Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
gutihaz14

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. augusztus 23., szombat 15:14

reeed_ati írta: Esetleg tud valaki megbízható oldalt, ahol van jó áron office365-höz kulcs? :hmmm: :)
hardverapro
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2025. augusztus 23., szombat 15:07

Esetleg tud valaki megbízható oldalt, ahol van jó áron office365-höz kulcs? :hmmm: :)

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2025. augusztus 21., csütörtök 20:19

filatáska írta: Na beszerelték a klímát. Azt mondta nyugodtan mehet folyamatosan egész nap ilyen 23-24 fokon, mert miután elérte a lakás a kívánt hőfokot, akkor valami olyasmit mondott hogy lekapcsol a kinti egység és akkor már csak a benti lehűlt levegőt forgatja. Így jobb a fogyasztás mintha lehűtöm, kikapcsolom majd újra bekapcsolom amikor melegszik bent. Így hatékonyabb meg jobb a fogyasztás.

Ez valid? Nem tudom akarok-e 0-24 klímázás után villanyszámlát kapni. :lol: Bár ez már az albérlőim dolga lenne. :D Csak hogy tudjam milyen intelmekkel lássam el őket, jobban megbízom bennetek mint holmi szakemberekben. :mrgreen:

Nyilván nem menne este nyitott ablaknál, de azért 8-10 óra klíma is soknak tűnik nekem így laikusként. :hmmm:
Ez olyan, mint mikor a gaz termosztatot beallitod egy bizonyos hofokra, es egesz futesi szezonban ugy hagyod. Sokkal kevesebbet fogyaszt, mint mikor allandoan lehuzod meg felveszed.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. augusztus 21., csütörtök 19:06

kiserik írta:

Tetőtér: egy kb 10X6 m-es terület van beépítve. Van középen egy 2X6-os folyosó, arról nyílik a 2-2 szoba. A klíma a folyosón van. A tető (ugye a fal meg a plafon) cserép+20cm szigetelés+gipszkarton. Nyáron elég a klíma, de télen a nagy hidegekben rá kell segíteni. Van minden szobában 1 norvég panel erre a célra. Na az tekeri az órát rendesen :lol:
Fűtőpanelek is durván fogyasztanak igen, de 4 szobánál nem is csoda hogy kiegészítő fűtés kell. Nah majd írok a topikba ha már lesz releváns adatom a padlófűtéssel kapcsolatban, illetve hogy mennyire elég a klímás fűtés. :)

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. augusztus 21., csütörtök 18:25

Tjacks írta:
kiserik írta:
Mehet éjjel nappal, sokkal jobb, ha nem kell visszahűtenie a felmelegedett tárgyakat is, főleg egy gyengébb szigetelés, esetleg nagy üvegfelületek esetén. Amikor pedig nem hűt, hanem csak keveri a levegőt, akkor nagyon minimális áramot vesz fel. Nekem a tetőtérben egész éven megy, összesen 2-3 hét van (átmeneti időben), amikor ki van kapcsolva. Nyáron hűt, télen fűt.
Fűtési szezonban napi KWh fogyasztás mennyire rúg a klímánál? 1db fűti a teljes emeletet? Most költöztem és nagy izgalommal várom* a téli hónapokat:

- HMKE felszerelve 10KW-s
- gáz kikötve, csonk telken belül
- 3db inverteres klíma
- elektromos padló fűtés ( fólia ) ---> ez zabálni fogja a delejt.

*szó szerint, imádom monitorozni ezeket a szarokat :D -

A gázt egy kicsit sajnálom mert back-upként megnyugtató lenne a gondolat hogy van mihez nyúlni, de a rendszert nem mi telepítettük, így alkalmazkodnunk kell. Szaldó utáni élet lesz érdekes ami nyilván még odébb van (ott viszont ha nem optimalizálok akkor kemény számlák jöhetnek a téli hónapokban), de lélekben szeretnék a lehető leghamarabb felkészülni rá :lol:
Nem tudom megmondani a fogyasztást. Vettem egy merőt kínából a klíma beszerelése után (nyáron), hogy majd mérem télen, erre télre elromlott a kütyü :mrgreen:

Tetőtér: egy kb 10X6 m-es terület van beépítve. Van középen egy 2X6-os folyosó, arról nyílik a 2-2 szoba. A klíma a folyosón van. A tető (ugye a fal meg a plafon) cserép+20cm szigetelés+gipszkarton. Nyáron elég a klíma, de télen a nagy hidegekben rá kell segíteni. Van minden szobában 1 norvég panel erre a célra. Na az tekeri az órát rendesen :lol:

Nekem még 5 évem van a szaldóból, nagy matek lesz, ha letelik, főleg a dodzsem miatt. Azon rengeteget spórolunk évente.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. augusztus 21., csütörtök 13:06

nmate írta:
zsuninnyo írta: Engem erdekelne, a pulzuspantot kiprobalnam konnyu futasokhoz a mellkaspant helyett.
De az nem lesz olyan pontos, nem?

Nekem eddig minden nyűg volt sport terén, ami nem Garmin, hogy őszinte legyek.
Nem, az infras pulzusmero nem olyan pontos mint a mellkaspant, de konnyu futashoz igazabol tok mindegy. A mellkaspant az intervalokhoz nagyon jo mert gyorsabban koveti le a pulzus valtozasat (meg nyilvan a versenyekhez). Alapbol nekem van egy whoop-om, amit a felkaromon hordok edzes kozben, de az mas celt szolgal, igy mellkaspant nelkul marad a csuklon a garmin (amugy azzal sincs semmi baj ilyen tingitangli hoki futasnal). Kiprobalnam mit tud a Coros. Egyebkent en is Garmin hivo vagyok, de a regeneracio teren a Whoop sokkal jobb, ezert csak kivancsisagbol kiprobalnek mas eszkozt is mas markatol (orat nem, abban a Garmin verhetetlen).
Kercsó írta:
Tjacks írta: me too, soha nem használtam ilyeneket de jó ideje szemezgetek velük.
zsuninnyo írta: Engem erdekelne, a pulzuspantot kiprobalnam konnyu futasokhoz a mellkaspant helyett.
én 1 hónapja használom heti 5-6 alkalommal minden edzéshez és sokkal jobb, mint az előző Suunto pántom (kompatibilis más gyártól órájával is a Coros pánt)

amúgy, nagyon kreatív:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!CorosHu :lol: 15% off

a weboldalon van még csiszolni való, szóval azon dolgoznak a kollegák :mrgreen:
coros.hu :)
Koszike!

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. augusztus 21., csütörtök 11:47

De az nem lesz olyan pontos, nem?

Nekem eddig minden nyűg volt sport terén, ami nem Garmin, hogy őszinte legyek.

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2025. augusztus 21., csütörtök 11:36

Tjacks írta: me too, soha nem használtam ilyeneket de jó ideje szemezgetek velük.
én 1 hónapja használom heti 5-6 alkalommal minden edzéshez és sokkal jobb, mint az előző Suunto pántom (kompatibilis más gyártól órájával is a Coros pánt)

amúgy, nagyon kreatív:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!CorosHu :lol: 15% off

a weboldalon van még csiszolni való, szóval azon dolgoznak a kollegák :mrgreen:
coros.hu :)
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. augusztus 21., csütörtök 9:50

kiserik írta:
filatáska írta: Na beszerelték a klímát. Azt mondta nyugodtan mehet folyamatosan egész nap ilyen 23-24 fokon, mert miután elérte a lakás a kívánt hőfokot, akkor valami olyasmit mondott hogy lekapcsol a kinti egység és akkor már csak a benti lehűlt levegőt forgatja. Így jobb a fogyasztás mintha lehűtöm, kikapcsolom majd újra bekapcsolom amikor melegszik bent. Így hatékonyabb meg jobb a fogyasztás.

Ez valid? Nem tudom akarok-e 0-24 klímázás után villanyszámlát kapni. :lol: Bár ez már az albérlőim dolga lenne. :D Csak hogy tudjam milyen intelmekkel lássam el őket, jobban megbízom bennetek mint holmi szakemberekben. :mrgreen:

Nyilván nem menne este nyitott ablaknál, de azért 8-10 óra klíma is soknak tűnik nekem így laikusként. :hmmm:
Mehet éjjel nappal, sokkal jobb, ha nem kell visszahűtenie a felmelegedett tárgyakat is, főleg egy gyengébb szigetelés, esetleg nagy üvegfelületek esetén. Amikor pedig nem hűt, hanem csak keveri a levegőt, akkor nagyon minimális áramot vesz fel. Nekem a tetőtérben egész éven megy, összesen 2-3 hét van (átmeneti időben), amikor ki van kapcsolva. Nyáron hűt, télen fűt.
Fűtési szezonban napi KWh fogyasztás mennyire rúg a klímánál? 1db fűti a teljes emeletet? Most költöztem és nagy izgalommal várom* a téli hónapokat:

- HMKE felszerelve 10KW-s
- gáz kikötve, csonk telken belül
- 3db inverteres klíma
- elektromos padló fűtés ( fólia ) ---> ez zabálni fogja a delejt.

*szó szerint, imádom monitorozni ezeket a szarokat :D -

A gázt egy kicsit sajnálom mert back-upként megnyugtató lenne a gondolat hogy van mihez nyúlni, de a rendszert nem mi telepítettük, így alkalmazkodnunk kell. Szaldó utáni élet lesz érdekes ami nyilván még odébb van (ott viszont ha nem optimalizálok akkor kemény számlák jöhetnek a téli hónapokban), de lélekben szeretnék a lehető leghamarabb felkészülni rá :lol:

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. augusztus 21., csütörtök 9:20

zsuninnyo írta:
Kercsó írta: Ha valaki épp óra vagy pulzuspánt vásárlás előtt áll, akkor a (még fejleszés alatt álló) magyar Coros oldalra tudok egész jó kedvezményes kódot - ami még az amúgy is akciós termékekre is valid - B-)
Engem erdekelne, a pulzuspantot kiprobalnam konnyu futasokhoz a mellkaspant helyett.
me too, soha nem használtam ilyeneket de jó ideje szemezgetek velük. :)

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. augusztus 21., csütörtök 9:05

Kercsó írta: Ha valaki épp óra vagy pulzuspánt vásárlás előtt áll, akkor a (még fejleszés alatt álló) magyar Coros oldalra tudok egész jó kedvezményes kódot - ami még az amúgy is akciós termékekre is valid - B-)
Engem erdekelne, a pulzuspantot kiprobalnam konnyu futasokhoz a mellkaspant helyett.

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2025. augusztus 21., csütörtök 8:41

Ha valaki épp óra vagy pulzuspánt vásárlás előtt áll, akkor a (még fejleszés alatt álló) magyar Coros oldalra tudok egész jó kedvezményes kódot - ami még az amúgy is akciós termékekre is valid - B-)
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. augusztus 13., szerda 16:33

6. emeleten lakunk, folottunk mar csak a teto van, szoval 24/7 megy a klima. Egy nagyon durva honapban maximum 10 ezerrel kerult eddig tobbe a villanyszamla. Egy modern split klima szinte semmit nem fogyaszt. Es igen, ha optimalizalni akarod, akkor 24-25 fokra allitva hagyod.

Legnagyobb baromsag egyebkent az, amikor 19 fokra allitjak az amugy jo teljesitmenyu klimat es majd lefujja az ember fejet az 5 fokos levego... :lol:

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. augusztus 13., szerda 14:07

Nektek is köszi szépen a hasznos infokat! :agree:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. augusztus 13., szerda 13:56

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. augusztus 13., szerda 10:40

Klímafüggően van eco/health mód, az az elért hőmérsékletnél leállítja, keveri a levegőt, majd ha 23 fokra allitva 24,5 felett lesz, újra kezdi

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. augusztus 13., szerda 10:37

Köszi a válaszokat!

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. augusztus 13., szerda 10:31

Talán a Telexen pont volt egy ilyen összehasonlító cikk. Az jött ki emlékeim szerint, hogy nincs nagy különbség, de a klímának jobbat tesz, ha tud pihenni naponta pár órát.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. augusztus 13., szerda 6:50

Elvileg ha folyamatosan hűti a lakast akkor kevesebb áramot fogyaszt, mintha ki-be kapcsolnád. Mondjuk mi ki-be kapcsoljuk mert egy idő után mar sok nekünk, pedig 25 fokra van állítva és a legalacsonyabb fordulaton megy.

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. augusztus 13., szerda 2:26

Na beszerelték a klímát. Azt mondta nyugodtan mehet folyamatosan egész nap ilyen 23-24 fokon, mert miután elérte a lakás a kívánt hőfokot, akkor valami olyasmit mondott hogy lekapcsol a kinti egység és akkor már csak a benti lehűlt levegőt forgatja. Így jobb a fogyasztás mintha lehűtöm, kikapcsolom majd újra bekapcsolom amikor melegszik bent. Így hatékonyabb meg jobb a fogyasztás.

Vissza: