hehetheoriginal írta:
Amúgy volt már magyar művész, aki akasztásra buzdított, ma már minden településen van róla főtér elnevezve.
erre nem jön válasz, ne aggódj
Pucukám, nem mindenki itt éli a mindennapjai minden percét. Van akinek családja, húsvér barátai, megjelenést kívánó munkája van. Jön válasz, mikor én is jövök
Pipita írta:
kiserik írta:
Akkor lassan BTK
Amúgy vicces, mikor OV lepoloskázta azokat, akik folyamat lehallgatják egymást, akkor ment a hőbörgés, de az akasztás meg a főbelövés, az belefér, ott érteni kellene, hogy mit akart a költő
Félreértés ne essék, baráti körben mindig elmondom, hogy itt akkor lenne valami rend (akár globálisan is értve, de itthon biztosan), ha a komplett politikai bagázst bebörtönöznénk/agyon lőnénk (mindenki válasszon kedve szerint), majd a következő generációt is a beiktatásuk után azonnal. Na akkor talán lenne egy olyan garnitúra, aki már tényleg közt akarna szolgálni.
Szerinted nincs különbség egy szűk réteget képviselő művész művészeti alkotása, és egy egész országot képviselői miniszterelnök egy egész országnak szóló nyilatkozata között?
Amúgy volt már magyar művész, aki akasztásra buzdított, ma már minden településen van róla főtér elnevezve.
Én ebben a történetben nem látok: "szűk réteget képviselő művész"-t, "művészeti alkotása"-t. De nem is nagyon érdekel. Amiért megszólaltam az csak annyi volt, hogy érdekesnek találtam azt, hogy egy "átteleltek a poloskák" nagyobb felháborodást okozott annál, hogy "Összeszorul a szívem, megsajnálom a kis ducit, amikor majd felakasztjuk, küldök neki gyógypuszit". Engem speciel egyik sem hoz lázba, de ami itt is folyt a poloskázás után, és ami folyik az akasztás védelmében, az fura. És nem politikailag fura, hanem emberileg. Mert én régóta vallom, hogy ezt a retkes hatalmat csak erőszakkal lehet majd elzavarni, de mikor szóba jön az erőszak, akkor pont azok hurrognak le, akik most tűzzel vassal védik a művészurakat.
Pont ilyen mókás, hogy az utóbbi napokban olyan kietlen a topik, mint a sivatag, bár nem is csoda, mert a Tarr féle produkció és a hozzá kapcsolódó MP magyarázkodás elég gázra sikerült. Sikerült nem kevés muníciót adni a kormány-propagandának.
Az meg hogy az 1800-as években (1847) milyen szintű volt a világ és 1-1 költőnknek (PS) milyen volt az elérése, "követőtábora" kicsit sem releváns a mai világhoz képest.
nuevo_ericco írta:
kiserik írta:
Teljesen más, ha egy politikus a politikai ellenfeleit, azok vélt/valós kegyeltjeit illeti jelzőkkel, mint a szavazó állampolgárok egy táborát.
Ezt mondom én is, más, szerintem súlyosabb. Az állampolgároknak egyetlen módjuk van a hatalmat ellenőrizni két választás között, a sajtón, újságírókon keresztül. Ha tetszik, ha nem, pont ezért az újságíró feladata az, hogy a mindenkori hatalommal szemben ellenzéki pozíciót vegyen fel. Ezért is nevezik negyedik hatalmi ágnak. Ha pedig az adott politikus ezért szisztematikusan dehumanizálja, az tk. a demokrácia egyik alappillérének lebontása.
kiserik írta:
Azért a PC-t (ami mára már sok esetben oda jutott, hogy annyira túl lett tolva, hogy visszájára forduljon)
Erre nem az a válasz, hogy hadat üzenünk az adott fogalomnak, majd erre hivatkozva válogatás nélkül elkezdek propagandistákkal karakter-rombolni, plakátolni, stb.
Nem is hasonlítottam össze, mivel a politikus, akinek konkrétan hatalmat, törvényalkotói, vagy épp az erőszak-monopólium feletti irányítást szavazzuk meg, sokkal nagyobb a felelőssége, mint akármelyik művésznek.
Csak azzal vitáznék, hogy egy újságírónak az lenne a feladata, hogy a hatalommal szemben ellenzékben legyen. Ezzel nagyon nem értek egyet. Alapvetően szerintem egy médiumnak nem kell megtagadni az identitását azért, mert megváltozott az adott ország vezetése. Sajnos a ""függetlenobjektív"" média a mai világban nem létezik, pedig jó lenne egy oknyomozó médiumra, ami hovatartozás nélkül informálja az embereket a tudható tényekről, ha az a mindenkori kormányra pozitív kicsengésű, vagy ha negatív, akkor is.
Negyedik hatalmi ágnak azért nevezik, mert olyan méretű lett az internet elterjedésével a hatalma a médiának, hogy befolyásolni tudja a közvéleményt.
ram8nes írta:
kiserik írta:
Egyébként ez legyen a legnagyobb bűnük a politikusoknak, hogy poloskázzák egymást. Akkor lesz aztán jó világ.
Megint a ferdítés

Nem egymást, hanem a vele egyet nem értő embereket poloskázza a 15 eve teljhatalmat gyakorló miniszterelnök. Az az ember, aki egyszemélyben formálja a közbeszédet és közgondolkodást. Mindezt egy nagy ünnepségen, ami célja, hogy mindenkihez eljusson és a közszolgálati tv is orrba-szájba nyomja.
Ezzel szemben áll egy magyar előadó, aki senkit nem buzdított semmire, hanem előadta a gondolatait, és ha a fideszmédia nem kapja fel, akkor csak az a pár ezer ember látja az egészet, aki tudja, hogy mire vett jegyet és a helyén tudja kezelni.
Nehezen, de sajnos el tudom képzelni, hogy nem látod a különbséget. El tudom képzelni, de meg nem tudom érteni, hogy torzítja a valóságot az emberek agya 15 év után is csak azért, hogy a saját világnézetét igazolja.
kiserik írta:
Egyébként ez legyen a legnagyobb bűnük a politikusoknak, hogy poloskázzák egymást. Akkor lesz aztán jó világ.
Akkor lesz aztán jó világ? Igen, milyen jó világ szokott abból kerekedni, amikor vezető politikusok nyílt beszédekben dehumanizálják a velúk egyet nem értőket.

A huszadik században is milyen jó kifutása volt az ilyen dolgoknak...
Mindenesetre rohadt érdekes az is, hogy szerinted egy ilyen marginális, művészeti produkció veszélyes, de lőfegyverből azért kéne még jópár az országba.
Nekem az a rohadt érdekes, hogy ha ennyi időt töltöttél volna el azzal, hogy egészben értelmezel egy egyszerű mondatot, akkor nem szavakba kötnél bele. Bár gondolom neked nem tetszene az a világ, ahol a politikusok legnagyobb bűne, hogy egymást poloskázzák (igen bammeg, szimbolikusan, tehát szavakkal szidják egymást, de nem lopnak, csalnak, hazudnak és még kitudja mennyi és milyen galádságot, bűnt követnek el).
Bakker, mint az oviban, mikor minden mondatodat magyarázni kell, mert csak szavakig jut az olvasó
kodo írta:
kiserik írta:
Félreértés ne essék, baráti körben mindig elmondom, hogy itt akkor lenne valami rend (akár globálisan is értve, de itthon biztosan), ha a komplett politikai bagázst bebörtönöznénk/agyon lőnénk (mindenki válasszon kedve szerint), majd a következő generációt is a beiktatásuk után azonnal. Na akkor talán lenne egy olyan garnitúra, aki már tényleg közt akarna szolgálni.
No offense, de az eddigi komnentjeid alapján pontosan te vagy az aki kitermelne a következő generációját ennek a bagazsnak.
Ezt nem pont értem, de jóhiszeműen arra gondolok, hogy mindent megtennék, hogy minél előbb hulljon a férgese
Egyébként általában próbálom a saját kis világomban objektíven szemlélni a dolgokat. Természetesen ezt egy ilyen turbulens politikai miliőben elég nehéz, mert ha egy kicsit is szembemész a többséggel, esetleg kritikát mersz megfogalmazni, akkor azonnal jön a fröcsögés, és a megbélyegzés. Milyen érdekes, hogy ezek az emberek vágynak elvileg a legjobban a vitára, de még egy ilyen pici helyen sem tudnak/akarnak érdemben vitázni.