Lehetseges, hogy en ulok forditva a lovon, vagy megyek forditva az autopalyan. Az en meglatasom csak az, hogy az eddigi rendszert levaltott varosok szopatasbol kevesebb penzt kapnak, tehat a beveteluk jelentosen csokkent, megis sikerult a koltsegvetesuket megorizniuk, hiszen a sok tularazott szart kidobtak a kukaba. Ebbol kiindulva, a penz ott van es ott is lesz, csak tulajdonkeppen ket kezzel szorjak ki az ablakon, ahol a haverok talicskaval hordjak el. Ezert nincs feltetlenul szukseg a bevetel novelesere (es akkor azt meg nem szamoltam bele, hogy varhatoan az EU-bol is megindulhatnak penzek). Persze ezt vakon mondom, hiszen semmilyen szam sincs a birtokomban, sem szamla vagy kimutatas. Siman lehet, hogy ketelkednem kene azert, amit mondasz.Halfkey írta: Szerintem kicsit fordítva ülsz a lovon zsunyi, egyszerű dolog annyival elintézni valamit hogy ‘elérte a propaganda amit akart’. Nem azért mondtam hogy el kell rajta gondolkodni mert az index lehozott egy fecnit, hanem mert látom az ígérgetés pénzigényét és látom a forrásoldali hiányt. Ezt nyilván be kell majd valahol szedni és a ‘majd mi nem lopunk’ reálisan nem egy elegendő program erre, mert a lopás főleg túlárazott beruházásokon keresztül megy, nem fenntartási folyamatokban, a beruházások meg jelenleg finoman szólva sem tudnak dübörögni amúgy sem. Tehát valami állami bevételszerzés lesz, ezt szerintem elfogadhatjuk alapvetésnek, attól függetlenül mit mondanam a Fidesz közeli orgánumok.
Ha igen, akkor kérdés a módja, lehet akár ez is - és én kifejtettem ellenérzéseim. De valaki írta hogy nincs optimális adókulcs, ezzel maximálisan egyetértek, nem azt mondom hogy a mostani hú de jó, csak hogy a többkulcsozás se lenne jobb.
De pontos szamokat senki sem tudhat, igergetni meg barki tud. Bar azert egy part nyilvan jobban tisztaban van a penzugyekkel az orszaggal kapcsolatban, mint egy halando paraszt, azaz en.