OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. augusztus 27., szerda 12:44

En 2018-ban csinaltam Pesten, es nekem mar akkoriban 50 ora lett. :mrgreen:

Elmondom hogyan: 1 alkalom nalam 2 orabol allt, szoval igazabol 25 alkalommal voltam vezetni. 30 orat levezettuk, mondta hogy meg ezt azt gyakoroljuk blabla plusz 5 alkalomba aztan vizsga, mondom oke (+10 ora).
Vizsgan elsore megbuktam, konkretan 1 keresztezodesen kellett volna meg atmennem hogy visszaerjunk, de volt egy epitkezes kiallo autoval es tul kozel mentem, nem mertem fel jol, oldaltav miatt meghuztak. :D Szoval mondta az oktato hogy na akkor gyakoroljak meg 5 alkalmat a kovi vizsgaig, mondom jo, biztos balfasz vagyok meg mindig (+10 ora). Aztan a masodik vizsga szerencsere mar sikerult.

Akkoriba volt 5000 pesten egy ora, videken meg 3000-3500. Szoval egy jo 250.000-be belecsuszott. :lol:

Egyebkent mar en is az online kreszt tanultam, konkretan egy darab elmeleti oram se volt, se oktato semmi. Mindent magamtol tanultam otthon meg gyakoroltam a vizsgafeladatokat az e rendszerben.

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. augusztus 27., szerda 12:24

Realista24 írta: Kinek mi a tapasztalata ismerosi korben a jogsi megszerzesevel kapcsolatban?
Konkretan a gyakorlati resze.
Regen a 10+20 oraval vigan levizsgazott az ember, most meg 50-60 orakat vetetnek minimum az emberrel.
Unokaocsem 32 ora alatt szerezte meg 1 honapja. Debrecenben lakik.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2025. augusztus 27., szerda 11:45

Kizart, hogy 10-15 ev alatt annyit butult a nepesseg, hogy duplajara kell emelni a vezetesi oraszamot. Ez teljesen egyertelmuen tudatosan van visszafogva, hogy minel tobbet tejeljen a tanulo, mert az oktatonak is tobbet kell tejelnie, meg kb mindenkinek. Es igy lesz egy jogsi 6-700 ezer ft. Arrol mar nem is beszelek, ha valamibol megbuksz.

A rutinvizsga eltorlese is ennek koszonheto. Pedig a vilag legnagyobb hulyesege volt annak az eltorlese.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. augusztus 27., szerda 11:26

Realista24 írta:
Nika91127 írta: Így éri meg nekik.
Sok az eszkimó, kevés a fóka.
Ha mindenki gyorsan átmenne, éhenhalnának.
Ez sem feltetlenul igaz, mert ahhoz, hogy oktato lehess is masszivan tejelni kell, es szerintem nincs tultenges oktatobol. Hangsulyozom, fehervarbol kiindulva.
Ahogy nezem a gepparkra sem koltonek eszeveszett modon. Kabare az egesz.
Hát, minél kevesebbet költ a gépre, annál nagyobb a haszonkulcs.
Az egész rendszer a lassításra van kialakítva.
Érdekes am,h pl anno Kaposváron amikor èn csináltam, 4-5 suli is volt, ott versengtek egymással, nem volt ilyen h 50 óra alatt nem tanulsz meg parkolni...
Én 10+22 óra után vizsgáztam el, simán. De ez már rég volt. Azóta ha jól tudom 1 v 2 suli maradt meg.

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2025. augusztus 27., szerda 11:21

Ennyi a lenyeg.
Nem celja a rendszernek rovid ido alatt,jol megtanitani oket.
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 27., szerda 11:21

Ez sem feltetlenul igaz, mert ahhoz, hogy oktato lehess is masszivan tejelni kell, es szerintem nincs tultenges oktatobol. Hangsulyozom, fehervarbol kiindulva.
Ahogy nezem a gepparkra sem koltonek eszeveszett modon. Kabare az egesz.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. augusztus 27., szerda 11:12

Így éri meg nekik.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. augusztus 27., szerda 11:02

Realista24 írta: A kresz hianyat nem irom ide, mert szerintem az nem indok arra, hogy valaki 50-60 orat vegyen, foleg, ha vizsgautvonalon megy. Es itt Fehervarrol beszelek, nem Pestrol. Nincsenek nagy trukkok ebben a varosban.

Nekem ismeros heti egyszer vagy ketszer 2 orat vezet, es mindig annyi a visszajelzes, hogy gyakorolni kell...4- vagy 50 ora utan azt mondja az ember, a parkolas nem megy...de nem gyakoroltatja vele, csak 50-60 km-t koroznek a varosban meg a kornyeken :ike:
És az az érdekes ebben, hogy 300km-el arrébb Nyíregyházán is ugyanez a szitu, ugyanerről számolnak be az ismerősök. Pedig aztán Nyíregyháza is egy full egyszerű város, de nincsenek felkészítve normálisan a tanulók egyes szituációkra, sem a parkolásra. Csak vetetik az órákat és körözgetnek, amikor hosszú idő után végre vizsga, akkor meg bukó. Érthetetlen.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. augusztus 27., szerda 10:37

Nekem 2017-ben az volt, hogy 30 óra volt a minimum, de volt egy talán 500 km, amit le kellett vezetni. Ez nem jött össze, ezért még kellett talán 5-10 órát pluszban vezetni. De mentünk városban, autópályán is.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 27., szerda 10:07

Galacticos írta:
miro. írta: Haverom apja azert ment el 20+ ev utan (pecs), mert volt egy bizonyos limit,amit elkellett erni az oraszamokban.
Ugyanez, amikor vizsgabiztos volt,elmondtak,hogy egy heten hany embernek kell megbuknia.
O ezt nem tartotta be,ezert elkezdtek basztatni,majd felmondott.
De regen meg csak ugy tudtal atmenni ha egy akkor szemmel lathato osszeget meg vittel magaddal a vizsganapon. Az se volt egy korrekt rendszer.

Ugyanez a taxizas, undoritoak a taxisok is, de maga az amire eljutsz oda hogy betudj ulni a sajat autodba egy full szivatas ahol minden egyes helyen lehuznak hogy "biztos sikeruljon".
Nem tudom, nekem anno az oktato azt mondta, hogy kell meg 10 ora, mondtam loszart, megyek vizsgazni. Aztan nyilvan meg is lett elsore.

A kresz hianyat nem irom ide, mert szerintem az nem indok arra, hogy valaki 50-60 orat vegyen, foleg, ha vizsgautvonalon megy. Es itt Fehervarrol beszelek, nem Pestrol. Nincsenek nagy trukkok ebben a varosban.

Nekem ismeros heti egyszer vagy ketszer 2 orat vezet, es mindig annyi a visszajelzes, hogy gyakorolni kell...4- vagy 50 ora utan azt mondja az ember, a parkolas nem megy...de nem gyakoroltatja vele, csak 50-60 km-t koroznek a varosban meg a kornyeken :ike:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. augusztus 27., szerda 10:00

Én is csak mellékesen írtam, hogy milyen drága ahhoz képest, hogy több órát vetetnek velük és folyamat megbuknak. Nyilván az árak teljesen máshogy alakulnak 10 év távlatában, nincs is azzal baj, hogy drágább, csak akkor miért “butábbak” a tanulók, vagy az oktatók oktatnak felületesebben?!
A feleségem 2020-ban csinálta meg a jogosítványt az unszolásomra, és le voltam döbbenve, hogy az oktató mennyi mindent nem mutatott meg neki, nem magyarázott el. Nem engedte neki, hogy a tükröket beállítsa, nem magyarázta el, hogy egyáltalán hogy kell beállítani, mire kell figyelni, mi hol látszódjon benne. Nem magyarázta, hogy sávváltáskor a hátsó ablakon is ki kell nézni, mert nem elég a tükör. Nem magyarázta el, hogy a sarkát tegye le kuplungolásnál, mindig lent legyen a sarok, úgy kell beállítani az ülés pozíciót is. És még sorolhatnám, hogy mennyit kellett nekem pluszban hozza tenni mialatt tanult és miután megkapta a jogosítványt és ott ültem mellette. A vizsgán szerencséje volt, mert pont az egyik ismerősöm volt a vizsgabiztos. Azóta szépen, magabiztosan és jól vezet, de egyébként napi szinten látom a tanulóautókat, hogy mit művelnek forgalomban amiért az én oktatóm már keményen oda vágott volna, sőt meg sem engedte volna. Tény, hogy a tanulok is sokkal érzékenyebbek lettek de az oktatók hozzáállása is rengeteget változott, természetesen tisztelet a kivételnek!

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2025. augusztus 27., szerda 9:54

Galacticos írta:
miro. írta: Haverom apja azert ment el 20+ ev utan (pecs), mert volt egy bizonyos limit,amit elkellett erni az oraszamokban.
Ugyanez, amikor vizsgabiztos volt,elmondtak,hogy egy heten hany embernek kell megbuknia.
De regen meg csak ugy tudtal atmenni ha egy akkor szemmel lathato osszeget meg vittel magaddal a vizsganapon. Az se volt egy korrekt rendszer.
Ez a rendszer eleve nem lehet korrekt,mert nekik az a jo,ha te 80 orat veszel,es 4x mesz el vizsgazni. :lol:
Real Madrid

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. augusztus 27., szerda 9:52

Ugyanez a taxizas, undoritoak a taxisok is, de maga az amire eljutsz oda hogy betudj ulni a sajat autodba egy full szivatas ahol minden egyes helyen lehuznak hogy "biztos sikeruljon".

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2025. augusztus 27., szerda 9:46

Haverom apja azert ment el 20+ ev utan (pecs), mert volt egy bizonyos limit,amit elkellett erni az oraszamokban.
Real Madrid

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. augusztus 27., szerda 9:43

Realista24 írta: Miert tanul meg most az ember 30 ora alatt lofaszt, amikor korabban siman megtanult? Miert bukik meg 70-80% a vizsgakon 50-60 ora vezetes utan?
Nagyon sokszor a mostaniaknal a kresz altalanos hianya a problema, beesnek az autoba ugy hogy a kreszen atmentek. (Megveszed a 10oras e titant es ha azt vegig nyomod mar csak emlekezetbol is atfogsz tudni menni a vizsgan mert ugyanazok a kerdesek) nalunk meg még muszaj voltal tanulni.

A fiatalsag nem annyira befogado mint regebben ugyanaz a helyzet mint az iskolaban, o mar ugy megy oda hogy tud mindent, neki ez alanyi jogon jar.. sok olyan van hogy vesz 10 orat mondjuk egy toyota dieselen, aztan hetfon megy be apuka/anyuka hogy a hetvegen vezette a benzines fordjat a fia es nem tud vele elindulni es megis mit tanult akkor 10 ora alatt itt. Meg egyre tobben jelentkeznek a sima automatara amivel a jogsijukba is bekerul hogy automata es manualis autot nem vezethetnek, mert "nem tudnak ennyi mindenre figyelni".

Meg az hogy a rutinpalya es vizsga eltorlesre kerult sem segit a helyzeten.
Meg nyilvan van az a vizsgabiztos is aki fixen megfog vagni lehetsz te schumacher is. De azert 50-60 ora alatt aki nem tud megtanulni ott mar problema van, de az is szempont hogy ezt mennyi ido alatt vezeti le. Eleg sokan munkabol iskolabol kifolyolag rugalmatlanok az ora felvetellel es mondjuk neki csak penteken 5tol jo, akkor mire osszejon a megfelelo oraszam letelik fel ev is, vagy az orak kozott eltelik tobb het az semmikepp sem jo.
30 ora a kotelezo utana a pot az 10 ora az mar magasabb oradijon, 40 oraval azert ha valaki figyelmes az meg tud tanulni vezetni.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 27., szerda 9:23

Galacticos írta:
L.Miki írta: Ugyanezt hallom vissza én is fogalmam sincs, hogy miért alakult ez ki. Főleg úgy, hogy oké levezetnek 50-60 órát és bazmeg megbuknak.
Van tobb oktato a csaladban es nem olyan egyszeru ez.
Ha jol tudom most 30 ora a kotelezo minimum, mostmar errol elektronikusan is vezetni kell naplot, tehat mostmar nehezebb elsutni azt amit te irsz. Viszont egy atlag fiatal nulla tudassal sokszor 30ora alatt lofaszt tanul meg, aztan hibaztatjak az oktatot es atmennek masikhoz de ha mastol veszed at akkor az mar eleve nagyobb oradij.
Nem mondom van hogy az oktato a hibas, van hogy a vizsgabiztos kocsog es fix megbuktat de elkepeszto sztorik vannak tanuloktol. Es most nem csak arra gondolok hogy nehanyan "stressz helyzetben" azt se tudjak melyik a jobb meg a bal kezuk.
Tehat aki mondjuk beul a kocsidba es ugy kezdi mi a horoszkopod, majd par ora mulva szol az iskolaban hogy nem tud kapcsolodni a horoszkopodhoz az o horoszkopjaval es emiatt valtast ker, azzal nem tudom mit lehet kezdeni. :lol:
Persze a masik oldal is ott van hogy irgalmatlan draga az oradij ha te veszed, (ugyanez a taxinal is) de a masik oldalon ulve azert latszik hogy ebbol azert sok a kiadas is.
De az teny hogy ennyi penzert amennyibe most kerul a jogsi, annyiert par eve mar egy kezdo autot is vettel.
En nem az aran vagyok kiakadva, mert nem lehet osszehasonlitani a 10-20 evvel ezelotti oradijakat es rezsit a maival. Engem az oraszamok dobbentenek le.

Miert tanul meg most az ember 30 ora alatt lofaszt, amikor korabban siman megtanult? Miert bukik meg 70-80% a vizsgakon 50-60 ora vezetes utan?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. augusztus 27., szerda 9:20

L.Miki írta: Ugyanezt hallom vissza én is fogalmam sincs, hogy miért alakult ez ki. Főleg úgy, hogy oké levezetnek 50-60 órát és bazmeg megbuknak.
Van tobb oktato a csaladban es nem olyan egyszeru ez.
Ha jol tudom most 30 ora a kotelezo minimum, mostmar errol elektronikusan is vezetni kell naplot, tehat mostmar nehezebb elsutni azt amit te irsz. Viszont egy atlag fiatal nulla tudassal sokszor 30ora alatt lofaszt tanul meg, aztan hibaztatjak az oktatot es atmennek masikhoz de ha mastol veszed at akkor az mar eleve nagyobb oradij.
Nem mondom van hogy az oktato a hibas, van hogy a vizsgabiztos kocsog es fix megbuktat de elkepeszto sztorik vannak tanuloktol. Es most nem csak arra gondolok hogy nehanyan "stressz helyzetben" azt se tudjak melyik a jobb meg a bal kezuk.
Tehat aki mondjuk beul a kocsidba es ugy kezdi mi a horoszkopod, majd par ora mulva szol az iskolaban hogy nem tud kapcsolodni a horoszkopodhoz az o horoszkopjaval es emiatt valtast ker, azzal nem tudom mit lehet kezdeni. :lol:
Persze a masik oldal is ott van hogy irgalmatlan draga az oradij ha te veszed, (ugyanez a taxinal is) de a masik oldalon ulve azert latszik hogy ebbol azert sok a kiadas is.
De az teny hogy ennyi penzert amennyibe most kerul a jogsi, annyiert par eve mar egy kezdo autot is vettel.

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. augusztus 27., szerda 8:22

Realista24 írta: Kinek mi a tapasztalata ismerosi korben a jogsi megszerzesevel kapcsolatban?
Regen a 10+20 oraval vigan levizsgazott az ember, most meg 50-60 orakat vetetnek minimum az emberrel.
Ugyanezt hallom vissza én is fogalmam sincs, hogy miért alakult ez ki. Főleg úgy, hogy oké levezetnek 50-60 órát és bazmeg megbuknak. Akkor még vezessen le 10-15öt és ez mind plusz pénz. Olyan összegeket hagynak ott, az egyik ismerősöm tegnap vizsgázott és persze megbukott 55 óra után, és már 400e felett jár.
Hat emlékszem rá, hogy amikor én csináltam 20 órát vezettem a 30 kötelezőből és már vizsgára vitt az oktató és mondta, hogy ha megbukom akkor fenn marad 10 óra és nem kell plusz órát fizessek, persze a 30 óra összegét fizettem be. Elsőre sikerült, így én is jól jártam mert hamarabb lett meg, és az oktató is, hogy nem kell több napot velem szórakoznia, tud menni a következő tanítványra.
Most meg ott hagynak fél misit (ha nem többet) és folyamatosan megbuknak. Nem értem az egészet.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 27., szerda 8:07

Kinek mi a tapasztalata ismerosi korben a jogsi megszerzesevel kapcsolatban?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. augusztus 19., kedd 17:47

lestat írta: Köszi a válaszokat!

Ez az Allegro matrac bolt jónak tunik!

Az agykeretet sztem kisporolom ikean vagy jyskben es akkor inkabb egy patika Matracra koltok, nagyon kenyes a derekam es olyan gyorsan betud allni ha szar helyen alszom hogy elkepeszto...

Koszi megegyszer mindenkinek! :agree:
Arra figyelj, hogy a matrachoz kell racsot es keretet valasztani, nem forditva.

Vissza: