ram8nes írta:
Tökre reméltem, hogy értelmes beszélgetést/vitát tudunk kihozni ebből, mert azokra mindig szükség van, hiszen úgy gondolom, hogy bármikor tévedhetek és hajlandó vagyok változtatni a gondolataimon. Ennek így viszont semmi értelme, úgyhogy a részemről lezárom.
Nem fogunk tudni, mert más feltételezéssel indulunk neki és más kimenetelt is várunk a beszélgetéstől.
Te azt feltételezed, hogy én tövig benyalom a kormány propagandát és nem is létezik más propaganda, én meg azt, hogy mindkét oldalon propaganda folyik és mindkét oldal tartalmaz igazságot is valamilyen részben.
OV: lehet, hogy rosszul látom, de én azt figyeltem meg az évek alatt, hogy mikor kicentizett, 100-ra megírt, főket hazugságokat tartalmazó szöveget mond, akkor jönnek a kényszeres cselekvések mellé. Mikor inkább saját szöveget mond, akkor azt sokkal természetesebben teszi. Érdekesség, hogy ugyanezt figyeltem meg MP-nél is, de neki a hanghordozása változik, nem a kényszeres cselekvések megjelenése. Szerintem pont ilyen orbáni agymenések voltak a dakota közmondások, mint most ez az odaszúrt félmondat, hogy "átteleltek a poloskák".
Propaganda: míg Te azt mondod, hogy a Fidesz mondja meg, találja ki, hogy kit tart külföldről finanszírozottnak, addig én azt mondom, hogy igen is létezik egy lobby tevékenység, amit külföldről finanszíroznak, hogy elérjék a céljaikat. Nem tudok elég naiv lenni ahhoz, hogy elhiggyem, a magyar emberek évente több milliárd forintot tudnak és akarnak elkölteni ezekre a szervezetekre, politikusokra, csak azért, hogy demokráciában élhessenek, vagy ha így van, akkor kurva jó világ van nálunk, hogy erre így futja. Érdemes összeszámolni, hogy mennyi ""mikroadományt"" kap évente a komplett ellenzéki sajtó, influenszerek, beszélőfejek, a civil szervezetek és az ellenzéki politikusok (MZP például bevallottan laza 4 milliárdot kapott) a magyar adófizetőktől és kisnyugdíjasoktól.
Tökéletes lenyomata a dolognak Puzsér és MP beszélgetése:
- Puzsér: De Peti, hidd el, a dollár az jó, csak a Rubel a rossz
- MP: Robikám, a dollár is ugyan olyan rossz, mint a Rubel, ne légy naiv, hogy elhiszed van ingyen ebéd, sehol senki nem ad 1 dollárt sem a 2 szép szemedért
Emellett természetesen ugyan ez a másik oldalra is igaz, sőt, és emellett ők ugyan ezt teszik más országokban is. Ez egy létező és általános ""játék"" a mai globális politikában.
ram8nes írta:
Nem tudtam már szerkeszteni, de még egy, nagyon friss, és a témát tökéletesen bemutató példát idecitálnék:
Gondolom akkor Kiserik, szerinted ez se fenyegetés, mert ha a betűket és szavakat egymás után írod, akkor hát ő elmondja, hogy nem fenyeget. Tök jól ki lehet magyarázni, mint minden lószart pl. poloskázás. Ez az ilyen politikai beszédek lényege. Viszont ha tudsz gondolkodni, akkor látod, hogy itt bizony fenyegetés törénik. (Ahogy a nagytakarítással is az történt ésatöbbi.)
Nem. Ez sima fenyegetés. Mint írtam már milliószor, a hátam közepére nem kívánom ezt a rendszert, így nem is védem. Ellenben megjegyzem, hogy hasonló fenyegetéseket már MP is mondott nem is egyszer, ami persze lehet jogos (börtön a tolvajoknak, stb), de a hívek miatt ezekre reagálni kell. Egy párbajban valamilyen szinten fel kell venni a kesztyűt a feleknek, így ez nálam 'tompít a totális diktatúra állam' és a 'gulágra küldés' jövőképen.
Sokszor az a nagy különbség köztem és köztetek, hogy én nem benyalom a propagandát, ahogy Ti feltételezitek, hanem meg tudom érteni, hogy mit miért tesznek, mondanak. Attól még nem értek vele egyet, de nem is fröcsögve kiálltok ördögöt.
ui.: és látod, hogy ez a mondat sem egyértelmű. Szerinted az ellenfeleit fenyegeti, swfan szerint a sajátjait, hehe szerint meg kapálózik. Ebben a műfajban szinte semmi sem egyértelmű és fekete vagy fehér.