Most esett le, hogy miért parttalan a vitánk.A nagy különbség kettőnk között, hogy míg Te a "jön a húsvéti nagytakarítás: átteleltek a poloskák"-t dehumanizálásnak fogod fel, addig én sima metaforának. OV-nak mindig is hülye humora volt, ez is az akart lenni.
Egyébként érdekes vita lehetne (persze itt soha nem lesz az), ha nem a Fidesz kormány lenne hatalmon, akkor mit szólna a köznép ahhoz, hogy a miniszterelnök meg akarja tisztítani az országot olyan politikai aktoroktól, akiket külföldről pénzelnek. Ahogy OV is mondta, nem azokkal van a baj, akik nem értenek vele egyet, hanem azokkal, akik azért nem értenek vele egyet, mert külföldi érdekek ezért fizetik őket. És ide had tegyek egy idézetet MP-től: "szerintem nem vagy annyira naiv, hogy bárki egy dollárt is ad bárhol a világon azért, hogy a Te két szép szemedért"
1. Orbán beszédeiben minden 100 százalékig ki van számolva, át van gondolva. Ráadásul több, politikatudományban és retorikában jártas ember segít neki ezeket megírni. A vérében van a politka és mindenféle politikatörténet, konnotáció stb. Ő pontosan tudja, hogy egy ilyen szóhasználat valójában mit is jelent. Tudja, hogy ez dehumanizálás, tudja azt is, hogy mit ér el vele, és azt is tudta, hogy pl. Férgeket nem mondhat, de a poloskát jól ki lehet magyarázni, ha arra kerül a sor. Röhejes, hogy Orbán elmúlt 35 éve után bárki is azt hiszi, hogy a beszédeiben vannak félreértelmezhető "véletlenek" vagy "sima metaforák" stb.
(Arról nem is beszélve, hogy az előtte elmondott dolgokat és a poloskákat is többes számban használta, majd később azzal jöttek, hogy állítólag csak Magyar Péterre gondolt. Ilyen "hiba" nem történik ilyen súlyú beszédeknél)
2. Orbán is elmondta, hogy ne azt nézd, hogy mit mond, hanem hogy mit csinál. Innentől kezdve ez a "nem azokkal van a baj, akik nem értenek vele egyet, hanem azokkal, akik azért nem értenek vele egyet, mert külföldi érdekek ezért fizetik őket" megint csak a propaganda kétpofára zabálása. Komolyan azt látod, hogy az országban csak azokat basztatják, akiket "külföldi érdekek fizetnek"?
Elmondom mi történik: 1. Orbán azokat basztatja, aki nem ért vele egyet. Pont. Ezzel kapcsolatban nem lehet vitát nyitni, mert aki nem szemellenzővel él, az pontosan láthatja. És hallhatja is, hiszen nagyon sokszor máskor beszélt erről. Legutóbb pl. az ultizással kapcsolatban mondta, hogy olyan, mint a magyar politika: "Illetve, hogyha nem tudsz valami jót tenni, akkor azonnal el kell rontani annak a játékát, aki tudna. Ez a magyar politikának a lényegét adja vissza."
2. Ki mondja meg, hogy kit fizetnek külföldről és ki szolgál külföldi érdekeket? Hát nyilván Orbán, meg a Szuverenitásvédelmi Hivatal, meg Lánczi meg a hasonszőrű f.sszopók rámutatnak. Innentől kezdve Orbán olyan dologra hivatkozik, amit ő határoz meg. Ezt se kitalálom, hanem pl Lánczi szájából lehet látni/hallani, amikor pl a Telexes meg 444-es riportereknek izmozik és minden érv nélkül simán a saját bemondására hivatkozik, meg arra a dokumentumra, amiben végül nincsenek is benne azok az állítások, amiket ő felhoz. Röhej. Meg az is, hogy ezt valaki ma még védeni tudja.
De hát nálad a fegyvertartás szélesítése és több lőfegyver is jó, a Krúbi meg veszélyes.
Ráadásul nekem olyan ember ne pofázzon a szuverenitásról és vegzáljon bárkit, akire rámutat, aki közben úgy és ott nyúl bele más országok politikájába ahol és amikor csak tud. Nem akarok egy ilyen álszent, gusztustalan, a saját érdekeiért mindenkin és mindenen átgázoló, a saját alapelveivel szöges ellentétben cselekvő vezetőt.
Tökre reméltem, hogy értelmes beszélgetést/vitát tudunk kihozni ebből, mert azokra mindig szükség van, hiszen úgy gondolom, hogy bármikor tévedhetek és hajlandó vagyok változatni a gondolataimon. Ennek így viszont semmi értelme, úgyhogy a részemről lezárom.