OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: OFF

HozzászólásSzerző: kiserik » Ma, 17:20

filatáska írta: Használ itt valaki egyedi talpbetétet? Tapasztalat, érdemes beruházni egyre?
Én pár éve készittettem egy Scholl betétet. Kb 2 évet bírt ki és még voltam vele elégedve. Elég durva lúdtalpam van és brutál tud fájni miatta a bokám meg a derekam. A betéttel a láb fájdalom megszűnt. Aztán jött a Skechers, ami ugyan azt a hatást hozta, mint a betét. Most nyáron viszont kipróbáltam a barefoot-ot (egyelőre olcsó kínai vacakkal) és azt kell mondjam, se a bokám se a derekam nem fáj.
nmate írta:
filatáska írta: Használ itt valaki egyedi talpbetétet? Tapasztalat, érdemes beruházni egyre?
Podiartra beneveztem egyszer futáshoz és hosszú (30km+) túrához, mivel épp futócipőt kerestem és voltak problémáim is a talpammal. Aztán mellette sétához barefoot cipő, 3-4 év alatt szinte eltűnt a probléma, már nem kell betét. Most már 30+ túra is barefootban megy.

Barefoot nagyon jó, hosszas folyamattal sokaknak tudnám ajánlani, hacsak nincs valami kóros elváltozás. Szép fokozatosan át lehet szokni másik cipőről. Városba olyat ajánlanék, aminek van minimális párnázottsága, mert a sarokfájás rossz.
Ajánlj már nekem valami jó barefoot cipőt. Olyan kellene ami vízhatlan, magasabb szárú, ősz-tél-tavasz hármasban használható. Most egy hobibear-t https://hobibear.de/products/pine?varia ... 0836044960 használok, de előbb utóbb kellene majd valami normális.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » Ma, 15:40

Podiartra beneveztem egyszer futáshoz és hosszú (30km+) túrához, mivel épp futócipőt kerestem és voltak problémáim is a talpammal. Aztán mellette sétához barefoot cipő, 3-4 év alatt szinte eltűnt a probléma, már nem kell betét. Most már 30+ túra is barefootban megy.

Barefoot nagyon jó, hosszas folyamattal sokaknak tudnám ajánlani, hacsak nincs valami kóros elváltozás. Szép fokozatosan át lehet szokni másik cipőről. Városba olyat ajánlanék, aminek van minimális párnázottsága, mert a sarokfájás rossz.

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » Ma, 13:33

Használ itt valaki egyedi talpbetétet? Tapasztalat, érdemes beruházni egyre?

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. augusztus 30., szombat 15:01

Google cucca, most jött ki, elég fasza.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. augusztus 29., péntek 13:00

Kercsó írta: AI alapú videó szerkesztőben van tapasztalat?
olyat keresek, amivel oktató videókat lehet lefordítani pl.magyarra és románra.

az esetleges hibákat, félrefordításokat lehessen manuálisan szerkeszteni. :hmmm:
A roman miatt nem fog menni.

:kalapos:
thereisonly1ronaldo

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2025. augusztus 29., péntek 12:49

AI alapú videó szerkesztőben van tapasztalat?
olyat keresek, amivel oktató videókat lehet lefordítani pl.magyarra és románra.

az esetleges hibákat, félrefordításokat lehessen manuálisan szerkeszteni. :hmmm:
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2025. augusztus 28., csütörtök 16:54

Anál többre is. :mrgreen: :kalapos:

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2025. augusztus 28., csütörtök 8:00

Óriási kellemes csalódásban volt részem, és a legjobb élmény volt alatta tanulni.
Azt elhiszem. :mrgreen: :lol:
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. augusztus 27., szerda 21:34

h3x0r írta: Szoval megtanitott mindenre? :mrgreen:
Még annál többre is. :mrgreen:

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. augusztus 27., szerda 20:01

L.Miki írta:
p.csabi1 írta:

Egy kis érdekesség.Női oktatóról van szó.
Amúgy megvannak vele elégedve normális korrekt.
Amikor csináltam a C kategóriát és következett a forgalmi első óra, megmutatták melyik teherautóhoz menjek oda, miközben sétáltam láttam, hogy ott áll egy nálamnál fiatalabb lány olyan 20-21 körüli. Mikor odaértem köszöntem neki és kérdeztem tőle egyből, hogy Te is az oktatóra vársz? És a válasza az volt: -Szia, nem, én vagyok az oktató!
Hát úgy elsüllyedtem, mint a Titanic és közben megérkezett a felismerés, hogy most kajak egy nálam fiatalabb csaj fog oktatni? Menetközben kiderült egy idős velem, csak olyan fiatalosan nézett ki, mint egy gimiscsaj. És el kell mondjam, hogy az egyik legjobb oktatóm volt. Rettenetesen érezte a teherautót, nagyon jól oktatott is, mint kiderült ebbe született bele, mert a családjának kamionos vállalkozása van. Óriási kellemes csalódásban volt részem, és a legjobb élmény volt alatta tanulni. Na nem úgy! :mrgreen:
Szoval megtanitott mindenre? :mrgreen:

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. augusztus 27., szerda 19:44

p.csabi1 írta:
Realista24 írta:

Ez nagyjabol korrekt, legalabb van mihez tartani. Az en peldamnal, amit hoztam, ott csak a lebegtetes megy.
Amikor csináltam a C kategóriát és következett a forgalmi első óra, megmutatták melyik teherautóhoz menjek oda, miközben sétáltam láttam, hogy ott áll egy nálamnál fiatalabb lány olyan 20-21 körüli. Mikor odaértem köszöntem neki és kérdeztem tőle egyből, hogy Te is az oktatóra vársz? És a válasza az volt: -Szia, nem, én vagyok az oktató!
Hát úgy elsüllyedtem, mint a Titanic és közben megérkezett a felismerés, hogy most kajak egy nálam fiatalabb csaj fog oktatni? Menetközben kiderült egy idős velem, csak olyan fiatalosan nézett ki, mint egy gimiscsaj. És el kell mondjam, hogy az egyik legjobb oktatóm volt. Rettenetesen érezte a teherautót, nagyon jól oktatott is, mint kiderült ebbe született bele, mert a családjának kamionos vállalkozása van. Óriási kellemes csalódásban volt részem, és a legjobb élmény volt alatta tanulni. Na nem úgy! :mrgreen:

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2025. augusztus 27., szerda 19:13

Realista24 írta:
p.csabi1 írta: Barátom lánya most vezet pont,neki azt mondta már az elején az oktató hogy 35-40 óra után fog menni vizsgázni.
Ez nagyjabol korrekt, legalabb van mihez tartani. Az en peldamnal, amit hoztam, ott csak a lebegtetes megy.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2025. augusztus 27., szerda 17:27

Nekem anno nagyon korrekt volt az oktató, első alkalommal is meg lett volna, de 300 méterre az autósiskolától 2-es helyett négyesben kanyarodtam ki és majdnem lefulladtam -> saját hülyeség.

Utána +10 óra. Eldumáltuk, gyakoroltunk és simán meg lett.

Ő mondta, hogy 30 óra alatt egyébként nem lehet elég tatpsztalatot szerezni, ahhoz, hogy biztonságosan közlekedj utána - egyszerűen hiányzik a rutin, az ismeretlen szituációk gyors felismerése stb. szóval az elején csak óvatosan.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 27., szerda 15:32

p.csabi1 írta: Barátom lánya most vezet pont,neki azt mondta már az elején az oktató hogy 35-40 óra után fog menni vizsgázni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. augusztus 27., szerda 15:29

Realista24 írta: Kinek mi a tapasztalata ismerosi korben a jogsi megszerzesevel kapcsolatban?
Konkretan a gyakorlati resze.
Regen a 10+20 oraval vigan levizsgazott az ember, most meg 50-60 orakat vetetnek minimum az emberrel.
Én csak a régi rendszerről tudok beszámolni és arról, hogy mekkora mázlim volt, a gusztustalan rendszerben.

A jogsit még kicsivel 20évvel ezelőtt Budapesten szereztem.

Az elméleti meglett elsőre. Levezettem az alap órákat. Az oktatóm az elején normális volt. Készségesen mesélte, hogy hogyan fűzi a fiatal csajokat, miközben a barátnője is oktató volt. :D

Majd az utolsó alkalmakhoz közeledve elkezdett baszogatni, hogy jobban kellene csinálni ezt meg azt(azt ami eddig hibátlan volt és uúgy csináltam mindent). Majd az utolsó alkalomra jött a terror. Beült a haverja is, esti vezetés bekapcsolták a zenét max hangerőn, a haverja rúgdosta a székemet a hátam mögött, ordítozott velem, megpróbált megfélemlíteni.
Majd kitalálta, hogy azonnal álljunk meg. Mondta, hogy 100% meg fogok bukni a vizsgán és hogy mennyivel kellene megkennem őt.

Én nem akartam megkenni senkit, bíztam magamban. Másnap vizsga, de vittem a borítékot. Erre a pályán siet hozzám az oktató, hogy nehogy adjak neki bármit, mert velünk fog jönni egy ellenőr.

Hibátlanul ment a rutin és a forgalom nulla hibaponttal. Rohadt nagy szerencsém volt, hogy nem kényszerítettek bele semmibe és a pénz is megmaradt, jogsi is meglett. :D
¡Hala Madrid!
Y nada más
Y nada más
¡Hala Madrid!

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2025. augusztus 27., szerda 15:15

Barátom lánya most vezet pont,neki azt mondta már az elején az oktató hogy 35-40 óra után fog menni vizsgázni.

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. augusztus 27., szerda 13:17

Realista24 írta: Oktató 1 leadta a betanult marketing szöveget :kalapos:

Mennyivel egyszerűbb lenne ha 30 óra után kötelező lenne a vizsga vagy legalább egy szintfelmero, aki nem megy at, plusz 10-20 óra kötelezően vagy aki nem vállalja meg a vizsgát annak is.

Parkolást itt az oktató átadta videón, hogy elemezze :lol: gyakorlatban meg nem csinálja, és azt mondja hogy a parkolas meg nem megy :lol:
Pontosan!
Oktató 2 egyébként még azt is említette hogy nem egy oktatóról tud aki zsinórban 20 bukást is összehoz. És senki sem felügyeli oket.
Mert amit írtál az tok jó ötlet ez a kötelező vizsga, de az oktatót sem lenne rossz ha valaki ellenőrizné ha sok egymás utáni bukást hoz, hogy hogyan is oktat valójában. Mert ha a tanuló kifog egy ilyen idiótát, azon kívül hogy keres másik oktatót nem sok mindent tehet. És ez idő és pénz. Csak hat ez nem érdeke senkinek, a tanulon kívül.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 27., szerda 13:01

Oktató 1 leadta a betanult marketing szöveget :kalapos:

Mennyivel egyszerűbb lenne ha 30 óra után kötelező lenne a vizsga vagy legalább egy szintfelmero, aki nem megy at, plusz 10-20 óra kötelezően vagy aki nem vállalja meg a vizsgát annak is.

Parkolást itt az oktató átadta videón, hogy elemezze :lol: gyakorlatban meg nem csinálja, és azt mondja hogy a parkolas meg nem megy :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. augusztus 27., szerda 12:56

Ugyanezt mondtam enis.
Turelmetlenebb tanulok, kresz oktatas hianya, e titan altal full magolas a vizsgara de nyilvan ahogy minden szakmaban az oktatok kozott is van gyoker aki csak lehuz, meg van az a vizsgabiztos is aki a kvota miatt igyis ugyis meg fog huzni.

A problema szerintem inkabb az hogy ezzel nem kezdenek semmit, most az hogy mar neten keresztul kell vezetni (pesten legalabbis) az utvonalat meg mindent ezzel azert szerintem nincs "kifeheritve" az egesz szakma.
De itt pesten is sulik kozott oriasi az oradijbeli kulonbseg is. 6500-tol 10+ fole is mehet/ora, es ahogy az amorimos kollega irja ezek altalaban dupla orak/alkalom.

En egyebkent par eve nagyon bele akartam vagni, aztan pont a miro altal is emlitett problemak miatt hanyagoltam. Atlathatatlan lehet ez az egesz ujkent pesten, mert annyira belterjes szakma. Igy inkabb lettem gurulo koldus. :mrgreen:

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. augusztus 27., szerda 12:46

Na hat engem annyira érdekelt a téma, hogy megkérdeztem az ismeretségi körömben 2 oktatót is, hogy miért van ez, mi a véleményük. :lol: Oktató 1 oktatott engem még anno BÜ-ből, a másik volt kollegám.

Oktató 1 összefoglalva azt mondta, hogy ez a 30 óra mint kötelező óraszám amikor ezt kitalálták a 80as években még elegendő volt, sőt sok is volt, de mára ez nagyon kevés. Egyrészt mert amikor még a mi korosztályunk kezdte a jogsit volt egy alaptudás amit a szüleink által kaptunk meg. Ő is vezetett már korábban mint mielőtt meglett a jogsija, ebben egyébként egyetértek mert szintén én sem fogalmatlanul kezdtem el. De a mai fiatalok 0 tudás sokszor a kuplungot sem találják. Másrészt a forgalom is teljesen más és a követelmény is, szigorúbbak lettek a vizsgabiztosok is. De azt aláírja hogy van ilyen oktató és ő is ismer olyat, aki csak a pénzre megy, gyűjti az órákat de nem tanít semmit, de ők inkább az idősebb korosztályhoz tartoznak, az olyan fiatal oktatók mint ő is inkább normálisan és főleg alaposan oktat.

Oktató 2 hasonlóképpen elmondta hogy ez két részből adódik. Az egyik hogy ő is ismer név szerint cím szerint oktatókat, akik tipikusan nem tanítanak semmit viszi a tanulót 50-60 órán keresztül, majd a tanuló ott hagyja eljön hozza és nem tud szó szerint semmit a tanuló. Illetve a másik része pedig hogy már nincs tantermi KRESZ, elearningben két nap alatt ledarálja az egyik hét szerdán megkéri a vizsgaidopontot másik hétre szerdára megkapja valahogy sikerül le vizsgázni majd jön vezetni és nem ismeri a kanyarodás szabályait, a táblákat és konkrétan semmit és mondta neki higy akkor oké -28 órával kezdesz mert ennyi egy tantermi elméleti oktatás. A tanulok is sokat változtak, mindent hirtelen és gyorsan akarnak, a KRESZ-t nem tanuljak hanem magolják, aztán persze jön a visszafeleselés és stb.
De van olyan is aki 18 órával már simán vizsgáztatható lenne csak ugye nem lehet amit Galacticos is irt amiatt. Volt olyan tanulója aki 65 órával jött át hozza 18 órát oktatta el magyarázott mindent és elsőre siker. De volt olyan is aki 25 órával is már nagyon ügyes volt megvárták hogy vizsgázzon és csak negyedjére lett sikeres vizsga 38 órával mert mindig valami apróságon ami bukást jelent meghúzták.

Na röviden. :mrgreen:
Érdekes azért na.

Vissza: