Politika
- nzooli93
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
Nagyon eltérő lehet kinek mire van igénye.
Anyám pl tv ben 20 eve nem nez híradót, rádiót kb sosem hallgatott, aktivan okos telefonozik,meg laptopozik,ha olyanja van.
Míg a testvére,aki fiatalabb nala joval, az kossuth radio, nyomogombos telefon, meg tvben az a 3-4 csatorna ami ingyenesen elérhető. Es nem is akar soha tobbet, konkrétan,amit vittunk neki ajándékba par eve nagyképernyős tvt, ott rohad el a dobozában,mert neki jo a 25 éves 40 centis doboztv.
Anyám pl tv ben 20 eve nem nez híradót, rádiót kb sosem hallgatott, aktivan okos telefonozik,meg laptopozik,ha olyanja van.
Míg a testvére,aki fiatalabb nala joval, az kossuth radio, nyomogombos telefon, meg tvben az a 3-4 csatorna ami ingyenesen elérhető. Es nem is akar soha tobbet, konkrétan,amit vittunk neki ajándékba par eve nagyképernyős tvt, ott rohad el a dobozában,mert neki jo a 25 éves 40 centis doboztv.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
En ugy ertem, hogy van az a nyugger reteg, akik meg se probaljak, hogy barmi tobb elerjen hozzajuk.
Amirol ti beszeltek, az azt feltételezi, hogy korabban minden eljutott hozzajuk, es utana dontottek ugy, hogy marpedig csak par forrast fognak ezentul nezni.
De a nyuggernek, aki hevesen elutasitja pl, hogy egyáltalán vki elmagyarazza neki az internetet, vagy esetleg hogy mire kepes egy érintőképernyős telefon, mert jo az ugy neki, ahogy van, van a radio, meg a 6 csatorna a tvben, amit ert is, azzal nem tudsz mit kezdeni, es pont ezeknél ömlik a fejekbe a propaganda kozpenzbol.
Amirol ti beszeltek, az azt feltételezi, hogy korabban minden eljutott hozzajuk, es utana dontottek ugy, hogy marpedig csak par forrast fognak ezentul nezni.
De a nyuggernek, aki hevesen elutasitja pl, hogy egyáltalán vki elmagyarazza neki az internetet, vagy esetleg hogy mire kepes egy érintőképernyős telefon, mert jo az ugy neki, ahogy van, van a radio, meg a 6 csatorna a tvben, amit ert is, azzal nem tudsz mit kezdeni, es pont ezeknél ömlik a fejekbe a propaganda kozpenzbol.
thereisonly1ronaldo
-
Igen, de a trükk nem itt van, hanem a választékban. Talán a net az egyetlen, ahol egyenlő feltételek vannak, egyelőre, de azt is hackeli a Fidesz rendesen, mert azokhoz, akik a közélet iránt nem érdeklődnek, nem aktív hírfogyasztók, erővel, közpénzből fizetett hirdetéseken keresztül jutnak el a közösségi médiákban. Az átlag ember gyanútlanul reels-ezik, hopp egy Menczer videó, hopp egy megafonos hirdetés, stb., és ez olyan terület, ahol minél több pénzed van, annál nagyobb előnyből indulsz.Realista24 írta:Alapvetoen igaza van sandernek, mert mindenkinek minden lehetoseg a rendelkezesere all, leszamitva az orszag azon kis reszet, ami fekete lyuk es nincs internet, hogy azt nezzen amit akar, es onnan informalodjon, ahonnan csak akar.hehetheoriginal írta: De ha egyszeruen nem jut el az osszes elerhetoseg es info vkihez, direkt felulrol igy iranyitva, vagy a delikvens/celkozonseg szuk látóköre/ertelmi kepessege/eletkora stb miatt, akkor ne mondjuk mar, hogy mindenki azt nez, amit akar......
Ahogy en pl. evek ota nem nezek tv-ben hiradot, ugy o mittudomen, nem netezik. Mind a ketto egyeni dontes.
Mindenhol máshol óriási fideszes fölény van, és persze az is szinte kizárólag közpénzből, vagy közpénzjellegét vesztett közpénzből.
Ezek mellett szerintem eltörpül az az infó, bár ahogy írod, valós, hogy aki aktív hírfogyasztó, érdekli a politika, és van ideje, kedve, energiája utánajárni, abból válogat, amiből akar.
Bár az Index, Népszabadság, stb. példája azt mutatja, hogy ez sem ennyire egyszerű történet. Na meg mikor Orbán a Roszatomtól kapott pénzből akarta kilóra megvenni az RTL-t.
nem mindenki, hanem a fideszesekÚgy gondolom hogy arra az állításra reagáltam hogy mindenki az M1-es propagandát mondja vissza.
es az m1 hirado nem kifejezetten csak erre ertendo, hanem a teljes fidesz propira. irhattam volna rogani propagandat es akkor lefedtem mindent, ugye?
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo

----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Alapvetoen igaza van sandernek, mert mindenkinek minden lehetoseg a rendelkezesere all, leszamitva az orszag azon kis reszet, ami fekete lyuk es nincs internet, hogy azt nezzen amit akar, es onnan informalodjon, ahonnan csak akar.hehetheoriginal írta: De ha egyszeruen nem jut el az osszes elerhetoseg es info vkihez, direkt felulrol igy iranyitva, vagy a delikvens/celkozonseg szuk látóköre/ertelmi kepessege/eletkora stb miatt, akkor ne mondjuk mar, hogy mindenki azt nez, amit akar......
Ahogy en pl. evek ota nem nezek tv-ben hiradot, ugy o mittudomen, nem netezik. Mind a ketto egyeni dontes.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehetheoriginal
-
Pl. ha csak Mészárosnak van rá annyi "felesleges" pénze (ami valójában azért "keletkezett", hogy az ilyenekre legyen), hogy felvásárolja a megyei, postaládákba ingyen bedobott újságokat, teletömve azokat az egyik politikai párt propagandájával, akkor ne játsszuk el, hogy itt mindenkinek ugyanannyi esélye van a nyilvánosságban, mindenkinek a saját döntése, hogy mit olvas és mit nem.hehetheoriginal írta: De ha egyszeruen nem jut el az osszes elerhetoseg es info vkihez, direkt felulrol igy iranyitva, vagy a delikvens/celkozonseg szuk látóköre/ertelmi kepessege/eletkora stb miatt, akkor ne mondjuk mar, hogy mindenki azt nez, amit akar......
- h3x0r
Mi szamit hirforrasnak ebben a statisztikaban? Csak az RTL Hirado meg a TV2 Tenyek? A valaszadok tajekozodasnak vettek-e azt, amikor a millios nezettseggel futo Sztarban Sztar vagy Dancing reklamszuneteben bejott egy fel perces hirado? Vagy azt mar el is felejtettek, hogy megtortent, annak ellenere, hogy a tudatukig eljutott az uzenet Magyar Peter - Brusszel - Rossz. Lehet itt a TV2 8 szazalekponttal le van maradva, megis nezettsegben mar evek ota szarra verik az RTL-t.sander írta:Nemtudom hogy van-e értelme irni.....gutihaz14 írta:
esz érvekkel fideszesek ellen? noway. nem is ertik, habzo szajjal visszamondjak az m1 hiradot
Számomra az az érdekes hogy aki nem fideszes az mindig felhozza itt az M1 propagandát, persze aki mondja az semmilyen propaganda befolyásoltság alatt nem áll......
- Valaki kényszeríti az embereket hogy azt nézzék ?
- Létezik olyan Tv csatorna csomag amin csak és kizárolag Fidesszes tv csatornák vannak?
Hirforrásbol legalább hetente tájékozodok aránya:
RTL : 40%
24.hu: 35%
HVG:34%
Index: 33%
M1,M2,M4,M5 Duna (így egyben): 33%
TV2:32%
ATV: 31%
https://hvg.hu/itthon/20230620_Mertek_M ... piac_sajto
Mo-n az átlatéletkor 45 év (ha jól emlékszem) ( https://www.ksh.hu/interaktiv/korfak/orszag.html ) amennyiben ez igaz, ez azt jelentheti hogy szerintem az emberek döntö többsége használ már internetet, tehát azt nézz és azt hallgat amit akar. ráadásul azért a mai világban sztem a 60év felettiek is már tudják és használják is az internetet.
Engem viszont az is erdekel, hogy hol van a statisztikabol a Facebook?! Multkor a piacra mentem egyik 50-es rokonomhoz, fel percig ott alltam mellette, mire eszrevett, annyira bele volt merulve a facebookba. Valami random 3000 fos Orban Viktor rajongoi oldalon olvasta a friss hireket. Kerdeztem tole, hogy ennyire koveti a politikaban? Mondta, hogy annyira nem erdekli, de mikor gorgeti a facebookot, neha feljon 1-1 hir, azokat elolvassa.
- hehetheoriginal
De ha egyszeruen nem jut el az osszes elerhetoseg es info vkihez, direkt felulrol igy iranyitva, vagy a delikvens/celkozonseg szuk látóköre/ertelmi kepessege/eletkora stb miatt, akkor ne mondjuk mar, hogy mindenki azt nez, amit akar......
thereisonly1ronaldo
Mondjuk a Kossuth radio, M1, TV2 celzottan az idosebb korosztalyra probel hatni akiket konnyebb befolyasolni.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
A propaganda egy sunyi modon torteno befolyasolas, mint jelenseg csak rossz lehet, elvegre a celja a befolyasolas, 99%-ban rossz szandektol vezerelve. A propaganda szandeka es formaja megint mas kerdes.A propaganda pedig propaganda. nincs jó és rossz propaganda...
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
Hatalmas tévedés. Pl. egy dohányzás elleni kormánypropaganda és egy védjük meg a magyarokat Brüsszeltől között óriási különbségek vannak.sander írta: A propaganda pedig propaganda. nincs jó és rossz propaganda....
Vagy pl. ha Hadházy felhívja a figyelmet a visszaélésekre, korrupcióra, és a STOP Soros között.
Ugyanmár. Ez nem a Kossuth rádió, hogy az ilyen csuklóból iderakott szösszeneteknek majd tömegesen bedőlünk. Van jó, semleges, nem annyira rossz, és pusztítóan, agymosó szintűen rossz.
És továbbra is ott van az a kicsit sem elhanyagolható tényező, hogy az egyiket kizárólag közpénzből tolják.
Amelyben valamelyik párt echte üzenete van? Nem vagyok nagy TV-néző, de kétlem.sander írta: Amugy az RTL nem pont ugyanezt csinálja ? Mármint hogy meccs közben bedobb egy ilyen reklámot ?
Nem a függetlenről van szó, hanem hogy az információt amit átad, honnan származik, vissza van-e ellenőrizve, stb. Pl. egy szakorvosnak a véleménye ezerszer értékesebb, szó szerint drágább, mint egy random sarlatáné a facebookon pl. vakcinaügyben, így ha nem is 100%-ban de sokszorosan közelebb áll az igazsághoz.Nincs olyan hogy független, se szakértő se újságiro se tv...... és mindenkinek joga van bármit nézni, olvasni, vagy épp hallgatni.
És mindenkinek joga van bármit nézni, olvasni, véleményt alkotni, nekem meg jogom van ezt véleményezni, és rámutatni arra, ha valaki baromságokat beszél a propaganda hatására.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2025. augusztus 26., kedd 10:32-kor.
- sander
- Kedvenc játékosaid: Varane
Most ez hogy jön ahhoz hogy ki mennyi Tv-t nézz és honnan tájékozodik ?rashidm írta:
Tehát ez alapján tájékozottak, és szimplán nem fogják fel, hogy jobban is élhetnének, mint jelen állapotban. Akkor nem gond, hogy az oktatás/eü romokban, a szegények csak még szegényebbek, a gazdagok még gazdagabbak.
Úgy gondolom hogy arra az állításra reagáltam hogy mindenki az M1-es propagandát mondja vissza.
Nem vontam bele semmi mást és igyekeztem nem kitérni semmi másra.
Hirforrásból hetente tájékozodok aránya.nuevo_ericco írta:
Ebbe benne van a BL meccsek szünetében leadott, a focikedvelők orra elé sunyin odacsúsztatott propagandaegyperces? Vagy az emberek tudatalattijába befurakodó, vizuálisan mindent agyonszennyező kormányplakátok? Mindkettő ugye közpénzből.
Propaganda és propaganda között is van különbség. Nem mindegy, hogy annak mekkora a valóságalapja. Hogy egy valódi, létező probléma van-e csupán felnagyítva, vagy mint a Fideszé, ami 15 év alatt eljutott oda, hogy úgy kell keresni nagyítóval bármiféle igazságot, tényszerűséget abban, amit mondanak, mert abban a kormányzási stílusban, amit képviselnek, állandóan emelni kell a tétet, állandóan új ellenség, új álprobléma kell.
Nem mondtam azt hogy ha te az M4Sportot nézed akkor nem kapsz propagandát.
Amugy az RTL nem pont ugyanezt csinálja ? Mármint hogy meccs közben bedobb egy ilyen reklámot ?
A propaganda pedig propaganda. nincs jó és rossz propaganda....
Ezt teljes mértékben el tudom fogadni mert nem állítom azt hogy nincs ezekben propaganda, mert van, és ez tény.Realista24 írta: Szerintem a TV-nel sokkal nagyobb propaganda forras a radio. A multkor ugye irtam, hogy hazafele Becsbol benyomtam a Kossuthot talan, na az valodi agymosas, a legmagasabb szinten.
Ilyen alapon akkor lehetne azt mondani hogy fiatalok százezrei meg mást néznek. máshogy élnek mint a nyugdijasok.hehetheoriginal írta:
Nyuggerek szazezreinel, ahol az internet meg az érintőkijelzős telefon vmi ordogtol valo földönkívüli csoda, ott naphosszat az megy, mikor megy a főzés, vagy a kerti munka, akarva akaratlanul adagoljak a propagandat es irjak felul vele a korabban esetleg meglevo epeszu normalis gondolkodast.
Tele van az orszag olyan falvakkal, ahol teljes fideszburokban elnek
Szerintem mindenhol jelen van a propaganda. Nincs olyan hogy független, se szakértő se újságiro se tv...... és mindenkinek joga van bármit nézni, olvasni, vagy épp hallgatni.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Jelen negyedéves mérés (2025 Q1) eredményei alapján a rádiókat napi szinten 5,5 míg hetente 7,4 millióan hallgatják a legalább 15 évesek körében. Eszerint országosan a 15 éves vagy annál idősebb lakosság 67 százaléka napi szinten, míg 90 százaléka heti rendszerességgel hallgat rádiót.
Kossuth napi szintu hallgatottsaga 1m+ fo, ez 1m Fidesz szavazot jelent, es meglatasom szerint, ezek a megingathatatlan kategoriaba tartoznak.
Kossuth napi szintu hallgatottsaga 1m+ fo, ez 1m Fidesz szavazot jelent, es meglatasom szerint, ezek a megingathatatlan kategoriaba tartoznak.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
Meg lehet jönni itt a számokkal, hogy nem fideszes (ami nem egyenlő azzal, hogy ellenzéki, mert az RTL pl. sosem fogja úgy tolni a Tiszát, mint mondjuk a TV2, m1, stb. a Fideszt) médiát ugyanannyian fogyasztanak, mint fideszest, míg az EU egyik legaránytalanabb választási rendszerének, meg a gerrymandering-nek köszönhetően, egyszerűen azok szavazata többet nyom a latba, akik faluhelyen, munka közben, oda menet, stb. egész nap hallgatják az említett rádióadókat.
- hehetheoriginal
Nyuggerek szazezreinel, ahol az internet meg az érintőkijelzős telefon vmi ordogtol valo földönkívüli csoda, ott naphosszat az megy, mikor megy a főzés, vagy a kerti munka, akarva akaratlanul adagoljak a propagandat es irjak felul vele a korabban esetleg meglevo epeszu normalis gondolkodast.Realista24 írta: Szerintem a TV-nel sokkal nagyobb propaganda forras a radio. A multkor ugye irtam, hogy hazafele Becsbol benyomtam a Kossuthot talan, na az valodi agymosas, a legmagasabb szinten.
Tele van az orszag olyan falvakkal, ahol teljes fideszburokban elnek
thereisonly1ronaldo
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Szerintem a TV-nel sokkal nagyobb propaganda forras a radio. A multkor ugye irtam, hogy hazafele Becsbol benyomtam a Kossuthot talan, na az valodi agymosas, a legmagasabb szinten.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
Ebbe benne van a BL meccsek szünetében leadott, a focikedvelők orra elé sunyin odacsúsztatott propagandaegyperces? Vagy az emberek tudatalattijába befurakodó, vizuálisan mindent agyonszennyező kormányplakátok? Mindkettő ugye közpénzből.sander írta:Nemtudom hogy van-e értelme irni.....gutihaz14 írta:
esz érvekkel fideszesek ellen? noway. nem is ertik, habzo szajjal visszamondjak az m1 hiradot
Számomra az az érdekes hogy aki nem fideszes az mindig felhozza itt az M1 propagandát, persze aki mondja az semmilyen propaganda befolyásoltság alatt nem áll......
- Létezik olyan Tv csatorna csomag amin csak és kizárolag Fidesszes tv csatornák vannak?
Mo-n az átlatéletkor 45 év (ha jól emlékszem) ( https://www.ksh.hu/interaktiv/korfak/orszag.html ) amennyiben ez igaz, ez azt jelentheti hogy szerintem az emberek döntö többsége használ már internetet, tehát azt nézz és azt hallgat amit akar. ráadásul azért a mai világban sztem a 60év felettiek is már tudják és használják is az internetet.
Propaganda és propaganda között is van különbség. Nem mindegy, hogy annak mekkora a valóságalapja. Hogy egy valódi, létező probléma van-e csupán felnagyítva, vagy mint a Fideszé, ami 15 év alatt eljutott oda, hogy úgy kell keresni nagyítóval bármiféle igazságot, tényszerűséget abban, amit mondanak, mert abban a kormányzási stílusban, amit képviselnek, állandóan emelni kell a tétet, állandóan új ellenség, új álprobléma kell.
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Tehát ez alapján tájékozottak, és szimplán nem fogják fel, hogy jobban is élhetnének, mint jelen állapotban. Akkor nem gond, hogy az oktatás/eü romokban, a szegények csak még szegényebbek, a gazdagok még gazdagabbak.sander írta:Nemtudom hogy van-e értelme irni.....gutihaz14 írta:
- sander
- Kedvenc játékosaid: Varane
Nemtudom hogy van-e értelme irni.....gutihaz14 írta: