Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. szeptember 8., hétfő 12:35

hehetheoriginal írta: Annyira nyomorultak, hogy ilyen utolso szalmaszalakba kapaszkodnak, mint mikor a tusz, aki tudja, hogy meg fog halni, es barmire kepes, hogy tuleljen vhogy.

Ettol függetlenül siman kinezem a "tisztelt" honfitarsaimbol, hogy megint megnyeretik a fityesszel aprilisban
Az a helyzet, hogy szerintem nagyon lebecsulitek ezt a fajta "akciotervet", amit nyomatnak, es mint egy utolso szamlaszalat vizionaltok.

Szerintem ez a legeerosebb fegyveruk kozel-tavol az elmult kampanyokat figyelembe veve.
A haborus kampany (ahol oriasi szerencsejuk volt, hogy nem volt ertelmes ellenfeluk) loszart nem volt ehhez kepest, amikor az embereknek azt adjak be, hogy mennyivel lesz kevesebb a penzuk az embereknek.

Mindemelle jol hasznaljak a social mediat, az AI-t (majdem olyan jol mint Eszak-Korea), es mindent ami kell. Sajnos tul gyorsan es jol alkalmazkodtak. MP-nek pedig mas fegyvere nincs, mint ismetelgetnie magat, hogy ez sem igaz, az sem igaz. Csak amig ezt elmondja egyszer, addig ennek ellenkezoje otszorosen visszakoszon a tuloldalrol.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. szeptember 8., hétfő 12:32

kiserik írta:
Nem. Ez sima fenyegetés. Mint írtam már milliószor, a hátam közepére nem kívánom ezt a rendszert, így nem is védem. Ellenben megjegyzem, hogy hasonló fenyegetéseket már MP is mondott nem is egyszer, ami persze lehet jogos (börtön a tolvajoknak, stb), de a hívek miatt ezekre reagálni kell. Egy párbajban valamilyen szinten fel kell venni a kesztyűt a feleknek, így ez nálam 'tompít a totális diktatúra állam' és a 'gulágra küldés' jövőképen.
Puzsértól az gondolom szó szerint vett idézet volt. :roll:

TEhát megint egyenlőségjelet raksz aközé, hogy valaki a gyanúsan meggazdagodókat fenyegeti börtönnel, mert feltételezhetőleg lopnak (csak a vak nem látja), és aközé, hogy valaki választópolgárokat fenyeget ha esetleg elfelejt rájuk szavazni, vagy nem tesz meg mindent a győzelemért. (X-en kívül mit is tudna még?)

sokszor raksz egyenlőségjelet ilyen dolgok közé, ez egy nagy probléma.
persze egyik se fenyegessen jogos.
de a különbség érezhető, plusz még egy nagy különbség, hogy az egyik ellenzékből teszi, másik meg 15 év korlátlan despotizmusra hajazó uralomból, korlátlan kétharmadokkal felvértezve üvölti bele évente többször a nagyvilágba ezeket a szarságait. Úgy, hogy minden az övék, azt csinálnak amit akarnak de szegények el vannak nyomva. :lol:
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 8., hétfő 11:55

ram8nes írta:

Tökre reméltem, hogy értelmes beszélgetést/vitát tudunk kihozni ebből, mert azokra mindig szükség van, hiszen úgy gondolom, hogy bármikor tévedhetek és hajlandó vagyok változtatni a gondolataimon. Ennek így viszont semmi értelme, úgyhogy a részemről lezárom.
Nem fogunk tudni, mert más feltételezéssel indulunk neki és más kimenetelt is várunk a beszélgetéstől.

Te azt feltételezed, hogy én tövig benyalom a kormány propagandát és nem is létezik más propaganda, én meg azt, hogy mindkét oldalon propaganda folyik és mindkét oldal tartalmaz igazságot is valamilyen részben.

OV: lehet, hogy rosszul látom, de én azt figyeltem meg az évek alatt, hogy mikor kicentizett, 100-ra megírt, főket hazugságokat tartalmazó szöveget mond, akkor jönnek a kényszeres cselekvések mellé. Mikor inkább saját szöveget mond, akkor azt sokkal természetesebben teszi. Érdekesség, hogy ugyanezt figyeltem meg MP-nél is, de neki a hanghordozása változik, nem a kényszeres cselekvések megjelenése. Szerintem pont ilyen orbáni agymenések voltak a dakota közmondások, mint most ez az odaszúrt félmondat, hogy "átteleltek a poloskák".

Propaganda: míg Te azt mondod, hogy a Fidesz mondja meg, találja ki, hogy kit tart külföldről finanszírozottnak, addig én azt mondom, hogy igen is létezik egy lobby tevékenység, amit külföldről finanszíroznak, hogy elérjék a céljaikat. Nem tudok elég naiv lenni ahhoz, hogy elhiggyem, a magyar emberek évente több milliárd forintot tudnak és akarnak elkölteni ezekre a szervezetekre, politikusokra, csak azért, hogy demokráciában élhessenek, vagy ha így van, akkor kurva jó világ van nálunk, hogy erre így futja. Érdemes összeszámolni, hogy mennyi ""mikroadományt"" kap évente a komplett ellenzéki sajtó, influenszerek, beszélőfejek, a civil szervezetek és az ellenzéki politikusok (MZP például bevallottan laza 4 milliárdot kapott) a magyar adófizetőktől és kisnyugdíjasoktól.

Tökéletes lenyomata a dolognak Puzsér és MP beszélgetése:
- Puzsér: De Peti, hidd el, a dollár az jó, csak a Rubel a rossz
- MP: Robikám, a dollár is ugyan olyan rossz, mint a Rubel, ne légy naiv, hogy elhiszed van ingyen ebéd, sehol senki nem ad 1 dollárt sem a 2 szép szemedért

Emellett természetesen ugyan ez a másik oldalra is igaz, sőt, és emellett ők ugyan ezt teszik más országokban is. Ez egy létező és általános ""játék"" a mai globális politikában.
ram8nes írta: Nem tudtam már szerkeszteni, de még egy, nagyon friss, és a témát tökéletesen bemutató példát idecitálnék:

Gondolom akkor Kiserik, szerinted ez se fenyegetés, mert ha a betűket és szavakat egymás után írod, akkor hát ő elmondja, hogy nem fenyeget. Tök jól ki lehet magyarázni, mint minden lószart pl. poloskázás. Ez az ilyen politikai beszédek lényege. Viszont ha tudsz gondolkodni, akkor látod, hogy itt bizony fenyegetés törénik. (Ahogy a nagytakarítással is az történt ésatöbbi.)
Nem. Ez sima fenyegetés. Mint írtam már milliószor, a hátam közepére nem kívánom ezt a rendszert, így nem is védem. Ellenben megjegyzem, hogy hasonló fenyegetéseket már MP is mondott nem is egyszer, ami persze lehet jogos (börtön a tolvajoknak, stb), de a hívek miatt ezekre reagálni kell. Egy párbajban valamilyen szinten fel kell venni a kesztyűt a feleknek, így ez nálam 'tompít a totális diktatúra állam' és a 'gulágra küldés' jövőképen.

Sokszor az a nagy különbség köztem és köztetek, hogy én nem benyalom a propagandát, ahogy Ti feltételezitek, hanem meg tudom érteni, hogy mit miért tesznek, mondanak. Attól még nem értek vele egyet, de nem is fröcsögve kiálltok ördögöt.

ui.: és látod, hogy ez a mondat sem egyértelmű. Szerinted az ellenfeleit fenyegeti, swfan szerint a sajátjait, hehe szerint meg kapálózik. Ebben a műfajban szinte semmi sem egyértelmű és fekete vagy fehér.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 8., hétfő 11:46

A full gyengeseg jele.
Raadasul nyilvanosan.
Az utolsokat rugja, kapalozik. Mikor magyarazza a sok korpasbajszu boomernek, hogy nincs mit tenni, az internet itt van, lehet szeretni, nem szeretni, de muszaj hasznalni :lol:
Mint mikor vmi nyuggernek akarja az ember megtanítani az nyomokepernyos telefon hasznalatat :lol:
Milyen erzes lehet, mikor milliok röhögnek rajtad, es ugyanennyien gyulolnek egyidejuleg.
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. szeptember 8., hétfő 11:41

ram8nes írta: Nem tudtam már szerkeszteni, de még egy, nagyon friss, és a témát tökéletesen bemutató példát idecitálnék:
„Mindent alá kell rendelni a közös győzelemnek, mostantól mindenki tegyen meg mindent, amit tud, mert, ismernek engem, nem vagyok olyan ember, aki fenyegetőzik és durváskodik, de semmi nem lesz elfelejtve, minden fel lesz jegyezve és minden el lesz rendezve”
Gondolom akkor Kiserik, szerinted ez se fenyegetés, mert ha a betűket és szavakat egymás után írod, akkor hát ő elmondja, hogy nem fenyeget. Tök jól ki lehet magyarázni, mint minden lószart pl. poloskázás. Ez az ilyen politikai beszédek lényege. Viszont ha tudsz gondolkodni, akkor látod, hogy itt bizony fenyegetés törénik. (Ahogy a nagytakarítással is az történt ésatöbbi.)
Ebben az a durva amúgy, hogy itt a sajátjait fenyegeti. Kb. mintha azt mondaná, hogy ha megbukunk, akkor mindannyiótakat kicsinállak. Lehet vádalkura hajt az öreg, ad egy majd dossziét MP-nek a bizonyítékokkal abban a reményben, hogy őt békén hagyják :D

ram8nes

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2025. szeptember 8., hétfő 10:26

Nem tudtam már szerkeszteni, de még egy, nagyon friss, és a témát tökéletesen bemutató példát idecitálnék:
„Mindent alá kell rendelni a közös győzelemnek, mostantól mindenki tegyen meg mindent, amit tud, mert, ismernek engem, nem vagyok olyan ember, aki fenyegetőzik és durváskodik, de semmi nem lesz elfelejtve, minden fel lesz jegyezve és minden el lesz rendezve”

ram8nes

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2025. szeptember 8., hétfő 10:07

A nagy különbség kettőnk között, hogy míg Te a "jön a húsvéti nagytakarítás: átteleltek a poloskák"-t dehumanizálásnak fogod fel, addig én sima metaforának. OV-nak mindig is hülye humora volt, ez is az akart lenni.

Egyébként érdekes vita lehetne (persze itt soha nem lesz az), ha nem a Fidesz kormány lenne hatalmon, akkor mit szólna a köznép ahhoz, hogy a miniszterelnök meg akarja tisztítani az országot olyan politikai aktoroktól, akiket külföldről pénzelnek. Ahogy OV is mondta, nem azokkal van a baj, akik nem értenek vele egyet, hanem azokkal, akik azért nem értenek vele egyet, mert külföldi érdekek ezért fizetik őket. És ide had tegyek egy idézetet MP-től: "szerintem nem vagy annyira naiv, hogy bárki egy dollárt is ad bárhol a világon azért, hogy a Te két szép szemedért"
Most esett le, hogy miért parttalan a vitánk. :hmmm: Nem nem látod, hogy mi történik, hanem egyszerűen te is bekajálod a propagandát (miközben azt állítod/hiszed, hogy nem).

1. Orbán beszédeiben minden 100 százalékig ki van számolva, át van gondolva. Ráadásul több, politikatudományban és retorikában jártas ember segít neki ezeket megírni. A vérében van a politka és mindenféle politikatörténet, konnotáció stb. Ő pontosan tudja, hogy egy ilyen szóhasználat valójában mit is jelent. Tudja, hogy ez dehumanizálás, tudja azt is, hogy mit ér el vele, és azt is tudta, hogy pl. Férgeket nem mondhat, de a poloskát jól ki lehet magyarázni, ha arra kerül a sor. Röhejes, hogy Orbán elmúlt 35 éve után bárki is azt hiszi, hogy a beszédeiben vannak félreértelmezhető "véletlenek" vagy "sima metaforák" stb.
(Arról nem is beszélve, hogy az előtte elmondott dolgokat és a poloskákat is többes számban használta, majd később azzal jöttek, hogy állítólag csak Magyar Péterre gondolt. Ilyen "hiba" nem történik ilyen súlyú beszédeknél)

2. Orbán is elmondta, hogy ne azt nézd, hogy mit mond, hanem hogy mit csinál. Innentől kezdve ez a "nem azokkal van a baj, akik nem értenek vele egyet, hanem azokkal, akik azért nem értenek vele egyet, mert külföldi érdekek ezért fizetik őket" megint csak a propaganda kétpofára zabálása. Komolyan azt látod, hogy az országban csak azokat basztatják, akiket "külföldi érdekek fizetnek"? :lol: :lol:
Elmondom mi történik: 1. Orbán azokat basztatja, aki nem ért vele egyet. Pont. Ezzel kapcsolatban nem lehet vitát nyitni, mert aki nem szemellenzővel él, az pontosan láthatja. És hallhatja is, hiszen nagyon sokszor máskor beszélt erről. Legutóbb pl. az ultizással kapcsolatban mondta, hogy olyan, mint a magyar politika: "Illetve, hogyha nem tudsz valami jót tenni, akkor azonnal el kell rontani annak a játékát, aki tudna. Ez a magyar politikának a lényegét adja vissza."
2. Ki mondja meg, hogy kit fizetnek külföldről és ki szolgál külföldi érdekeket? Hát nyilván Orbán, meg a Szuverenitásvédelmi Hivatal, meg Lánczi meg a hasonszőrű f.sszopók rámutatnak. Innentől kezdve Orbán olyan dologra hivatkozik, amit ő határoz meg. Ezt se kitalálom, hanem pl Lánczi szájából lehet látni/hallani, amikor pl a Telexes meg 444-es riportereknek izmozik és minden érv nélkül simán a saját bemondására hivatkozik, meg arra a dokumentumra, amiben végül nincsenek is benne azok az állítások, amiket ő felhoz. Röhej. Meg az is, hogy ezt valaki ma még védeni tudja.

De hát nálad a fegyvertartás szélesítése és több lőfegyver is jó, a Krúbi meg veszélyes. :ike:

Ráadásul nekem olyan ember ne pofázzon a szuverenitásról és vegzáljon bárkit, akire rámutat, aki közben úgy és ott nyúl bele más országok politikájába ahol és amikor csak tud. Nem akarok egy ilyen álszent, gusztustalan, a saját érdekeiért mindenkin és mindenen átgázoló, a saját alapelveivel szöges ellentétben cselekvő vezetőt.

Tökre reméltem, hogy értelmes beszélgetést/vitát tudunk kihozni ebből, mert azokra mindig szükség van, hiszen úgy gondolom, hogy bármikor tévedhetek és hajlandó vagyok változatni a gondolataimon. Ennek így viszont semmi értelme, úgyhogy a részemről lezárom.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 8., hétfő 9:55

Raadasul egy felinfora/hazugsagra alapozva.
Nemzeti konzultáció. Hanyadek az egesz, langolnia kene az utcaknak, mint mikor az eu legszegenyebb legelmaradottabb orszagakent nalunk van a legnagyobb szo szerinti penzegetes aug. 20-an, ehelyett a sok fasz meg megy ezerszamra nyaljak be gyerekkel csaladostul, hogy nezd milyen szep, ott repul egy uj modern szuloszoba, korhazi legkondi vagy felujitott iskolaepulet.

Nincsenek abrandjaim, azt kapja minden nep, amit megerdemel.
Mi 1000 eve kapjuk a faszerdot, mert ennyire gyenge ostoba mihaszna szar nep vagyunk kollektiven.
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. szeptember 8., hétfő 9:52

Rozsabimbo2019 írta: Indít egy nemzeti konzultációt, 10+milliárd állami pénzen, majd bemondja 1az1-ben, hogy ez már a mozgósítás része. Állam=Párt
A barmok meg eszik...
:coffee:
Aztán egyesek nem értik, hogy ehhez képest a Tisza szimpatizánsok miért szarnak le pár kontextusából kiragadott, kifordított félmondatot, amit a kormánypropagandisták igyekeznek mesterségesen felfújni.
Igen, létezik a jelenség, hogy egyes ellenzéki szavazóknak szinte már minimum az elvárása a Tisza és MP felé, ami egy normálisan működő demokráciában valóban aggasztó lenne, de a jelenlegi helyzetben ez teljesen érthető. Az ellenfél nem kutyaütő, és ahogy másfél évtizede azt látjuk, nem válogat az eszközökben sem.
Arról nem is beszélve, hogy a Tisza is egyre konkrétabb dolgokat fogalmaz meg az esetleges kormányzásával kapcsolatban, ahogy közeledünk a választások felé.

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. szeptember 8., hétfő 9:39

Indít egy nemzeti konzultációt, 10+milliárd állami pénzen, majd bemondja 1az1-ben, hogy ez már a mozgósítás része. Állam=Párt
A barmok meg eszik...
:coffee:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. szeptember 8., hétfő 9:16

Annyira nyomorultak, hogy ilyen utolso szalmaszalakba kapaszkodnak, mint mikor a tusz, aki tudja, hogy meg fog halni, es barmire kepes, hogy tuleljen vhogy.

Ettol függetlenül siman kinezem a "tisztelt" honfitarsaimbol, hogy megint megnyeretik a fityesszel aprilisban
thereisonly1ronaldo

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. szeptember 8., hétfő 9:12

Tehát aki nem lenne képben teljesen az index lehozott egy cikket akinek a szerzője nem nyilvános kicsoda két A4es papírról, majd erre alapozva teleplakátolják majd az országot meg jön a nemzeti konzultáció megint milliárdokért.

Első oldal
Második oldal

Sehol egy aláírás, sehol egy név.

Egészen szürreális, hogy erre alapozva megint megy a milliárdok égetése és az emberek butítása a saját pénzükön...
Egy olyan papírról amit én itthon kinyomtatok bármikor.

Ja bocsi, van egy név ami véletlenül el is van írva... Na vajon miért... :lol:

Áron helyett Árint, tök valid

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. szeptember 8., hétfő 8:39

kiserik írta:
Egyébként szívesen meghallgattam volna, hogy a Tisza szavazók hogyan élik meg, hogy totál hülyének vannak nézve. Mert amit Tarr tett, az nagyon butaság volt (nyilvánosan ilyet mondani), de a mondandója nem hülyeség. Ami viszont gáz, az az egész sztori.
- MP egységes 9%-os SZJA csökkentésről beszél és szavaztat meg a hívekkel
- kikerül a kormánymédiában egy papír, miszerint a Tisza többkulcsos adóemelési terven dolgozik (egyébként logikus is, az Áfa csökkentési terv miatt, meg mert szarban van a haza)
- MP tagadja az egészet
- Tarr azt mondja, hogy ezekről nem szabad beszélni, mert az bukáshoz vezethet
- MP össze vissza kamuzik a Tarr videóról
- MP bejelenti, hogy többkulcsos adót akar a Tisza, de nem emelni, hanem csökkenteni 15-ről 9-re, minden más propaganda.
Az adócsökkentés tervébe hogy a fenébe lehet belebukni??? Persze tudom, hogy a kormányváltásért mindent lehet, csak nekem nem tetszene, hogy telibe hazudik valaki az arcomba (ahogy természetesen most sem tetszik, ha a kormány teszi ezt, és úgy látom, hogy ezt minden esetben le kell írnom, mert egyeseknek nem világos és egyértelmű).

Nagyjából R24-et tarom a leg-realistább ( :D ) Tisza szavazónak.
Borzasztóan elleneznem a progresszív/sávos szja (most is ez van) bevezetését, ahogy az állami újraelosztás és a 65% feletti jövedelemre rakódó adóéktől is falnak megyek, viszont a Fidesz a környező (2004ben EUba lépő országok) országokhoz képest tetemes versenyhátrányt gründolt nekünk magyaroknak össze.
Ha lenne minimális esélye annak, hogy a nemzeti konzultáció sajtpapírjait valaki is feldolgozza, most menne vissza az állampártnak, hogy jöjjön az igazságtalan adó rendszer.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. szeptember 8., hétfő 6:40

https://telex.hu/zacc/2025/09/07/m1-koz ... tisza-part
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 7., vasárnap 23:16

ferni írta:
csak esetleg tartunk attól, hogy cseberből vederbe huppanunk bele, mert akkor aztán le lehet húzni a rolót.

Milliószor leírtam, én is kormányváltást szeretnék, de nem akarok még egy 2/3-ot bemondásra, ahogy 2010-ben sem akartam. Ezt vagy felfogod, vagy nem, az már téged fog minősíteni.
Miért ha marad a Fidesz akkor nem húzhatjuk le a rolót?
Cseberből cseberbe mivel jobb, mint a cseberből vederbe?

Az egész "Tisza nevű képződmény" azért olyan amilyen, mert a Fidesz teljesen magára szabott mindent az ég világon, az utolsó utáni kis apró betű is nekik kedvez.

Majd jött egy párt aki felfogta hogy lehet megnyerni egy választást, mindent e mentén felépítve működik, mert ahogy megpróbálták mások máshogy nem lehet, majd emiatt te folyamatosan előveszed a Tiszát miért úgy működnek ahogy, miközben ahogy kiakarnának lépni ebből a Fidesz által kreált mederből egyből jön a propaganda és szedik szét őket és még 100adjára is őket hibáztatod, nem azt akit kéne.

Érdekes módon azokat a különbségeket nem látod meg amiket lehetne, mennyi munkát raknak bele, egész évben országot járnak, foglalkoznak, beszélgetnek az emberekkel, nem a kastélyaikban terpesztve lopják szét az országot.
Megtesznek tényleg mindent amit lehet, hogy leváltsák ezeket, nem is értem hogy bírják vagy hogy lehetne ennél többet tenni, de te beteszed megint olyan helyre az egyenlőségjelet ahová nem kéne és megint a legrosszabbat feltételezve jössz a szokásos mi lesz ha megtörténik az amire semmi esély nincs.

Csodás is beszélgetni tényleg, hogy egy narancsék által felvázolt képzeletbeli gonosztól félsz, ami nem is létezik.

Már nincs mit tönkretenni az országban olyan lepusztult minden amit az államnak kéne rendben tartania, de majd jön a Peti azt jól szétzúz még jobban mindent a brüsszeli barátaival :lol:

Rövid távon nem lesz jobb semmi, nem varázsló senki, de ezeket el kell takarítani a kormányról, hogy egyáltalán fel lehessen mérni mekkora is a kár igazából és elkezdeni nem 200zal száguldani a szakadék felé, hanem lassítani majd évekkel később akár meg is fordulni hogy jobb irányba menjünk.

Ha esélyt se adjuk meg ennek, akkor sose lesz jobb.

Ha meg nagyobb transzparenciát szeretnél a Tiszától menj el Viktorunkhoz, hogy ne százmilliókért hirdesse a propagandát ha bárki bármi kényesebb témáról szeretne beszélni az ellenzéktől.

De vhogy azt nem veszed elő sose mikor a Fidesz a ténylegesen kényesebb témákat söpri a szőnyeg alá.

Miért kapott K.Endre kegyelmet, mi is van igazából az MNB-vel, miért rohad le az egészségügy, oktatás, miért ekkora az infláció, hová tűnik az emberek által befizetett hatalmas adó, családi mérhetetlen pénzosztások stb stb stb

Ezek ugye nem baj, hogy nincsenek megválaszolva vagyis ez ellen annyira nem lázadsz :/
Most komolyan itt tartunk, hogy ismételgetni kell magam? "vagy felfogod, vagy nem, az már téged fog minősíteni" Ennyi.

Hogy megértsd én nem az az ember vagyok, aki naphosszat azon vitázik, meg agyal, hogy az ég kék. Mindenki tudja, hogy milyen a kormányunk, meg miket csinálnak. Csak az elvakult fröcsögő uszítók lovagolnak rajta minden kib. percben azon, amit mindenki tud, mint Te meg a magát rendre alulmúló társad a vezéredezésével meg hasonlókkal.

Szerintem itt mindenki tudja, hogy mi folyik ebben az országban, lehet, hogy sokan jobban is mint Ti ketten. Néhány emberen kívül szinte mindenki kormányváltást szeretne. A fő különbség köztünk, hogy én nem akarok 2/3-ot, mint Ti. Ennyi és én ezért az ilyen nyomorultak szemében vak, fideszbérenc, pénzügyileg jól járó, szatellit majom vagyok. Szerinted ez rendben van? Szerinted az egy rohadt hazaáruló gyurcsányista komcsi volt, aki 2010-ben nem a Fideszre szavazott (hanem mondjuk a Jobbikra vagy az LMP-re)? Így utólag, visszagondolva?

Parancsolj, Fidesz ténylegesen kényesebb téma, amitől MP is azt remélte, hogy majd menekül a Karmelita: a végrehajtó maffia feje közel sem a Schadl-Volner duó volt. Újabb bizonyítékok kerültek elő, megkezdte a nyomozást a főügyészség és ugyanaz az ügyész viszi az ügyet, aki eddig, ami jó jel, mert MP felvételéből pont az derült ki, hogy még Tóniék sem tudták kihúzatni magukat az ügyből, mert nem volt elég befolyása hozzá PP-nek. Eddig felmerült konkrét bűncselekménnyel kapcsolatban Bohács Zsolt neve illetve említés szintjén L.Simoné is. Érdekel téged ez? Nem. Érdekli az ellenzéket, ellenzéki sajtót? Nem. Még a meghirdetett sajtótájékoztatóra sem mentek el. Vajon miért? Mert politikailag nem neki kedvezne ez az ügy. Ennyi bőven elég, hogy kussoljon róla mindenki.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. szeptember 7., vasárnap 22:32

csak esetleg tartunk attól, hogy cseberből vederbe huppanunk bele, mert akkor aztán le lehet húzni a rolót.

Milliószor leírtam, én is kormányváltást szeretnék, de nem akarok még egy 2/3-ot bemondásra, ahogy 2010-ben sem akartam. Ezt vagy felfogod, vagy nem, az már téged fog minősíteni.
Miért ha marad a Fidesz akkor nem húzhatjuk le a rolót?
Cseberből cseberbe mivel jobb, mint a cseberből vederbe?

Az egész "Tisza nevű képződmény" azért olyan amilyen, mert a Fidesz teljesen magára szabott mindent az ég világon, az utolsó utáni kis apró betű is nekik kedvez.

Majd jött egy párt aki felfogta hogy lehet megnyerni egy választást, mindent e mentén felépítve működik, mert ahogy megpróbálták mások máshogy nem lehet, majd emiatt te folyamatosan előveszed a Tiszát miért úgy működnek ahogy, miközben ahogy kiakarnának lépni ebből a Fidesz által kreált mederből egyből jön a propaganda és szedik szét őket és még 100adjára is őket hibáztatod, nem azt akit kéne.

Érdekes módon azokat a különbségeket nem látod meg amiket lehetne, mennyi munkát raknak bele, egész évben országot járnak, foglalkoznak, beszélgetnek az emberekkel, nem a kastélyaikban terpesztve lopják szét az országot.
Megtesznek tényleg mindent amit lehet, hogy leváltsák ezeket, nem is értem hogy bírják vagy hogy lehetne ennél többet tenni, de te beteszed megint olyan helyre az egyenlőségjelet ahová nem kéne és megint a legrosszabbat feltételezve jössz a szokásos mi lesz ha megtörténik az amire semmi esély nincs.

Csodás is beszélgetni tényleg, hogy egy narancsék által felvázolt képzeletbeli gonosztól félsz, ami nem is létezik.

Már nincs mit tönkretenni az országban olyan lepusztult minden amit az államnak kéne rendben tartania, de majd jön a Peti azt jól szétzúz még jobban mindent a brüsszeli barátaival :lol:

Rövid távon nem lesz jobb semmi, nem varázsló senki, de ezeket el kell takarítani a kormányról, hogy egyáltalán fel lehessen mérni mekkora is a kár igazából és elkezdeni nem 200zal száguldani a szakadék felé, hanem lassítani majd évekkel később akár meg is fordulni hogy jobb irányba menjünk.

Ha esélyt se adjuk meg ennek, akkor sose lesz jobb.

Ha meg nagyobb transzparenciát szeretnél a Tiszától menj el Viktorunkhoz, hogy ne százmilliókért hirdesse a propagandát ha bárki bármi kényesebb témáról szeretne beszélni az ellenzéktől.

De vhogy azt nem veszed elő sose mikor a Fidesz a ténylegesen kényesebb témákat söpri a szőnyeg alá.

Miért kapott K.Endre kegyelmet, mi is van igazából az MNB-vel, miért rohad le az egészségügy, oktatás, miért ekkora az infláció, hová tűnik az emberek által befizetett hatalmas adó, családi mérhetetlen pénzosztások stb stb stb

Ezek ugye nem baj, hogy nincsenek megválaszolva vagyis ez ellen annyira nem lázadsz :/

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. szeptember 7., vasárnap 21:41

Abba nem lehet belebukni, hogy ha azt mondja, hogy választást kell nyerni és utána lehet vitázni róla
:lol: :lol:
kerdezd mzp-t akit kicsinalt a vezered es a sleppje mert ki ugy valaszolt a kerdesre ahogy....
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 7., vasárnap 21:29

ram8nes írta:
Nekem az a rohadt érdekes, hogy ha ennyi időt töltöttél volna el azzal, hogy egészben értelmezel egy egyszerű mondatot, akkor nem szavakba kötnél bele. Bár gondolom neked nem tetszene az a világ, ahol a politikusok legnagyobb bűne, hogy egymást poloskázzák (igen bammeg, szimbolikusan, tehát szavakkal szidják egymást, de nem lopnak, csalnak, hazudnak és még kitudja mennyi és milyen galádságot, bűnt követnek el).

Bakker, mint az oviban, mikor minden mondatodat magyarázni kell, mert csak szavakig jut az olvasó :lol: :fpalm:
Szerinted csak szavakig jutottam azok után, hogy értelmes, kerek mondatokban és koherens szövegben fejtem ki az álláspontom a te gondolataidra reagálva? :roll:

Teljesen értem, amit mondasz. Értettem, hogy arra gondolsz, hogy bárcsak az lenne a probléma, ha egymást poloskáznák a politikusaink, csak neked kéne megérteni, hogy a poloskázásnak van konnotációja, kontextusa, múltja stb. A politikai ellenfelek dehumanizálása a miniszterelnök szájából milliók előtt korántsem lenne a legkisebb "legnagyobb" baj, mert olyan dolgok járnak vele, amik az egész társadalmat megmételyezik. Ugyanazok, amik most is, és amit sokan nem akarnak észrevenni, amikor próbálják mismásolni a poloskázást. (mint például te)
Én ebben a történetben nem látok: "szűk réteget képviselő művész"-t, "művészeti alkotása"-t. De nem is nagyon érdekel. Amiért megszólaltam az csak annyi volt, hogy érdekesnek találtam azt, hogy egy "átteleltek a poloskák" nagyobb felháborodást okozott annál, hogy "Összeszorul a szívem, megsajnálom a kis ducit, amikor majd felakasztjuk, küldök neki gyógypuszit".
Márpedig ha ennyire erősen nyilvánítasz véleményt, akkor nem ártana, ha érdekelne, mert akkor talán alá is tudnád támasztani értelmes indokokkal és tényekkel a gondolataid.

Akkor mit látsz? Nem egy pár ezres, homogén, fiatal tömegnek előadott produkciót? Amit ha a fideszpropaganda nem kap fel méltatlankodva, akkor azokon az embereken kívül SENKI nem hallja? Nem egy előadót, aki azt tesz a színpadon, amit csak akar (amíg konkrétan nem buzdít emberek ellen), mert ez az, ami belőle jön, ez a művészete, amiről majd az emberek eldöntik, hogy tetszik-e nekik és meghallgajták/nézik-e? (mondom úgy, hogy abszolút nem szoktam hallgatni, nem az én zeném, nem az én tömegem)

A másik oldalon meg nem egy milliókhoz beszélő, 15 éve hatalmon lévő és az országot, közbeszédet lezüllesztő, magyart magyar ellen fordító miniszterelnököt látsz? Nem azt az embert, akinek pont hogy mindenkit képviselnie kéne, erre azok ellen uszít és dehumanizál, akik nem értenek vele egyet? Mindezt úgy, hogy országos ünnepség beszédén hangzik el, aztán azt nyomja tovább a központilag irányított propaganda minden egyes kib.szott otthonba az országban?

Tényleg nem látsz különbséget, és mások vannak ovis szinten? :hmmm:

Nem baj. Krúbi veszélyes, de az csak a közbiztonságot segítené, ha még több fegyver lenne szanaszét az országban.
A nagy különbség kettőnk között, hogy míg Te a "jön a húsvéti nagytakarítás: átteleltek a poloskák"-t dehumanizálásnak fogod fel, addig én sima metaforának. OV-nak mindig is hülye humora volt, ez is az akart lenni.

Egyébként érdekes vita lehetne (persze itt soha nem lesz az), ha nem a Fidesz kormány lenne hatalmon, akkor mit szólna a köznép ahhoz, hogy a miniszterelnök meg akarja tisztítani az országot olyan politikai aktoroktól, akiket külföldről pénzelnek. Ahogy OV is mondta, nem azokkal van a baj, akik nem értenek vele egyet, hanem azokkal, akik azért nem értenek vele egyet, mert külföldi érdekek ezért fizetik őket. És ide had tegyek egy idézetet MP-től: "szerintem nem vagy annyira naiv, hogy bárki egy dollárt is ad bárhol a világon azért, hogy a Te két szép szemedért"
swfan írta:
kiserik írta: - MP egységes 9%-os SZJA csökkentésről beszél és szavaztat meg a hívekkel
Még jó, hogy elmondta az eredmények ismertetésénél, hogy mivel nem volt egyértelmű támogatás a felvetés mögött, tovább lesz finomítva a dolog... tovább is lett, mint látható a hivatalos programban.
MP tagadja az egészet
Persze, hogy tagadja, hiszen kamu az egész. Mit vártál? :lol:
- Tarr azt mondja, hogy ezekről nem szabad beszélni, mert az bukáshoz vezethet
Ezt mondta Tarr Zoli: „Amiről beszélünk, hogy a 9 százalékot azt komolyan gondoltuk, mert akkor nem tettük volna fel a kérdést erről. Amit mondunk, azt próbáljuk majd csinálni. Ez egy olyan kérdés, amiről beszélgetni kell. Most itt magunk között természetszerűleg lehet, és majd ha ez kikerül, magyarázkodunk, de annak se lesz semmi értelme. Magunk közt lehet beszélgetni most, de egyébként nem lehet beszélgetni, és számtalan olyan dolog van, amiről nem lehet. Ezért mondjuk ezt nagyon határozottan: nagyon sok mindent lehet és kellene, de választást kell nyerni és utána mindent lehet.”

Arról beszél, hogy az egy vs többkulcsos adó egy normális országban egy teljesen normális szakpolitikai kérdés lenne, amiről lehet beszélgetni, de a Fidesz által teremtett környezetben nem. És igaza van. Ha le lesz váltva a Fidesz, akkor majd lehet ezekről beszélni, meg valódi társadalmi konzultációt folytatni (népszavazást)
Az adócsökkentés tervébe hogy a fenébe lehet belebukni???
Úgy, hogy elég volt Tarrnak kiejtenie a száján a többkulcsos adót, azt egyből sikerült úgy kereteznie a Fidesznek, hogy az csakis adóemelés lehet, hiszen 2010 előtt is csak 15-nél magasabb kulcsok voltak.

Úgyhogy nem, Tisza-szavazó vagyok, és nem érzem magam hülyének nézve. Csak épp meg is hallgatom, mint mondanak a tiszások, nem a Magyar Nemzetben olvasom el :D
Első körben megjegyezném, hogy nagyon örülök, hogy változtattál a hozzá(m) állásodon. Jó dolog, hogy van még 1 ember itt, akivel lehet értelmesen beszélgetni politikáról. Valahogy így kellene, leírod a véleményedet anélkül, hogy a másik embert szidnád, mocskolnád. Köszönöm szépen :salute:

Tarr: ami nekem nem kerek és ha megfigyeled, nem is a többkulcsos rész megy nagyot a propagandában. Azok a mondatok a furák, amikor mond valamit és azonnal elkezdi mentegetőzve magyarázni. Erről nem lehet beszélni, mert megbukunk, de azért beszélek, mert a többkulcsos adó nem rossz, csak azt hiszik az emberek, hogy az. Mennyivel ésszerűbb és egyszerűbb lett volna annyit mondani, hogy a Tisza elkötelezett az adócsökkentésben, egy többkulcsos adócsökkentésben. Ebből nem lehet kivágni semmi olyat, amibe bele lehetne bukni. A másik, Választást kell nyerni, utána mindent lehet. És jön is a magyarázkodás, hogy nem úgy mindent, hogy hazudozunk, hanem lehet majd vitázni róla. Bakker, de akkor miért nem azt mondod elsőre is? Abba nem lehet belebukni, hogy ha azt mondja, hogy választást kell nyerni és utána lehet vitázni róla. Én elég sokat dolgoztam már olyan emberekkel, akik már 1 mondat után magyarázkodtak. Soha semmi jó nem lett belőle.

Úgyhogy nekem ez továbbra is sántít, de persze megértem, aki hisz benne. Az viszont tény, hogy brutál muníciót szolgáltatott Tarr a propagandának ezekkel a magyarázkodásaival.
ferni írta: kiserik úgy adja elő, mintha olyan hatalmas nagy demokrácia lenne és számonkéri a Tiszát miért nem beszélnek nyíltabban.
...
Tökéletes példája vagy annak, akivel nem lehet politikáról beszélgetni. Egy fanatikus vagy és semmi több. Tudod vagyunk páran, akik nem azért kritizálják a Tisza nevű képződményt, mert Fideszesek vagyunk, vagy azt akarjuk, hogy a Fidesz maradjon életünk végéig hatalmon, vagy vakok vagyunk és nem látjuk mi folyik az országban (mondjuk kíváncsi lennék, hogy hány létminimum alatti embert ismersz személyesen, ha már folyton arról papolsz, hogy emberek halnak éhen), csak esetleg tartunk attól, hogy cseberből vederbe huppanunk bele, mert akkor aztán le lehet húzni a rolót.

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2025. szeptember 7., vasárnap 20:40

hehetheoriginal írta: nemzeti konzultációt akartam írni, de kiseriktől már teljes idegbe vagyok igy vasárnap :coffee:
Alig várom, hogy konzultálhassak Viktorral az adóforintjaimból. :coffee: Nevetséges. Teljesen elrúgta már a pöttyöst, fenyegetőzésen kívül nem maradt már semmi.
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. szeptember 7., vasárnap 20:17

kiserik úgy adja elő, mintha olyan hatalmas nagy demokrácia lenne és számonkéri a Tiszát miért nem beszélnek nyíltabban.

Megint összetákoltak valamit azt egy full kamu üggyel nemzeti konzultáció lesz és adófizetői pénzen beleégetik az emberekbe, hogy tisza-adó a saját adófizetői milliárdjaikból

Egészen nevetséges amilyen országban élünk és az aki mindenféle teóriát benyal ha Toroczkai összeköt két totál külön dolgot, az nem látja át mi miért van.

A Tisza teljesen átlátja a terepet és kényszerpályán is gyönyörűen szlalomozik eddig, majd számon vannak kérve miért úgy csinálják ahogy.

És kitossza az ember szemét, hogy erről is fidesz tehet, de nem, köcsög MP.

Egy fórumon nem lehet beszélgetni elméletben hány adókulcs legyen, itt tartunk ma Magyarországon, mert ez lesz belőle.

Kussban kell lenni, minél kevesebbet mondani, minél kevesebb támadási felületet adni, mert ezek a semmiből is kihoznak mindent.

Jobb lenne a nyílt beszéd?
Hogyne.
Lehetséges ez ma az országban ha választást akarsz nyerni?
Nem.
Ki tehet erről?
Fidesz.
Ki van számonkérve emiatt?
A Tisza :lol:

Vissza: