Amit leirtal az elso ket bekezdesben,ez igy is normalis. Egy szoval nem irtam,hogy nem.realmadrid95 írta:
Nem tudom, nekem egeszen mashogy neztek ki az eronleti edzeseim. Konkretan hanytunk az edzeseken, ugy lestrapaltak, vert izzadtunk minden edzesen.( Ez a Realnal sincs maskent, gondoljunk csak Bellinghamre, aki hasonloan jart Pintus edzesein.)
Az eronleti edzonk mindig azt mondta, hogy nem veletlenul eronleti alapozas a neve, mivel szinte az egesz szezonra egy nagyon jo eronletet biztosit. Amikor utanpotlas valogatottba meghivtak szezon kozben mindig az volt az elso kerdesuk, hogy Lajos batol megkaptam e a gladiator kikepzest, ha igen, akkor en masfajta gyakorlatokkal erositsek.
Szezonban sosem edzett minket egyetlen egy edzom sem kemenyebben, mint a nyari felkeszules idejen, mert ennek pont ez a lenyege.
Velhetoen olyan szeptember vegere fordul at a kocka, amikor a test alkalmazkodik mindenhez.
De nem az elso bajnokiig volt ugyanolyan intenzitasu szaraz futos,vagy akar labdas hosszabb,magasabb pulzuson tartott edzesed,nem?
Akkor te tudod,hogy a kokemeny " gladiator" fazisnal,ha hetvegen meccs volt,akkor ugy erezted magad,mintha olomlabaid lennenek.
De ez nem az elso bajnoki volt,hanem az elso hetek par edzomeccsei.
Majd a bajnoksag kezdetetere megerosodtel,megszokta a szervezeted a magas intenzitast,es top formaban vartad a szezont.
Top csapatoknal azert ez mashogy mukodik,tobb az angol het,tobb a meccs stb.
De ott is vannak periodusok,ahol erosebb,magasabb a terheles,de nem olyan,mint egy nyari felkeszulesnel,ez teljesen igaz.
Pl ha tudjak,hogy mikor jon 3-4 het angol hetezes,akkor oda nyilvanvaloan kell egy erosebb felkeszules,mert kulonben elfogynak,vagy tobb lesz a serult,viszont a meccsek kozott tobb a regeneracio,biciklizes,technikai edzesek,befejezesek,tamadasepites,ahol finomhangolnak,de ez nem tud anelkul mukodni,ha nem keszulnek elotte fel ra.
+ jon a rengeteg szemelyre szabott edzesterv,kaja stb stb.
Egy vercsepbol tudjak,hogy milyen allaoptban vannak a heten..
Szerintem a futball egyik legerdekesebb pontja lett ez.
de mar tok off ez.