Ezt mondom én is, más, szerintem súlyosabb. Az állampolgároknak egyetlen módjuk van a hatalmat ellenőrizni két választás között, a sajtón, újságírókon keresztül. Ha tetszik, ha nem, pont ezért az újságíró feladata az, hogy a mindenkori hatalommal szemben ellenzéki pozíciót vegyen fel. Ezért is nevezik negyedik hatalmi ágnak. Ha pedig az adott politikus ezért szisztematikusan dehumanizálja, az tk. a demokrácia egyik alappillérének lebontása.kiserik írta: Teljesen más, ha egy politikus a politikai ellenfeleit, azok vélt/valós kegyeltjeit illeti jelzőkkel, mint a szavazó állampolgárok egy táborát.
Erre nem az a válasz, hogy hadat üzenünk az adott fogalomnak, majd erre hivatkozva válogatás nélkül elkezdek propagandistákkal karakter-rombolni, plakátolni, stb.kiserik írta: Azért a PC-t (ami mára már sok esetben oda jutott, hogy annyira túl lett tolva, hogy visszájára forduljon)
Nem is hasonlítottam össze, mivel a politikus, akinek konkrétan hatalmat, törvényalkotói, vagy épp az erőszak-monopólium feletti irányítást szavazzuk meg, sokkal nagyobb a felelőssége, mint akármelyik művésznek.