Mi a különbség az adójóváírás és aközött, hogy sávosan adózunk? Ezt valaki elmagyarázná, hogy kell érteni?Halfkey írta:És ez pedig egy teljesen jó intézkedéskör, én is inkább az adójóváírás híve vagyok az alacsony keresetűeknél, mint beszedni többet aztán visszaosztani másnak.L.Miki írta: Bocsi a dupláért. Tisza adócsökkentés.
https://www.facebook.com/share/v/1RQM5 ... tid=wwXIfr
Bár a vagyonadó is elég furcsa dolog gazdaságilag, de ahol ebben a bejelentésben meg van húzva a határ ott szerintem bátran meg lehet húzva, nem arról van szó hogy na van egy szép házad, akkor fizess te paraszt, hanem tényleg oligarcha adónak tűnik ez. És segít annak az enyhítésében is amit mondtam, hogy honnan a faszból lesz pénz (bár egyébként még ez sem biztos hogy elég, de legalább már valami konkrét).
Politikai véleményem hogy Magyar Péteren úgy látszik az adó téma sem fogott, ezt szerintem jól lereagálta.
Politika
Re: Politika
Érdekes ez az oligarcha adó és az 5 milliárd Ft is (szerintem túl magas ez az összeg). Mi alapján néznék? Cégekre? Forgalomra? Magánszemélyekre? Jogilag nem lesz egyszerű úgy meghatározni, hogy ne lehessen kibújni alóla.Halfkey írta:És ez pedig egy teljesen jó intézkedéskör, én is inkább az adójóváírás híve vagyok az alacsony keresetűeknél, mint beszedni többet aztán visszaosztani másnak.L.Miki írta: Bocsi a dupláért. Tisza adócsökkentés.
Bár a vagyonadó is elég furcsa dolog gazdaságilag, de ahol ebben a bejelentésben meg van húzva a határ ott szerintem bátran meg lehet húzva, nem arról van szó hogy na van egy szép házad, akkor fizess te paraszt, hanem tényleg oligarcha adónak tűnik ez. És segít annak az enyhítésében is amit mondtam, hogy honnan a faszból lesz pénz (bár egyébként még ez sem biztos hogy elég, de legalább már valami konkrét).
Politikai véleményem hogy Magyar Péteren úgy látszik az adó téma sem fogott, ezt szerintem jól lereagálta.
Egyébként ismét egy olyan programpont, amit a Mi hazánktól vettek át (ők mondjuk 1 milliárd körül lőtték be a mértéket), csak örülni lehet neki, ha meg is valósul. És ha már idehoztam az MHM-et
Természetesen fel tudom, fogni, hogy '26-ban a Tiszára kell szavazni, ez tényleg csak arról szól, hogy felejtsük már el ezt a szatellitpártozást. Ez a rágalmazás amúgy is olyan fideszes dolog...
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
És ez pedig egy teljesen jó intézkedéskör, én is inkább az adójóváírás híve vagyok az alacsony keresetűeknél, mint beszedni többet aztán visszaosztani másnak.L.Miki írta: Bocsi a dupláért. Tisza adócsökkentés.
Az a baj hogy a jelenlegi amúgyis nagy költés mellé pont most teszi bele a Fidesz a rendszerbe az atombombákat az olyan dolgokkal amik nem most kerülnek pénzbe, hanem majd a következő kormánynak. Az Otthon Start Program, az újabb kör adókedvezmény, az állami/önkori foglalkoztatottak 1 milliós támogatása, stb. ez mind aknáz előre. Nagyon nehéz dolga lesz ezt elnavigálni a - bárki által vezetett - következő kormánynak, és én tartok tőle hogy mik lesznek az ötletek amiket kitalálnak. Nyilván megszorításokkal nem lehet választást nyerni, szóval még ott is megy a ráígérés hogy mi hogy emelkedik. Bennem bevallom van feszültség a jövővel kapcsolatban, nyilván új rendszert akarok én is, csak arra számítok hogy mocsok egy pár év következik - hacsak nem ment meg minket a világ mint anno a Fideszt tette a 2010-es években, és indul egy olyan gazdasági növekedés amire lehet verni utána a mellett hogy mi csináltuk.
Lehetseges, hogy en ulok forditva a lovon, vagy megyek forditva az autopalyan. Az en meglatasom csak az, hogy az eddigi rendszert levaltott varosok szopatasbol kevesebb penzt kapnak, tehat a beveteluk jelentosen csokkent, megis sikerult a koltsegvetesuket megorizniuk, hiszen a sok tularazott szart kidobtak a kukaba. Ebbol kiindulva, a penz ott van es ott is lesz, csak tulajdonkeppen ket kezzel szorjak ki az ablakon, ahol a haverok talicskaval hordjak el. Ezert nincs feltetlenul szukseg a bevetel novelesere (es akkor azt meg nem szamoltam bele, hogy varhatoan az EU-bol is megindulhatnak penzek). Persze ezt vakon mondom, hiszen semmilyen szam sincs a birtokomban, sem szamla vagy kimutatas. Siman lehet, hogy ketelkednem kene azert, amit mondasz.Halfkey írta: Szerintem kicsit fordítva ülsz a lovon zsunyi, egyszerű dolog annyival elintézni valamit hogy ‘elérte a propaganda amit akart’. Nem azért mondtam hogy el kell rajta gondolkodni mert az index lehozott egy fecnit, hanem mert látom az ígérgetés pénzigényét és látom a forrásoldali hiányt. Ezt nyilván be kell majd valahol szedni és a ‘majd mi nem lopunk’ reálisan nem egy elegendő program erre, mert a lopás főleg túlárazott beruházásokon keresztül megy, nem fenntartási folyamatokban, a beruházások meg jelenleg finoman szólva sem tudnak dübörögni amúgy sem. Tehát valami állami bevételszerzés lesz, ezt szerintem elfogadhatjuk alapvetésnek, attól függetlenül mit mondanam a Fidesz közeli orgánumok.
Ha igen, akkor kérdés a módja, lehet akár ez is - és én kifejtettem ellenérzéseim. De valaki írta hogy nincs optimális adókulcs, ezzel maximálisan egyetértek, nem azt mondom hogy a mostani hú de jó, csak hogy a többkulcsozás se lenne jobb.
De pontos szamokat senki sem tudhat, igergetni meg barki tud. Bar azert egy part nyilvan jobban tisztaban van a penzugyekkel az orszaggal kapcsolatban, mint egy halando paraszt, azaz en.
- L.Miki
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
BazmegKercsó írta: https://www.facebook.com/photo/?fbid=13 ... 3531423337
előre, nem hátra.
innen már csak 1 lépés a besúgó rendszer.
a Hadházy féle GTA pedig jó irány az ablakból kizuhanós korszak irányába.
Ez a nép hibája lesz ha hagyjuk megtörténni!
https://telex.hu/gazdasag/2025/08/29/mi ... 4-milliard
csurran cseppen meg a fidesz propira... nyilván gondolom ez egy fideszest sem zavar , nem is mehetne ez jobb helyre , minden a legnagyobb rendben
csurran cseppen meg a fidesz propira... nyilván gondolom ez egy fideszest sem zavar , nem is mehetne ez jobb helyre , minden a legnagyobb rendben
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
Szerintem kicsit fordítva ülsz a lovon zsunyi, egyszerű dolog annyival elintézni valamit hogy ‘elérte a propaganda amit akart’. Nem azért mondtam hogy el kell rajta gondolkodni mert az index lehozott egy fecnit, hanem mert látom az ígérgetés pénzigényét és látom a forrásoldali hiányt. Ezt nyilván be kell majd valahol szedni és a ‘majd mi nem lopunk’ reálisan nem egy elegendő program erre, mert a lopás főleg túlárazott beruházásokon keresztül megy, nem fenntartási folyamatokban, a beruházások meg jelenleg finoman szólva sem tudnak dübörögni amúgy sem. Tehát valami állami bevételszerzés lesz, ezt szerintem elfogadhatjuk alapvetésnek, attól függetlenül mit mondanam a Fidesz közeli orgánumok.
Ha igen, akkor kérdés a módja, lehet akár ez is - és én kifejtettem ellenérzéseim. De valaki írta hogy nincs optimális adókulcs, ezzel maximálisan egyetértek, nem azt mondom hogy a mostani hú de jó, csak hogy a többkulcsozás se lenne jobb.
- Kercsó
- Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham
https://www.facebook.com/photo/?fbid=13 ... 3531423337
előre, nem hátra.
előre, nem hátra.
#whatisyourexcuse
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
hehetheoriginal írta:Sok ostoba balfasz meg nyeli.Nika91127 írta: Persze, emeljük az adót, meg a TB-t is.
Adjunk mindenkinek 0% kamattámogatott hitelt, növeljük az államadósságot. Remélem a sok segélyt pedig emelik.
Még pár ilyen faszozás, és megyek a határon túlra kalapálni meg fűrészelni.
Ki tudja még milyen hiteleket vesznek fel, hogy osztogathassak aprilisig, amivel aztan ujabb generaciokat basznak tonkre evtizedekre, csak hogy ok meg ujabb szaros 4 evig uralkodhassanak.
Btw az en terdemet johetsz fureszelni![]()
![]()
Abban nem vagyok jó - ja, beismerem.
De vannak térd spec kollégák, akik országos szinten egész jó dolgokat csinálnak.
Én inkább vállban utazom, meg a csipőket szeretem megszerelni
- hehetheoriginal
Sok ostoba balfasz meg nyeli.Nika91127 írta: Persze, emeljük az adót, meg a TB-t is.
Adjunk mindenkinek 0% kamattámogatott hitelt, növeljük az államadósságot. Remélem a sok segélyt pedig emelik.
Ki tudja még milyen hiteleket vesznek fel, hogy osztogathassak aprilisig, amivel aztan ujabb generaciokat basznak tonkre evtizedekre, csak hogy ok meg ujabb szaros 4 evig uralkodhassanak.
Btw az en terdemet johetsz fureszelni
thereisonly1ronaldo
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Persze, emeljük az adót, meg a TB-t is.
A 350k hogy jött ki? Ha a papíron lévő számokból indulunk ki, ezek az elméleti sávok így néznének ki, havi szinten:Andrew Dawn írta:Ja nem is ez alapján gondoltam szavazni, csak sokan félreértettetek, direkt azért irtam hogy elméleti kérdés.___Samy___ írta:
Ha valaki csak ebbol a szempontbol szavaz egyik vagy masik oldalra, az nagy butasag. Az osszkepet kell nezni, ez csak egy szelet.
Viszont én meg vagyok róla győződve, hogy akit igazán érintene (1 millánál már 150k helyett 350k, nagyon nem mindegy), az kétszer is meggondolná, hogy kire szavaz, attól függetlenül, hogy mennyire hisz a változásban vagy nem. Max nem a fideszre nyomna hanem hajrá mihazánk, vagy nem tudom.
0-416.666 Ft: 15%
416.667-1.250.000 Ft: 22%
1.250.000 Ft-tól: 33%
De ez nem jelenti azt, hogy aki 416.666 Ft bruttót keres, az 15%-ot adózik, aki meg 416.667-et az meg már rögtön 22-t
Ez úgy működik, hogy a fizetésed első 416.666 Ft-nyi része 15%-ot adózik, a 416.667-1.250.000 közé eső része 22-t, a maradék meg 33-at.
Ha 1 milliót keres valaki, akkor 416.666*0,15+(1.000.000-416.666)*0,22= 190.833 ft lenne az adója a mostani 150.000 ft helyett
Vicces amúgy, hogy már indítottak is egy tiszaado.hu nevű oldalt, ahol természetesen hibás számolással kidobja, hogy az 1 milliót kereső az havonta 220-at adózna
- hehetheoriginal
-
tcskhun
- Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
hangzatos szavak mint mindig minden témában.....hehetheoriginal írta:Vagy talan a fidesz elbaszott szarja miatt arra kenyszerul a tarsadalom, hogy szoritson a madzagon, hogy visszajojjon minden egyenesbe.Andrew Dawn írta:
Ja nem is ez alapján gondoltam szavazni, csak sokan félreértettetek, direkt azért irtam hogy elméleti kérdés.
Viszont én meg vagyok róla győződve, hogy akit igazán érintene (1 millánál már 150k helyett 350k, nagyon nem mindegy), az kétszer is meggondolná, hogy kire szavaz, attól függetlenül, hogy mennyire hisz a változásban vagy nem. Max nem a fideszre nyomna hanem hajrá mihazánk, vagy nem tudom.
Szenvedes, ver es verejtek nélkül csak a szar kapargatasa lesz, es nem rendszervaltas, remelem ezzel mindenki tisztaban van.
Csak ulni es varni, hogy jobb lesz, olyan nem lesz. Magatol, meg par politikai dontestol semmi nem lesz jobb.
- hehetheoriginal
Vagy talan a fidesz elbaszott szarja miatt arra kenyszerul a tarsadalom, hogy szoritson a madzagon, hogy visszajojjon minden egyenesbe.Andrew Dawn írta:Ja nem is ez alapján gondoltam szavazni, csak sokan félreértettetek, direkt azért irtam hogy elméleti kérdés.___Samy___ írta:
Ha valaki csak ebbol a szempontbol szavaz egyik vagy masik oldalra, az nagy butasag. Az osszkepet kell nezni, ez csak egy szelet.
Szenvedes, ver es verejtek nélkül csak a szar kapargatasa lesz, es nem rendszervaltas, remelem ezzel mindenki tisztaban van.
Csak ulni es varni, hogy jobb lesz, olyan nem lesz. Magatol, meg par politikai dontestol semmi nem lesz jobb.
thereisonly1ronaldo
-
Andrew Dawn
- Kedvenc játékosaid: Mascherano, Rakitic
- Kedvenc csapatod: Barcelona
Ja nem is ez alapján gondoltam szavazni, csak sokan félreértettetek, direkt azért irtam hogy elméleti kérdés.___Samy___ írta:Ha valaki csak ebbol a szempontbol szavaz egyik vagy masik oldalra, az nagy butasag. Az osszkepet kell nezni, ez csak egy szelet.Andrew Dawn írta: Elméleti kérdés (mivel ez az A4-es papír fix kamu):
Akkor is a Tiszára szavaznátok, ha a doksi igaz lenne?
Itt inkább azokra lennék kiváncsi, akikre a 33% vonatkozik, mert azért az már egy szemmel is jól látható teher lenne mindenkinek.
3,14159265358979323846264338327950288419716939937510
Végrehajtó maffia második kör: https://www.youtube.com/watch?v=zBj3tM3KdpQ
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!