista24 írta:
Ahogy én látom, politikailag nincs terror állam.
Az nagy baj, ha nem latod.
Gondolom elkerulte a figyelmed a haboru kampany, most elkeruli a figyelmed, hogy ha nem rajuk szavazol, akkor ehen fogsz halni, mert a tisza elveszi a penzed.

Ezek mind megfelemlito es manipulativ kampanyok, amikkel sok szazezer vagy eppen millio embert tartanak a markukban, hiszen ezek tobbseget teljesen elvagjak a "valosagtol".

Az ellenzek is egeszen mostanaig nagyjabol nem is letezett, mert vagy ellehetetlenitettek oket, vagy siman megvettek oket kilora.

Hagyjuk is, valaszolnom sem kellett volna.

Sajnos viszont én azt látom, hogy gyakorlatilag ugyan ezt a fegyvert használja most az ellenzék is. Itt is rendre olvashatjuk, hogy kormányváltás nélkül vége mindennek, kezdhetünk oroszul tanulni, tömegek fognak éhen halni, stb. Erre szoktam azt mondani, hogy minden oldalon létezik a propaganda és ezek szerint akkor a terror is.

Az ellenzékkel kapcsolatban pedig várjuk meg a választást. Megint egy divatos lózung az óellenzék szidása (és arra jó, hogy sok ófideszes most igazi ellenzékiként csilloghasson), de ha megnézzük, '22-ben az a tákolt, összefogás nélküli összefogás is majdnem eredményes lett, szinte a véghajrában bukott el (a választási rendszer sajátossága miatt lett 2/3-ad, de sok választókörzetben nagyon kevésen múlt).

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. szeptember 8., hétfő 15:03

hehetheoriginal írta: Modern puha terrornak neveznem, persze itt is vannak szintek, de hogy nem a nyugatos, polgari felvilagosult modern tarsadalom az irany, az is biztos.
Ha nem lennénk EU-tag, MP már kiesett volna egy ablakon vagy kapott volna egy kis novicsokot

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. szeptember 8., hétfő 14:51

kiserik írta:
tomi_b írta: Én csak annyit okoskodnék bele, hogy a jog szerint MP esetében a jogszabálysértéshez kapcsolódó jogkövetkezmények ismertetése nem fenyegetés, hanem a jogbiztonságot szolgáló, előre meghatározott tájékoztatás. :kalapos:
Főleg, mikor újságírókat fenyeget börtönnel. (és ismét tessék ezt a mondatot úgy venni, hogy nem én, hanem egy átlag Fidesz szavazó mondja. Én így is szemlélem az eseményeket)
Megint másról beszélsz, Te azt írtad, hogy:

Ellenben megjegyzem, hogy hasonló fenyegetéseket már MP is mondott nem is egyszer, ami persze lehet jogos (börtön a tolvajoknak, stb), de a hívek miatt ezekre reagálni kell.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 8., hétfő 14:44

Modern puha terrornak neveznem, persze itt is vannak szintek, de hogy nem a nyugatos, polgari felvilagosult modern tarsadalom az irany, az is biztos.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 8., hétfő 14:00

Ahogy én látom, politikailag nincs terror állam.
Az nagy baj, ha nem latod.
Gondolom elkerulte a figyelmed a haboru kampany, most elkeruli a figyelmed, hogy ha nem rajuk szavazol, akkor ehen fogsz halni, mert a tisza elveszi a penzed.

Ezek mind megfelemlito es manipulativ kampanyok, amikkel sok szazezer vagy eppen millio embert tartanak a markukban, hiszen ezek tobbseget teljesen elvagjak a "valosagtol".

Az ellenzek is egeszen mostanaig nagyjabol nem is letezett, mert vagy ellehetetlenitettek oket, vagy siman megvettek oket kilora.

Hagyjuk is, valaszolnom sem kellett volna.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. szeptember 8., hétfő 13:59

kiserik írta:Kíváncsi lennék erre a témára részletesebben.
Részletesebben nem akarok belemenni, de nálam a vörös vonal az, amikor egy politikai erő, jelen esetben a hatalom, nem csak a politikai ellenfeleit támadja (aki politikusnak megy, ezt bizonyos szintig vállalja), hanem egyszerű választókat, civileket, intézményeket, gazdasági szereplőket, mindenkit, aki nem ért vele egyet, vagy nem illik bele a hatalmi elképzeléseibe. Nagyon sok példát lehetne sorolni az elmúlt bő egy évtizedből, amikor a Fidesz ezt a vörös vonalat átlépte.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 8., hétfő 13:44

ram8nes írta: Tudom, hogy azt mondtam, hogy lezártnak tekintem, de muszáj reagálnom azzal, hogy kiemelem az egyértelmű ferdítéseidet/hazugságokat, mert olyan dolgokat tulajdonítasz nekem, amiket nem mondtam.
Szerintem engedd el. Az elejétől fogva csak kiragadsz mondatokat, szavakat a kontextusából, aztán most már azt csinálod, amiért amúgy fel vagy háborodva. Hiába akarsz Fidesz szavazónak beállítani, akkor sem vagyok, voltam és leszek az. Keress inkább egy olyat, és kezd el azt győzködni, hogy amit nem mondott/gondolt, azt rosszul (nem) mondta/gondolta.
Realista24 írta:
OV szerintem nem feltétlenül azért fenyeget, mert egy terror államot akár építeni
Valoban nem akar azt, hiszen mar keszen van, evek ota.
Kíváncsi lennék erre a témára részletesebben.

Ahogy én látom, politikailag nincs terror állam. Egy szektor van, ahol helytállónak vélem a kijelentést, az pedig a biznisz. Ha kell nekik egy cég, terület, bármi, akkor bizony bármit (tényleg bármit) bevetnek ennek érdekében.

Tudom, hogy divatos diktatúrát, meg terror államot kiáltani, de érdekelnének a részletek/vélemények is, mert én még ablakon kieső Hadházikat meg mondjuk Fábián Tamásokat nem láttam, ahogy Majka meg Krubi sem töri a követ valahol keleten, hosszú alkotói válságra hivatkozva.
tomi_b írta: Én csak annyit okoskodnék bele, hogy a jog szerint MP esetében a jogszabálysértéshez kapcsolódó jogkövetkezmények ismertetése nem fenyegetés, hanem a jogbiztonságot szolgáló, előre meghatározott tájékoztatás. :kalapos:

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. szeptember 8., hétfő 13:41

Én csak annyit okoskodnék bele, hogy a jog szerint MP esetében a jogszabálysértéshez kapcsolódó jogkövetkezmények ismertetése nem fenyegetés, hanem a jogbiztonságot szolgáló, előre meghatározott tájékoztatás. :kalapos:

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. szeptember 8., hétfő 13:39

Realista24 írta: Mindemelle jol hasznaljak a social mediat, az AI-t (majdem olyan jol mint Eszak-Korea), es mindent ami kell. Sajnos tul gyorsan es jol alkalmazkodtak.
Sehol sincsenek Eszak-Koreahoz kepest. Ami itt megy az egy 15 evvel ezelotti orosz szint.

ram8nes

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2025. szeptember 8., hétfő 13:03

Tudom, hogy azt mondtam, hogy lezártnak tekintem, de muszáj reagálnom azzal, hogy kiemelem az egyértelmű ferdítéseidet/hazugságokat, mert olyan dolgokat tulajdonítasz nekem, amiket nem mondtam. Ez egy nagyon jól bejáratott technika, amikor terelni akar az ember. Tökéletes példája ennek a propagandamédia szereplői, akik rendszeresen élnek vele, amikor valakivel beszélnek és le akarják nyomni a vitában.
Te azt feltételezed, hogy én tövig benyalom a kormány propagandát és nem is létezik más propaganda , én meg azt, hogy mindkét oldalon propaganda folyik és mindkét oldal tartalmaz igazságot is valamilyen részben.
Mikor mondtam ezt vagy utaltam bármi ilyesmire? Ha nem tűnt volna fel, nem beszéltem a Tiszáról vagy Magyar Péterről. Nézd meg, csak akkor említem Magyar Péter nevét, amikor Orbán poloskázásánál hivatkozom rá. Kizárólag Orbánról, a beszédeiről, az utalásairól és az általa tett dolgokról beszéltem. Attól, hogy az egyik oldalról gondolok valamit, még nem jelenti azt, hogy automatikusan a másik oldalról pont az ellentettjét gondolom, mint ahogy ezt te feltételezed. (És azzal a lendülettel már kb. a számba is adod a fejedben lévő feltételezést)
Szerintem pont ilyen orbáni agymenések voltak a dakota közmondások, mint most ez az odaszúrt félmondat, hogy "átteleltek a poloskák".
Szerinted igen, azonban a legtöbb nem kormánypárti(=propagandát 0-24 felböfögő) politkai elemző szerint nem. Mindenesetre akár saját agymenés, akár megírt szöveg, az nem csupán “szerintem”, vagy az én feltételezésem, hanem tény, hogy Orbán az emberek 99 százalékánál jobban tisztában van a politkatörténettel, és azzal, hogy milyen retorikának milyen hatása van, milyen szóhasználat milyen konnotációval társul(t).

Tegyük fel nincs igazam és nem volt előre megírva. Neked van igazad és csupán “orbáni agymenés”. Most akkor jobb, hogy a megírt szövegtől eltér és ilyennel poénkodik? Ettől még ugyanolyan konnotációval rendelkezik, és talán még nagyobb probléma, hogy a miniszterelnök magától lép ilyen mederbe.
Meg csak egy egyszerű kérdés, amire tökre várnék egy értelmes választ végre valakitől: miért nem azt mondta, hogy “áttelelt a poloska?”. Vagy azt gondolja, hogy mindenki aki SZERINTE külföldről fizetett (= nem ért vele egyet), az lehallgatja a másikat? Össze-vissza magyarázzák ők is, meg te is.

Arról nem is beszélve, hogy amikor a pegasus-szal hallgatnak le boldog-boldogtalant, pl. sima újságírokat, akik a munkájukat végzik, az nem probléma neki. Amikor az igazságügyi miniszter beszél a miniszterelnöki kabinetirodát, a titkosszolgálatokat és a propagandát vezető miniszter kétes dolgairól, akkor már hirtelen mindenki poloska lesz, aki Orbánnal szemben áll.

Propaganda: míg Te azt mondod, hogy a Fidesz mondja meg, találja ki, hogy kit tart külföldről finanszírozottnak, addig én azt mondom, hogy igen is létezik egy lobby tevékenység, amit külföldről finanszíroznak, hogy elérjék a céljaikat.
Megint ki a búbánatos f.sz mondta, hogy nem létezik ilyen? :D Ismét ferdítesz. Létezik, csak nem erről beszéltünk, hanem arról, amit a Fidesz csinál. Jelenleg a Szuverenitásvédelmi Hivatal és Lánczi Tamás mutat rá, hogy szerinte ki az akit külföldről finanszíroznak és pont. Akárhogy vergődsz meg ferdítesz, a 444-nek és Telexnek is elmondja egy interjúban a szájával, te is láthatod, ha rájuk keresel.
És ez az, ami rohadtul nem tetszik nekem. Szerintem is legyen feltárva minden külföldről való rejtett támogatás és mindenki legyen transzparens, csakhogy a Fidesz ezt kizárólag a politikai ellenfelei elleni revolverezésre használja. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a belföldi rejtett támogatásokat is pontosan ugyanúgy kéne kezelni, nem csak a külföldit. Például azt, hogy adóforintok ezermilliárdjai vannek elköltve nem az országra, hanem ki vannak csatornázva a propagandagépezetbe, influenszereknek, alapitványokba stb.

Én pont amellett vagyok, hogy MINDEN szervezet és szereplő támogatása legyen teljesen átlátható, akárhonnan érkezik, mert csak így tudunk ebben az országban egymásban bízni. A kölcsönös bizalom nélkül pedig nem létezik egészséges társadalom.

Plusz gondolatom még ehhez a témához, hogy érdekesen az orosz befolyást valahogy nem vizsgálják. Akár pénzügyi, akár bármi más témában. K.rva érdekes, hogy csak brüsszelről meg guruló dollárokról van szó, amikor már egy strokeos majom is tudja, hogy az oroszoknak mindig is alap fegyvere volt a külföld destabilizálása akár pénzzel, akár máshogy. Például ki-be mászkálnak a külügyminisztérium szerverein, a köztársasági elnök kihúzza az orosz szót a rekétatámadás elől ésatöbbi még millió másik dolgot tudnék idehozni. Ezek a tényekkel alátámasztott dolgok nem problémák, cserébe arra kell egy hivatalt létrehozni, hogy (egyelőre) bizonyítékok nélkül az ellenzéki sajtóra mutogassanak, mint “külföldi ügynök”.
Emellett természetesen ugyan ez a másik oldalra is igaz, sőt, és emellett ők ugyan ezt teszik más országokban is. Ez egy létező és általános ""játék"" a mai globális politikában.
Mutasd már meg melyik nyugati kormány építi az egész politikáját a szuverenitásvédelemre, majd fogad be elítélt külföldi politikusokat (akik véletlenül pont éppen oroszbarátok), küld tekeseket az orosz érdekeket védeni, finanszírozza hitellel az oroszbarát politikusokat más országokban stb.
Nem mondom, hogy nem létezik az, hogy országok más országok dolgaiba nem akarnak/szoktak belenyúlni, viszont egyrészt ezt a csomagot így kompletten nem tartom annyira általánosnak, mint ahogy te beállítod. Másrészt szarok arra, hogy mi megy máshol. Szeretném, ha az én miniszterelnököm és kormányom nem ezt tenné, úgyhogy nem kérdés, hogy ellenük szavazok. Ha esetleg jön Magyar Péter és ő is ugyanezt teszi, akkor majd ellene is fogok szavazni, azonban nem fogom neked meg a propagandának előre elhinni, hogy “úgyis ugyanez lesz”, “általános játék” stb., hogy akkor inkább ne is váltsuk le Orbánt.
ui.: és látod, hogy ez a mondat sem egyértelmű. Szerinted az ellenfeleit fenyegeti, swfan szerint a sajátjait, hehe szerint meg kapálózik. Ebben a műfajban szinte semmi sem egyértelmű és fekete vagy fehér.
Nincs fekete-fehér? Azt mondja, hogy nem olyan ember, aki fenyeget, aztán a mondat második felében már fenyeget is. A kérdés csak az, hogy kit. A mondat első felében állít valamit, majd a másodikban megcáfolja. Nekem elég fekete fehér, hogy vagy az első, vagy a második felében, de hazudik.
Eddig kizárólag a Fideszről és Orbánról beszéltem, mert erről volt szó. Magyar Péter és a Tisza egy másik téma, más beszélgetés, erre viszont muszáj reagálnom.

A börtön a tolvajoknak egy olyan fenyegetés, amivel minden nap élünk. A jog szerint a tolvajoknak börtönben a helye, még te is említed, hogy jogos.

Orbán viszont arra utal, hogy akiket külföldről pénzelnek (=aki nem ért vele egyet), azt ki kell takarítani, le kell győzni, fel kell számolni. Most arról beszélt, hogy “minden fel lesz jegyezve és el lesz rendezve”.
A hívek miatt kell ezt mondani? Miattuk kell így reagálni? Érdekes külföldön nem mindenhol KELL ezt így tenni. Lehet ezt máshogy is, csakhogy Orbán és a Fidesz odáig züllesztette a közbeszédet és a közgondolkodást, hogy ezt hiszik az emberek (pl. te), hogy ezt KELL tenni. Mert nincs más, csak egymás gyepálása, gyalázása és fenyegetőzése. “Mert ez a politka”. A nagy lófaszt. Ez Orbán politikája, amit ráerőltetett az országra, most meg már erre hivatkoztok, hogy “jajj hát a politka ilyen”.
OV szerintem nem feltétlenül azért fenyeget, mert egy terror államot akár építeni, hanem mert ezt várják a hívek, hogy reagáljon MP (a nem fidesz hívek szerint jogos) fenyegetéseire.
Megint ugyanoda lyukadunk ki. Ki a felelős azért, hogy így reagáljon? Ki kormányoz 15 éve és alakítja a közbeszédet? Ki az, aki idáig züllesztette és polarizálta a társadalmat?
És nem, ne gyere nekem, hogy külföldön is mindenhol ez van és ez az általánosl, mert nem igaz. És még ha igaz is lenne, pont hogy egy miniszterelnöknek lenne meg a hatalma konszolidálni, azonban látjuk, hogy évről évre nemhogy nem konszolidálódik, hanem még feljebb csavarja a gyűlöletet magyar és magyar, valamint magyar és nyugati közt. (Valahogy magyar és orosz közt ez nem történik meg, pedig történelmileg és a jelenlegi helyzet alapján is sokkal megalapozottabb lenne)

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 8., hétfő 12:40

OV szerintem nem feltétlenül azért fenyeget, mert egy terror államot akár építeni
Valoban nem akar azt, hiszen mar keszen van, evek ota.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 8., hétfő 12:40

Realista24 írta:
hehetheoriginal írta: Annyira nyomorultak, hogy ilyen utolso szalmaszalakba kapaszkodnak, mint mikor a tusz, aki tudja, hogy meg fog halni, es barmire kepes, hogy tuleljen vhogy.

Ettol függetlenül siman kinezem a "tisztelt" honfitarsaimbol, hogy megint megnyeretik a fityesszel aprilisban
Az a helyzet, hogy szerintem nagyon lebecsulitek ezt a fajta "akciotervet", amit nyomatnak, es mint egy utolso szamlaszalat vizionaltok.

Szerintem ez a legeerosebb fegyveruk kozel-tavol az elmult kampanyokat figyelembe veve.
A haborus kampany (ahol oriasi szerencsejuk volt, hogy nem volt ertelmes ellenfeluk) loszart nem volt ehhez kepest, amikor az embereknek azt adjak be, hogy mennyivel lesz kevesebb a penzuk az embereknek.

Mindemelle jol hasznaljak a social mediat, az AI-t (majdem olyan jol mint Eszak-Korea), es mindent ami kell. Sajnos tul gyorsan es jol alkalmazkodtak. MP-nek pedig mas fegyvere nincs, mint ismetelgetnie magat, hogy ez sem igaz, az sem igaz. Csak amig ezt elmondja egyszer, addig ennek ellenkezoje otszorosen visszakoszon a tuloldalrol.
Ezert irom honapok ota, hogy siman benne van / kinezem a zseni magyar nepbol, hogy megint narancs 2/3 lesz.

Utana azert kivancsi leszek milyen repulorajt lesz :kalapos:
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 8., hétfő 12:37

csababarca írta:
kiserik írta:
Nem. Ez sima fenyegetés. Mint írtam már milliószor, a hátam közepére nem kívánom ezt a rendszert, így nem is védem. Ellenben megjegyzem, hogy hasonló fenyegetéseket már MP is mondott nem is egyszer, ami persze lehet jogos (börtön a tolvajoknak, stb), de a hívek miatt ezekre reagálni kell. Egy párbajban valamilyen szinten fel kell venni a kesztyűt a feleknek, így ez nálam 'tompít a totális diktatúra állam' és a 'gulágra küldés' jövőképen.
Puzsértól az gondolom szó szerint vett idézet volt. :roll:

TEhát megint egyenlőségjelet raksz aközé, hogy valaki a gyanúsan meggazdagodókat fenyegeti börtönnel, mert feltételezhetőleg lopnak (csak a vak nem látja), és aközé, hogy valaki választópolgárokat fenyeget ha esetleg elfelejt rájuk szavazni, vagy nem tesz meg mindent a győzelemért. (X-en kívül mit is tudna még?)

sokszor raksz egyenlőségjelet ilyen dolgok közé, ez egy nagy probléma.
persze egyik se fenyegessen jogos.
de a különbség érezhető, plusz még egy nagy különbség, hogy az egyik ellenzékből teszi, másik meg 15 év korlátlan despotizmusra hajazó uralomból, korlátlan kétharmadokkal felvértezve üvölti bele évente többször a nagyvilágba ezeket a szarságait. Úgy, hogy minden az övék, azt csinálnak amit akarnak de szegények el vannak nyomva. :lol:
De mondtam, hogy nem én teszek egyenlőségjelet oda. A Fidesz tesz a szavazói miatt, amit megértek az ő szempontjukból. OV szerintem nem feltétlenül azért fenyeget, mert egy terror államot akár építeni, hanem mert ezt várják a hívek, hogy reagáljon MP (a nem fidesz hívek szerint jogos) fenyegetéseire.

Vissza: